Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

értem mit kérdezel, de 19k még csak a 165-ös bb7-es, ezt ne feledd ;)

"Avid BB7 185mm
Pofon egyszerû beállítás és karbantartás, és az Avid-tól megszokott minõség.... 19 120,- Ft"

(Avid BB7 160mm 17 520,- Ft; Avid BB7 203mm 20 720,- Ft)

A boltos is ilyen árakon hozza, most nyitott és nagyon alacsony áréssel dolgozik még... (szerencsére)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

doormano

doormano

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

a régi fémcsövesnél elõfordulhat:)

nekem már shimano fékcsövem van, ami szerintem nem fémszövetes.

:bananadanén oldalam:bananadan

doormano

doormano

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás

Hat sajna ezt neked kellene megfigyelni erzekszervileg, hogy melyik lehet.
Azt irtad enyhe fekezeskor csinalja. Ugy tudom -es javitsatok ki ha nem jol-, hogy a hullamos tarcsaknak van egy sebbesseg/fekezesi ero tartomanya ahol 'berezonal' a fek.

kijavítalak: igazad van, nekem is ezt csinálja a hátsó avidom ami polygon tárcsás. láttam apróba egy hirdetést, egy figura egy magura tárcsát kicsit szögletesített, azaz szétvágta, alig tartotta valami össze. aztán csodálkozott hogy fojik az olaj a féknyeregbõl:)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Mester!
Ha 13K a BB5. 15K 185ösítve. 19K a BB7. Akkor megéri gyûjteni még a BB7re (az említett Jagwire bowdenezéssel lenne ha az megfelel) pl a defektgátlók és hátsó fékbetét rovására most megvenném a BB7et, vagy a toolfree szerelést leszámítva (meg hogy mozog amásik pofa is) semmi különbség? [Ahogy elnézem a betét is izmosabb hozzá, igaz picivel drágább is, de nem olyan drágák hogy belehaljak.] Ezt jó hülyén kérdem, de remélem érthetõ a kérdésem :) :respect:

értem mit kérdezel, de 19k még csak a 165-ös bb7-es, ezt ne feledd ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

nem fémes volt úgy emléxem...amúgy nem volt rossz fék, csak nem egy kategória a mag-gal....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

elsõ körben üdv nálunk ideát :D (gemini)
utána: a bb5 és a bb7 nem igazán sokban különbözik, fõleg az állíthatóság egyszerûsége az, ami a bb7-et drágábbá teszi, nem imbusszal tekergeted, hanem kézzel.
a fékbetétek sem kompatibilisak, ha jól tudom, de mióta a zoggie csinál 1990-ért fékbetétet, azóta szvsz mindegy.
185-ös tárcsával elég lesz neked a bb5 is, ezt elhiheted. egy valamit ne feledj: komoly bovdenházat venni.
az meg hogy a boltos szerint jó az alivio fék is, mert a környék "dh-sai" azzal mennek, az õket és a boltost is minõsíti. nem jó értelembnen, mielõtt rákérdezel ;)

Mester!
Ha 13K a BB5. 15K 185ösítve. 19K a BB7. Akkor megéri gyûjteni még a BB7re (az említett Jagwire bowdenezéssel lenne ha az megfelel) pl a defektgátlók és hátsó fékbetét rovására most megvenném a BB7et, vagy a toolfree szerelést leszámítva (meg hogy mozog amásik pofa is) semmi különbség? [Ahogy elnézem a betét is izmosabb hozzá, igaz picivel drágább is, de nem olyan drágák hogy belehaljak.] Ezt jó hülyén kérdem, de remélem érthetõ a kérdésem :) :respect:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

ez nekem az xt-re is jellemzõ volt

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás

Nem tudum hogy a betét vagy a test szörcsög-e, azt miböl lehet tudni?
A tárcsa 160-as, hullámos, és nem üt egy picit sem. A betét is elég vastag még.

Hat sajna ezt neked kellene megfigyelni erzekszervileg, hogy melyik lehet.
Azt irtad enyhe fekezeskor csinalja. Ugy tudom -es javitsatok ki ha nem jol-, hogy a hullamos tarcsaknak van egy sebbesseg/fekezesi ero tartomanya ahol 'berezonal' a fek.
Sei, soku Si.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

kááár pedig nagyon tetszik a sram féknyerge:( és már jóideje megvan csak a fékkarral vannak bajaim, történetsen az hogy állandóan váltakozik a nyomáspont és van hogy nem fog, még punpálásra sem, tehát kisárom hogy levegõs lenne. sõt többször légtelenítettem, úgyhogy null öttlet

ez nekem az xt-re is jellemzõ volt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

doormano

doormano

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
kááár pedig nagyon tetszik a sram féknyerge:( és már jóideje megvan csak a fékkarral vannak bajaim, történetsen az hogy állandóan váltakozik a nyomáspont és van hogy nem fog, még punpálásra sem, tehát kisárom hogy levegõs lenne. sõt többször légtelenítettem, úgyhogy null öttlet

