Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Single Speed

- - - - -

• Lépj be és szólj hozzá
3055 hozzászólás a témában

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

nemtom', szerintem is nehéz. smile.png persze attól még kéne. smile.png

Hónapok óta nézegetem, én sem tudok túllendülni rajta, mert halk, és nagyon kis szögben reteszel, no meg persze boost és SS. 

Ugyanakkor pokoli drága, nehéz, acél rotorral még nehezebb, és nincs belőle egyenes küllős változat. 

A DT igazán csinálhatna boost-os SS agyat is, és akkor már nem is lenne akkora dilemma... (de azt sem tudom, hogy a hope miért szokott le jó szokásáról) 

Ja meg persze van a Pinion hátsó boost  SS agya is, de nehéz, drága, nincs egyenes küllős és csak 32 lyukas van belőle...

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.167 hozzászólás

Eddig nem is neztem, hogy ez ilyen nehez...

https://onyxrp.com/s...-148-12mm-thru/

Raadasul nem derul ki, hogy acel rotorral ennyi, vagy mar aluval.

A technologia nagyon tetszik, az ar brutalis, de hogy ilyen nehez legyen... ( ez nem csak ezen az arszinten szamit neheznek, nem?)

nemtom', szerintem is nehéz. smile.png persze attól még kéne. :)

Kisherceg módosította - 2021. február 16. - 20:45

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás
Eddig nem is neztem, hogy ez ilyen nehez...

https://onyxrp.com/s...-148-12mm-thru/

Raadasul nem derul ki, hogy acel rotorral ennyi, vagy mar aluval.

A technologia nagyon tetszik, az ar brutalis, de hogy ilyen nehez legyen... ( ez nem csak ezen az arszinten szamit neheznek, nem?)

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.167 hozzászólás
Akkó' 34:19, nem emlékszem, amúgy is kb két napig volt rajta. :D
Hm, mondjuk az a lánc kifejezetten nem volt/nincs kinyúlva. 🤔

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

arra a pyxisre rá is férne pár jó cucc végre. biggrin.pngbiggrin.pngbiggrin.png bocs...

...

Volt már rajta jobb cucc is, de odaadtam őket a lányomnak, amikor neki építettem bringát, Írtam már. Aztán meg nem akartam rá költeni, mert akkor már terveztem, hogy a sok használt meg saját kendácsolású vacak után végre egyszer veszek magamnak egy szép új bringát.

Néha elgondolkodom, hogy megépítem 'dísznek", de az elég drága szórakozás lenne. (Amit a minap linkeltél valamelyik topicban, XT hajtómű pont jó lenne rá, de a srác csomagban kínálja, a fékekkel, fékkarokkal meg mit csináljak?) Az említett black friday-ből azért ő is kap egy FSA Metropolis nyeregcsövet az agyonkarcolt, kilazuló nyergcsavarú Acor helyett.

Nemrég kapott egyébként egy villanyak-magasítót (a világ - de legalábbis a garázsom - összes hézagolójával a stucni alatt). Meg se mutattam itt, úgyis csak megköpködnétek, de úgy lett igazán jó, kényelmes, és jó az irányítása... Egyébként meglepően jó a Pyxis még ezekkel a reciklált cuccokkal is, a lányom barátja, amikor egyszer együtt bringáztunk, akkor is azt választotta, miután felajánlottam neki az újat is, és ki is próbálta.

A 34/17 meg a 36/19 effektív láncvillahosszra kb ugyanaz, de Fixmeup szerint eléggé meg kell nyúlnia ahhoz a láncnak, hogy belemenjen a 422mm-es láncvillába... Inkább a 32/19, de az meg már eléggé mókuskerék.

Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.167 hozzászólás

állj, nem is 34:17, hanem 36:19, pardon... 

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.167 hozzászólás

Nem hiszem, hogy nagyon érdekelné a figurát a magic gear, eccentric Eno van hátul...

Valaha nagyon szerettem volna egy ilyen setupot. (Igazából még most is szeretnék, kár, hogy épp elblekkfrálydéjoztam* az árának több, mint a felét. A váz nem is kéne, átraknám belőle a cuccot a Pyxiskémbe.) Ha jól látom, az első agy is WI.

*: Persze biciklialkatrészekről van szó. De egyik sem White...

arra a pyxisre rá is férne pár jó cucc végre. :D :D :D bocs...

viszont srác más érdekeset is árul, még ha nem is ss:

https://apro.bikemag...-titanium-47472

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Nem hiszem, hogy nagyon érdekelné a figurát a magic gear, eccentric Eno van hátul...

Valaha nagyon szerettem volna egy ilyen setupot. (Igazából még most is szeretnék, kár, hogy épp elblekkfrálydéjoztam* az árának több, mint a felét. A váz nem is kéne, átraknám belőle a cuccot a Pyxiskémbe.) Ha jól látom, az első agy is WI.

*: Persze biciklialkatrészekről van szó. De egyik sem White...

• Rabbit kedveli ezt
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.167 hozzászólás

columbus csőszett mi? hát persze.... szerintem ez egy Magellan Crux, ami Fuji csövekből épült. nézd a papucsokat, a fejcsövön alul-felül a gyűrűket és a durung (29,6mm) nyeregcsövet. ettől még nagyon jópofa bicaj, de ha megkérdezte volna, elárultam volna, hogy 34:17 a medzsik gír, enyhén nyúlt lánccal, ugye.... :Dcool.png

néha kicsit sajnálom, hogy eladtam... :/

49963384256_b3f88cf974_b.jpg

mondjuk az inbred jobban hiányzik.... :(

• Rabbit kedveli ezt

Rabbit

Rabbit

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.027 hozzászólás
  • LocationKelenföld

Csujuj:

https://apro.bikemag...do-ss-mtb-49158

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Köszi szépen mindenkinek, remélem, jó is lesz majd! 

