Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
az nem a mag, hanem a hfx9.
de egy telefon a faktornak mindent kiderít!

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Jaja értem. Amugy nem tudjátok az a hir igaz h le van értékelve a MAG 25 ezerre?

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Mi baj vaan a caminoval? még nem próbáltam de nem lehet annyira rosz v mégis?(nekem nem számit a súly)

senki nem mondta hogy rossz, csak azt hogy amennyibe kerül, annyiért vannak jobb alternatívák......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Mi baj vaan a caminoval? még nem próbáltam de nem lehet annyira rosz v mégis?(nekem nem számit a súly)

mikaus

mikaus

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Köszi mindenki:)
Asszem sztorno az elcamino, eddig bárkivel beszéltem nem ajánlotta...

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
nekem olyan 15 fokos idõben nagyon bikán fog a fékem. ilyenkor meg so-so. elvégre mindennek megvan az üzemi hõmérséklete

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
iljics utálta az elcaminot.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a forma 1-es auto feke csak akkor fog rendesen, ha fel van melegedve olyan 6-800 fokra. jo persze, az nagyobb tomeg, meg karbon tarcsa, de szerintem abban van valami, hogy a hideg fek nem fog tul jol. persze a tul meleg se.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

hát az igazság odaát marad a Hayes súlyával kapcs, mert nem látom listában a Caminot

http://weightweenies...type=discbrakes

bár szerintük a Magura kb 5-12%os "mértékben" kamuzik a súlyokat illetõen, persze, lefelé :) és pont a Marta SL a 12...

azt én is aláírom, h hiába kalibrálható könnyedén és viszonylag széles skálán az El Caminonál a fékérzés, azért nem emelkedik ki az átlagból

a mag + a lujza saját mérés
el caminot meg mértek a fritzek csak már nem emléxem pontosan de nehezebb volt mint a mag

az el caminot én is majdnem megvettem a probike-ban olcsóért, de aztán tesztolvasások után mag lett belõle.....de érzem jövõre abból meg lujza carbon lesz....vagy avid ultimate,,,:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Kac kac itt nyiregyen esett v 8 centi hó és kimentünk bringázni.Én ugy éreztem h rosszab a teljesitménye a fékkemnek mint máskor. Ez lehet a hó és a hideg miatt volt v csak simán hülye vok?

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
hát az igazság odaát marad a Hayes súlyával kapcs, mert nem látom listában a Caminot

http://weightweenies...type=discbrakes

bár szerintük a Magura kb 5-12%os "mértékben" kamuzik a súlyokat illetõen, persze, lefelé :) és pont a Marta SL a 12...

azt én is aláírom, h hiába kalibrálható könnyedén és viszonylag széles skálán az El Caminonál a fékérzés, azért nem emelkedik ki az átlagból

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
csak a héjsz gyakorlatban jóval nehezebb mint a katalóg, a hfx mag szárazon volt több mint 440 g, és nem emléxem az el caminóra de az nehezebb......

a maguráéktól meg a lujza fr elõl 180as tárcsával, feltöltve, alig több mint 800 gramm...és én spec használatban is jobban szeretem a magurát.....(pláne mióta +bízhatóan mûxik :) )

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
német katalógus alapján

Marta 267E 348gr
Marta Gold 339E 324gr vagy
Marta SL 339E 324

El Camino 215E 430gr
El Camino Trail 193E 398gr

HFX Mag 193E 418gr

Azért egyszerû. Ha az állíthatóság fontosabb, akkor a Camino.Ha a súly, akkor a Marta. Hazai viszonyok között szerintem a Hayeshez könnyebb alkatrészt szerezni, ha ez szempont.
ja, és a Camino PM-es, a Marta meg IS

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
a sima Marta (alu fékkarral) 360/380gr, 160-as tárcsával, csavarokkal, mindennel. Az ugye összesen 740gr. Az SL kb 40gr-al könnyebb, tehát ott van ahol Bikertigger mondta (700gr)
ja, és ha ésszel vásárol az ember ez is kijön 70e Ft-ból (a sima Marta)

mikaus

mikaus

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hello
Csak azt felejtettem el írni hogy nem listaáron venném hanem kb 70e ft-ért a szettet tárcsákkal. Másik lehetõség XTR lenne, használtan. Tudom hogy az jóval könnyebb de sztem ez erõsebb meg tartósabb. Szerintetek melyik legyen?
Köszi

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
a magura jó.
a hope-al mi a baj? miért nem szeretitek. állitólag nagyon melegszik. másik pofával lehet rajta segiteni? pl zöld ebc? az gyantás nem?

magura gustav m mennyire jó cumó? megbízható?

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem is inkább marta sl.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Hello
Épp tárcsfékre váltás elõtt vagyok. Az lenne a kérdésem hogy cc felhasználásra egy 940gr-os fékszett nehéznek számít e. Próbáltam neten nézni súlyadatokat különbözõ fékekrõl de valahogy nem volt sehol egyértelmû hogy tárcsával vagy tárcsa nélkül értik e, és így nem tudtam eldönteni. Nagyon amatõr vagyok a témában Amúgy a súlyt tárcsákkal, meg mindennel együtt értem. Jah és a fék hayes el camino. Azt hallottam hogy marha jó, csak lehet hogy erre a területre felesleges. Köszi

az elég nehéz. és annyiért amennyibe az el camino kerül, kapsz jobbat és könnyebbet.....akkor már inkább hfx mag ha hayes, az olyan 860 gramm, vagy magura luisa /nem az fr/ az 800 g körül van, de ha jól emléxem az el camino itthoni listaára elég közel van a magura marta sl-éhez, ami vhol 700 g körüli tömeggel bír, és az egyik legkönnyebb t.fék....

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Hát azért tárcsa nélkül durva lenne...:)

mikaus

mikaus

újonc

• fórumtag
  • 5 hozzászólás
Hello
Épp tárcsfékre váltás elõtt vagyok. Az lenne a kérdésem hogy cc felhasználásra egy 940gr-os fékszett nehéznek számít e. Próbáltam neten nézni súlyadatokat különbözõ fékekrõl de valahogy nem volt sehol egyértelmû hogy tárcsával vagy tárcsa nélkül értik e, és így nem tudtam eldönteni. Nagyon amatõr vagyok a témában Amúgy a súlyt tárcsákkal, meg mindennel együtt értem. Jah és a fék hayes el camino. Azt hallottam hogy marha jó, csak lehet hogy erre a területre felesleges. Köszi