Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás

...
Nem vagyok penge fizikábol...

Hát nem.

Azt ne mondd már nem láttál még barnára pörkölõdött féktárcsát.
Hidd el több mint 100 fokra felmelegszik.
Nem az acél ég. lol Hanem mindenféle kosz meg a tárcsa anyaga ég rá a tárcsára.

Ja a poligon nekem rángatot mint atom.
Hátul meg rezonált is.

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
Huh nekem is polygonom van (elöl 203 hátul 185) és tény hogy melegszik eléggé, de szerintem még melegen is jol adagolhato a fékerö, nagyon egyenletes az enyém (juicy 5)
Viszont azt hogy hogyan pörkölte meg a haverod a tárcsát arra kiváncsi lennék...jövünk sokszor ugy a jános hegyröl le hogy no megállás mig ki nem érünk a kutig a kanyarba, és ok hogy meleg a tárcsám és tükörtojást bizti lehet rajta csinálni de hogy megégjen.. :confused:
Nem vagyok penge fizikábol (najo meg 3 éve nincs is..) de azért az acél az kurvára birja a meleget nem? több 100 fok kellene ahoz hogy megégesük..?

Edit :Na wikipedia a barátom, az acél 1370C olvad, bár gözöm nincs mikortol éghet meg, de van itthon egy fölös polygon tárcsám ami halott, neki ugorhatok egy öngyujtoval h megég-e...már csak azt kéne tudni hogy az öngyujto milyen meleg, illetve az hogy a tárcsa bringázás közben menyire melegedik...

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás
poligon érezhetõen jobban melegszik mint a cleansweep

és még drágább is:)
Autist Team:)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Én is nézegettem most bb7-et, de azzal a bb5-höz hasonló gány tárcsával adják nem a cleansweep-el, azzal nekem meg nem nagyon kell, mert aszonták hogy bóvli...
sajna heyes már nincs oly óccsón, marad a bb7...

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
pontosan én se tudom h miért jobb a cleansweep, de itt már többen mondták h a clean jobb. polygonrol annyit tudok h egy haverom nyáron a bb7jével nagy lejtön lefele megpörkölte a tárcsáját. mondom váááá azt meg hogy? és picit beljebb ahol a tárcsakülllöknél még most is barna :) amugy fogni fogni más baja nem lett ...

vendég_fac€_*

vendég_fac€_*
  • vendég

az uj tarcsa jobb mint a regi volt. bar nekem meg 06-os van, es ez is egesz jo. csak pumpalos erzes. elegge. asszem tolok bele EBC pogacsakat.

Miért jobb az cleansweep mint a polygon? Vagy miben más?
Elvileg a polygon drágább 1000HUFfal de ez lehet csak parasztvakító marketingfogás. :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
hayes-hez kéne nekem. és akkor megpróbálok cleansweepet rendelni

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás

ok majd eldöntöm remélem ebikeon szereztek már mert haver épp holnap rendel magának cuccot....és persze h most nem az 1 mm miatt döntök hanem a jobb kell :)

cleansweep mert olcsóbb

(és megkockáztatom, talán jobb is mint az új V-cut hayes tárcsák)
(legalábbis a juicy-val)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
milyen fék is?
amúgy eddig hayessal használtam, majd sainttal, msot xtr-el ezt a tárcsát.

minddel müködik.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ok majd eldöntöm remélem ebikeon szereztek már mert haver épp holnap rendel magának cuccot....és persze h most nem az 1 mm miatt döntök hanem a jobb kell :)

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás
Már megbeszéltük, hogy nem számít lelóg-e a pofa a tárcsáról, tökéletesen mûködik úgy is. Az az 1mm amúgy sem oszt se nem szoroz.

Én a helyedben az olcsóbbat venném.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

mérõszalaggal igaz, de ~15mm-t mértem.

szerintem tolómérövel könnyebb lett volna, de lényegtelen kösszi szépen.
conor1326: pont hayes-hoz kéne nekem ugyhogy jo érték a ~16. csak azért voltam kiváncsi mert boltba mondja srác h igy meg ugy is jonak kell lennie a tárcsának a fékhez.. de most szerintem a 160 mm az minden gyártónak 160 mm az általam kérdezett távolság (fékfelület) mérete a lényeg h akkora legyen mint a hayes pofa.
na most szerintetek mit vegyek? hayes kistárcsa(nem hullámos hanem a v szélü): 7000 vagy inkább cleansweep 5500 körül?

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás

V-fékemet tárcsafékre cserélem és az a problémám, hogy azt hallottam a juicy 5 2007-es tárcsája rosszabb mint a tavalyi.
Egyrészt errõl hallott-e valaki?
Másrészt az megolható-e hogy rendelek hátra 185-ös tárcsáva ideit és elõre 160asat(abból még van 2006-os) és a tárcsákat felcserélem?

Nem teljesen oldható meg, mert elõre-hátra másfajta adapter való.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

V-fékemet tárcsafékre cserélem és az a problémám, hogy azt hallottam a juicy 5 2007-es tárcsája rosszabb mint a tavalyi.
Egyrészt errõl hallott-e valaki?
Másrészt az megolható-e hogy rendelek hátra 185-ös tárcsáva ideit és elõre 160asat(abból még van 2006-os) és a tárcsákat felcserélem?

az uj tarcsa jobb mint a regi volt. bar nekem meg 06-os van, es ez is egesz jo. csak pumpalos erzes. elegge. asszem tolok bele EBC pogacsakat.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

conor1326

conor1326

bentlakó

• fórumtag
  • 5.055 hozzászólás

Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

meg tudná nekem vki mondani h a 160 as avid cleansweepen a képen jelölt távolság mekkora? megköszönném. /bocs a double-ért .../

~16mm ha jól emlékszem:-)
pont mint a hayes

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.883 hozzászólás

ha szerelés közben összetapperoltam a kezemmel a tárcsát azt mivel kell megtisztítani? jó ha benzines ronggyal áttörlöm v van vmi speckó cucc?

köszi
(biztos h volt már szó róla, de nem találtam, pedig kerestem :o )

Röhögni fogtok, de nekem a mosogatószer (konkrétan JAR) tökéletesen bevált mert nem volt itthon alkohol.

Rácsurgatok egy kicsit mindkét oldalra, kézzel végigdörzsölöm, majd vízzel lemosom és várok míg megszárad. Teljesen folt és zsírmentes lett.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mérõszalaggal igaz, de ~15mm-t mértem.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
Feltöltött kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

meg tudná nekem vki mondani h a 160 as avid cleansweepen a képen jelölt távolság mekkora? megköszönném. /bocs a double-ért .../

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ne benzinnel. inkább alkohollal tisztisd le.

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás
ha szerelés közben összetapperoltam a kezemmel a tárcsát azt mivel kell megtisztítani? jó ha benzines ronggyal áttörlöm v van vmi speckó cucc?

köszi
(biztos h volt már szó róla, de nem találtam, pedig kerestem :o )