Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

marker

marker

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
remélem választ kapok kérdésemre ugyanis nagyon elkellne a segítség mivel még nme kiforrott eléggé a tudásom:)nos mongoose fireballon eddig a legegyszerûbb shimano mechanikus tárcsást használtam,de sajna állandóan elszáll és megsérültek benne az alátétek tehát egyáltalán nem funkcionál a hegyen 1-2 perc után! 90 kiló vagyok és jánoshegyen kellene h muzsikáljon megfelelõen az új választás! egy bb7esre gondoltam 185ös tárcsával!arról elég jókat hallottam :nem sokat kell utánállítgatni és megbízható!jótanács?:)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
Urak !
07 es xtr vs Juicy ultimate ?
180/160 as setup a kódorgó kutyára
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás

Ugy mozog keveset, hogy a fekkar meg a maximumot?

Igen ugy mozog keveset.A fék vadonat új. Akk magyarul dugatyukat nyomjam össze,közbe töltsem fel.. és máris jó?:)

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Ugy mozog keveset, hogy a fekkar meg a maximumot?
Veletlenul nem keves benne az oil?
Amikor feltoltod olajjal elofordulhat hogy rossz helyen allnak a dugok, igy lecsokken a feltoltheto terfogat es azt hiszed teletoltotted de kozben nem. A hasznalatkor a helyere kerulnek a dolgok viszont elmegy a fekero.
Szedd ki a tarcsat toltsd fel ,zard le a rendszert nyomd meg parszor a fekkart hogy kijojjenek a dugattyuk. (Tisztitsd is meg oket) Majd hagyd nyitva a tulfolyot es nyomd ki csillagkulcsal a dugattyukat addig hogy kb 1.5-2mm maradjon a nyereg belso peremetol (ahonnan elojon). Ugyelj ra hogy szimmetrikusak legyenek visszanyomas utan, mert kulonben lehet hogy az egyik betet hamarabb fog a rotorhoz erni, hiaba onbeallo.
Ha jo a fek nem fog a dugok moge levego kerulni.
Ha esetleg megse jon be akkor erdemes szivargast keresni vagy a fekkar tomiteseit megnezni. Valaki itt egyszer irt arrol hogy a fekcso retegek koze is mehet az olaj ,ez is egy lehetoseg.

xenonadio

xenonadio

törzsvendég

• fórumtag
  • 329 hozzászólás
Lenne egy hatalmas problémám, lehet tudtok segiteni... összeraktuk ma a mag ot és nem nagyon akar mûködni.. 3 x légtelenítettük (harmadjára egy buborék se jött ki) és kiába húzom a fékkart a fékpofák nagyon minimálisat mozdulnak el. Mi lehet a hiba?

vGs

vGs

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Csak azért vettem egy kalap alá a féket meg a felnit mert a felniváltás miatt kell áttérnem a tárcsafékre! Amúgy én erdõben is szeretek bringázni ezért elõre is kellene majd fék.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Egyenlõre az lesz h akkor hátra veszek egy 160-as tárcsát és ha majd késõbb veszek telót akkor addig nem lesz elsõ fékem amíg nem lesz meg a pénz az elsõ tárcsára az meg 185-ös lesz. Úgy tom h elõre kell a nagyobb tárcsa ha minden igaz! Thx!

Igen elõre jobb a nagyobb, de dirtre elég a 160, ha egyáltalán kell fék, én nem rég szedtem le elõlrõl a BB5-öt, és most egy hátsó SD5-el simán elvagyok.
Felnikérdésre meg válaszoltam keréképítés topikban.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
véleményem: felnikérdéssel go to keréképítés topik

vGs

vGs

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Egyenlõre az lesz h akkor hátra veszek egy 160-as tárcsát és ha majd késõbb veszek telót akkor addig nem lesz elsõ fékem amíg nem lesz meg a pénz az elsõ tárcsára az meg 185-ös lesz. Úgy tom h elõre kell a nagyobb tárcsa ha minden igaz! Érdemes hátra amúgy double tracket venni vagy a single track is elég? Egy srác mondta h a single is bõven elég de nemtom mer nincs összehasonlítási alapom! Azt mondják h a double elég nehéz asszem 850 gramm de az a pár deka már nem bax földhöz sztem:D. Vélemény? Thx!

