Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Dagi

Dagi

törzsvendég

• fórumtag
  • 836 hozzászólás
Aki sörrel a kezében teker, az ne lepõdjön meg, ha néha löttyen a fékkarra is. :cheers:
Már nem keresek 13-15 centi körül mozgó, könnyû, tekerhetõ össztelós vázat...íme;)

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ez kegyetlen. neked minden csavar bele van rohadva bicodba? :D kint tartod egész télen vagy mi? amugy meg csavarboltba biztos kapsz megfelelö csavart....

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
meg vagyok áldva ezzel a @&#¤ß$³³! fékkel...
SH fékkar kupakjához lehet valahonnan csavarokat bugázni, rendelni? (persze ezek is bele voltak gyilkolva)
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó.

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás

sztem meg minnél nagyobb tárcsa annál könnyebben "kihajlik" tehát csökken....

Igen erre gondoltam, o ize igy ertettem :)

A centerlock biztos jo dolog, de szukseges ennyit bonyolitani (tobb komponens , szegecseles, azert a kis sulynyeresegert?) Mondjuk poen hogy kazettaleszedovel lebonthato, meg a csavar se szakadhat ugy bele az agyba, de ugy egyebkent nem hiszem hogy a szerelhetoseg szempont. Legalabbis hobbi szinten biztos nem, a suly mar talan ;)

Moratizo

Moratizo

törzsvendég

• fórumtag
  • 516 hozzászólás
Van akinek problémásak a rövid kormányhoz a Sh fékkarok. Egy változat a megoldásra:

Feltöltött kép

A bringa már fent van: http://forum.bikemag...3703#post563703

Csak azoknak javaslom akik fekészültek technikailag (menetfúrás,légtelenítõszett,specragasztó,http://img80.imagesh...01ddaf54zr8.jpg)

Persze egyszerübb az új XTR v majd az XT karok de egyenlõre én maradok ennél a megoldásnál:ok:
" Szárnyak nélkül nem könnyû repülni." Horatius

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
hát ha minden shimano akkor pedig jonak kéne lennie...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Tegyél a fék alá alátétet (pont akkorát, mint amennyivel beljebb fog).

A sebesség mindent megold.

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Aha, a küllõkön is fog kicsit, viszont annyival kevesebbet harap kívül.
180as XT fék, új tárcsa+adapter+betét

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
Paul Vitti: sztem az normális h egy ici picit beljebb tehát ahogy én értettem a tárcsaküllökön is fog a féked. az viszont h a külsö átmérötöl is kicsit beljebb fog ezt én furcsállom de lehet nem gáz ha csak kicsi az eltérés. biztos h jó adaptered van? milyen féked van?

Facs: én még a shimano BrM475 madzagos tfékemmel is tudtam nozizni ha akartam. igaz most a hyes el még könnnyebb lenne de sztem bowdenesekkel is lehet lazán. "tiszta" a tárcsa és a betétek? vagy ha akadozik a boeden akkor azt cseréld le....

Facs

Facs

törzsvendég

• fórumtag
  • 488 hozzászólás
Miért van az hogy úgy fog a fékem hogy: húzom...lassít,lassít de nózvílizni nem lehet vele. Ha picit jobban húzom a fékkart, akkor meg blokkolja a kereket. Elég szar a fékkarom meg a bowdenem, ennek lehet köze hozzá?
(a fék típusa: hayes mx2)

Paul Vitti

Paul Vitti

fróumfggüõ

• fórumtag
  • 2.025 hozzászólás
Kb 1 hete említettem itt hogy a hátsó fékemen nem tudom kicsavarni a fékbetétrögzítõ csavart. Azóta elkopott a fékbetét teljesen, ma végigzongozáztam a javasolt trükköket, egyik se mûködött...
Végül megpróbáltam kifúrni a csavart, beleuntam mikor a 3. fúrószál is beletört.

