Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18555 hozzászólás a témában

Gyusza007

Gyusza007

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Kössz mindenkinek. Igyexem gondosan és jól felrakni :)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ja meg sztem azért se érdemes mindjárt az elején nekiállni izombol tépni mert lehet h nem pont párhuzamosan áll a pofa a tárcsával.(akkor meg elkezdhetjük sza*ul bekoptatni a pofát) gondos felrakás után persze ezzel nincs gond. :)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
de kicsiket fékezz nagysebbeségrõl,ne folyamatosan,mert tükrös lessz a pofa

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

legszebbcsavo

legszebbcsavo

bentlakó

• fórumtag
  • 5.125 hozzászólás

Mivel nekem nincs tárcsám de az lesz nem sokára(BB5 elöl hátul). Ezért szeretném megkérdezni mien is ez a bekoptatás. Olyan mint a bejáratós motor? Elõször szépen finoman aztan lehet dimbulni. Vagy már az elsõ alkalommal is lehet intenzíven fékezni vele?

Kössz Gyussz...

BB-knél nem nagyon lesz bekoptatási idõ :)

andris

andris

mod

• globális moderátor
  • 10.714 hozzászólás
elején kell hosszúakat fékezni, hogy összekopjon a fékpofa és tárcsa.
lehet neki tépni már az elején is nyugodtan. csak ilyenkor lehet kevésbé fog még a fék...

Kerékpáros hírek - bikemag.hu
Blog - blog.bringasandras.hu

Gyusza007

Gyusza007

vendég

• fórumtag
  • 40 hozzászólás
Mivel nekem nincs tárcsám de az lesz nem sokára(BB5 elöl hátul). Ezért szeretném megkérdezni mien is ez a bekoptatás. Olyan mint a bejáratós motor? Elõször szépen finoman aztan lehet dimbulni. Vagy már az elsõ alkalommal is lehet intenzíven fékezni vele?

Kössz Gyussz...

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás
ha avid és tárcsa, akkor cleansweep.
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
én is arra voksolok inkább nem a hayesre,de a tárcsát vedd meg tõlük és vedd a bb7 v 5öt az mxek helyett..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Én BB7/BB5 kombót fogok használni, szal én erre szavazok, BB7 nálam bizonyított.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Aha. Kössz!
mx2,mx1? valaki?

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Ja és hogy egyáltalán a "bekoptatás" az elvégezhetõ e egy finom csiszolópapírral is?
Vagy itt a tárcsa és a fékpofa anyagának kell összekopni; tehát mi is ez?

nekik kell összekopniuk együtt.
felgyorsíthatod ha meglocsolod néha egy kis vízzel.

(btw nekem a bb7 5fékezés után teljes erõvel fogott még ilyen vízes trükk nélkül is)
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Viszont van amelyiknek 2-300Km is kel hogy bekopjon (szal 1 hét)... Bowdenesben idáig úgytudom Avid a király, de amit kinéztél úgy tudom az sem rossz.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
szerintem amugy 150 ezres bicajon már lehet vmi "normálisabb" tárcsafék is. egy shimano madzagos simán belefér ebbe az árba. meg azt is figyelembe lehet venni h ha nem jo a fék, és majd késöbb vesz rá jobb tárcsaféket akkor már legalább az agy jo lesz...

Facs: én semmiképp nem koptatnám csiszolopapirral. én eddig kb 2 nap alatt bekopatattam az összes tárcsafékem majdnem teljesen.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Sokáig vaciláltam hogy milyen bowdenes tárcsaféket vegyek és úgy döntöttem hogy egy mx2 lesz elõre és egy mx1 hátra. Elöl 180as tárcsával hátul 160-assal. És streetre, dirtre, erdõben tekerésre használnám.
Használ valaki ilyen fékeket? Ha igen légyszíves írja le hogy milyenek, eddig csak jót hallottam róluk (persze az árához viszonyítva). Mire kell odafigyelni? Ja és hogy egyáltalán a "bekoptatás" az elvégezhetõ e egy finom csiszolópapírral is?
Vagy itt a tárcsa és a fékpofa anyagának kell összekopni; tehát mi is ez?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Hátul különbséget még igazából akokr sikerült csak észrevennem ha nagyon kemény (helyenként talajba döngölt élesebb kövekkel tarkított) talajon vagy aszfalton jöttem 50+ km/h-val és vmiért meg akartam hama' állni. Na, akkor a gyengébbik v-fékemet annál amire azt hittem hogy max, fél-1 centivel tovább húztam legalább és nem lassított akkorsem úgy ahogy vártam, míg jobbik v-fékkel már jó volt; de szerintem nem lehet megmondani ha hátulra van berakva átlag használatra egy (árcsa)fékrõl hogy jó.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
azért ez nem teljesen igaz h hátul bármi ugyan úgy fog...

jöttem már úgy lefelé hogy csak hátul volt fékem 7"saint és bõven le lehetett vele jönni az olyan meredek részeken is amire a kigyúrt foxim alig bírt felszaladni

bocs de jobb példát nem tudtam,de ha ismernétek a Petit akkor értenétek :D

XT saint féktest között vmi külömbség?
saint piroskosár,xt meg nem...
vagy xtr?
féékar tuti saint vezeték mindegy S beül féktest nem

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Csak azt mondtam hogy abból hogy hátul van nem derül ki hogy jó-e a fék. Hátul ugyanolyan egy szar V-fék is meg egy BB7es is kb...

"bowdenek
1, Jagwire váltókhoz és máshova is
2, Jagwire váltókhoz és Avid Flak Jacket/XTR/Alligator Super Fortress fékbowdenszett 3-5K (megéri jobb fékbowden szettet venni sima Jagwirehez képest?)"

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

akkor gyorsan vegyél belõle egy párat, én meg továbbra is inkább tárcsaféket veszek. ;) kiváncsi vagyok mit csinál majd mikor betét kell bele, ne adj isten valami alkatrész ...

ha nekem jött akkor speciel én is a minõségi cuccok híve vagyok inkább várok 2 hónapot valamire minthogy szart vegyek..

szal písz:D

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
akkor gyorsan vegyél belõle egy párat, én meg továbbra is inkább tárcsaféket veszek. ;) kiváncsi vagyok mit csinál majd mikor betét kell bele, ne adj isten valami alkatrész ...

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

dehogynem, csak hátul a 300 forintos v fék is bármikor blokkol. ez nem jelenti azt hogy jó fék ;)

épp ezért mondom ,hogy attól még , hogy hátul van: lehet jól adagolható hiszen nem mindig a blokkolás a lényeg. hûlés ill. sok más szempont is játszhat.