Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2007. március 28. - 20:46

xt egyértelmûen vagy ha hayes van ilyen árban..
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Írta 2007. március 28. - 20:20

Írta 2007. március 28. - 20:18

Saint fékhez milyen tárcsát ajánlotok? Nem centerlock-os az agy a kerón. Most avid polygon van rajta, de azt valószínûleg eladom a másik fékkel együtt. Én a cleansweep-et vagy a shimano sm-rt75-õt (xt) néztem.
Hátulra elég a 160-as tárcsa? Enduró bringa, kell a fékerõ ( nem akarok meghalni:) , még fel kell nevelnem két gyereket), de súly is számít!
Köszi a segítséget
Írta 2007. március 28. - 18:47

Samorost said
ha a kormánynál fog, akkor levegõs.Sziasztok!
A helyzet az, hogy hosszú V-fékes évek után nemrég lett egy tárcsafékes gépem, AVID JUICY 3 fékekkel.
A karok helyzetét a 3-as imbusszal szépen be tudtam állítani, de a fogáspont / nyomáspont helyzete elvileg nem állítható. Ez még nem lenne baj, ha a hátsó fék nem a markolaton fogna.
Szóval ti hogy oldjátok meg a fogáspont beállítást? (olyan féknél, ahol nincs tekerentyû)
Üdv,
Samorost
amugy egy kis olaj rátöltésével orvosolható a a nyomáspont állítása ha nem levegõs a fék akkor is.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Írta 2007. március 28. - 18:07

Írta 2007. március 28. - 16:07

A helyzet az, hogy hosszú V-fékes évek után nemrég lett egy tárcsafékes gépem, AVID JUICY 3 fékekkel.
A karok helyzetét a 3-as imbusszal szépen be tudtam állítani, de a fogáspont / nyomáspont helyzete elvileg nem állítható. Ez még nem lenne baj, ha a hátsó fék nem a markolaton fogna.
Szóval ti hogy oldjátok meg a fogáspont beállítást? (olyan féknél, ahol nincs tekerentyû)
Üdv,
Samorost
Írta 2007. március 27. - 22:02

vagy pedig hozzászoksz, nálam már megtörtént:)
Írta 2007. március 27. - 21:44

Tomekumf said
hosszabb lejtõzés??Üdv.. itt ez a csoda fûrészes tárcsám még mindig.. deh van benne a negyed mili 8 as... kilehet szedni? vagy.. esetlen kisebb feszitéssel a kiütés irányának az ellenkezõje felé picit hajlitgatni v ilyesmi? v hagyjam a francba..?
Írta 2007. március 27. - 21:43

Írta 2007. március 26. - 13:50

persze csak ha jogos.
majd azér akkoris mutass vándorlót:) az a fránya kiváncsiság.
shimano: azonos áttétel arány, azonos pofa, más féktestkiképzés - egyrészes, kétrészes.
Írta 2007. március 26. - 12:13

azért valszeg le lesz vive Pöstához, ha más nem, h belenézzünk
szerencsére nem az enyimé :-)
@thez;
1. azért ez nem olyan, h odasétálok az ablakhoz, és felkiáltok, h "ni, ott egy vándorló nyomáspont" !

2. ne legyenek illúziód, épkézláb bolt még olvasható blokkot sem ad, nemhogy garis dolgokat intézzen :-/ hirtelen beugrott egy alkalom, amikor villát vettem a Probikeban, de ez duplán off, és túlságosan vitaindító jellege van

btw fel tudnád vázolni, hogy mik a lényeges különbségek a shi mano fékek között? lesz maratonos gép, és nem tudom, h Deore/LX/XT/Mag/Avid CPS - V fék sajna nem megy rá, fékkar az avidhoz SL van, a Mag meg egy árban lenne az LX-szel
Írta 2007. március 26. - 11:19

Vándorló nyomáspont?

Írta 2007. március 26. - 10:46

annyira nem tud elkopni egy betét, hogy kijöjjön a dugó
edit: vegyél komplett féknyerget az a legtutibb mer fékbetét is fog kelleni
fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->
Írta 2007. március 26. - 10:25

No, Velosok és Shimano-fanok; ha a csodafék (Saint) olajozza a tárcsát, akkor az lehetséges azért, mert már nagyon kopott a pofa, és túlságosan kijön a dugattyú, vagy csak "szimplán" megadta magát?
Írta 2007. március 26. - 07:22

Írta 2007. március 25. - 23:07

thez said
hûlési problémás mániás emberek pedig inkább olajos fékekben gondolkodjanak.
Miért is?
Írta 2007. március 25. - 21:14

soha nem lehet áthidalni a külömbséget Pécs és vidék között

hogy ne legyen off
mag fékkarhoz kéne egy olyan megoldás mint ahogy a hfx9 fékkarja rögzül,megoldható?beszerezhetõ?
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
Írta 2007. március 25. - 20:53

albertfish said
ezt nem hallottátok még fent a nagyvárosban?
tükrös lessz a betét...ennél jobban nem tudom leírni,pedig a klotyón gondolkodtam rajta
szal lényeg hogy ne húzza a féket folyamt,attol nem fog jobban bekopni...
nálatok asszem a naphegy? vagy valami ilyen utcán jösz egyet v ketõtt gyorsan szakasosan fékezel egy egy erõsett mittomén 40rõl lassulj gyalogos tempóra aztán jó lessz,ösze kell kopjon az uj betét a régi tárcsával...
de azért majd nézd meg hogy egyenletesen kopik-e
na ennyi
és újra:

ez miért jó?
Mész elõször 2 aszfaltot végigfékezve.
a pofa kopik, és bekopik
de ez után már csak 3 körre lesz idõd a hegyen..
ehelyt az elejétõl pályákat mész.
nap végére bekopik teljesen, viszont így az egész napot végig tudtad bringázni....
de remélem egyszer majd megértem:)
Írta 2007. március 25. - 20:46

tükrös lessz a betét...ennél jobban nem tudom leírni,pedig a klotyón gondolkodtam rajta

szal lényeg hogy ne húzza a féket folyamt,attol nem fog jobban bekopni...
nálatok asszem a naphegy? vagy valami ilyen utcán jösz egyet v ketõtt gyorsan szakasosan fékezel egy egy erõsett mittomén 40rõl lassulj gyalogos tempóra aztán jó lessz,ösze kell kopjon az uj betét a régi tárcsával...
de azért majd nézd meg hogy egyenletesen kopik-e
na ennyi

Írta 2007. március 25. - 15:58

Endroo said
ti hol olvastátok, hogy a TÁRCSA lesz tükrös?
szvsz. alberthfish arra gondol, hogy ha hosszan fékezel akkor "megsül" a betét és ilyen szép fényes felülete lesz.
és akkor kevésbé fog.
én is erre céloztam.
mondjuk egy kis csissz papír rendbe hozta pikkpakk
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda