Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

dodo2006

dodo2006

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Köszi a választ, a kónuszt az egyik keréken ellenõriztem, újrakentem, újrahúztam és normálisnak látszik. A tárcsa továbbra is eléggé hullámzik a kerék forgása közben. A gyorsoldású keréktengely/rögzítõ sem tûnt hajlottnak.

Legközelebb a tárcsafelfogás helyét is ellenõrzöm.

Egyébként, amikor felraktam az új tárcsát, akkor elsõre a fék teljesen behúzva nem állította meg a kereket, és elengedve is hozzáért egy betét a tárcsához. A féken állítva már jobban fog, de a tárcsa mozgása miatt az állórészt csak elég messzire lehet csak beállítani.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Szélsõséges esetben elõfordulhat, az agynak is olyan hibája, hogy eleve üt oldalirányban, de szerintem ez nem jellemzõ.

"és a bringámra új tárcsák kerültek felszerelésre, melyeket a felszerelés elõtt ellenõriztem, és teljesen hajlásmentesek voltak."

A tárcsákat normálisan felfogatva lehet csak ellenõrizni, hogy mennyire ütnek.

Biztos az a 2-2 mm? Csak azért, mert ha ennyire távol vannak, akkor nem lehet annyira behúzni a féket, hogy fogjon is.

Naszóval. Én elsõre azt nézném meg, hogy tárcsa nélkül a kerék beszerelt állapotában a tárcsarögzítõ rész mennyire üt.
Ezt úgy tudod megtenni, hogy megforgatod a kereket, majd egy csavarhúzóval (vagy akármivel) közelítesz a felülethez. Ekkor nagyjából láthatod mennyit üt. Ha szemmel látható a dolog, akkor az aggyal van a baj. Elõtte ne felejtsd el ellenõrizni a kónuszokat sem.

Elsõre kb. ennyi.

dodo2006

dodo2006

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Üdv Mindenkinek!

A következõ a problémám: Avid BB7-es fékkel rendelkezem, és a bringámra új tárcsák kerültek felszerelésre, melyeket a felszerelés elõtt ellenõriztem, és teljesen hajlásmentesek voltak.

Miután felszereltem õket a bringámra és elõször megpörgettem a kerekeimet igencsak csalódottá váltam, mert óriási nyolcasokat írt a levegõbe.

Ha visszalazítottam õket, akkor egyenletesebb volt a forgásuk (persze, nem hagyhatom õket lazán).

A tárcsák hatcsavaros rögzítésûek. Arra gondoltam, hogy nem lehet, hogy a bringám elsõ-hátsó Shimano agyának tárcsarögzítési pontjai nincsenek egy síkban?

Jelen pillanatban csak úgy tudtam beállítani a féket, hogy mind az álló-, mind a mozgó oldal vagy két-két milliméterre van a tárcsától, hogy ne érjen hozzá.

Valaki tapasztalt már hasonlót? Esetleg ki kell reszelni az agy tárcsarögzítési pontjaiból?

Köszi!

Szajek

Szajek

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás
Szasztok! Nekem Avidcps van,és tökéletesen megvagyok vele elégedve,bár néha elég kellemetlen hangokat tud kiadni! De akkor is fog mint az állat! Nem tudja valaki,hogy mitöl ad ki néha furcsa hangokat? Érdekes mód csak a hátsó szokott! Pedig a pofa nem ér a tárcsához!

Sakic

Sakic

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
ok akkor lecserélem, a tolómérõt persze nem találom

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
nem, egyáltalán nem biztos, majd jön l.cs. és megmondja.
de 1.3mm az azért már tényleg elég kevés, hiszen a vékonyka xt tárcsák is 1.8mm szélesek gyárilag.
én mindenesetre lecserélném, az fix.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Sakic

Sakic

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
A vonalzó szerint kb. 1,3-1,4 mm de a pontossága az hááát... keresek egy tolómérõt. Egyébként biztos az 1,6 mm?

