Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
elöl 180 hátul 160az korrekt szerintem..

xt egyértelmûen vagy ha hayes van ilyen árban..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
Természetesen XT, saint mellett szerintem nem lesz gond hátul a 160as tárcsával :)
"Minden hülyeség" by Tomidny

rolcsii

rolcsii

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
Üdv mindenkinek!

Saint fékhez milyen tárcsát ajánlotok? Nem centerlock-os az agy a kerón. Most avid polygon van rajta, de azt valószínûleg eladom a másik fékkel együtt. Én a cleansweep-et vagy a shimano sm-rt75-õt (xt) néztem.
Hátulra elég a 160-as tárcsa? Enduró bringa, kell a fékerõ ( nem akarok meghalni:) , még fel kell nevelnem két gyereket), de súly is számít!

Köszi a segítséget

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Samorost said

Sziasztok!

A helyzet az, hogy hosszú V-fékes évek után nemrég lett egy tárcsafékes gépem, AVID JUICY 3 fékekkel.

A karok helyzetét a 3-as imbusszal szépen be tudtam állítani, de a fogáspont / nyomáspont helyzete elvileg nem állítható. Ez még nem lenne baj, ha a hátsó fék nem a markolaton fogna.

Szóval ti hogy oldjátok meg a fogáspont beállítást? (olyan féknél, ahol nincs tekerentyû)

Üdv,
Samorost

ha a kormánynál fog, akkor levegõs.
amugy egy kis olaj rátöltésével orvosolható a a nyomáspont állítása ha nem levegõs a fék akkor is.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
okés... majd megprobálom holnap.. majd írok a fejleményekrõl.. csumi:)

:)

Samorost

Samorost

vendég

• fórumtag
  • 24 hozzászólás
Sziasztok!

A helyzet az, hogy hosszú V-fékes évek után nemrég lett egy tárcsafékes gépem, AVID JUICY 3 fékekkel.

A karok helyzetét a 3-as imbusszal szépen be tudtam állítani, de a fogáspont / nyomáspont helyzete elvileg nem állítható. Ez még nem lenne baj, ha a hátsó fék nem a markolaton fogna.

Szóval ti hogy oldjátok meg a fogáspont beállítást? (olyan féknél, ahol nincs tekerentyû)

Üdv,
Samorost

ViktoRider

ViktoRider

törzsvendég

• fórumtag
  • 993 hozzászólás
ha lejtõ nem szedi ki, akkor picit megpróbálhatsz haljítani rajta, eltörni nem fog, max lesz benne egy nagyobb 8-as...
vagy pedig hozzászoksz, nálam már megtörtént:)

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Tomekumf said

Üdv.. itt ez a csoda fûrészes tárcsám még mindig.. deh van benne a negyed mili 8 as... kilehet szedni? vagy.. esetlen kisebb feszitéssel a kiütés irányának az ellenkezõje felé picit hajlitgatni v ilyesmi? v hagyjam a francba..?:)

hosszabb lejtõzés??

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Üdv.. itt ez a csoda fûrészes tárcsám még mindig.. deh van benne a negyed mili 8 as... kilehet szedni? vagy.. esetlen kisebb feszitéssel a kiütés irányának az ellenkezõje felé picit hajlitgatni v ilyesmi? v hagyjam a francba..?:)

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
épkézláb bolt intéz garit:-)
persze csak ha jogos.

majd azér akkoris mutass vándorlót:) az a fránya kiváncsiság.