Jó kérdés, hogy miért nem bontható a támvilla, de személy szerint én nem bánom, nem volt szempont, túl szűknek érzem jelenleg a szíjhajtásos lehetőségeket. 

Kicsit olyan ez, mint a Pinion gearbox, hogy nagyon okos, nagyon ügyes, és nagyon kéne, mert zseniális gondolat, de annyira szűkíti a lehetőségek terét a bringa egyéb paramétereivel kapcsolatban amellett, hogy elképesztő áron van, hogy nem jelent valós alternatívát sajnos.  

zsbacsi

zsbacsi

vendég

• jóváhagyásra váró
  • 287 hozzászólás
Erre az építésre én is kíváncsi vagyok! Jöhet ide nyugodtan

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.568 hozzászólás

Nagyon pöpec az a váz, gratulálok hozzá!

Ez sem bontható, miért nem?!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.167 hozzászólás

ez már döfi! wink.png  gondolom, gyalog hozták, azért tartott eddig. :D

a márkatopicok között nincs pace, szerintem indítsd el, az első a tiéd lesz, megígérjük (gondolom a többiek nevében is nyilatkozhatok), hogy nem kezdjük el mutogatni az eddig rejtegetett pace bringáinkat. :)

vagy lehet itt az általánosban is, de inkább a pace topic, itt gyorsa(bba)n elsüllyedne.

akárhova is posztolod, (szintén a külföldiek mintájára) én előfizetek rá! ;)

• Rabbit kedveli ezt

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3.325 hozzászólás
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

nagyon finom darab! wink.png

simán lehet új topicban - de akár itt is. Úgyis alig vagyunk már, akik posztolgatunk...

zscs módosította - 2020. november 04. - 15:11

• Rabbit kedveli ezt

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

Végre, szinte hihetetlen, de megjött! 

Június 12-i rendelés... :D 

Elnézést a hitvány képekért, de gyorsan ennyi sikerült. 

Arra gondoltam, hogy nyitnék egy új topikot (a külföldi oldalakon láthatóak mintájára) a bringa építéséről, és ott vinném végig az ügyet, ha erre van igény. Ami már most biztos, hogy az építés nem lesz gyors, és nem csak a szállítási idők várható elhúzódása miatt. :D 

Abban kérném a véleményeteket, hogy ha induljon ez a hírfolyam, akkor azt hova nyissam, hogy ne legyen rossz helyen, ahogy látom, ilyen jellegű még nem volt itt. 

Pace RC529 

LVoNd1i.jpeg

yRcGWRW.jpg

AukqCMR.jpeg

LQsOgoM.jpeg

dErfRIL.jpeg

XLSJy4i.jpg

• karakoram, Kisherceg, ZolkoW és 1 további fórumtag kedveli ezt

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

eddig nem volt, de most megmértem neked: ~15mm
(feltéve, hogy ugyanazt a papucsot használják, mint amit 2011 óta minden QR h.agyas Uniton láttam, de szerintem igen)

edit:

Kössz, ezt jó tudni!
(tegnap kaptam csomagszamot, uh elkezdtek pörögni a gondolatok :))
  • Kisherceg kedveli ezt

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.167 hozzászólás

Ha már, arrol van esetleg adat, hogy hány mm-t lehet tologatni a papucsot a teljes tartományban?

eddig nem volt, de most megmértem neked: ~15mm

(feltéve, hogy ugyanazt a papucsot használják, mint amit 2011 óta minden QR h.agyas Uniton láttam, de szerintem igen)

edit: ezek után arra kíváncsi lennék, hogy a megadott 430mm láncvillahossz milyen állás mellett értendő. (eddig mindig a legrövidebb volt megadva, de így. rolleyes.gif )

Kisherceg módosította - 2020. október 29. - 20:20

horgasz-zsolti

horgasz-zsolti

vendég

• fórumtag
  • 65 hozzászólás

Támogatom!

Valami jó kis szíj hajtásos egysebis vázat én is elfogadnék. Ha nem csúszó papuccsal,akkor excenteres monoblokkal. Igaz ha koszos,az tud recsegni..tudom,volt olyanom. De cserébe jól feszíthető a lánc vele.

Én életemben 2x ültem Unit vázon de mindig tetszett a tartalom és a kinézet is. 

Kényelmes, jól irányítható gép volt amit  használtam 2x30 km-t. Miért olyan nehéz bonthatóvá tenni a vázat, hogy szíjhajtással is lehessen használni ha már egysebességes!? Vagy ez csak nekem van ennyire becsípődve? Tudom, hogy a rendszer nem feltétlenül tökéletes, de a láncos rendszer sem.     

Mars

Mars

vendég

• fórumtag
  • 527 hozzászólás

mikor megjelentek az első gyári képek az idei Uniról, az mtbr fórumán ment a szájkarate, hogy talán a papucs teljes előre-hátra tartománya ki sem használható, mert a gumi beleérne a nyeregvázcsőbe. a gyári képek alapján elég nehéz lett volna bármit biztosra mondani. ma viszont "szembejött" ez:
https://www.ebay.co....nkAAOSwD9hfmeOf

úgy tűnik, a kona tényleg meglépte, hogy nem lehet koppig előre tolni a papucsokat. legalábbis a 29+ gumival... fura...

s-l1600.jpg

Ha már, arrol van esetleg adat, hogy hány mm-t lehet tologatni a papucsot a teljes tartományban?