Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás

Sziasztok! Ez elsõ féktest beállításakor egy határozott mozdulattal megszakítottam a felsõ csavar menetét a villában. Upsz :(

Mit lehet tenni? Lehet bele új menetet vágni?

helicoil

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
A hibikenál láttam, hogy az ice-teches XT tárcsából (SM-RT86M) létezik egy új, kettes verzió. A gyári azonosító si ennyiben tér el: I-SMRT86M2 I-SMRT86M.
Picit próbáltam keresgélni, de elsõre nem sok mindent találtam. Tudtok valamit az eltérésrõl?

gulacat1

gulacat1

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás
Sziasztok! Ez elsõ féktest beállításakor egy határozott mozdulattal megszakítottam a felsõ csavar menetét a villában. Upsz :(

Mit lehet tenni? Lehet bele új menetet vágni?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Köszi a gyors választ. Akkor nyilván a B-t érdemes inkább megvenni, ugye, lévén egy árban van?
És amugy normál módon is rögzíthetõ a B vagy csak a váltókarral?
Valamint még 1 kérdés: bármilyen váltókarra rögzíthetõ? (pl.: Deore Rapidfire Plus SL-M590)

Normál módon, de úgy tudom csak a 10-es váltókarok tudják az I-spec rendszert, a hagyományosakat ugyanúgy bilincsel mellé teszed. A fékkarra teszed amúgy a váltókart az I-spec-nél.

djbahool

djbahool

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás

A M675-B már tudja az I-spec, direkt váltókar rögzítést a fékkarra.

Köszi a gyors választ. Akkor nyilván a B-t érdemes inkább megvenni, ugye, lévén egy árban van?
És amugy normál módon is rögzíthetõ a B vagy csak a váltókarral?
Valamint még 1 kérdés: bármilyen váltókarra rögzíthetõ? (pl.: Deore Rapidfire Plus SL-M590)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok!

Meg tudnátok mondani hogy mi a különbség a két fék közt:
Shimano SLX BR-M675-B
és
Shimano SLX BR-M675

A M675-B már tudja az I-spec, direkt váltókar rögzítést a fékkarra.

djbahool

djbahool

vendég

• fórumtag
  • 115 hozzászólás
Sziasztok!

Meg tudnátok mondani hogy mi a különbség a két fék közt:
Shimano SLX BR-M675-B
és
Shimano SLX BR-M675

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás
Nem biztos. Nekem most BBB gyantás van bent és ezt csinálja. Eddig nagyon olcsó Clarks gyantásom volt, hibátlan volt de Shimano fémest is használtam és az is csöndes volt. Szóval, nincs szentírás, próbálkozás van.
Marci

Vincsó

Vincsó

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Fogni fog igazából a váz rezonál be amikor visít :) Amúgy ha meg smirglizem akkor jó egy darabig... fémes betétrõl van szó lehet gyantás az halkabb??? Nem igazán vágom.

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.662 hozzászólás

Hali!

Látom másnak se hangtalan az Avid fékje, nekem se... arra nem láttam végül is konkrét választ, hogy maga a féktest szar vagy a tárcsa okozza a bajt vagy a váz ha éppen rezonálásról van szó? Sajnos eléggé összetett a dolog ugye, ha veszek például slx féket akkor megoldódik a probléma? Fog az normálisan mûködni a G2-es tárcsával? Mert ha tárcsa is kell akkor az már elég húzós. Vagy esetleg tárcsa csere is megoldja a problémát pl HS1? Amúgy fékerõ elég ha azt vesszük.

Mod.: Látom, hogy ajánlottátok a tárcsa cserét, de olyan megoldásra lennék kíváncsi ami 100%-os.

SLX fék is tud hangos lenni. XTR is, bármelyik.
Havernak is Avid-ja van, sejtem, mi ez a hang. Az én Shimano-m is csinálja, amióta fékpofát cseréltem. Szerintem elsõ körben vedd ki a fékpofákat és csiszold le a fékfelületet egy kicsit, mondjuk smirglipapíron vagy betonon. Azután rakd vissza a fékpofákat és nézd meg, ad-e még hangot. Elég gyakran a fékpofák felülete "felüvegesedik" és hangos lesz, ellenben nem fog.
Marci

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Olyan nincs.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

Vincsó

Vincsó

vendég

• fórumtag
  • 95 hozzászólás
Hali!

Látom másnak se hangtalan az Avid fékje, nekem se... arra nem láttam végül is konkrét választ, hogy maga a féktest szar vagy a tárcsa okozza a bajt vagy a váz ha éppen rezonálásról van szó? Sajnos eléggé összetett a dolog ugye, ha veszek például slx féket akkor megoldódik a probléma? Fog az normálisan mûködni a G2-es tárcsával? Mert ha tárcsa is kell akkor az már elég húzós. Vagy esetleg tárcsa csere is megoldja a problémát pl HS1? Amúgy fékerõ elég ha azt vesszük.

Mod.: Látom, hogy ajánlottátok a tárcsa cserét, de olyan megoldásra lennék kíváncsi ami 100%-os.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

OK ez rendben. De a445-ösömnél alig egy mili távolra áll vissza, addig a boltokban láttam deort a hol láthatóan távolabbra áll vissza, csak elixir és deore összehasonlításában érdekelne a dolog.
Mert úgy gondolom, a nagyobb távolság jobb kosztûrést eredményez.

Látszik hogy nem igazán használsz ilyet.
Röviden, túl liheged.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
gondolj bele mekkora az a nagyobb tavolsag.
plusz 3 tized mm pofankent?!ugyan ugy megeszi a sar a pofakat.(nezd meg szilvas maraton topikjaban a kepeket)
de ha nem sarazol barmelyik jobb tarcsafek/pofa sokaig birja.

regi/hibas agyvaltokat veszek.

barkotibor

barkotibor

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

mind önbeálló

OK ez rendben. De a445-ösömnél alig egy mili távolra áll vissza, addig a boltokban láttam deort a hol láthatóan távolabbra áll vissza, csak elixir és deore összehasonlításában érdekelne a dolog.
Mert úgy gondolom, a nagyobb távolság jobb kosztûrést eredményez.

ttunde72

ttunde72

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Értem. Valóban a szervizben is azt mondták, hogy az Avid hangos fék, de elsõ pár kilométeren nem csinálta, azt hittem még nem kopott be és majd csak abbahagyja. Hát nem... Köszönöm! :-)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Esetleg a tárcsa cseréje segíthet. Olyat próbálj, amin kisebbek a lyukak és akkor talán nem ad ki bugyogó hangot. De amúgy azt mondják, hogy ez Avid betegség. A Juicy 7-em is szokott ilyet produkálni, ha felmelegszik, de különösebben nem szokott érdekelni.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

ttunde72

ttunde72

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Sziasztok! Új bringás vagyok egy 1 hónapos bringával, amin Avid elixir1 van. Mikor fékezek mindkét fék hangos, mintha szökõkút zubogna. Tudnátok segíteni nekem, hogy mi lehet a probléma? A szervízben azt mondták, hogy ez egy hangos fék....de mégis, engem zavar. Lehet megoldás? Köszönöm, ha valaki válaszol. :-)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
mind önbeálló

barkotibor

barkotibor

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás
Üdv mindenkinek !

Fékváltás elõtt állok. Elixir 1 és deore 595 vagy 596 -ra lenne keret.
A következõben kérnék segítséget:
Melyik fékhez hosszabb a fékpofa(esetleg ha valaki konkrét mérettel tudna segíteni)
illetve melyiknél vannak távolabb a pofák a tárcsától?