Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Valaki tudja mi a külömbség a három fék között? A utolsónál a képen hûtõbordák vannak, ez nincs készleten nekik. Az elsõ is megvehetõ?

http://www.bike-disc...m675-front.html
Shimano SLX Scheibenbremse BR-M675-B vorne
Shimano SLX Scheibenbremse BR-M675-B Ice-Tec vorne

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Fékhatásban mennyivel gyengébb az 5-ös?

Olvastam fórumot, illetve eszembe jutott, amikor BB5-öt kellett állítanom más bringáján... Maradok a BB7 mellett.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Fékhatásban mennyivel gyengébb az 5-ös?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis
Eltérõ a fékpofa, a BB7-nél kicsit nagyobb az érintkezõ felület, ill. ennél már a tárcsa-fékpofa távolságot szerszám nélkül lehet állítani.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Ha már itt tartunk, a BB5 és BB7 között mi a különbség az árán kívül? Egy másik bicajra kellene, nem erre.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Ne foglakoz a sasszeg témával, hülyék mindenütt vannak.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Amennyiben nyugodt akarsz lenni akkor slx 666 vagy újabb, a 665 is jó volt már azonban a 666 kb +30-40% fékerõ többlet, nem véletlen lett egy ujjas ha maradt volna a régi fékkar hossz elég sok lenne a kormányon átbukdácsolás.

Ok thx.. A lenti teszt a 666-ra eszküszik. Az újabb modellekrõl nem tudok semmit, rontottak-e rajta vagy sem. Nem mindig a legújabb a legjobb. Ezért kérdeztem ragaszkodni kell-e a 666-hoz, persze kérdés beszerezhetõ-e.

Lehet hülye kérdés: teszteken valami fékpofából kilógó csapszegrõl írtak, ami sokakat zavar, vagy beleér a küllõbe, ez már 666-nál is így van vagy csak a legújabbaknál?

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Amennyiben nyugodt akarsz lenni akkor slx 666 vagy újabb, a 665 is jó volt már azonban a 666 kb +30-40% fékerõ többlet, nem véletlen lett egy ujjas ha maradt volna a régi fékkar hossz elég sok lenne a kormányon átbukdácsolás.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Hayes szép volt, jó volt, de már tényleg hagyom...

Elfelejtettem írni, 85-95kg között vagyok és a bringa 15kg+. Most Dart 2 villa van, de recon, reba vagy vmi átütõs lesz, még nem tudom. Olyan kell, ami ekkora tömeget megállít..

Eddig lehetséges opciók:
- AVID BB7 (többféle van, melyiket?)
- Shimano SLX (kell ragaszkodni az M666-hoz vagy az újabbak is jók?)
- Hayes Stroker ACE (nem túl erõs a villákhoz?)

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

Egy-másfél éve kérdezgettem fékekrõl, nem tudom azóta változott-e a helyzet..

Hayes Stroker Trail-em van, kiszolgál, de már kicsit unalmasak a betegségei (nem részletezem).

Tulajdonosok írják, hogy a Prime sokkal erõsebb. Találtam egy tesztet, ami viszont a Prime-t is nagyon leértékeli:
Best disc brakes for mountain bikes

Nem tudom ez mennyire valós, de itt a Shimano SLX M666 viszi a pálmát. Ezek szerint a Trail és a Prime sehol sincs ehhez képest?

Milyen féket tudtok ajánlani ha a tömege nem számít viszont nagy fékerõt, adagolhatóságot és megbízhatóságot szeretnék? Egydugattyúsban. Köszönöm.

Hagyd a hayest. SLX, vagy ha sok a lóvé XT, vagy avid BB7. Nekem is teljesen szarok lettek a trailok pár év alatt.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Egy-másfél éve kérdezgettem fékekrõl, nem tudom azóta változott-e a helyzet..

Hayes Stroker Trail-em van, kiszolgál, de már kicsit unalmasak a betegségei (nem részletezem).

