Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Sitti

Sitti

törzsvendég

• fórumtag
  • 259 hozzászólás

És az Avidokkal mi van? Nekem pl az van és semmi bajom nem volt vele eddig és a fékerejével is maximálisan meg vagyok elégedve.

Dettó! Avid rulez! :-)

Hotmaat

Hotmaat

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.150 hozzászólás
És az Avidokkal mi van? Nekem pl az van és semmi bajom nem volt vele eddig és a fékerejével is maximálisan meg vagyok elégedve. Na ezt most jól lekopogom.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
najó, a Mag az Mag, de legyen is jó, mert nagyon drága.
a hfx-szel az a gond, hogy lutri. de nem lehet kijelenteni, hogy jó, vagy rossz - a mázlistáknak semmi gondja vele.
a shimano-nál ez a rapszódikusság nem jellemzõ és olcsó is.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Szerintem is fanatic :). Persze jó dolog karbantartani valamit, de másik oldalról meg a szétszedés hamar leamortizálja a meneteket, csavarfejeket, tömítéseket.
Képzeld mi lenne ha az autóknál is ilyen sûrûn kéne szétszedni, ki gyõzné? Pedig ott azért nem 40 kg jut egy kerékre meg nem is max 50Km/h-nál.
Ha meg muszáj szétszedni ott valami gáz van, nekem anélkül is tök zsír :)

Másik dolog. Én igazából arra gondolok mikor többen írjátok hogy egy féktípus nem fog/mûködik rendesen míg egy másik ugyanolyan tökéletes, hogy:
a) Selejt
B) Nem jók a beállítások, esetleg valamilyen külsõ hatás érte a rendszert, mondjuk megsérült valamije, olajos lett picit a rotor/betét.
c) Másképp fékez az illetõ, nem olyan intezíven vagy olyan helyeken használva, Ill. nem olyan súlyos, ezért többnek tûnik a kevesebb.
d) A szimpátia sem kihagyható a dologból ;)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a fanatizmus:D
van régi hfx-em(2002-es), van úgy hfx-em(tavalyi talán?), nine, és semelyikkel semmi gond.
most vagy csak kifogom, vagy... elöttem ez a fék egy kedves újságírónké volt, õ nem annyira szerette nagyon, nekem mégis hibátlanul funkcionál

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás
szerintem a hayeseket érdemes fél-/egyévente teljesen szétszedni, bezsírozni a dugattyúkat, ellenõrizni a tömítéseket, fékkart esetleg felújítani, ilyesmik

nem mondom, hogy nem kell vele foglalkozni, de megéri... persze ez a magra vonatkozik, hfx9et én személy szerint nem vennék ,ég ha nagyon hasonlítanak, akkor sem...

de ha veszel egy pár magot és betartod ezeket az apróságokat, akkor van egy jó féked, ami fékerõben (mért eredmény) veri a hopeokat, avidokat, és talán csak a gustav erõsebb nála.. meg a cleg.. de súlyban ennél jobbat és hasnoló erejût nem találsz
uff

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Az én hfx-em tökéletesen müködik pedig az elsõt használtam vettem, haveromnak is hfx-e van és neki sincs semmi problémája vele.
Kérdés: Egy elsõ 203-as psylo adapter jó lehet hátra 180-as tárcsával?

A sebesség mindent megold.

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás
Megoldódott a problémám. Visszavittem a boltba, ahol garanciába kicserélték a fékbetétet, mert szinte lemállott a betét a vasról. Most überbrutál módon fog a fék. Pereceltem is egy kisebbet :) És még be sincs elvileg kopva. Ordenáré, fülsértõ nyikorgás helyett pedig csak barátságos, halk zümmögést lehet hallani fékezéskor.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
a hfx 25 ezer boltban tárcsa nélkül.
525 helyett hone, deore vagy lx, esetleg xt.
apróban is van jó áron, mindenhol.
nekem van új hayesom, és nincs vele gond. van saintom meg xt-m, és mindkettõvel totál elégedett vagyok, mind kis és nagytárcsával. hope-ra nem adnák ki annyit amennyi, egyszerüen ennél jobb fékre nincs szükségem.

