Jump to content

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Photo

Single Speed

- - - - -

• Please log in to reply
3052 replies to this topic

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

140-es adapterrel próbáltad?

Persze, de úgy nem volt frankó. És 34×15 valamint 50×22-ben adta ki így.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8,052 posts
140-es adapterrel próbáltad?

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2,854 posts

Na igen, az On-One megkerülhetetelen, fõleg most, hogy akciós. Állítólag kissé súlyos egyéniségek, de mivel a Coticról nem tettek közzé súlyadatot, elismerem, hogy igazad van.
Kissebb hátránynak tartom, hogy a Pompetamine-t csak tárcsafékkel lehet szerelni, nincsen rajta féktüske. Bár ha te fixiként használod, akkor neked ez bizonyára nem hátrány.

Nagyobb hátránya volt számomra, hogy 140es hátsó tárcsával csak lényegében koppra betolt kerékpozícióval adta ki, átforgatott 160as adapterrel. Másrészt a 180as oúti kar épphogy nem vert bele a bal láncvillába, de oldalról kicsit rányomva hozzáért. A hosszú hajtókar + 46os cipõ totál elõretolt stopli + BB7 a láncvillán = néha belevert a sarkam a külsõ pofaállító csavarba...
De amúgy fasza váz. :D

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

A láncfeszítõ nem zavarna,vagy van valamilyen hátránya?Erre a munkába járós felhasználásra milyen hátsó agyat ajánlanátok?

Elvben nincs baj a láncfeszítõvel. (Illetve a "keményvonalas" SS-esek szerint épphogy elvi gond van vele.)
A gyakorlatban nekem sok gondom volt vele, nem feszített rendesen, mindig elugrott a lánc, mókolnom kellett vele, hogy rendesen feszítsen. Akivel elboltoltam aztán, annál állítólag mûködik rendesen, kivéve amikor néha éppen szétesik. Konkrétan egy Point Racingról van szó, ha te megveszed a Surly-t, Alfine-t, netalán Rohlhoffot, akkor lehet, hogy nem lesznek ilyen gondjaid, de akkor már többe kerül a leves, mint a hús...

Városi használathoz az agy kb. mindegy. Nekem egy elég alapfokú SS agyam van, Bike+ Halifax, eredetileg aszfaltos felhasználáshoz épült az SS, aztán hogy, hogy nem dirt - single speed cross country lett belõle, és még bírja... A Halifax viszont menetes, racsni kell hozzá, és úgy vettem észre, ez jobban korlátozza a lehetõségeket, mintha kazettás agy lenne. Senki nem fog követ vetni rád, ha egy sima kazettás trekking kerékszettet fogsz használni talpas lánckerékkel meg hézagolással munkába járásra.

De mondok mást: vedd meg ezt, és add el belõle a Nexust.
2R trekking Nexus 8 agyváltó Magura fék « kerékpár / váz « TÚRA / TREKKING « Kategóriák tallózása
Vagy akár ne is add el. Ennyibõl jó SS-t alkatrészenként összeszedve úgysem tudnál építeni, ez meg így nagyjából a tökéletes munkába járós bringa. (Bár a súlya nem lehet kevés.)
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

Létezik ugyanaz olcsóbban is:
On-One Pompetamine 2012 Frame
Használok egyet egy ideje, ugyan fix áttétellel, semmi gond vele.

Na igen, az On-One megkerülhetetelen, fõleg most, hogy akciós. Állítólag kissé súlyos egyéniségek, de mivel a Coticról nem tettek közzé súlyadatot, elismerem, hogy igazad van.
Kissebb hátránynak tartom, hogy a Pompetamine-t csak tárcsafékkel lehet szerelni, nincsen rajta féktüske. Bár ha te fixiként használod, akkor neked ez bizonyára nem hátrány.
Nyekereg a láncom, mint egy részeg kórus, nem segíthet rajta, csak a tribológus!

vizitunder

vizitunder

újonc

• fórumtag
  • 6 posts

Létezik persze ilyesmire alkalmas váz, csak fizesd meg:
the Product of COTIC cycles : ROADRAT, for commuting, training, touring, cyclocross, family rides, courier work...

Létezik ugyanaz olcsóbban is:
On-One Pompetamine 2012 Frame
Használok egyet egy ideje, ugyan fix áttétellel, semmi gond vele.

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
A láncfeszítõ nem zavarna,vagy van valamilyen hátránya?Erre a munkába járós felhasználásra milyen hátsó agyat ajánlanátok?

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts

A trekking/cross vázak alkalmasak ss bringa építésére?Olyan fitness bringa jellegûre gondoltam,merev villával,mindennapi használatra és síkterepes edzõkörökre.Esetleg tudnátok ajánlani valami olcsó ehhez megfelelõ vázat villával?Néztem a Kona Dew-et,de én olcsóbban szeretném kihozni.

