Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás

menjen el egy hazai rövidtávú maratonra a v fékkel:p
majd a végén megmosolygom.

igen? el is fogok menni V-Fékkel... :)
Ha sár lesz, akkor kihagyom...
Ha meg nem, akkor örömmel fogom alázni a tárcsás testvéreimet! :P

Számomra csak 1 érv szól a tárcsafékek mellett!
Az a magabiztosság amit nyújt a lefeléken!
Hogy nem kell elkezdened a fékezést olyan orán, nyomhatod és húzhatod a pedált, és amikor szükséged van rá, fékezel...
Tudod hogy óriási sebességcsökkenésre vagy képes pillanatok alatt, ezért biztosabban is lejtõzöl...
na meg a sártûrõképessége miatt...
Viszont a hátrányai.... Talán majd ha 2 bringám lesz, az egyik tárcsás lesz...
Akkora erõ van a jobb tárcsafékekben hogy szétcsavarja a küllõket
elöl a teleszkópot.
ha könnyû vázad van, nagy tárcsával, idõvel akár el is deformálhatja rendesen a vázad.
ennek megfelelõen nehezebb, masszívabb kerékre, teleszkópra, agyakra illetve vázra van szükséged, ha csak nem akarod gyorsan cserélni õket!
Szóval tényleg drága!

Tehát én ezek miatt maradtam a v-fékekél!
Szerintem az XC esetében a Tárcsafékek hátrányban szenvednek a V-fékekkel szemben...
Igazából ezt nem is ebben a topicban kellett volna kifejtenem. talán nincs is erre topic, nem tudom, de mivel belekötöttetek abba a bizonyos mondatomba...

És még annyit tennék hozzá hogy ezt sem tanácsadásnak szánom, szóval mindenki vegyen tárcsaféket, vagy amit akar!
Az Akadályok Azért Születtek Hogy Legyõzzék Õket!
__________________HoNLaPoM______________________

Gyõzni Tudás: Mást Tenni Mint Amit A Legyõzöttek!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
légyszives mondj olyan hátrányt, mely megkülönbözteti a v féktõl.
(a szervízigényt felejtsd ki, mert nem szervízigényes)

most már csak kiváncsiságból kérdezem.
az okés hogy neked nem tetszik, de másokat ne próbálj koholt ötletek alapján ledumálni róla;)

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás

ez a hülyeség teteje.
azért, mert még nem volt jó tárcsaféked, nem kell leírni.
kiváncsi vagyok mit mutatna esõben vagy sárban a véféked....
szóval szerintem a technikai segítségnyújtást ebben a topicban mellõzzed plZ

szerintem ez most nem volt hülyeség...
és még sosem volt tárcsám, de már próbáltam rengeteget, avid, hayes...
hát tényleg jól megfognak mindent!
De NEKEM NEM érné meg az a rengeteg hátrány amivel jár...
viszont az elõzõ hsz-omban nem volt semmiféle segítségnyújtás, mivel senkit sem öztönöztem arra hogy cserélje le a fékét, ezért igazán nem értem azt amiért fel kellett szólítanod... na de mind1, akkor biztosan én látom rosszul...

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
menjen el egy hazai rövidtávú maratonra a v fékkel:p
majd a végén megmosolygom.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

jó. tehát vegyük ide a teleszkópot meg a küllõket, és a vázat, esetleg a felnit...
a brina súlya, a te súlyod
milyen volt a talaj?
fújt a szél? :scared:

nem fodunk online dûlõrejutni...
a lényeg hogy V-fék hajrá... ...még mindig...

ez a hülyeség teteje.
azért, mert még nem volt jó tárcsaféked, nem kell leírni.
kiváncsi vagyok mit mutatna esõben vagy sárban a véféked....
szóval szerintem a technikai segítségnyújtást ebben a topicban mellõzzed plZ

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
én 70 körül vagyok beöltözve mindennel + bõ 20 kiló a bicaj, hátsó kerék 4 kiló körül, elsõ olyan 3 lehet szal az se egy könnyû darab. boxxer 151-es villa 2mm-es küllõk. a szél nem fújt de ha ez annyit számit tegyél ventit a tárcsádra, ja és a libegõ alatt jöttünk ahol elég meredek a cucc aki tudja az megerõsitheti ezt a tényt.
a küllõk annyit nem befolyásolnak h annyira érezni lehessen szerintem

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

_rihi_

_rihi_

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
jó. tehát vegyük ide a teleszkópot meg a küllõket, és a vázat, esetleg a felnit...
a brina súlya, a te súlyod
milyen volt a talaj?
fújt a szél? :scared:

nem fodunk online dûlõrejutni...
a lényeg hogy V-fék hajrá... ...még mindig...

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
nekem a julie 203-as régi hayes tárcsa kombóval még nem volt melegedési problémám sehol pedig sûrûn fékezek egy-egy új pályán

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hi.. Hogy nekem is ez van.. vagyis volt mer kidobom nagy ívben.. sajna én azok között a hü**ék közt voltam akik Dh re merték használni,, de arra nem való-és ezzel kapcsolatban futtatunk hatalmas eszmecserét a fék rendeltetését illetõen.. de egyetértek a cc állásponttal..másra nem jó.. enyhe alig észrevehetõ fogáspontváltozás tapasztalható, ami alig haladja meg a kitekert és a markolat közti határt-tehát úgy 6cm.. az sok?! mer elindul vele az ember-azt hiszi hû fog, aztán 5,10 perc múlva már beljebb vagy 3cm-ert, és 15 perc múlva már azon küzdesz lefele, hogyan húzd a markolat másik felén tovább, mer már rég nem megy beljebb tõle.. és alig melegedik.. de egyébként jó, nem nekem!
Ha valakit érdekel eladom, gyári betét, zsír újj!

egy tech-ágyú elmagyarázhatná a száraz fejemnek mitõl is van ez.. mert ,,gondolkodtam" hogy hõtágulás így-úgy, de nem értem...tuningolni nem akarom-maradjunk a gyári szettnél a kérdéssel kapcsolatban!

