Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18553 hozzászólás a témában

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
kizárólag ásványi

a dot-os olaj szétmarja a tömítéseket
Autist Team:)

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
Azt olvastam a Shimano honlapján hogy az xt-hez ásványi olaj való. Ez kizárólagosságot jelent, vagy mehet bele az 5.1???

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
de az új avidok is durván néznrk ki, bár szerintem ez a 4 dugattyús téma már rég lejárt. vagy lehet h az övék jó is? mármint úgy értem h ahhoz képest h 4 dugó van benne nem fog annyival erõsebben mintha csak 2 lenne. meg ennyi erõvel lehetne monobody is. minden esetre szép

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
Nem tudom hogy láttátok-e már a 2007-es XTR cuccokat köztük a fék-fékkart??? Tegnap megnéztem ( www.shimano-xtr.com ) és hát.... na... ottvan nagyon a szeren! fõleg a tárcsa (nyálcsorgós smile).

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Na de akkor hol is vaszem meg Gyõrön kívül a tárcsát: Vagy csak ez van???

ha akarsz centerlockos agyat, akkro a gyári saint tárcsa is nagyon jó.
ha nem akarsz, akkor a legegyszerûbb megoldás a hayes tárcsa.
iljics amugy szvsz tud hozni hope-ot. de ha mindenképpen ragaszkodsz, öcsém is tud hozni, aug. végén hazajön.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Köszönöm, Thez...

[highlight] The bike way of life [/highlight]

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Salsa: sztem azonos a kettõ féknyereg

Exxpert: nekem egy beállítás segített rajta!
de ha kopik kicsit, akkor távolabb kerülnek a pofák is egyben.(de inkább egy állítás, nagyon lassan kopik a pofa;))

exxpert

exxpert

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.288 hozzászólás
Vadiúj hidraulikus Avidnál természetes jelenség, hogy minimálisan, de azért súrolja a tárcsa a fékbetétet? Ha elkezd kopni, akkor elmúlik?

[highlight] The bike way of life [/highlight]

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás

a hope 8" tárcsája éppen akkora, hogy tökéletesen (mm-re tökéletesen) lehessen használni a saint nyereggel.
kb mintha ahhoz tervezték volna.
fékfelület is pont jó, minden pont jó.
én elcsénél láttam elõször xt kar, saint nyereg, hayes tárcsa kombót, és akkor ott megszerettem, pedig nem bicikliztem vele sokat (szinte semmit)

Na de akkor hol is vaszem meg Gyõrön kívül a tárcsát: Vagy csak ez van???

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
Hát nem mondom hogy nem gondolkoztam a dolgon (XT vs Saint) de jobban megnézve a két féktest némileg eltér.

Ebike-t már felhívtam Saint fékkarjuk nincs a féktuskót pedig 1 hét!!!!!! múlva kapnám meg. Fékcsõ van raktáron.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
jaja
a saint szép és jó. de ha az xt is ugyanaz fékerõben, akkor inkább azt venném olcsóbban, bár a saint tényleg sokkal szebben néz ki. (bár az xt se csúnya)

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a hope 8" tárcsája éppen akkora, hogy tökéletesen (mm-re tökéletesen) lehessen használni a saint nyereggel.
kb mintha ahhoz tervezték volna.
fékfelület is pont jó, minden pont jó.
én elcsénél láttam elõször xt kar, saint nyereg, hayes tárcsa kombót, és akkor ott megszerettem, pedig nem bicikliztem vele sokat (szinte semmit)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ebike olcsó, de ha épp nincs nekik raktáron ami kell, akkor vársz egy hónapot, és szorgalmasan levelezgetsz velük, de legalább mindig örülsz h írt valaki neked. :D
mert általában válaszolgatnak is.
ja esõben ne használjatok mûgyantás pofát, mert elég ramaty. bár szerintem ez sok embernek nem újdonság. erre mi a megoldás? esõben pofacsere, vagy ne bringázzak esõben (ami a leg egyszerûbb, és leg okosabb választás.).

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás

tesomnak a saint xt karral, alap shimano fekcso hope tarcsaval olyan szinten harapott, hogy fajdalom. es az masfel kilos kerekekett fogott, meg 18kilos biciklit. jo, 200as floating rotor, de akkoris.

mivel két kerékgariturát (aszfalt és terep) használok ezért tudok próbálkozni. Hátul marad a 160-as hayes tárcsa mert oda sajnos a vázam (author) miatt nagyobb nem fér be, bár szerintem nem is kell. Elõre pedig veszek egy 203-as saintet és egy 203 hayes-t. A hope tárcsánál a bajom az hogy 3 milivel ksiebb így elvileg más adapter kéne hozzá mint a 203-hoz. így egy kerék cserénél adapter csere is szükséges, hacsak nem két Hope-ot veszek.

Amúgy a Hope áráról és arról hol lehet megvenni tudtok valamit Mármint itt Bp-en és nem Gyõrben.

Ja a Hope nem jó mert a gyári XT kerekem centerlockos. Marad a 203.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
akkor saint lessz :)
ugyan ez a kombó csak hayes tárcsa

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
tesomnak a saint xt karral, alap shimano fekcso hope tarcsaval olyan szinten harapott, hogy fajdalom. es az masfel kilos kerekekett fogott, meg 18kilos biciklit. jo, 200as floating rotor, de akkoris.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
saint xt karral a csövön pedig még gondolkozom. Ha ez nem elég akkor betétcsere, de szerintem keményebb CC-re így is mûködnie kell. Max két hét múlva próba a Kékesrõl lefelé aszfalton Gyöngyösig ami belefér. :)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
nem,ujonan szerintem nincs

akkor saint v mag?

thez,ha komolyan gondoltad írj,kedden pösten leszek

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

salsaboy

salsaboy

vendég

• fórumtag
  • 77 hozzászólás
Az ebike-nál olcsóbb helyet tudtok itthon???

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
fakaby: ha meg egy szot hallunk arrol a fekrol, akkor repul egy het ban.

szoltam.

YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F