Az ötlet nem rossz, sõt, nagyon jó.
A baj ott van, hogy én még olyan trekking vázat nem láttam, aminek a papucsa lehetõvé tenne valamiféle láncfeszesség-állítást, ÉS hi-ten acélnál legalább egy fokkal jobb anyagból van. Legalábbis magyar hirdetõben nem. A Dew váz is ejtõpapucsos, csak láncfeszítõvel tudnál belõle SS-t építeni.

Létezik persze ilyesmire alkalmas váz, csak fizesd meg:
the Product of COTIC cycles : ROADRAT, for commuting, training, touring, cyclocross, family rides, courier work...

Nemrég volt az apróban egy Wheeler, nem is túl drágán, kb. az, amit szeretnél, de az is rugós láncfeszítõvel megy.

Vejne

Vejne

törzsvendég

• fórumtag
  • 4,309 posts
ööö:

EREDETI USA SCHWINN TREKKING RITKASÁG - Vatera.hu így nem ment el, lett belõle ez:

USA SCHWINN SINGLE SPEED EGYSEBESSÉGES - Vatera.hu

mivel már hónapok óta nyûzök egy régi félouti-trekking vázas SS-t, elmondom, hogy jó az. Az enyém fõleg, weinmann acélfelniken 28-as gumik, weinmann fékek.. ha bepörög, lendkerékként viszi a masinát, jó nehéz a vas, szóval a gyorsításhoz azért kelll szufla. Vágott koskormánnyal hajtom, szeretem, csak csúnya :)

silboy

silboy

törzsvendég

• fórumtag
  • 428 posts
A trekking/cross vázak alkalmasak ss bringa építésére?Olyan fitness bringa jellegûre gondoltam,merev villával,mindennapi használatra és síkterepes edzõkörökre.Esetleg tudnátok ajánlani valami olcsó ehhez megfelelõ vázat villával?Néztem a Kona Dew-et,de én olcsóbban szeretném kihozni.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1,881 posts
Sziasztok.

Tudtok ajánlani valami best buy felnit városi használatra?

Altrix spidert váltana, valami könnyebb, 36 lyukas felni kellene.

Exile

Exile

törzsvendég

• fórumtag
  • 889 posts
Ha ilyen egyszerûen teszed fel a kérdést, a válasz is egyszerû:
Specialized Langster Monaco SS

Amennyiben a méret jó.

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 posts

Kicsit pontosabb kérdés kellene. Ez a kérdés kb nem sokban különbözik attól, hogy milyen kerékpárt ajánlotok nekem?

országúti jellegût szeretnék. tehát 28as vékony kerekekkel. több kritérium nincs. csak az hogy bírja a cirkálást...

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

Tényleg, az oldalatok mikor indul majd?
Facebookon próbáltam megkeresni, hátha írtatok valamit, de nem találom a deviantmtb.hu-t. (Múltkor is nagyon nehezen lett meg valamiért)

Nem tudjuk még sajnos ...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15,907 posts
  • LocationSzékesfehérvár

milyen gyári ss gépet ajánlotok ha nincs kedvem csináltatni?

Kicsit pontosabb kérdés kellene. Ez a kérdés kb nem sokban különbözik attól, hogy milyen kerékpárt ajánlotok nekem?

A sebesség mindent megold.

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
milyen gyári ss gépet ajánlotok ha nincs kedvem csináltatni?

zscs

zscs

bringás

• fórumtag
  • 3,325 posts
  • LocationBdapest - Wien - Mondsee

Idén kereken 10 éve, hogy hogy SS-ezem... még bírom térdileg.

Tényleg, az oldalatok mikor indul majd?
Facebookon próbáltam megkeresni, hátha írtatok valamit, de nem találom a deviantmtb.hu-t. (Múltkor is nagyon nehezen lett meg valamiért)

hibipeti

hibipeti

újonc

• fórumtag
  • 1 posts
Sziasztok, még új vagyok, de máris kérdeznék,el tud e hajolni a csepel royal *** os alsó ill támvillája, attól hogy fixiként használtam ??
Egyébként SS ként használtam arra jó csak kiprobáltam ezt a fixi dolgot... 42-16_al tolom a városon keresztül Debrecenben.

.vackor.

.vackor.

vendég

• fórumtag
  • 139 posts
Még kicsit félek belevágni az single speedbe :)
de valahogy megcsapott a szele!

Off: a csepel torpedóról mi a véleményed? mennyire használhatók a váltók amik rajta vannak?

Csak mert nem szívesen adnék ki 200e-ret egy bicikliért, mert nem versenyezni akarok, csak jó idõbe túrázni Budapest környékén és a városban. (szentendre-visegrád magasságában)

De erre talán az ss is jó(?)

fityisz

fityisz

kapitány

• fórumtag
  • 993 posts

errõl eszembe jut az a film, a címe "Ameddig a lábam bírja" :D

biztosan egyéni adottságok kérdése, de nagyon kíváncsi lennék, hosszú távon mennyire van leépítõ hatása a térdekre. (s ez itt most no-offens)

Idén kereken 10 éve, hogy hogy SS-ezem... még bírom térdileg.