Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Nem akarok hülyeséget irni de szerintem adpatert is kell hozzá venned. sõt biztos.szerintem annyival nem lehet rosszab az idei mint a tavalyi. De szentem jobban járnál ha vennél egy hfx 9 et. 18 ezer a féktest + csõ + fékkar meg 6500 a 160 a tárcsa + adapter 3k és majdnem ugyanott vagy mint a jucy de egy jobb féked van

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég
V-fékemet tárcsafékre cserélem és az a problémám, hogy azt hallottam a juicy 5 2007-es tárcsája rosszabb mint a tavalyi.
Egyrészt errõl hallott-e valaki?
Másrészt az megolható-e hogy rendelek hátra 185-ös tárcsáva ideit és elõre 160asat(abból még van 2006-os) és a tárcsákat felcserélem?

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
ha el vagy engedve akkor avid sd ha nem akkor bármilyen v-kar jó.

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Jábor

Jábor

törzsvendég

• fórumtag
  • 984 hozzászólás
Avid bb5-höz hátra milyen fékkart ajánlanátok nekem ?

Bükki Bringa Barát :rolleyes:
Bringáim

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
saintet próbáltam már 203-as tárcsával, és nem rossz. egyszer próbáltam haverom 98-as gusztiját 190-es tárcsával, és azért van különbség bõven szerintem. igaz eltelt a két próba közt kb fél év. majd még próbálgatom õket ha lessz alkalmam. szerintem a guszti olyan betonfal feeling, a saint meg szintén nagyon jó. a súly annyira nem lényeges, csak fogjon (gondolom egyikkel se lesz baj)
mondjuk mindkettõt csak síkon és hidegen próbáltam, és elég rövid ideig. igazából a tartós terhelés alatt mutatkozna meg az igazi teljesítmény. talán málna írta még anno h a magurája nem melegszik annyira mint a hayes. (külföldi pályán) ami szerintem egy pont a magura mellett, igaz h a shimanoról nem hallottam még ilyen jellegû panaszt, lehet h nem véletlenül.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
alapból én is a saint-et mondanám, az enyém még az elsõ prototipusok közül való, amirõl valami 2004 eleji számunkban írtam. na azóta tökéletes.

deha mégerõsebbet akarsz próbáld ki a gusztit nyugodtan gyári betéttel - erõsebb nem nagyon lesz más

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ok. köszi a válaszokat. a saint is szóba jöhet még. mert látom h elég pozitív dolgokat írtok róla.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

pali kj said

70 kiló vagyok de cuccal mindennel lehet h beleverek a 75-be is (csak el ne hízzak :D) azt tudom h nagyon jó fék, meg olvasgattam is róla. a fék a mániám. szeretem ha nagyon bika és tényleg csak 1 ujjal kell húzni és katapult. most julie van elöl 203-as hayes tárcsával és visítva de megfog mindig. már ha jó napja van akkor megy az ülve nosewheelie is. szal ha ez ilyen jól fog akkor a guszti se lehet olyan gáz. a megbízhatóság nem téma mert már több mint 1 éve hozzá se kellett nyúlni csak pofát cserélni. meg nem én vagyok az elsõ tulaj, szal megbízok benne. csak végre szeretnék egy olyan féket amivel nem kell törõdni azzal h megfog-e vagy nem akármilyen lejtõn is nyomom. amúgy alapvetõen dh lenne a célterület. úgy gondoltam h elöl 203-as, hátul 190-es v max 200-as tárcsával tolom neki, meg kool stop v zöld ebc pofákkal.
gondolom nem lehet gáz ez a kombó az én súlyomhoz :)

nem biztos hogy a magurához van a gyárinál jobb betét...../ne a juliból indulj ki/
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
még egy deore v egy LX is bõven elég amit írtál:)
de saint, xt.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
saint :D

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
70 kiló vagyok de cuccal mindennel lehet h beleverek a 75-be is (csak el ne hízzak :D) azt tudom h nagyon jó fék, meg olvasgattam is róla. a fék a mániám. szeretem ha nagyon bika és tényleg csak 1 ujjal kell húzni és katapult. most julie van elöl 203-as hayes tárcsával és visítva de megfog mindig. már ha jó napja van akkor megy az ülve nosewheelie is. szal ha ez ilyen jól fog akkor a guszti se lehet olyan gáz. a megbízhatóság nem téma mert már több mint 1 éve hozzá se kellett nyúlni csak pofát cserélni. meg nem én vagyok az elsõ tulaj, szal megbízok benne. csak végre szeretnék egy olyan féket amivel nem kell törõdni azzal h megfog-e vagy nem akármilyen lejtõn is nyomom. amúgy alapvetõen dh lenne a célterület. úgy gondoltam h elöl 203-as, hátul 190-es v max 200-as tárcsával tolom neki, meg kool stop v zöld ebc pofákkal.
gondolom nem lehet gáz ez a kombó az én súlyomhoz :)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás
saját nincs - még nem mertem :) kipróbálni, de általános tapasztalat, hogy az egyik legerõsebb fék (mérések és használat alapján is).
hüléssel sem lehet gond fél kilós féknyereggel és 210-es tárcsákkal.
megbízhatóság meg javul a maguránál.

sztem nyugodtan vegyél ha tetszik, de lehet, hogy felesleges ilyen dög fék neked - nem tudom kilóban, stílusban mi újság veled.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
magura gustav m-rõl van valakinek tapasztalata? milyen betéttel érdemes használni, mennyire bírja a melegedést stb.
csak érdeklõdés képpen mert lehet h jövõre veszek egy szettet (azaz 2008-ban)

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

monostorika said

Még csak annyi lenne hogy ezt az adaptert hol tudnám megvenni
és ha igen akkor mennyiért valaki tudna pontos adatokat mondani róla elõre is köszike

3500 körül a kedvenc boltosodnál rendeld meg, vagy telefonálj körbe egy pár boltot - a Bikemagban benne vannak az üzletek, elérhetõséggel.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
igazad van thez. nekem az a gondom h a boxxira elég érdekesen megy 203-as tárcsával fel a magura julie (ami alapból 180-as) meg ha a boxxi is 180-as akkor pont ki kéne jönnie. most meg van oldva egy lemezdarabbal, de az mégse az igazi.

monostorika

monostorika

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Még csak annyi lenne hogy ezt az adaptert hol tudnám megvenni
és ha igen akkor mennyiért valaki tudna pontos adatokat mondani róla elõre is köszike

monostorika

monostorika

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Nagyon remélem hogy jó lessz már nagyon rég óta szívok vele nagyon köszönöm

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

pali kj said

bazz megfogtál. de akkor már ezt is tudom :D
és boxxerhez nem gyárt valaki boxxi-180 is adaptert?

a boxxer alapból 180 és IS. nem értem a problémát.

monostorika: shimano sm-ma-f203s/p ez a cikkszámú adapter kell neked.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

monostorika

monostorika

újonc

• fórumtag
  • 6 hozzászólás
Köszönöm a reakciókat.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
bazz megfogtál. de akkor már ezt is tudom :D
és boxxerhez nem gyárt valaki boxxi-180 is adaptert?