shimano: azonos áttétel arány, azonos pofa, más féktestkiképzés - egyrészes, kétrészes.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
thnx néktek
azért valszeg le lesz vive Pöstához, ha más nem, h belenézzünk
szerencsére nem az enyimé :-)
@thez;
1. azért ez nem olyan, h odasétálok az ablakhoz, és felkiáltok, h "ni, ott egy vándorló nyomáspont" ! :) de sztem tudod, mirõl van szó :)
2. ne legyenek illúziód, épkézláb bolt még olvasható blokkot sem ad, nemhogy garis dolgokat intézzen :-/ hirtelen beugrott egy alkalom, amikor villát vettem a Probikeban, de ez duplán off, és túlságosan vitaindító jellege van :)

btw fel tudnád vázolni, hogy mik a lényeges különbségek a shi mano fékek között? lesz maratonos gép, és nem tudom, h Deore/LX/XT/Mag/Avid CPS - V fék sajna nem megy rá, fékkar az avidhoz SL van, a Mag meg egy árban lenne az LX-szel

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
vagy a hónod alá csapod a vásárlási számlát és visszasétálsz az azt eladó boltba 1 évnél nem régebbi vásárlás esetén...

Vándorló nyomáspont?:) egyszer majd mutass légyszi olyat.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
megadta magát
annyira nem tud elkopni egy betét, hogy kijöjjön a dugó

edit: vegyél komplett féknyerget az a legtutibb mer fékbetét is fog kelleni

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ezt inkább úgy módosítanám, h jó hõleadású féket keress, mert a vándorló nyomáspont is kaksi dolog.
No, Velosok és Shimano-fanok; ha a csodafék (Saint) olajozza a tárcsát, akkor az lehetséges azért, mert már nagyon kopott a pofa, és túlságosan kijön a dugattyú, vagy csak "szimplán" megadta magát?

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
mert az olaj vezeti a hõt, a bovden meg nem? :chin:

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás

thez said

hûlési problémás mániás emberek pedig inkább olajos fékekben gondolkodjanak.

Miért is?

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
:D

soha nem lehet áthidalni a külömbséget Pécs és vidék között :D

hogy ne legyen off

mag fékkarhoz kéne egy olyan megoldás mint ahogy a hfx9 fékkarja rögzül,megoldható?beszerezhetõ?

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás

albertfish said

ezt nem hallottátok még fent a nagyvárosban? :)

tükrös lessz a betét...ennél jobban nem tudom leírni,pedig a klotyón gondolkodtam rajta :D

szal lényeg hogy ne húzza a féket folyamt,attol nem fog jobban bekopni...
nálatok asszem a naphegy? vagy valami ilyen utcán jösz egyet v ketõtt gyorsan szakasosan fékezel egy egy erõsett mittomén 40rõl lassulj gyalogos tempóra aztán jó lessz,ösze kell kopjon az uj betét a régi tárcsával...
de azért majd nézd meg hogy egyenletesen kopik-e

na ennyi :D

és újra:
ez miért jó?

Mész elõször 2 aszfaltot végigfékezve.
a pofa kopik, és bekopik

de ez után már csak 3 körre lesz idõd a hegyen..

ehelyt az elejétõl pályákat mész.
nap végére bekopik teljesen, viszont így az egész napot végig tudtad bringázni....

de remélem egyszer majd megértem:)

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
ezt nem hallottátok még fent a nagyvárosban? :)

tükrös lessz a betét...ennél jobban nem tudom leírni,pedig a klotyón gondolkodtam rajta :D

szal lényeg hogy ne húzza a féket folyamt,attol nem fog jobban bekopni...
nálatok asszem a naphegy? vagy valami ilyen utcán jösz egyet v ketõtt gyorsan szakasosan fékezel egy egy erõsett mittomén 40rõl lassulj gyalogos tempóra aztán jó lessz,ösze kell kopjon az uj betét a régi tárcsával...
de azért majd nézd meg hogy egyenletesen kopik-e

na ennyi :D

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Endroo said

ti hol olvastátok, hogy a TÁRCSA lesz tükrös? ;)

szvsz. alberthfish arra gondol, hogy ha hosszan fékezel akkor "megsül" a betét és ilyen szép fényes felülete lesz.

és akkor kevésbé fog.
én is erre céloztam.
mondjuk egy kis csissz papír rendbe hozta pikkpakk
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda