Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
jó lesz ;) sztem az xt tárcsa jobb, mint az avidok

nepuss

nepuss

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
én úgy értettem hogy fékhatása milyen lesz

de gondolom mondtad volna ha pocsék lenne, úgyhogy nemszóltam:)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

sziasztok!

jó e az xt tárcsa a bb5 betéthez? használt már valaki ilyen kombót?

persze, hogy jó. talán egy hangyányit szélesebb a bb5 betét, mint az xt tárcsa fékfelülete, de ez egyáltalán nem probléma.
xt tárcsa nagyon jó.

nepuss

nepuss

vendég

• fórumtag
  • 123 hozzászólás
sziasztok!

jó e az xt tárcsa a bb5 betéthez? használt már valaki ilyen kombót?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Korábban írtam már a szopáshegyekrõl a Sole-val (Kelly's Madman 05). Most végre lecseréltem az elsõ Sole-t egy HFX9 XC-re, és mivel a cucc nem jött meg a beígért napra, a boltban felraktam nekem egy használt HFX9-et (egy 06-os Kelly's Majestic-rõl kapták le). Kulvála bejött - ahogy Pákó mondaná, azt leszámítva, hogy egy-egy erõsebb fékezés után a tárcsa dörzsölte a betéteket. Miután megjött az új fékem, és felrakták, egybõl nekiálltam bekoptatni ezerrel, ami 2 nap alatt kábé sikerült is. De! Nem fog a fék úgy, ahogy kéne, ráadásul üvölt fékezés közben. Komolyan mondom, olyan hangja van, mint egy busznak. Azt hittem, ha majd bekopik, akkor abbahagyja a feltûnõsködést, de nem. Ezzel még együtt tudnék élni, ha blokkolni tudnám vele bármikor a kereket, ám ez nem megy. Hidegen abszolút nulla, pár erõsebb fékezés után már elfogadható, de nem hiszem, hogy egy féket be kell melegíteni ahhoz, hogy fogjon. Ráadásul a másik HFX-szel nem volt ilyen probléma. Mondjuk ennek szürke a fékbetétje, annak meg fekete volt, lehet, hogy ez miatt van a különbség? A meglazítom- a-féknyergeret-behúzom a fékkart-stb játékot eljátszottam vele, nem változott semmi.

Lehet, hogy rosszul van beállítva, nagyon hajlik a villád, a fémes betét van benne gyárilag, amit nem kopik be túl gyorsan és nem is fog úgy, mint a félfémes, bár valaki írta, hogy neki a fémessel fogott jobban. Egyébként a fémes betéttel melegen nekem is jobban fog. A dugattyúkat ne piszkáld.
Állítsd be újra a féknyerget aztán koptasd be meredek lejtõkön és elõször 2 ujjal húzd a fékkart. Bekopás után, ha még mindig gyengének érzed vegyél bele bbb(olcsó) vagy gyári félfémes hayes(drágább és jobb, mint a bbb) vagy piros ebc(legjobb, csakis verseny dh-ra) betétet.

A sebesség mindent megold.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Korábban írtam már a szopáshegyekrõl a Sole-val (Kelly's Madman 05). Most végre lecseréltem az elsõ Sole-t egy HFX9 XC-re, és mivel a cucc nem jött meg a beígért napra, a boltban felraktam nekem egy használt HFX9-et (egy 06-os Kelly's Majestic-rõl kapták le). Kulvála bejött - ahogy Pákó mondaná, azt leszámítva, hogy egy-egy erõsebb fékezés után a tárcsa dörzsölte a betéteket. Miután megjött az új fékem, és felrakták, egybõl nekiálltam bekoptatni ezerrel, ami 2 nap alatt kábé sikerült is. De! Nem fog a fék úgy, ahogy kéne, ráadásul üvölt fékezés közben. Komolyan mondom, olyan hangja van, mint egy busznak. Azt hittem, ha majd bekopik, akkor abbahagyja a feltûnõsködést, de nem. Ezzel még együtt tudnék élni, ha blokkolni tudnám vele bármikor a kereket, ám ez nem megy. Hidegen abszolút nulla, pár erõsebb fékezés után már elfogadható, de nem hiszem, hogy egy féket be kell melegíteni ahhoz, hogy fogjon. Ráadásul a másik HFX-szel nem volt ilyen probléma. Mondjuk ennek szürke a fékbetétje, annak meg fekete volt, lehet, hogy ez miatt van a különbség? A meglazítom- a-féknyergeret-behúzom a fékkart-stb játékot eljátszottam vele, nem változott semmi.

Hasonlo problemaim voltak, vannak a HFX 9 el (2006-os).