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 hozzászólás

ez nem ilyen egyértelmû...
szivesen kölcsönadom a kerékpáromat kipróbálásra, hogy mit tud az xt fék egy gyorszáras villán. meglepõdnél ;)

nekem egy mono minim van egy gyorszáras villán szintén. Próbáltammár xt-t szintén gyorszáras villán. egy szóval sem mondanám h rosszabb vagy kevésbé fog. nekem szimpatikusabb a hope.ennyi.

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 hozzászólás

Haha. Ez vicc akart lenni? A Deore 525 szett odakint 20000 forintnak megfelelõ euro. Hfx 50000.

Jelenleg ez a kettõ van partiban.

Hope...

Ráadásul elég visszakeresni, egykori Hope tulajdonosok pont a fordítottját állítják. Sõt!

nem minden hope tulajdonos lóg a fórumon....bár mindenki maga döntse el h mit akark én csak tettem egy javaslatot....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

vagy egy kicsivel többért hope-ot és még fog is;)

ez nem ilyen egyértelmû...
szivesen kölcsönadom a kerékpáromat kipróbálásra, hogy mit tud az xt fék egy gyorszáras villán. meglepõdnél ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Haha. Ez vicc akart lenni? A Deore 525 szett odakint 20000 forintnak megfelelõ euro. Hfx 50000.

Jelenleg ez a kettõ van partiban.

Hope...

Ráadásul elég visszakeresni, egykori Hope tulajdonosok pont a fordítottját állítják. Sõt!

zé rider

zé rider

törzsvendég

• fórumtag
  • 452 hozzászólás

ennyi pénzért inkább shimano-t, azok mûködnek - ennyi.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
ennyi pénzért inkább shimano-t, azok mûködnek - ennyi.

yanis

yanis

törzsvendég

• fórumtag
  • 577 hozzászólás
Haveromnak a hfx9-én nem ment vissza az egyik oldalon a dugattyú.
Másodjára kicserélték neki a komplett féket.

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Kösz a válaszokat, sajnos új para van, elõjött az, amitõl nagyon féltem: a fékkar fél centivel beljebb fog, mint eddig. A Sole-nál ezzel kezdõdött az egész tortúra. Elvileg a HFX-nél a nyomáspont állító csavar nem jöhet kijjebb, de ahogy néztem, az enyémen talán mégis kivándorolt picit. Merjem beljebb húzni? Vagy ereszti valahol az olajat az egy hetes fék?

Nekem is ez van. A Hatsot reklamaltam mert beieb fog es olyan erzesem is volt mintha olajosak lettek volna az ujaim.
Az elsö meg ordibal egy bizinyos ponton. A Servicebe mart elegük van belölem. de nekemis belölük amikor x szer egy problema mijat mesz oda es nemtudnak/akarnak segiteni.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás

Kösz a válaszokat, sajnos új para van, elõjött az, amitõl nagyon féltem: a fékkar fél centivel beljebb fog, mint eddig. A Sole-nál ezzel kezdõdött az egész tortúra. Elvileg a HFX-nél a nyomáspont állító csavar nem jöhet kijjebb, de ahogy néztem, az enyémen talán mégis kivándorolt picit. Merjem beljebb húzni? Vagy ereszti valahol az olajat az egy hetes fék?

Ha kicsavarodott, akkor mielõtt kétségbe esnél, tekerd beljebb. Ennyit csak megér.

edit: Király, épp most akarok venni HFXet. Vagy régi Deorét. Most már tényleg nem tudom.

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
vagy eleve rossz az egyik dugattyú, ezért vándorol a nyomáspont (tipikus hfx9 hiba)......de ne így legyen
nézd meg, hogy egyformán mozog e a két dugattyú, amikor húzogatod a kart (betétet vedd ki és csak óvatosan)

hemp

hemp

vendég

• fórumtag
  • 193 hozzászólás