Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Kb. ezt gondolom én is, annak ellenére, hogy nekem az van hátul...
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

szerintem hacsak nem 9 kiló alatti CC gép a célod sztem nem éri meg az utánajárás a 140-es tárcsát, minimális súlyt spórolsz meg vele. Biztos hogy érdemes utánajárni (adapterezés, keresgélés)? Milyen elõnye van egy 140-es tárcsának hátul a súlyon kivül?

könnyû embernél 160/140 rendszernél kiegyenlítetteb fékhatás e/h viszonylatban /min t a 180/160/...én biztos nem járkálnék utána ,mert ha még összegányolható is az ultimate tárcsája meg adaptere a bb5-tel hogy a biker nem hoz 140est abban majdnem biztos vok.....
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás
szerintem hacsak nem 9 kiló alatti CC gép a célod sztem nem éri meg az utánajárás a 140-es tárcsát, minimális súlyt spórolsz meg vele. Biztos hogy érdemes utánajárni (adapterezés, keresgélés)? Milyen elõnye van egy 140-es tárcsának hátul a súlyon kivül?

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Ha megvan minden a 160-as rendszerhez, akkor minek a 140-es? Adapter+tárcsa=sok plussz pénz...szvsz.

Felni: Éppen nem volt pénzem Mavicre...:(

Nincs meg még semmi a 160as rendszerhez, de ha lehet 140essel 'venni' akkor úgy venném...

Szal erre senki semmit?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás

mi történt az elsõ fékeddel?
Fékpofasütéshez ajánlok egy hosszú, meredek lejtõt. Én próbáltam láng fölött sütni, mindenféle trükköket (olajos lett a pofa), de soha nem lett teljesen jó. Aztán most hétvégén volt egy ~20%-os 700m-es lejtõ, na mire lejöttem jó kis égettszag, és egy tökéletesen mûködõ elsõfék fogadott. ;)

hát azt jó lenne tudni. mióta szervízbe kicserélték a pofát nem fog rendesen. már 1-2 hónapja bent van és fékeztem is vele eleget, szóval már bekophatott. de nem fog rendesen és ezt szörnyû nyikorgással tudatja. lényegében duda-ként funkcionál. tárcsát tisztítottam, megfordítottam, a fékben minden a helyén van... :S sütésnél hûny percig kell kb. a pofákat a platnin hagyni?

Feltöltött kép

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Fasza v-fék pofákkal pikk-pakk megálsz vizes felnivel is ;) Hátul legalábbis azonnal fog gyakorlatilag, elöl sem lehet sokkal rosszabb... (t'od, ez a háromfelületû...)

Olyat még nem próbáltam, de piros Richey volt, Sun Mach IV felnivel... Nem mondom hogy nem fogott, de kb felére-negyedére csökkent a teljesítménye, ha meg sár volt akkor meg még rosszabb lett (és ugye tavaly szinte minden versenyen sár volt :( )
Próbáltam még gyári S-ót, na az kuka, meg fekete Ricsit, az sem olyan jó, meg nekem gyorsan kopott, ja még az XTR pofa volt ami nagyon bejött, csak sose volt raktáron én meg mindíg akkor cserélek betétet, ha már szikrázik a fék :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Gyalogkakukk

Gyalogkakukk

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.739 hozzászólás

na már tényleg mindent megpróbáltam az elsõ fékem megmetéséért de semmi nem jött össze. Az egyetlen dolog ami maradto hogy kisüssem a pofákat.
Ez annyi hogy ráteszem a platnira és otthagyom max.-on 1-2 percig? vagy hogy? mire kell figyelni?

mi történt az elsõ fékeddel?
Fékpofasütéshez ajánlok egy hosszú, meredek lejtõt. Én próbáltam láng fölött sütni, mindenféle trükköket (olajos lett a pofa), de soha nem lett teljesen jó. Aztán most hétvégén volt egy ~20%-os 700m-es lejtõ, na mire lejöttem jó kis égettszag, és egy tökéletesen mûködõ elsõfék fogadott. ;)

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás

Hátul legalábbis azonnal fog gyakorlatilag, elöl sem lehet sokkal rosszabb... (t'od, ez a háromfelületû...)

OFF

Én ilyen 3 felületû Acort használtam hátul a "télen". Mit mondjak, szar :) Egy ideig nem fog, majd hirtelen blokkol. BBB VeeStop Triple viszont állítólag jó, bár a kettõ mintája teljesen ugyanaz. Viszont nem eszi a felnit :)

ON
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Ha megvan minden a 160-as rendszerhez, akkor minek a 140-es? Adapter+tárcsa=sok plussz pénz...szvsz.

Felni: Éppen nem volt pénzem Mavicre...:(
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Öhm, ha a Juicy Ultimate IS-el, akkor nem lehet BB5nek is 140 hátsó adaptert szerezni? Mármint hogy nem kéne hogy jó legyen hozzá is? :chin:

Rémhörcsög: Fasza v-fék pofákkal pikk-pakk megálsz vizes felnivel is ;) Hátul legalábbis azonnal fog gyakorlatilag, elöl sem lehet sokkal rosszabb... (t'od, ez a háromfelületû...)

off: De örülök hogy az én DS2 XC-m nem így van matricázva :D

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
hogy ne üvegesedjen meg a fékfelület mert akkor END.
mozgassad meg ne hagyd rajta soká....

rmx rider

rmx rider

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.790 hozzászólás
na már tényleg mindent megpróbáltam az elsõ fékem megmetéséért de semmi nem jött össze. Az egyetlen dolog ami maradto hogy kisüssem a pofákat.
Ez annyi hogy ráteszem a platnira és otthagyom max.-on 1-2 percig? vagy hogy? mire kell figyelni?

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Hirtelen ezt találtam.
Ha más nem elõz meg, holnap lövök képeket.

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás
Vki be tud rakni egy képet 140es tárcsával szerelt bringáról? Én nem találtam. Sõt magáról a tárcsáról sem :S

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Noss... Ma kipróbáltam az LX t.féket... Már az elején sem volt rossz, bár 2 ujjal kellett húzni, de az edzés végére már 1 ujjassá vált, de szerintem még nem kopott be rendesen, mert egyre jobb volt...
Eddig csak V-fékkel mentem (xtr), az sem volt rossz, de úgy érzem, a t.fék nekem jobb, edzés végére eleredt az esõ, és v-fékkel ellentétben vizesen is fogott. Nekem teccik :D
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
EU legnagnagyobb e-boltja

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
ChainReactionCycles.

E-bolt, angol. Elvileg gyorsan jön tölük a cucc és az árak is korrektek.

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás

CRC

Az mi? :)

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Bár én inkább megrendeltem CRC-rõl, nem mertem hazai postával Gyõrbõl bepróbálni, tuti több lett volna (idõben és pénzben is)...:wtf:

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
jahm. xtr van pl.
meg hope is elérhetõ papiron.