Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18553 hozzászólás a témában

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Bowdenesbõl csakis Avid BB7, olajosból meg még tán akciós a hidrós deore a www.bikediscount.hu-n, nekem az Avid van és nagyon bejön, a bowdenesnek elõnye hogy kevesebb gondozást igényel és kevésbé sérülékeny....mindkettõ olyan 20k/db

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
üdv!
kb. 20000-é tárcsával együtt/kerék mijen normális féket érdemes venni (újonnan)
és a bovdeneseknek mijen hátulütõi vannak?
kösz

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
pest 120km vagy 2 óra vonattal.
a fõnök a boltban heti 1* megy pestre, akkor is csak azokat a nagykereket járja, amit muszáj, egy ekkora darab miatt nme megy át egy másik nagykerbe.
most voltam pesten, de elfelejtettem :(

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Te nem ismered Rob-ot, jól gondolom? Meg arról sincs fogalmad, hol dolgozik?
:D:D:D

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
mármint a gép elõtt, vagy az isten háta mögöt vagy hol? mert kevés infóm van h hol laksz. de egy órányi távolságban biztos van valami bringabolt ahol belátható idõn belül hoznak ilyen apróságokat. vagy tudod mit? ha végképp nem megy akkor rendes leszek és küldök egyet postán. :D de komcsi

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha itt laknál, nem kérdeznéd hogy komolyan kérdezem-e :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
kapható.
szinte bárhol bármihez.
de ezt most komolyan kérdezted? :D

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ugye kapható pm-pm 160-200 mm adapter?
nem, nem jó a kialátétezem buli, megpróbáltam.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Meg tudná mondani valaki, hogy hol lehet kapni goodridge fékcsövet (nálunk a boltban még életükben nem hallottak róla)? Az alligatornál sokkal jobb a goodridge? Még egy kérdés: hfx9-hez jó ugyanaz a fékcsõ, mint a mag-hoz (arra gondolok, hogy egyforma-e a csatlakozásuk)?
Elõre is köszi a válaszokat.

HFX9/MAG alkatrészek nagy része csereszabatos vagy azonos, a vezetékek, fittingek azonosak. Goodridge szerintem Guminál (elérhetõség az EBC-s hirdetésben a Bikemagban), vagy kintrõl. Esetleg kérdezd meg priviben thez-t vagy Vole-t, mert õk jobban informáltak beszerzés ügyben.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
szigi használ hayes tárcsával bb7-et szerintem õt kérdezd. fellelhetõ a mátra és környéke topicban. v privi.
õ két ujjal húzza a féket, (203-as rotorral) de nem tudom h milyen bowdennel karral erõvel stb. szerintem kérdezd õt.
nekem a magura tárcsa piros kool stop pofával nagyon jó.

forter

forter

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Az egyes gyártók tárcsái a méreten és a geomatrián kívül anyagban is nagyon különböznek egymástól?

AVID BB7-et próbált már valaki nem AVID tárcsával?
Hayes, Shimano, Magura? Alligator?
(Nyilván nem csak csavaros tárcsák jöhetnek szóba)

Építenék plusz két kereket virsligumival aszfaltra, ezért kérdezem.
Köszi!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Meg tudná mondani valaki, hogy hol lehet kapni goodridge fékcsövet (nálunk a boltban még életükben nem hallottak róla)? Az alligatornál sokkal jobb a goodridge? Még egy kérdés: hfx9-hez jó ugyanaz a fékcsõ, mint a mag-hoz (arra gondolok, hogy egyforma-e a csatlakozásuk)?
Elõre is köszi a válaszokat.

A sebesség mindent megold.

szeráf

szeráf

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Klassz,legközelebb is így csináld!

toli

toli

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
imbuszkulccsal sikerült megcsinálni^^ L-pad in-t kicsit beljebbcsavartam és jobb lett:)
Köszi a segítségeket:)

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
szerintem vidd vissza oda, ahol uzembe helyeztetted, es mondd meg, hogy csinlajak meg rendesen a feket.

toli

toli

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Hát Budapestrõl hozattuk(250 km-re innen) szóval nemhinném:)
Ott ahol üzembehelyeztettem onnan meg már így hoztam ki,hogy nagyon bekell húzni,hogy fékezzen.

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
ugy vetted a bringat, hogy nem volt uzembe helyezve?

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
vannak kis tekerentyûk ahol a fékkarból kijön a bowden, meg ahol a fékbe bemegy azokkal tudsz variálni. úgy csináld h épp hogy ne fékezze a kereket egyik pofa se, magyarul ha nem húzod akkor nem lassul a kerék csak a csapágyak miatt. a belsõ (azaz a küllõk felöli pofát meg egy imbusszal v kézzel is tudod állitani, szintén olyanra mint a másik oldalon.
jó játékot :D

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Ott ahol vetted biztosan szívesen beállítják neked....:)

toli

toli

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Még nem mert nem is tudom,hogy hogyan kell:_( az ezelõtti biciklimnél mindig más csinálta meg de már elfelejtettem,hogy hogyan kell megcsinálni:S A fékkarnál lévõ állítócsavart teljesen rátekertem.