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
Ha dirtre kell leginkább, akkor egy Avid BB5/BB7 bõven elég.

vGs

vGs

vendég

• fórumtag
  • 13 hozzászólás
Vki tudna nekem segíteni? Szeretnék hátra erõsebb felnit venni mer a mostani nem nagyon bírja a kiképzést (rhyno lite) ,egy doubletracket szeretnék hátra és itt jön a para h azt v-fékkel nem lehet használni! Tehát vmi tárcsafék kellene mindenképpen hidraulikus ha már veszek és lövésem sincs h milyet vegyek, a legelsõ oldalon egy postban találtam ezt a kombót 4 dugattyus XT + regi Hayes 8" tarcsa + piros Jagwire fekpofa= isten fék! Nem kell bivalyerõs fék mert inkább dirtölgetek meg a gyorsabb erdei szakaszokon mászkálok! Ha vaki tudna segíteni azt megköszönném! Nemigazán értek a tárcsafékekhez, többnyire még azzal is gondban lennék h felsoroljam h mi tartozik a fékhez:) tehát próbáljátok úgy segíteni ha a válaszaitokból azért valamicskét értsek is:D.

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
mivel nem garis, így nem jár rá ingyenes javítás. olajcsere úgyis kell, új féknyeregben pedig egy szett pofát is kap/sz - jobban jár/sz vele.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
szerintem javitható, de lehet olcsóbb, ha vesz egy féknyerget magában.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás

Adott egy saint fék, gari lejárt már, és a dugattyúnál az egyik oldalon ereszti az olajat. Javítható?
Nem az enyém a fék, én nem is tudom mi van benne, csak megkértek hogy kérdezzem meg.
köszi

erre senki semmit? lehet csak vmi tömítés adta meg magát v nagyobb a gáz?
köszi

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
köszi rob,
tényleg állatul fognak, de ha nem javul a dolog, akkor kuka lesz:(

ksyp,
ebay-rõl

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
a bbb nekem is ilyen volt a hope tárcsán.
vettem szinteres shimano-t (m07s) és most tökéletes :)
de a bbb legalább olcsó, és az árához képest iszonyat jól fog.

pite: mindig ilyen szerencséd legyen ;)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Mohus

Mohus

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.156 hozzászólás
Tegnap megjártam a pilist az új BBB pofákkal az LX fékekben. Egy hosszú DH után azt éreztem, hogy a fékpofák bekoptak, nagyon fognak, de valamiért szaggatott fékezést produkálnak vibrációval egybekötve, és ez meg is maradt. Mi lehet az oka? A pofa tükrösödése produkálhat ilyet?

ja, a tárcsában nincs nyolcas és megfelelõen van minden rögzítve

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
továbbra is anyagbeli különbség is van a tárcsákban, nem a formája és az ára miatt van akár 8szoros különbség árban...;)
A pulzáló fékérzést meg szokja csak meg, az a tárcsa olyan.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Nem, de ha elbaxom a fúrást (akárhogy), akkor vagy tárcsa kuka vagy gynegül a fékhetás. Hogy nem romlott az azt jelenti hogy ne lett elbaxva :).
Nem, tippelem abból, hogy vnnak különbözõ fékbetétek, és van amelyikhez azt írják (jobbik hõtûrésûhöz) hogy 500°ot tartósan, rövid ideig a 800°ot bírják. Ebbõl gondoltam hogy a 350-400°ot egy bõ fél kilométeres süllyedésnél elérem/elérjük. Szerintem jobban hûl, ezt mérni eszköz híjján nem tudom, de ugye tapasztalat szerint a szellõsebb tárcsák jobban hülnek; nem? Nem tudom miért nem hül szerinted jobban - azokon a pontokon kapot még 2× annyi lukat, ami még a hullámok nélkülis standard szélesség, és ahol a legnagyobb szünet volt a gyári lukak között. Vagy azt mondod hogy szellõsebb lett a tárcsa és semmivel nem hül jobban? Én nem tartom valószínûnek. Ha vkinek van infrás hõmérõje kerítünk vkit 6"os Roundagonnal aki hasonló súlyban van és mérhetünk egyet mondjuk egy HHHrõl lefele :). Én (is) kíváncsi vagyok. Na, aztán ezt abba is hagyom, mielött megint ez lesz a téma.
szerk:Igen, rosszabb tuti nem lett, de elvileg jobb lett. És optikailag is tetszenek a fényesebb lukak :D

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás
akkor kb lezárható a téma azzal hogy Neked tetszik, és kb se jobb se rosszbb nem lett.......
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való