Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

Macikutya

Macikutya

vendég

• fórumtag
  • 75 hozzászólás
Sziasztok!
A bringámon gyárilag xtr fékek és xtr 160-as tárcsák vannak.
Szeretnék 180-as xt tárcsákra váltani. Ezek felszereléséhez adaptereket is be kell szereznem?
Sehol nem találok ilyen információkat, az apróban is csak Avid fékekhez való adaptereket találtam.
Elõre is köszönöm!
Üdv!
Vigyázz magadra, mert mások sokan vannak, Te pedig csak egyedül!

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás
Felraktam az SLX-et, 180mm-es Hayes tárcsával. Elõször a Hayes adapterrel próbálkoztam de szarul állt a féktárcsa a féktesthez képest: az egyik oldalon 1mm, a másik oldalon 5-6mm hézag volt a féktest és a tárcsa között. Próbáltam másik adapterrel. Shimanot nem tudtam szerezni, csak BBB-t. Ezzel sem teljesen egyformák a hézagok, de közel azonosak, kb. 2-3 mm. A képen látható módon fog a tárcsára, a felsõ 3/4-en kifényesedett rész. Normális ez? A Hayes még a lamellákra is ráfogott: beszürkült rész. Eddig nem vagyok elégedett a fékkel, félig bekopva alig fog. Shimano tárcsa és adapter kell?

Feltöltött kép

oroberto

oroberto

vendég

• fórumtag
  • 108 hozzászólás
Valaki tudja. hogy hol lehet legolcsóbban (külföldi webshop) jelenleg beszerezni új Shimano BR-M785 (XT) szettet?
Let's roll!

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
zeezoltano,
tudom, ismerem az árbéli elõnyét, nekem is a piros van hátul. Ha fogynak majd kicsit a betéteim, rendelek tõlük szinterest is (csak az ára miatt). De nem vagyok meggyõzõdve, hogy jobb a shimanónál. Pont felébe kerül, ez tény, de ha a superstarsnál webshop árat nézünk, akkor azt szerencsésebb lenne kinti webshopos árhoz hasonlítani (kb. 30eur két párért), nem a magyar horrorhoz.

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

18-ezret sokallottam a két fékre valóért, így vettem 9-ért 4 pár Superstar szinteres-t. Jelentem, a gyári hûtõs elbújhat a....

Miben találod jobbnak a superstart a gyárinál? Hogyan hasonlítottad õket?

Ha kicsit rosszabb volna akkor is meg érné, de nem rosszabb. Én hátul kevlárost használok az is brutál.
Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

... így vettem 9-ért 4 pár Superstar szinteres-t. Jelentem, a gyári hûtõs elbújhat a....

Miben találod jobbnak a superstart a gyárinál? Hogyan hasonlítottad õket?

mof

mof

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.297 hozzászólás
magura oem mt, 180as superstar tárcsákkal, kevláros betétekkel reményeim szerint hétvégén már próbaúton.. a kis magurák már alapból elég faszán fogtak(bár az adagolhatósággal nem vagyok kibékülve), nagyon kíváncsi vagyok, hogy ez a konfig mit tud produkálni. úgy koptattad be, ahogy a csomagoláson javasolták?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Van nékem 666-os slx fék, elkopott a hûtõbordás fékbetét. 18-ezret sokallottam a két fékre valóért, így vettem 9-ért 4 pár Superstar szinteres-t. Jelentem, a gyári hûtõs elbújhat a....

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás
Kettõezer hat tavaszán vettem a bicajomat egy Shimano 765-ös Xt fékkel, jól szolgált az elmúlt nyolc évben, de a 30.000 km körüli futásteljesítmény nem múlt el nyomtalanul(billegõ munkahengerek), eljött a nyugalomba vonulás ideje, olajat sohasem cseréltem egyikben sem.
Nyerõ csapaton ne változtass, tartja a mondás, így az utódja XT 785-ös lett, jó döntés volt, nagyon finom fék, jól adagolható nagyon jó fékerõvel, fülig érõ vigyorgás minden fékezésnél, két apró kritikai észrevételem van csak, a fékkar felületkezelése túl selymes lett ami szerencsére kezd elmúlni és a bilincs csavarja nálam pont a váltókarok vonalába esik, kicsit zavaró, jobb lett volna ha alulra-elõre kerültek volna.
A hûtött fékbetétek jól muzsikálnak, észrevehetõen kevésbé melegszik a fék intenzív fékezés után.

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Egy féktárcsánál mi az a vastagság, aminél már cserélni illik?

Shimano 1.5mm.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Gyártófüggõ, guglizd meg.

piszta

piszta

törzsvendég

• fórumtag
  • 612 hozzászólás
  • LocationEger
Egy féktárcsánál mi az a vastagság, aminél már cserélni illik?

