Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
Rob: én olyannal puceváltam le amit autoszervizben hazsnálnak würth spray ami elvileg még a müanyagot is oldja :D meg légzéskárosodást okoz..meg egyéb nyalánkság...de ezzel azt akartod mondani lehet, hogy bármikor "olajossá válhat a pofám"?
mert nem jo a fékem? :D vgay ezzel most rám hoztad a frászt :)
amugy köszi a választ

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Robi: szentem azért van némi különbség egy Juicy 7-es, meg az 535-ös között.

ebben nem cáfollak, sõt. de árban is majdnem a duplája, miért várnád el ugyanazt a teljesitményt? ;) a juicy7-hez lehet az xt-t is hasonlitani. és az xt szerintem jobb fék mint a juicy, a fékkar formája is kényelmesebb.
a legkényelmesebb fékkar amugy szerintem az elsõ xt (a 4 dugattyús) vagy a mostani xtr

323K13L: lehet, hogy olaj került a fékpofára és/vagy a féktárcsára. itt csak a féktárcsa alapos tisztitása (motorosboltban vagy benzinkuton kapható tárcsatisztitó spray a legjobb szerintem de mindeki másra esküszik) és a fékpofa cseréje elkerülhetetlen.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Én tudom, hogy a CRC-n van, de itthon nuku.:D És elég nagy a valószínûsége, hogy nem a CRC-rõl venné.:)

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Juicy 3-at hol akarsz venni, hiszen OEM fék?

pont neked kell mondani, hogy CRC? ;) amugy otthon valszeg tenyleg nem elerheto. volt nalunk sram-os csavo, kerdeztem mi a kulonbseg a juicy 3 es 5 kozt.

ugye (1) bilincs a kormanyon nem bonthato, aztan (2) a fekcsobecsatlakozas a feknyergen nem elforgathato, es (3) a fekkart nem lehet ugy elore kinyomni, mint ahogy a jobbakat. ergo bukasnal ha megutod a fekkart, akkor nem tud kipattanni a helyerol, hanem kiszakad, es eselyes, hogy az egesz hobelebancot kell cserelned. Valamint (4) amig a tobbi femes es mugyantas betettel is hasznalhato, addig a 3 csak mugyantassal.

ezt csak ugy kiegeszito informaciokent.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

flood

flood

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Sziasztok!

AM felhasználásra (de jó kis húzós lejtõkkel 60-70 km/h) OK az Avid BB7, vagy elég az 5 is? Jelenleg MX-2 van a bringán de néha nem érzem túl biztonságosnak a hosszabb lejtõkön.
84 kg-hoz, RS Tora telóra kellene.
Érdemes egyben (elsõ-hátsó) cserélni?

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
üdv néktek emberek!

egy olyan kérdéssel fordulnék a bandához, hogy mi a szöszmáriás ideig tart mig bekopik egy hdirás fék ?
mik azok a körülmények...milyen használat melett, mennyi idõ ?
nekem egy 203 hajes tárcsám van egy deore fékkel.elvileg hazsnálták már pár hónapot lazulósan...
az érzés amit csinál az olyan hogy...csúszik...kosztalanitottam elvileg a rendszert ezáltal errõl szó nem lehet...remélem :D

szeretném ha segitõszavakkal illetnétek meg :)

elõre is köszönet

csõõõõõõõõõõ

ulmerakos

ulmerakos

vendég

• fórumtag
  • 71 hozzászólás
szevsztok arra kérném a segitségetek
van egy grimeca 4 dugatyus munke hengerem és az elözö tulaj beletörte a olaj feltöltö csavart
aza kérdésem hogy lelehete úgy légteleniteni vagy kuka?
meg vane valakinek munka hengere akármilyen?
iron horse sunday

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ja vagy alig zargat lefele és nem tudja mi az érzés amikor a madzagosok csak nyulnak... sokkal jobban adagolhato bármelyik hidrás ezt mindenki tudja ...