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
van valami minimum vastagság megadva a shimano által. talán 1.6mm :chin:

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Sakic

Sakic

vendég

• fórumtag
  • 203 hozzászólás
Tudja valaki mennyit bír egy deore tárcsa? Hogy néz ki ha cserélni kell? Csak azért kérdezem mert a fékezõfelület kezd szemmel láthatóan vékonyabb lenni már mint a tárcsa többi része.

Def Jam

Def Jam

törzsvendég

• fórumtag
  • 658 hozzászólás
Jah ilyen hülye hangokat nekem is szokott adni a Saint-om ha televan kosszal a tárcsa!

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás

Nem értem. Minek fújogatod mindenféle sz@rr@l a tárcsát, mikor írtad, rendesen müxik.

Csak egy ismerõs ajánlotta. Én hülye meg kipróbáltam... :-(

De most megpróbáltam lekoptatni a trutymót róla ahogy mondtátok.
Egy picit behúztam a féket, és úgy mentem két kört az utcában.
Teljesen észhez tért a fék. Olyan mint új korában!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Próbálta már valaki féktisztító sprayt?
Ma vettem egy autósboltban.
Kipróbáltam,de azóta az Avidok kib@szottul vinnyognak és úgy érzem, hogy gyengébben is fognak.
Én csinálhattam valamit rosszul?

Nem értem. Minek fújogatod mindenféle sz@rr@l a tárcsát, mikor írtad, rendesen müxik.

edit:

Racer D.

23ból lehet venni Deore 525öt, aminek a fékteljesítménye nem, de a fékérzése messze veri bármely madzagos fékét. Pár napja, ugyan rövid idõre, de volt alkalmam kipróbálni egy ilyen féket, és mondhatom remek.

actionsports.de Itt 20000bõl kapsz ELSÕT HÁTSÓT!

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
deore asszem még nem az

de a fékváltókarokat szvsz amúgyis felejtsd el:)

jó lesz egyelõre az alivio is, azzal se rossz de mindenképp érdemes majd idõvel olyan fékkarra lecserélni ami állítható bowdenhúzású, és a kis bowdenhúzásra állítani

ilyen pl az lx és az avid sd7 meg néhány b+ is, ezeket próbáltam és bikán fogott velük az avid
Autist Team:)

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
és ha veszek egy deore föl le billegetõs fékváltót?
azt mondjuk nem tudom, hogy az állítható húzású-e

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás

Ja, és ha bovdeneset veszek azt csak avid fékkarral lehet használni, vagy be lehet kötni az alivio fékváltókarba is?

be lehet kötni, csak a fékerõ nem lesz olyan mint mondjuk ha egy állítható bowdenhúzású fékkarral (pl sd7, lx) használnád
de ideiglenesen jó lesz
Autist Team:)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
le kell kopnia mindennek dzsuvának, meg a tisztító maradékának is, oszt jó lesz.

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás
Próbálta már valaki féktisztító sprayt?
Ma vettem egy autósboltban.
Kipróbáltam,de azóta az Avidok kib@szottul vinnyognak és úgy érzem, hogy gyengébben is fognak.
Én csinálhattam valamit rosszul?

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás

Avidot mindenképp. És megéri mechanikusat venni sztem:) Ha van kedved visszaolvasni láthatod hogy szinte mindenki avidot mondja:) Hayes nem túl jó..

mások is ezt mondják, csak véletlenül a kezembe akadt egy faktor katalógus.

Ja, és ha bovdeneset veszek azt csak avid fékkarral lehet használni, vagy be lehet kötni az alivio fékváltókarba is?

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Avidot mindenképp. És megéri mechanikusat venni sztem:) Ha van kedved visszaolvasni láthatod hogy szinte mindenki avidot mondja:) Hayes nem túl jó..

Racer D.

Racer D.

vendég

• fórumtag
  • 182 hozzászólás
hejhó
szerintetek ha nemnagyon van pénzem fékre, de már k*unom a v féket érdemes ugy 20 e Ft ér mechanikus tárcsát venni?
pl Avid BB7
Hayes MX1
mindkettõ 23 é van tuttu kompletto