Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
Puha a betét anyaga ahhoz, hogy feszegesd... Én kivenném. Lusta vagy kitekerni egy csavart meg kivenni a rugót?

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
igazából csak a betétet b.szod el így. mondjuk ha lusta vagy kivenni, akkor végülis lehet betéttel is.

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás
igaz az nem baj ha a dugattyúk visszanyomása elõtt nem veszem ki a betétet?
vagy mindenképp érdemes kivenni?

(amúgy xt-rõl van szó)
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
Vedd ki a kereket és nézd meg , hogy nincs e valami a pofákon, ha visszateszed próbáld meg minimálisan megmozgatni a kereket , majd viszonylag erõsen a gyorszárat meghúzni. Nálam is már fordult ilyesmi elõ.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
mindíg hozzá fog érni. ha alapból ugyanannyi van mind a két oldalon a tárcsától akkor úgy jó. esetleg húzd meg jobban a gyorszárat.

Schumi

Schumi

vendég

• fórumtag
  • 41 hozzászólás
Hi All,

"Nagy" az en banatom :)
Vettem 1 hete egy Decathlon rockrider 8.2-es gepet (tudom aruhazi, de nekem megfelel:) )
Szoval a gond: Deore LX (M585) hidraulikus tarcsafek van rajta elol - hatul, es a hatso neha -neha hozzaer a fekpofahoz (es ami qrva erdekes csak olyankor amikor raulok a nyeregre:) ), olyankor sem mindig, megneztem fel milimeter lehet a hezag kb a fekpofa es a tarcsa kozt.. ami ugylatszik keves...
hogyan lehet ezen hazilag 1xuen allitani? mert a leirasban komplett szetszerelest emleget meg valami "Pad spacer" es hogy azzal kell parat rahuzni a fekre akkor beall magatol?? aztan kivenni.... nahh ilyenem nincs es nem is szeretnem szetbontani az egesz cajgat ha nem muszaly, akkor mar inkabb kiviszem budaorsre a decathlonba, csak az jo messze van es nem akarom otthagyni a cajgat, aztan visszamenni erte busszal stb stb.
Van valahol rajta finomallito csavarantyu vagy barmi? nem meretem 1enlore semmit se csavarni nehogy kifojjon valami olajszarmazek :D

elore is koszi a helpet.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Köszi!

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

flood

flood

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás

Hayes-hez Hayes, Avid-hoz Avid pizza dukál. És észre lehet venni a különbséget a "6 és a "7 között. Akkor kell elõre "7, ha súlyos vagy, és/vagy igazán küldöd lefelé a gépet.

84 vagyok és szeretem elengedni a gépet lefelé, úgyhogy akkor Hayes 180..
Köszi!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sziasztok!

Van lényeges különbség a két tárcsa között?

-Avid CleanSweep 185
-Hayes V-CUT 180

(Hayes fékhez)

És engem is érdelkelne, hogy AM felhasználáshoz kell-e 185-ös tárcsa elõre?
Mennyire érezhetõ a különbség a 160-hoz képest?

Köszi

Hayes-hez Hayes, Avid-hoz Avid pizza dukál. És észre lehet venni a különbséget a "6 és a "7 között. Akkor kell elõre "7, ha súlyos vagy, és/vagy igazán küldöd lefelé a gépet.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
ha a mostani 160-as xt tárcsával jó, akkor a 180-as xtr tárcsával is jó lesz, csak a megfelelõ adapter legyen mellé.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
Fékprobléma.

Szóval adva vagyon. Avid Juicy 5 HD, XT centerlockos aggyal és Shimano XT tárcsával és adapterrel.

Kérdés, ha marad a centerlockos agy, viszont XTR 07 180-as tárcsa és adapter megy hozzá, m?ködhet a dolog a Juicyval?

A másik, hogy újraf?zetem a kereket 6 csavaros aggyal és megoldódik a dolog.. Avid fék + adapter + tárcsa.

Az agyválasztást Én toltam el... ez hozzátartozik a történethez..

Üdv.
Grande

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Maraton/túragépre van értelme elõre 180-as tárcsát tenni LX fékhez?

90 kiló fölött mindenképp...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

flood

flood

vendég

• fórumtag
  • 35 hozzászólás
Sziasztok!

Van lényeges különbség a két tárcsa között?

-Avid CleanSweep 185
-Hayes V-CUT 180

(Hayes fékhez)

És engem is érdelkelne, hogy AM felhasználáshoz kell-e 185-ös tárcsa elõre?
Mennyire érezhetõ a különbség a 160-hoz képest?

Köszi

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás
Maraton/túragépre van értelme elõre 180-as tárcsát tenni LX fékhez?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

szerinttek az alap deore hidrás tárcsafék biztosan fog legalább úgyde inkább jobban mint a bb7?
kicsit elbizonytalanodtam.

BB7-em nem volt de a Deore eddig mindenhol megfogott... 90 kg.

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
szerinttek az alap deore hidrás tárcsafék biztosan fog legalább úgyde inkább jobban mint a bb7?
kicsit elbizonytalanodtam.

most jelenleg ez a 2 esélyes fék van nálam.

323K13L

323K13L

vendég

• fórumtag
  • 174 hozzászólás
Ez tök jó :D akkor meghivhatok közületek egy grillpartyra valakit :D füstölt lánglot fékpofa lesz a fõfogás, ilyet a börgerkingbe sem kaphattok :D:D

köszi az esetleges változatot :) fékpofa csere az tuti lesz. a többit ahogy engedi a pénz..

csõõ

BBerki

BBerki

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.724 hozzászólás

nem érek rá :D

Betétet megpróbálhatod kisütni. Kislángon fémlapon sütögetni. Szépen elfüstöl belõle az olaj. Ha sokáig csinálod elporlad ;)

hõlégfúvóval is lehet :D
"Minden hülyeség" by Tomidny

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
nem érek rá :D

Betétet megpróbálhatod kisütni. Kislángon fémlapon sütögetni. Szépen elfüstöl belõle az olaj. Ha sokáig csinálod elporlad ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
attól hogy a tárcsát letisztitottad, a fékbetét az olajos marad. az beissza az olajat.
nem paráztatni akarlak, csak vázolok egy változatot. ;)
én mindenképpen 2 dolgot tennék azzal a fékkel:
fékpofát cserélnék és
légtelenittetném profikkal

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.