Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18544 hozzászólás a témában

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás

Nem tudum hogy a betét vagy a test szörcsög-e, azt miböl lehet tudni?
A tárcsa 160-as, hullámos, és nem üt egy picit sem. A betét is elég vastag még.

Hat sajna ezt neked kellene megfigyelni erzekszervileg, hogy melyik lehet.
Azt irtad enyhe fekezeskor csinalja. Ugy tudom -es javitsatok ki ha nem jol-, hogy a hullamos tarcsaknak van egy sebbesseg/fekezesi ero tartomanya ahol 'berezonal' a fek.
Sei, soku Si.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.271 hozzászólás

kááár pedig nagyon tetszik a sram féknyerge:( és már jóideje megvan csak a fékkarral vannak bajaim, történetsen az hogy állandóan váltakozik a nyomáspont és van hogy nem fog, még punpálásra sem, tehát kisárom hogy levegõs lenne. sõt többször légtelenítettem, úgyhogy null öttlet

ez nekem az xt-re is jellemzõ volt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

doormano

doormano

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
kááár pedig nagyon tetszik a sram féknyerge:( és már jóideje megvan csak a fékkarral vannak bajaim, történetsen az hogy állandóan váltakozik a nyomáspont és van hogy nem fog, még punpálásra sem, tehát kisárom hogy levegõs lenne. sõt többször légtelenítettem, úgyhogy null öttlet

:bananadanén oldalam:bananadan

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
nagyjából igen.
a sram tulajok úgy kezdték, hogy pofa csere XT-re, tárcsacsere XT-re, így már egy olyan féket kaptak ami talán meg is állította õket egy lejtõn. de árban így a cserével már verte az XT árát, fékerõben pedig meg sem közelítette.
ne is gondolkodj ilyenben.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
De, a SRAM használhatatlan, az XT meg jó.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

doormano

doormano

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
az lenne a kérdésem hogy a régi 4dugós XT és a Sram 4dugós nem csak kinézetre egyezik de a fékerejük is ugyanojan ugyanazza a tárcsával, betéttel? nincs valami kis csalás köztük?

:bananadanén oldalam:bananadan

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Nekem is juli van nem tapasztaltam sohasem! Honnan jön a hang kimondottan a betét szörcsög vagy a test ('rencer), ja es hullámos a tárcsa vagy sima?

Bocs csak erdeklõdöm, mégeyszer nekem soha nem csinálta!

A 2.5 mm megvan a betéten gondolom...

Nem tudum hogy a betét vagy a test szörcsög-e, azt miböl lehet tudni?
A tárcsa 160-as, hullámos, és nem üt egy picit sem. A betét is elég vastag még.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Aszonta a bicós bácsi, hogy Jagwire lóg neki a polcon, abból 1000alatt megvagyok köszörült bowdennel+házzal+kupakok. (Elõre veszek most csak, hátsót idén cserélte elõzõ tulaj)

Így megrendelem az alábbiakat:
-BB5 (185ös tárcsa és felfogatás upgraddel, hozzá járót beszámítja, ~15k)
-Jagwire bowden+ház+kupakok (~1k)
-Bikepositive Conuntry Discnél erõsebb agy, elfelejtettem megkérezni a típusát (~4k)
(-Deore elsõ/hátsó váltó ~11-12K
-vmi 3 színû/felületû fékpofa a hátsó V-fékhez ~2,5K, ez állítólag minden idõben elég jól fog)

Elméletileg tárcsás bulival beleférek egy huszasba így... Jah, nem kérdeztem meg tõle hogy mennyibe fog fájni az új agy bemûtése :) ... Ez idõbe/Forintba mennyi lehet?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

En egybe cserelnem a hajtast, ha a hatso elkopott nagy esely van ra, hogy az elso is... meg persze lanc

Szerintem elsõre eltalálod hogy miért nem így teszek (igen, köze van az anyagiakhoz :) )...
Beszéltema boltossal, ha megérkeznek a BB5ök, akkor tárcsa+felfogatás csere, beszámítja ami jár hozzá, és így kb 15be fog fájni. Az épp a fájdalomküszöb :)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás

Meglátom milyen költségeket fog jelentni a valszínû megpurcant hátsó fogaskerék, etc, és ha nem sokat, akkor BB7 (@ köv hónap), de egyelõre úgy néz ki hogy a hajtáslánc végig beteg, remélem legalább az elsõ tányérok épek :( ...

En egybe cserelnem a hajtast, ha a hatso elkopott nagy esely van ra, hogy az elso is... meg persze lanc
Sei, soku Si.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Ehh, még 20 percig ha mérnek, rajta lennénk mi is :D

Upsz, ez rossz ablakba ment :D

Ma megtudakolom lehetséges-e megvennem 185össela BB5öt és mennyi lenne a felára a nagyobb tárcsának+felfogatónak.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Tnah mentem 2 napot az utángyártott pofával.
Röviden;
nagyon gyorsan bekopott (az elõflexelés tehet róla?)
elég puha, úgy tûnik ennek megfelelõen kopós is
viszont a fékhatása csak gyenge közepes

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

ebike-osokkal lehet alkudni levélben, nekem is adtak volna el egy pár juicy7-est tárcsák nélkül és hayes 205-ös adapterekkel. (gyári adapter beszámolták, plusz gyári tárcsát is)
ettõl függetlenül a véleményem: 185-ös bb5 + rendes bovdenezés. nincs rosszabb egy nyúlós takony féknél.