En is nagy lendülettel beakartam fekezni öket es az lett a vege, hogy bekekültek a fekbetetek elöl. (szoval leeget a felsö retege es igy bekemenyedet).
Felraktak reklamacio utan egy Formula 180 tarcsat es uj fekbeteteket raktak bele es ugyan az a problema "visit" es mar szegyelek csoportban tekerni vele.
A Mechanikus aszt ajanlotta,hogy a telen beküldgyük a gyarba, hogy vizsgaljak ki, de valami olyat is olvastam, hogy a dugok lehetnek tönkre menve.

A HFX-9et nem slajfolos stilusban tekerik hanem pontokban fekeznek vele precizen. Ezt a szhiszem a Bike be olvastam.
Szoval egy nagy hülyeseg, ha a trailen fekezni kel akkor nem lehet elengedni es darabokban fekezni vele.

A fekbeteteket meg csak olvatosan cserelgetni a garancia vegett ugye csak original hayest lehet beletenni.:chin:

Aszt ajanlom neked, hogy ha leesik az elsö ho es jo köver - fokok lesznek akkor reklamalj addig meg nem cserelik ki a dugokat rajta.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
nyilvánvalóan a fékbetét az oka, valószínû a keményebb típus van benne.
az meg, hogy egy nagy fékezés után dörzsöl, meg úgy általában nem elég a fékerõ, lehet a villa miatt is - túlságosan hajlik.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Ugyanaz mind2.....csak a Hone szebb sztem....

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
dual control féket szeretnék venni de nemtom hogy hone vagy lx féket vegyek. azt szertném tudni hogy az lx és a hone kinézetre ugyanaz de vajon a tudásuk is ugyanaz -e? azért kérdezem mert az lx azért valamivel olcsóbb

a másik kérdésem az lenne hogy a dual control karokon a fékkarok ugyanakkorák az összes típuson(deore-lx-hone-xt-saint-xtr)

elõre is kösz a válaszokat!!

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Én az alivio-t senkinek nem ajálanám...az kész közveszély, nekem 2 honap alatt halt meg az a fék, shimano-bol a bowdenes fékeket felejsd el, ha bowdenes-t akarasz szvsz akkor avidot vegyél a bb5-ös 160as tárcsával olyan 12-15ezer be kerül attol függ hol veszed.
Az mx-2 szintén egy belépö szintü fék, de azt még nem probáltam...

Ja amugy meg mire akarod használni? Mert DH/freeride egyébb kamikaze dolgokhoz inkább hidraulikusat ajálanék, vagy egy bb7-et 185ös tárcsával legalább...

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem mindkettõ sz*r, annyi pénzért lehet venni avid bb5-öst is, az jól fog.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

UMF Spyke

UMF Spyke

vendég

• fórumtag
  • 49 hozzászólás
Szerintetek egy hayes mx 2 es vagy egy alivio fog jobban?És az mx 2 es mennyire jól fog?

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a készre szerelés mindössze a csõ hosszának fontossága miatt nem él.
pl a goodridge is sok méteres szettben van, és onnan szabja le a neked kellõ hosszt.(és teszi rá a rátennivalót)

nkarcsi

nkarcsi

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.380 hozzászólás
Saint hátsó tárcsafékhez milyen olajvezetéket ajánlotok, ami már készreszerelt állapotban kapható? Sala nálatok van ilyen?

Esetleg goodridge kinél vagy hol kapható és kb milyen árra számítsak? (elsõ és hátsó is akár)

Vagy az e-bikeon lévõ vmi 4e Ft-os?

mrkoli

mrkoli

vendég

• fórumtag
  • 82 hozzászólás
dual control féket szeretnék venni de nemtom hogy hone vagy lx féket vegyek. azt szertném tudni hogy az lx és a hone kinézetre ugyanaz de vajon a tudásuk is ugyanaz -e? azért kérdezem mert az lx azért valamivel olcsóbb

a másik kérdésem az lenne hogy a dual control karokon a fékkarok ugyanakkorák az összes típuson(deore-lx-hone-xt-saint-xtr)

elõre is kösz a válaszokat!!

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Hát ez jo kérdés, az enyémen egy deore (nem centerlockos) hátso agy van (valami 525 ha jol emlékszem) de már nem sokára, le cserélem hamarosan egy novatec-re, 2 ipari csapisra aszem. Ez lenne a megoldás?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
hátsóagy nem csapágyas hanem kónuszos? :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
nálam is csak a hátsó de kb 2-3éve kísért
néha elõjön,néha elmulik...

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Nekem is ez a volt a bajom a hátso fékemel (avid polygone 185ös tárcsa, juicy 5ös fék..) de egy idö után elmult...isten tudja miért...bár akkor fog a legjobban ha megyek egyet a normafán, utána a 2.ik menetnél olyan gyönyörüen fog és kussol hogy könnybe lábad a szemem :) najo képletesen...
Vizsont az elsö fék (203as tárcsával) sose produkált hasonlót...tehát wait and see, ennél okosabbat sajna nem tudok mondani.