Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18556 hozzászólás a témában

Willmaker

Willmaker

vendég

• fórumtag
  • 202 hozzászólás
Öhöm,.. Csá all!
NEmtudom érdekel-e valakit.. :)
VEttem az Avid BB7es fékeimhez SD7es fékker...
Úgygondoltam nemszámíthat sokat a fékkar...
TÉVEDTEM!!! :D
NAgyon jó. (csak a kompatibilitás miatt hoztam fel) csá

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Rob,
azon gondolkodtam,hogyha az XTR hez gyártják ezt a fajta PM160/IS160 adaptert akkor annak passzolni kell HOPE omhoz,mert minden PM es villán ugyan akkora a felfogatás távolsága a konzolon,+az XTR böl is gyártanak IS felfogatásu féktestet aminek a felfogatása megint csak szabvány,ugy hogy annak elvileg passzolni kellene a HOPE hoz!
vagy rosszul gondolom?

elviekben igen.
csak a féknyereg kialakitása nem biztos hogy egyezik, és emiatt lehet nem fér el. mondom, meg kell próbálni.
olcsóbb venni egy adaptert mint egy uj féknyerget.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Magura Julie 06' fék müködik XT tárcsával? Mintha a Magura tárcsa fékezõfelülete szélesebb lenne 3-4 mm-el.:confused:

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Rob,
azon gondolkodtam,hogyha az XTR hez gyártják ezt a fajta PM160/IS160 adaptert akkor annak passzolni kell HOPE omhoz,mert minden PM es villán ugyan akkora a felfogatás távolsága a konzolon,+az XTR böl is gyártanak IS felfogatásu féktestet aminek a felfogatása megint csak szabvány,ugy hogy annak elvileg passzolni kellene a HOPE hoz!
vagy rosszul gondolom?

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
köszi Rob a segitséget!!
remélem találok hozzá adaptert!ha meg nem akkor eladom vagy az egész szettet,vagy veszek egy PM es féknyerget reá!
remélem nem kell meg válnom töle,mert nagyon szeressem!!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Rob:
a féknyerg 200as tárcsához jo,és ugy is használtam!adapter nélül használtam!!!
tudnál nekem küldeni egy ilyen linket ahol ilyen
PM160-IS160 adaptert találok és jo a HOPE omhoz?
vagy ez az adapter az amitkeresek?:

http://www.shiftycar...Hope_Postmount/

a szöveg azt irja, hogy növeli a féktárcsa méretét 20 mm-rel, szóval ha a meglévõ féknyergeddel felteszed, akkor 220-as tárcsa kell majd.
olyan adaptert keress, ahol 160mp-rõl 160 is-re alakit át. szerintem shimano-ban van olyan, xtr-hez csinálják azt hiszem. persze nem biztos, hogy passzolni fog a hope féknyereghez.

assasinbug: nincs észrevehetõ különbség.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

igen, én is ezt hittem.
Majd cseréltem XT tárcsára (SMRT75DH)
és meglepõdtem, sokkal "fémesebb" harapósabb érzés. és nem utolsó sorban emiatt jobban is fog.

kipróbálnám...
valaki esetleg csere 185cleansweep+adapter 180as xt+ adapter-re? :D

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
Rob:
a féknyerg 200as tárcsához jo,és ugy is használtam!adapter nélül használtam!!!
tudnál nekem küldeni egy ilyen linket ahol ilyen
PM160-IS160 adaptert találok és jo a HOPE omhoz?
vagy ez az adapter az amitkeresek?:

http://www.shiftycar...Hope_Postmount/

assasinbug

assasinbug

törzsvendég

• fórumtag
  • 893 hozzászólás

jocek: igen, jó lesz.

thez: kérdezd meg l.cs.-t, hogy milyen volt a saint féke hayes tárcsán: szerintem simán gyári érzés, ha nem jobb. ;)
de a hope az büntet az uj shimano monobody féknyergekkel. mindegy hogy szinteres vagy mûgyantás a betét (elöl szinteres van az xt-mben, hátul mûgyantás)

mennyivel jobb a monobody? markáns a különbség vagy inkább csak súlyban van? mert nekem még nem vágott szélû hayessel van lx-szem.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha a féknyereg most adapter nélkül 200-as tárcsához való, akkor olyan is-pm adapter kell hozzá, ami 160/160 adapter.
mert van olyan adapter is, ami pm160-ról is200-ra emel, az tényleg nem lesz jó. (továbbra is feltételezve, hogy a féknyerged most adapter nélkül jó 200-as tárcsához)

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
csak azért kérdeztem ezt az az adapteres ügyet,mert a Hope nak az itthoni forgalmazoja,azt mondta hogy nem lesz jo azaz adapter!
Rob és Vole ugyanazt állitjátok,hogy felmegy,ugy hogy asszem ez a 18 euros ár nem fog meggátolni abban hogy megrendeljem ezt az adaptert!

köszi szépen!

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Mennyire használhatók ezek az "alligator" tárcsák? Használ vki ilyet? Gyanús nekem az ára miatt de állítólag a shimano tárcsák sem jobbak semmivel (értem alatta : alivio,deore)....

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
jocek: igen, jó lesz.

thez: kérdezd meg l.cs.-t, hogy milyen volt a saint féke hayes tárcsán: szerintem simán gyári érzés, ha nem jobb. ;)
de a hope az büntet az uj shimano monobody féknyergekkel. mindegy hogy szinteres vagy mûgyantás a betét (elöl szinteres van az xt-mben, hátul mûgyantás)

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
hello
volna egy kérdésem!?
van nekem egy HOPE mono m4 es fékem 2005ös évjárat,IS felfogatás, 200as tárcsával!
ezt a féket fel szeretném rakni majd egy 2007es marzocchi 66osra ha ez lehetséges ezzel az adapterrel:
http://www.shiftycar...Adapter_Schwarz

lehetséges ez???
megköszönném ha segitenétek!!!

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
nem utolsó sorban, még helyes beállítás mellett is egy kicsit a küllõkön fogott - elkopott teljesen ott. igaz hayessal. szóval kezdek visszaszokni a márkán belüli párosításra.

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás
nekem 203as cleenswep van elöl hátul, (lx-525 fékekkel), de úgy néz ki akkor cserélem õket xtkre :D
"Minden hülyeség" by Tomidny

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
igen, én is ezt hittem.
Majd cseréltem XT tárcsára (SMRT75DH)
és meglepõdtem, sokkal "fémesebb" harapósabb érzés. és nem utolsó sorban emiatt jobban is fog.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

hayes avid felejtõs shimano fékhez.
XT a legjobb, és még olcsóbb is mint a hayes.

nemtom nekem a 185-ös cleansweep tárcsával nagyon
jól megvan az általad is jól ismert xt fék

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
hayes avid felejtõs shimano fékhez.
XT a legjobb, és még olcsóbb is mint a hayes.

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
elöl 180 hátul 160az korrekt szerintem..

xt egyértelmûen vagy ha hayes van ilyen árban..

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!