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Vagy lassan mész lefelé. :)

A sebesség mindent megold.

N_Vitya

N_Vitya

törzsvendég

• fórumtag
  • 519 hozzászólás

hátulra akkor tuti elég lesz bb7 160as tárcsával ahhoz h egy ujjal tudjak fékezni? a mostani deore-ral az a bajom h 2 ujjal kell húznom

Micsoda problémák. Én a Trinity v-met húzom egy ujjal, és sikerül is lassítanom/megállnom. Vagy csak én vagyok ilyen állat? :D

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Thez: lesznek cserepofáim?(puha)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
Jé: azonos dugattyú-áttétel arány, mint a nagy shimano fékeknél.

juicy 3-5-7 ugyanez, csakúgy mint a hayes mag-karbon-nine családnál...:)

aki nagyobb fékerõt érez az meg igen nagy valószinüség szerint szimplán csak placebó.

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Talán a hayes nyúlik legkevésbé, nekem elöl-hátul hfx9 van, jól fog nincs vele problémám, de néha elõfordul néhány hibás darab.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Robi: szentem azért van némi különbség egy Juicy 7-es, meg az 535-ös között.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

[Manitou]

[Manitou]

törzsvendég

• fórumtag
  • 554 hozzászólás

jó fék az a deore ;) bár ebben a kategóriában nem lehet nagyot tévedni.
a shimano-k tapasztalatom szerint keményebb digitálisabb fékkar érzést adnak, szemben az avidok nyúlós érzésével. egy shimano fénél mindig tudom, a fékpofa mikor ér a tárcsához. eddig ezt egy avidról sem tudnám elmondani (csak hidraulikusról beszélek)
ráadásul az avidok fékkarja lassabban jön vissza.
ezek nem cm-ekben és másodpercekben mérhetõ értékek, csak olyan apróságok, amik akor tûnnek fel ha egy napon belül mindkettõt használod.
de mivel ugyis csak az egyiket veszed meg és jó eséllyel évekig használod majd, igy én a legolcsóbbat venném.

pff :chin: Igazából ki kéne ezt próbálnom élõben, hogy el tudjam dönteni , melyik jön be jobban. Hátul Magura HS33-at használok, ami ugye hidraulikus fék, ennél se igazán van nyúlós érzés. Pedig már kezdtem a Juicy 7 felé hajlani. Jorus szerint nem olyan jó az 535.
mtbr-en véleményeket olvasva jókat írnak róla. Meg ami még sötét ló számomra, hogy súlyban mennyi ez az 535-ös, mert a többinek tudom a tömegét, bár nem lehet nagy eltérés.
Nagy a dilemmám.
És ez a HFX-9, ez milyen az Avidokhoz és Shimanokhoz képest?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem, ez nem is, olyan adapter van hozzá, aminek az egyik fele is a másik pedig olyan, mint a pm csak sokkal keskenyebb, a fék neve meg br-m515.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
bocsi, ezt nem tudtam.

amúgy a deore olajos fék hasonló szinten van erõben mint a juicy 5 vagy hfx 9?

a csavarok távolságát nem mértem, pontosan, de saccra hasonó.
mindegy majd kipórbálom, ha nem lesz jó veszek bele,nem nagy költség.

hátulra akkor tuti elég lesz bb7 160as tárcsával ahhoz h egy ujjal tudjak fékezni? a mostani deore-ral az a bajom h 2 ujjal kell húznom

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
IS az az egyedi szabvány sztem...:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
A hátsó deore adaptered szerintem nem lesz jó, mert a madzagos deore (ha az van, mint nekem vol)t nem pm-es, hanem valamilyen egyedi szabvány. Egyébként mérd le a csavarok távolságát és megtudod biztosra.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Az adapter bármelyik AVID-hoz tökéletes lesz, illetve elvben bármelyik más márkához is. Juicy 3-at hol akarsz venni, hiszen OEM fék?