- pontosan melyik fék
- mekkora és milyen tárcsa
- milyen betét
- milyen fékolaj
- milyen a lejtõzõs stílusod
- mennyit és hogyan fékezel

Csak ennyi kérdés. Válaszold meg mindegyiket, és ez alapján megtalálhatjuk a probléma forrását, melynek során feltételezzük, hogy a féknek nem volt semmilyen mûködésbeli hiányossága, illetve nem volt sérülés a rendszerben.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ilyesmirol mar irtam egyszer, nezd meg hatha segit.
http://forum.bikemag...2609#post442609
a #994 es

biczaj

biczaj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.017 hozzászólás

Semmire? Ezt mibol szurted le?

Hi.. Hogy nekem is ez van.. vagyis volt mer kidobom nagy ívben.. sajna én azok között a hü**ék közt voltam akik Dh re merték használni,, de arra nem való-és ezzel kapcsolatban futtatunk hatalmas eszmecserét a fék rendeltetését illetõen.. de egyetértek a cc állásponttal..másra nem jó.. enyhe alig észrevehetõ fogáspontváltozás tapasztalható, ami alig haladja meg a kitekert és a markolat közti határt-tehát úgy 6cm.. az sok?! mer elindul vele az ember-azt hiszi hû fog, aztán 5,10 perc múlva már beljebb vagy 3cm-ert, és 15 perc múlva már azon küzdesz lefele, hogyan húzd a markolat másik felén tovább, mer már rég nem megy beljebb tõle.. és alig melegedik.. de egyébként jó, nem nekem!
Ha valakit érdekel eladom, gyári betét, zsír újj!

egy tech-ágyú elmagyarázhatná a száraz fejemnek mitõl is van ez.. mert ,,gondolkodtam" hogy hõtágulás így-úgy, de nem értem...tuningolni nem akarom-maradjunk a gyári szettnél a kérdéssel kapcsolatban!
Óvakodj a részeg AutóStohl !!!

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég
köszi :scared:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
felkeményedett, elszinezõdött fékpofa(megégett az anyaga)
amit észreveszel hgoy semmit sem fog.
amit itt írnak, az csak kicsi túlmelegedés, komolyabban elégett fékbetétet még nem nagyon láttam, egyszerüen hazai körülmények között erre nincs mód.
(hiába mondja valaki hogy igen, az övé, hogy ha nem kellett kicserélnie a pofát újra, másikra, akkor az még csak egy kicsit túlhevült - ez meg megesik, semmi jelentõsége nincsen)

vendég_nhunor_*

vendég_nhunor_*
  • vendég

Elmondaná valaki, hogy mibõl lehet rájönni, ha elégett a fékem?
(elõzõ kommentekben itt úgy fogalmaztak, h "megfõtt")

köszi

ez engem is érdekelne...
hogy mitõl mennyi idõ alatt és mik a "tünetek" :)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Akkor osszegezve elvileg nemcsak hogy a fek tipusatol fugghet az hogy kinek milyen fek eleg, de bicaj es szemelyreszabott is.
Marpedig akkor amit PTamas irt az igy ebben a formaban nem pontos. En erre akartam kilyukadni. Sztem o valojaban mof-nak irta amit irt (arra amire mof akarja hasznalni) es ugy ertheto.

Igen, valóban mof hozzászólására reagáltam, és neki írtam, hogy szerintem elég lenne a 160-as tárcsa is, nem kell a 185-ös. Valami olyasmit írt, hogy hobby-ra, rövid távra használná és nem komolyabb versenyzésre, amikor is számítana, hogy ki mennyire tud gyorsan menni és röviden megállni. Szerintem én pontos voltam.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

jó és ha a 6"-t kiszámolod az se 160mm:)

6*25.4 az 152.4mm:)

Ja, egyedül a "8-s passzol.

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
jó és ha a 6"-t kiszámolod az se 160mm:)

6*25.4 az 152.4mm:)
Autist Team:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
A V7 a "7 collos tárcsa, amit ha kiszámolunk, biza se nem 180, se nem 185, csak 177,8. A BFL meg a könnyített, széles, 1 ill. 2 ujjas fékkar. Úgy látszik rájöttek, hogy a régi gyári nem a legtökéletesebb.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Igen ezzel kapcs. most olvastam valamit a kona topicban. Illetve az uj 2007-es konak kozt van olyan amit a
Brakes HAYES HFX-9 V7 w/BFL Lever fekekkel szereltek
Itt ez a V7 akkor most a 7"-os tarcsakat jeloli?
Tehat ezek mar az uj 180-asok amit a factor is reklamoz??

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
amit Ptamas írt, az tényleg nem pontos, illetve laboratóriumi körülmények között az
de bejön hogy ki mennyi hegy mellett lakik, milyen a bringája(súly, stílus) milyen a pilóta stílusa, merészsége, terep minõsége.

203as tárcsa mellett a nagyobb fékerõ, és a sokkal jobb hülés szól.
és van a kompromisszum, a 180as.