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Nekem a méret jó volt, nem volt hangos se gyantás, se fémes betéttel, 775-ös, 785-ös XT-vel.
Ha meg tudom venni az alubakos szendvicstárcsát, meg a betétet, játszok majd kicsit ezzel (is). De ha belegondolok, mekkora a felülete a tárcsának, illetve a hûtõbordáknak, nem merném határozottan kijelenteni, hogy a betét hûtése a lényeg...

Ok, igazad van, meg sem néztem hogy néz ki egy ilyen tárcsa, biztos komoly fejlesztés áll mögötte. Köszi a válaszokat, akkor az SLX-el is el kell menjen a tárcsa.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás
Nekem a méret jó volt, nem volt hangos se gyantás, se fémes betéttel, 775-ös, 785-ös XT-vel.
Ha meg tudom venni az alubakos szendvicstárcsát, meg a betétet, játszok majd kicsit ezzel (is). De ha belegondolok, mekkora a felülete a tárcsának, illetve a hûtõbordáknak, nem merném határozottan kijelenteni, hogy a betét hûtése a lényeg...

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

Nekem Hayes V7 volt eddig elöl. Sajnos félõs vagyok, sokat fékezek, (könnyen) el tudom melegíteni. Új XT fék van fenn, hûtõborda nélküli fémes betéttel. Épp Ice-teches tárcsa vásárlásán agyalok.
Szóval szerintem a sima lemez tárcsák nagy gyepához nem elegek. Az már más kérdés, ha csak tárcsát vagy betétet (bordás, vagy anélküli) akarsz cserélni, akkor melyik hozz többet. Szerintem a tárcsa.

180-as tárcsát nekem még nem sikerült megégetni. Nem gondolom, hogy a tárcsacsere a hûtésen sokat változtat. Inkább a pofák hûtésére fektetném a hangsúlyt. Viszont azt nem tudom, hogy mennyire fogja szeretni a Shimano a Hayes trácsát, romlik-e a fékerõ, hangos lesz-e, a méret ugyanaz-e (vastagság, átmérõ), jó helyen fog-e rá.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

A Hayes V7 tárcsa jó lesz hozzá?

Nekem Hayes V7 volt eddig elöl. Sajnos félõs vagyok, sokat fékezek, (könnyen) el tudom melegíteni. Új XT fék van fenn, hûtõborda nélküli fémes betéttel. Épp Ice-teches tárcsa vásárlásán agyalok.
Szóval szerintem a sima lemez tárcsák nagy gyepához nem elegek. Az már más kérdés, ha csak tárcsát vagy betétet (bordás, vagy anélküli) akarsz cserélni, akkor melyik hozz többet. Szerintem a tárcsa.

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

jó kérdés. az enyém hûtõbordás betétekkel jött és avid g3 tárcsákkal használom, amivel remekül együttmûködnek. azt hozzá kell tennem, ezek a tárcsák minden eddig próbált fékkel (avid elixir, 775 xt, 666 slx) nagyon jól megvannak.

Kíváncsi leszek ez mivel fog jönni, a kép alapján nem hûtõbordás. Nem is volt nekik külön fémes, bordás. Nem tudom mennyire szabvány a tárcsa vastagság, ha igen, akkor elvileg jónak kell lennie a Hayesnek is. Remélem a Hayes adapter is jó lesz, ha nem akkor azt majd veszek itthon.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
jó kérdés. az enyém hûtõbordás betétekkel jött és avid g3 tárcsákkal használom, amivel remekül együttmûködnek. azt hozzá kell tennem, ezek a tárcsák minden eddig próbált fékkel (avid elixir, 775 xt, 666 slx) nagyon jól megvannak.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

freddyke

freddyke

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.261 hozzászólás

azt látom, hogy csak az ice-tec-hez van bordás pofa. mindegyik i-spec, abból van b type is, ami a váltókar rögzítése miatt lehet érdekes, de gondolom nem akarod a váltókarokat közös bilincsre a fékkarral. :) én venném a hûtõbordás pofák nélküli 60 eurós ajánlatot, az elsõt.

Mivel markolatváltó van, semmi esetre sem. :) Viszont a bordás pofa nem hülyeség. De egyébként is fémes pofa kellene, gondolom ez nem az.

A Hayes V7 tárcsa jó lesz hozzá?

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.026 hozzászólás
azt látom, hogy csak az ice-tec-hez van bordás pofa. mindegyik i-spec, abból van b type is, ami a váltókar rögzítése miatt lehet érdekes, de gondolom nem akarod a váltókarokat közös bilincsre a fékkarral. :) én venném a hûtõbordás pofák nélküli 60 eurós ajánlatot, az elsõt.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"