Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3052 hozzászólás a témában

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Elég venni egy lánckereket. Szerzel hozzá hézagolókat, pl elkopott fogaskoszorúkból kiszeded és a záróanya is lehet bármelyik fogaskoszorúból.

Köszi a választ!

Viszont, ha a fogaskoszorúból szerzek hézagolót, és a fogakat nem akarom rátenni az egyra, akkor legalább 2db kopott fogaskoszorú kell, ugye?

Mindegy, hogy milyen típusú fogsort szerzek? Bármelyik bontható?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Sziasztok!

Egysebi átalakítót keresek kazettás agyra.
Megrendeltem januárban ebike-on egy a2Z AD-ONE speed átalakítót, de még mindig nem jött meg, és ahogy látom, jólusig nem is fog. Ezért keresek valami mást.
Mi alegolcsóbb megoldás a célra? Fogaskereket, záróanyát és hézagolókat is láttam külön külön több bringaboltban, de ha összeszámolom, akkor olyan 4-5 ezerre jön ki az egész...
Létezik valami olcsóbb, vagy trükkös megoldás erre?

Köszi!

Elég venni egy lánckereket. Szerzel hozzá hézagolókat, pl elkopott fogaskoszorúkból kiszeded és a záróanya is lehet bármelyik fogaskoszorúból.

A sebesség mindent megold.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Sziasztok!

Egysebi átalakítót keresek kazettás agyra.
Megrendeltem januárban ebike-on egy a2Z AD-ONE speed átalakítót, de még mindig nem jött meg, és ahogy látom, jólusig nem is fog. Ezért keresek valami mást.
Mi alegolcsóbb megoldás a célra? Fogaskereket, záróanyát és hézagolókat is láttam külön külön több bringaboltban, de ha összeszámolom, akkor olyan 4-5 ezerre jön ki az egész...
Létezik valami olcsóbb, vagy trükkös megoldás erre?

Köszi!

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
ha a papucsban van legalabb 2-3 lancszemnyi jatek az mar csuszopapucs.
ebbol ket fajta van.
1:az elore nyilo ferde vonalu.ez regi outiknal hasznalt megoldas.
2:a hatra nyilo horizontali vonalu.es inkabb palyavazakon vagy direkt ss vazakban hasznaljak.egyszerubb vele beloni a lancfeszesseget mint az 1. fajtaju vaznal.

kiskakas

kiskakas

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
az ebike-os képen a vázon jobban lehet csúsztatni, azért csúszópapucsos?

talán már kezdem érteni...

kiskakas

kiskakas

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
Egy kis érdekességre bukkantam:
Noname csúszópapucsos aluváz (622-es kerékhez) (Váz | Váz | Trekking) | Kerékpár Webshop
a 3. képen jól látszódik a papucs.

ha ez csúszópapucsos, akkor az enyém is az?
Képfeltöltés.hu - korlátlan ingyen tárhely képeidnek, regisztráció nélkül

pedig már én is rájöttem, hogy nem ezt hívják csúszópapucsosnak, de ez most bekavart. az ebike-osok félreírták?

WD-40

WD-40

vendég

• fórumtag
  • 84 hozzászólás

Singlespeed bicikli + 1 görgõs láncfeszítõ setuppal lenne egy kis gondom. Sram PC-1 láncot raktam fel, és rohadtul hangos, mégpedig azért, mert a láncfeszítõ görgõjénél ugye vna egy fém hurok, ami elvileg a lánc leesését akadályozná meg, de ebbe folyton belever a lánc és zörög rajta. A görgõ csak sima csúszócsapágyas, és elég szép játéka van oldalirányban... Ha úgy használnám, hogy nem fûzöm át a láncot azon a kis hurkon, akkor mekkora esélye van, hogy leesik a lánc?

korábban nekem is hasonló gondom akadt a Point egygörgõs feszítõmmel, a jó vaskos BMX lánc, amit feltettem túl szélesnek bizonyult és súrolta ezt a bizonyos hurkot. leszedtem. több, mint 4 éve így mûködik a láncfeszítõ, tökéletesen ellátja a feladatát. nem is értem, mi a péknek van az ott (:

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

Singlespeed bicikli + 1 görgõs láncfeszítõ setuppal lenne egy kis gondom. Sram PC-1 láncot raktam fel, és rohadtul hangos, mégpedig azért, mert a láncfeszítõ görgõjénél ugye vna egy fém hurok, ami elvileg a lánc leesését akadályozná meg, de ebbe folyton belever a lánc és zörög rajta. A görgõ csak sima csúszócsapágyas, és elég szép játéka van oldalirányban... Ha úgy használnám, hogy nem fûzöm át a láncot azon a kis hurkon, akkor mekkora esélye van, hogy leesik a lánc?

Én úgy tudom, hogy ezek a láncfeszítõk gyakran 3/32-es lánchoz vannak méretezve, legalábbis ezt hallottam az Altrix-ról és a Point Racing ss1-rõl is.
Ezzel csak az a baj, hogy ha tényleg így van, akkor elképzelhetõ, hogy a fogaskerekeket is keskenyebbre kell cserélni.

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás

ha eleg feszes a rugoja akkor elvileg nem kellene erintkeznie a lancnak azzal a kengyellel hanem vegig a gorgon kellene futnia.mondjuk ha sokat zotykolodik akkor elofordulhat hogy pont az fogja meg a lancot hogy ne essen le.
en fennhagynam csak kicsit utanaallitanek hogy pont merolegesen aljon a lanchoz kepest.