Ehh, még 20 percig ha mérnek, rajta lennénk mi is :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ebike-osokkal lehet alkudni levélben, nekem is adtak volna el egy pár juicy7-est tárcsák nélkül és hayes 205-ös adapterekkel. (gyári adapter beszámolták, plusz gyári tárcsát is)
ettõl függetlenül a véleményem: 185-ös bb5 + rendes bovdenezés. nincs rosszabb egy nyúlós takony féknél.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Végy BB7et 185ös tárcsával, mégha drágának is tûnik. Tuti sokáig ki fog szolgálni, annyira meg mégsem megfizethetetlen, sõt fékhatás tekintetében remek!
Ha nincs lóvéd drága bowdenezésre, egyelõre megteszi mezei bowden is. Ugyan nem lesz tökéletes, de bõven használható. Lehet annyira fig tetszeni nem is akarsz egy kisebb vagyont bowdenra költeni késõbb, de legalább lesz idõd gondolkodni meg a bicajozni is.

Ha megtudom oldani, hogy a szettbõl kivegyük a 160as tárcsát és a 185össel vegyem (csak a különbözettel kell többet fizetnem) akkor BB5+185ös (~13-14, vs BB7 185ös ~20.)

Meglátom milyen költségeket fog jelentni a valszínû megpurcant hátsó fogaskerék, etc, és ha nem sokat, akkor BB7 (@ köv hónap), de egyelõre úgy néz ki hogy a hajtáslánc végig beteg, remélem legalább az elsõ tányérok épek :( ...

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás

Sziasztok!

Magura Juli fékem van, és újabban a hátsó enyhe fékezéskor idióta, szörcsögõ hangot ad, megörülök tõle. Kiszedtem a betéteket, megtisztítottam a tárcsával együtt, visszatettem és szörcsög tovább.
Nem hiszem, hogy levegõs lenne, mert ha erõsebben húzom a fékkart, jól fog és érzésre ugyanott kezd el fogni. Vagy rosszul hiszem?
Szerintetek mi a bánat okoza a hangot?
Egy betétcsere esetleg segítene rajta? Ha igen, akkor milyen betétet javasoltok?

Nekem is juli van nem tapasztaltam sohasem! Honnan jön a hang kimondottan a betét szörcsög vagy a test ('rencer), ja es hullámos a tárcsa vagy sima?

Bocs csak erdeklõdöm, mégeyszer nekem soha nem csinálta!

A 2.5 mm megvan a betéten gondolom...
Sei, soku Si.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Végy BB7et 185ös tárcsával, mégha drágának is tûnik. Tuti sokáig ki fog szolgálni, annyira meg mégsem megfizethetetlen, sõt fékhatás tekintetében remek!
Ha nincs lóvéd drága bowdenezésre, egyelõre megteszi mezei bowden is. Ugyan nem lesz tökéletes, de bõven használható. Lehet annyira fig tetszeni nem is akarsz egy kisebb vagyont bowdenra költeni késõbb, de legalább lesz idõd gondolkodni meg a bicajozni is.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Igen, azt gondoltam hogy fél milinél nem szabad messzebb lennie a tárcsánaka fix pofától, igyexem is majd amilyen pontosan lehet belõni!

Igen, pozitívabb lenne a bowdenes a fékváltókar miatt is...

Szal a BB5-höz:
-Avid flack jacket +Avid/Alligator/Shimano/Jagwire köszörült bowden(? K)
-Jagwire ház+bowden (? K)
-Alligator/Shimano hosszanti szálas ház +bowden(? K)
Ha nem bowdenszetet veszek, akkor normális bowdenvégkupakokkal vegyem ezeket.

Ha elsõ lehetõség belefér 3K-ba akkor tuti az lesz, ha nem, meglátjuk mennyibe kerül, és mennyibe a 2. lehetõség... (ezeket nem találtam az e-bikeon :( , csak 1-2 részét)

(Sorry hogy ennyit fárasztalak titeket, de szeretnék is minél jobban rálátni, meg ha már egyszer fizuzok érte, akkor azért a lóéért a legjobbat találjam meg, és jót vegyek, ne *art. Köszi a türelmeteket!)

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Sziasztok!

Magura Juli fékem van, és újabban a hátsó enyhe fékezéskor idióta, szörcsögõ hangot ad, megörülök tõle. Kiszedtem a betéteket, megtisztítottam a tárcsával együtt, visszatettem és szörcsög tovább.
Nem hiszem, hogy levegõs lenne, mert ha erõsebben húzom a fékkart, jól fog és érzésre ugyanott kezd el fogni. Vagy rosszul hiszem?
Szerintetek mi a bánat okoza a hangot?
Egy betétcsere esetleg segítene rajta? Ha igen, akkor milyen betétet javasoltok?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.354 hozzászólás
tévedtem, valóban csak 160as.
érdemes lenne akkor inkább bb7-be beruházni, olcsóbban kijössz mint tárcsacserével, abból pedig van.