Szal asszem új féknyereg kéne, hátsó XT, tud valaki ilyet valahol raktáron?
Fittinget adnak ehhez (csak mert a fitting csavarja is bele van rohadva a változatosság kedvéért)?

Az tetõzte be a napomat hogy észrevettem, az elsõ fékem elég érdekesen kopik, a tárcsa külsõ kb 1mm-enén nem ér hozzá a fékbetét, a belsõ 1 mm-en meg túllóg... Ez normális, vagy csak ennyire szerencsés vagyok???

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
igen, minél nagyobb a tárcsa annál hajlamosabb a "ciripelésre"
ezért jók az alu közepû tárcsák, mert azok 200mm magasságában is merevek, ráadásul a hope floating rotor-om 167g 205mm átmérõvel...

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

Centírozó kulcs woow :)
A lemez oldalirányú merevsége is mérvadó ami az átmérõvel arányosan nõ....

sztem meg minnél nagyobb tárcsa annál könnyebben "kihajlik" tehát csökken....

ProPedalGreg

ProPedalGreg

törzsvendég

• fórumtag
  • 946 hozzászólás
Centírozó kulcs woow :)

Én is láttam ilyesmit. Az nem más mint egy egyengetõ szerszám, megjegyzem nagyon ötletes, bár amennyit elkérnek érte az már nem annyira.

A lemezeket csak egyengetni lehet (magyarul hajlítgatni) , így a rotort is , máshogy nem fog viszzaállni az életbe. Hõhatásra minden fém könnyebben alakul, de kár azt hinni hogy egy erõs lejtõ teljesen megoldja a gondot.
Mindenkinek más az ingerküszöbe, ha valaki nem bírja a csörgést akkor hajlítsa vissza. Nem fog eltörni. (De vigyázat semmivel sem kevesebb idõ, mint egy kereket centírozni. Kell hozzá türelem ,meg kis gyakorlat - pl. nem árt tudni hova központozol -) . A kerék rögzítési módja is nagyon fontos, a nem átütõs gyorszáras agy bizony már nem tartja túl mereven a pizzakarikát, ráádásul fizikai tehetetlensége és az út egyenetlensége miatt, sõt a gumi rücskeitõl is berezonál. Ezért aztán hozzáér a caliperhez és hangot generál. Ez fõleg kanyarban, illetve bizonyos sebességeknél (interferencia) jön elõ akkor is ha mértani sík a tárcsa. A lemez oldalirányú merevsége is mérvadó ami az átmérõvel arányosan nõ, ettõl lehet hogy különbözõ gyártók tárcsái más-más módon viselkedhetnek.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Én simán betéttel együtt szoktam visszanyomni (természetesen nem olajcserénél), nagy laposfejû csavarhúzókkal csinálom és eddig semmi baja nem volt.

én sima kenõkésre gondtam ami akkora kb mint apofa szal csak rácsúsztatom és elvileg nem lesz semmi baja.

(tárcsát cseréltem azért a nagy felhajtás...)
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Én simán betéttel együtt szoktam visszanyomni (természetesen nem olajcserénél), nagy laposfejû csavarhúzókkal csinálom és eddig semmi baja nem volt.

A sebesség mindent megold.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
akkor fogjunk kezet! Nekem az elsõbõl nem akar eltünni sehogyse

elvileg a Parktoolnak van centirozo kulcsa csak arra nem jöttem még rá hogy mûködhet...

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

albertfish

albertfish

Posztolányi Dezső

• fórumtag
  • 8.749 hozzászólás
  • LocationPécs
de ha van hayesbõl származó kis lapod akor az viszatolja szépen :)

tárcsából 8as kivenni hogyan lehöt?
huszú fékezés nem segített

Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..

BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz! 

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nem illik piszkálni a betétet...
vedd ki nyugodtan

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
azért kérdem mert még sosem csináltam ilyet és félek hogy valamit nem jól rakok vissza.

amúgy a betét fémes, akkor is gáz?
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077