Elég feszes a lánc, a váltós bringámhoz képest sokkal feszesebb. Mondjuk a pc-1 elég széles lánc, és a patentszemnek meg még jobban kilógnak a tüskéi, az elég szépen szokott csattanni... Állítgattam már elég sokat oldalirányban a görgõt, de valahogy nagyon mozog a tengelyen... Estére rakok fel videot, vagy valami :D

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

ha eleg feszes a rugoja akkor elvileg nem kellene erintkeznie a lancnak azzal a kengyellel hanem vegig a gorgon kellene futnia.mondjuk ha sokat zotykolodik akkor elofordulhat hogy pont az fogja meg a lancot hogy ne essen le.
en fennhagynam csak kicsit utanaallitanek hogy pont merolegesen aljon a lanchoz kepest.

Ranger^41

Ranger^41

törzsvendég

• fórumtag
  • 953 hozzászólás

[whitetrash.hardcore.rock&roll.fuckyou]

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ezt nekem?

csak egy városi futkározós egysebim van, de nem közlekedek rendszeresen vele, szóval sok km se ment bele. voltam vele már bakonyban, gellérhegyen, 20-80km közötti pesti és pestkörnyéki tekeréseken. sehol sem éreztem, hogy kéne, aszfaltra egyáltalán nem hiányzik. 2,6-os áttétel pont jó 622mm-hez, nem kell tépni, hogy meginduljon és 30-40km/h között pont kényelmesen pörgõs a pedálfordulat.

jaja, neked, mert mint látom van ss géped :D

már többször gondolkoztam én is egy melóbajárós egysebin, de úgy rémlik, hogy gyerekkoromban nagyon vágytam egy váltós gépre :D

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ezt nekem?

csak egy városi futkározós egysebim van, de nem közlekedek rendszeresen vele, szóval sok km se ment bele. voltam vele már bakonyban, gellérhegyen, 20-80km közötti pesti és pestkörnyéki tekeréseken. sehol sem éreztem, hogy kéne, aszfaltra egyáltalán nem hiányzik. 2,6-os áttétel pont jó 622mm-hez, nem kell tépni, hogy meginduljon és 30-40km/h között pont kényelmesen pörgõs a pedálfordulat.

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

ez agyváltókra való körmös lánckerék, neked kazettás kell:
Hajtás | Fogaskoszorú | Lánckerék - kazettás | Kerékpár Webshop

meg még eszembe jutott, hogy mentél már pár hetet, hónapot azonos fokozatban? kitapasztaltad mi az az egy áttétel ami tuti jó lesz a végsõ átállás elõtt?

amúgy bejött ez az egysebis dolog hosszútávon is? nem hiányzik a váltó?

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
ez agyváltókra való körmös lánckerék, neked kazettás kell:
Hajtás | Fogaskoszorú | Lánckerék - kazettás | Kerékpár Webshop

meg még eszembe jutott, hogy mentél már pár hetet, hónapot azonos fokozatban? kitapasztaltad mi az az egy áttétel ami tuti jó lesz a végsõ átállás elõtt?

kiskakas

kiskakas

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
persze tudom mi a különbség, csak nekem már este volt aznap.

ha muszáj a láncfeszítõ, akkor lehet hogy marad a hátsó váltó, fogaskerekestül, mindenestül, üzemképesen. mert ugye a singlespeednek az lenne a lényege, hogy egyszerû gép, kevés hibalehetõség...

találtam egy ilyet:
Shimano Alfine fogaskerék (CS-S500) (Hajtás | Fogaskoszorú | Lánckerék - körmös) | Kerékpár Webshop

mit szóltok hozzá? gondoltam utoljára keresek még egy megoldást. aztán ha nem jön össze elfelejtem az egészet...

Pisz

Pisz

vendég

• fórumtag
  • 57 hozzászólás

milyen láncfeszítõt ajánlotok egy ejtõpapucsos fixire? elsõ vagy hátsó láncfeszítõt?

(utána néztem, a tegnap vitatott vázat ejtõpapucsos váznak hívják)

Single speed =/= fixi.
Egysebességes (SS) hajtáshoz egy hátsó, rugós láncfeszítõ a legcélravezetõbb, mint például Grande által linkelt Shimano Alfine.

Illetve még ezt érdemes megfogadni:

kell egy különálló lánckerék, hézagolók az agyra, rövidebb lánctányér csavarok, meg egy láncfeszítõ a váltó helyére. esetleg egy új lánc ha a régi már megnyúlt.

kiskakas

kiskakas

vendég

• fórumtag
  • 11 hozzászólás
milyen láncfeszítõt ajánlotok egy ejtõpapucsos fixire? elsõ vagy hátsó láncfeszítõt?

(utána néztem, a tegnap vitatott vázat ejtõpapucsos váznak hívják)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Nem biztos, hogy jobb a fix. A rugós kiegyenlíti a lanckerekek excentricitàsàt.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.052 hozzászólás
váltófüles vázhoz keresek láncfeszítõt, egysebességesítéshez. mindenhol a rugós feszítõket találom. hol lelhetõ fel fixen beállítható? elõnyös lenne, ha itthoni forrásból lenne beszerezhetõ. köszönöm!

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"