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nagyjából igen.
a sram tulajok úgy kezdték, hogy pofa csere XT-re, tárcsacsere XT-re, így már egy olyan féket kaptak ami talán meg is állította õket egy lejtõn. de árban így a cserével már verte az XT árát, fékerõben pedig meg sem közelítette.
ne is gondolkodj ilyenben.

iljicS

iljicS

zsonglõr

• fórumtag
  • 6.613 hozzászólás
De, a SRAM használhatatlan, az XT meg jó.

Mer' egy állat vagyok !

Three attributes of a good mountaineer are high pain threshold, bad memory, and ... I forget the third.

doormano

doormano

vendég

• fórumtag
  • 50 hozzászólás
az lenne a kérdésem hogy a régi 4dugós XT és a Sram 4dugós nem csak kinézetre egyezik de a fékerejük is ugyanojan ugyanazza a tárcsával, betéttel? nincs valami kis csalás köztük?

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Nekem is juli van nem tapasztaltam sohasem! Honnan jön a hang kimondottan a betét szörcsög vagy a test ('rencer), ja es hullámos a tárcsa vagy sima?

Bocs csak erdeklõdöm, mégeyszer nekem soha nem csinálta!

A 2.5 mm megvan a betéten gondolom...

Nem tudum hogy a betét vagy a test szörcsög-e, azt miböl lehet tudni?
A tárcsa 160-as, hullámos, és nem üt egy picit sem. A betét is elég vastag még.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Aszonta a bicós bácsi, hogy Jagwire lóg neki a polcon, abból 1000alatt megvagyok köszörült bowdennel+házzal+kupakok. (Elõre veszek most csak, hátsót idén cserélte elõzõ tulaj)

Így megrendelem az alábbiakat:
-BB5 (185ös tárcsa és felfogatás upgraddel, hozzá járót beszámítja, ~15k)
-Jagwire bowden+ház+kupakok (~1k)
-Bikepositive Conuntry Discnél erõsebb agy, elfelejtettem megkérezni a típusát (~4k)
(-Deore elsõ/hátsó váltó ~11-12K
-vmi 3 színû/felületû fékpofa a hátsó V-fékhez ~2,5K, ez állítólag minden idõben elég jól fog)

Elméletileg tárcsás bulival beleférek egy huszasba így... Jah, nem kérdeztem meg tõle hogy mennyibe fog fájni az új agy bemûtése :) ... Ez idõbe/Forintba mennyi lehet?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

En egybe cserelnem a hajtast, ha a hatso elkopott nagy esely van ra, hogy az elso is... meg persze lanc

Szerintem elsõre eltalálod hogy miért nem így teszek (igen, köze van az anyagiakhoz :) )...
Beszéltema boltossal, ha megérkeznek a BB5ök, akkor tárcsa+felfogatás csere, beszámítja ami jár hozzá, és így kb 15be fog fájni. Az épp a fájdalomküszöb :)

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás

Meglátom milyen költségeket fog jelentni a valszínû megpurcant hátsó fogaskerék, etc, és ha nem sokat, akkor BB7 (@ köv hónap), de egyelõre úgy néz ki hogy a hajtáslánc végig beteg, remélem legalább az elsõ tányérok épek :( ...

En egybe cserelnem a hajtast, ha a hatso elkopott nagy esely van ra, hogy az elso is... meg persze lanc
Sei, soku Si.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Ehh, még 20 percig ha mérnek, rajta lennénk mi is :D

Upsz, ez rossz ablakba ment :D

Ma megtudakolom lehetséges-e megvennem 185össela BB5öt és mennyi lenne a felára a nagyobb tárcsának+felfogatónak.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Tnah mentem 2 napot az utángyártott pofával.
Röviden;
nagyon gyorsan bekopott (az elõflexelés tehet róla?)
elég puha, úgy tûnik ennek megfelelõen kopós is
viszont a fékhatása csak gyenge közepes

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

ebike-osokkal lehet alkudni levélben, nekem is adtak volna el egy pár juicy7-est tárcsák nélkül és hayes 205-ös adapterekkel. (gyári adapter beszámolták, plusz gyári tárcsát is)
ettõl függetlenül a véleményem: 185-ös bb5 + rendes bovdenezés. nincs rosszabb egy nyúlós takony féknél.

Ehh, még 20 percig ha mérnek, rajta lennénk mi is :D