Tulajdonosok írják, hogy a Prime sokkal erõsebb. Találtam egy tesztet, ami viszont a Prime-t is nagyon leértékeli:
Best disc brakes for mountain bikes

Nem tudom ez mennyire valós, de itt a Shimano SLX M666 viszi a pálmát. Ezek szerint a Trail és a Prime sehol sincs ehhez képest?

Milyen féket tudtok ajánlani ha a tömege nem számít viszont nagy fékerõt, adagolhatóságot és megbízhatóságot szeretnék? Egydugattyúsban. Köszönöm.

Rocko6

Rocko6

vendég

• fórumtag
  • 80 hozzászólás

Érdekes kérdés tettél fel, mert ugye mire cseréljük le azt az olajat ? Egy olyan 4 literes Shimano olajra, ami szintén 2 éve ott áll a raktárban :-))
Igazából szerintem ez a DOT-os olajoknál jelentõs, mert ott a levegõ párájából vizet tud megkötni a fékfolyadék, ami felhevüléskor lég bubit okoz.

Nekem is volna egy kérdésem , kb mennyi olajat kell a rendszeren átpumpálni, hogy friss olaj legyen benne ?

Köszi

Üdv

rég volt már, de a kérdésre születt válasszerûség:

Matt: If you buy a bottle of Shimano mineral oil, how long does it remain good for: A. if unopened? B. if opened and then re-sealed (i.e. some poured out for a bleed, lid then replaced)?

Shimano: Mineral oil is fine to keep on the shelf pretty much indefinitely. That’s actually why we are able to sell liter sized bottles instead of just little one time use sized ones. It doesn’t make much of a difference if the bottle has been opened. The same goes for inside the brake, we recommend replacing our fluid as it gets dirty. This is about once a year for the most serious riders who mainly stick to the same bike and ride off road. If the fluid stays clean, like if the bike is in storage, it doesn’t need to be replaced ever.

Tech Speak: Brake Fluid Break Down & Implications for Road Disc

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Lehet hogy módom egy xt dual control fékváltókar-féktest szetthez hozzájutni jutányos áron. Annyi a hiba, hogy a jobbos bilincse törött.
Két megoldás ugrott be hirtelen:
Jobbos kart kicserélem egy sima alap shimano hidrás karra, illetve váltókarra (mindegyik ugyanannyi olajat mozgat, nem?)
A másik: hegeszteni/forrasztani lehet szerintetek a bilincset?

Alut éppen lehet.

bodispali

bodispali

vendég

• fórumtag
  • 64 hozzászólás
Lehet hogy módom egy xt dual control fékváltókar-féktest szetthez hozzájutni jutányos áron. Annyi a hiba, hogy a jobbos bilincse törött.
Két megoldás ugrott be hirtelen:
Jobbos kart kicserélem egy sima alap shimano hidrás karra, illetve váltókarra (mindegyik ugyanannyi olajat mozgat, nem?)
A másik: hegeszteni/forrasztani lehet szerintetek a bilincset?

gulacat1

gulacat1

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Menj be a bikepont - Kerékpárbolt és szerviz Zséé pik pak megcsinálja neked. Azért hívd fel elõtte, helicoil -al javitja.

Köszöm, holnapra le is beszéltem. Van élet a marhaságom után.... :)

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás
Menj be a bikepont - Kerékpárbolt és szerviz Zséé pik pak megcsinálja neked. Azért hívd fel elõtte, helicoil -al javitja.

stp1

stp1

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.283 hozzászólás
gyakorlatilag egy menetes persely. Threaded insert - Wikipedia, the free encyclopedia

nem tudom milyen gépmûhelyhez tudsz eljutni arrafelé.

probike-ban is vállalnak menetjavítást, bár ott tudtommal nem ezzel a technikával.

gulacat1

gulacat1

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

helicoil

Az mi? Minden segítség, megoldás jól jön mert besírok...

gulacat1

gulacat1

vendég

• fórumtag
  • 46 hozzászólás

Pesti vagy?

Érdi.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Sziasztok! Ez elsõ féktest beállításakor egy határozott mozdulattal megszakítottam a felsõ csavar menetét a villában. Upsz :(

Mit lehet tenni? Lehet bele új menetet vágni?

Pesti vagy?