Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

BB7 nem roundagon tárcsával jön?

az idei azzal a hullámos kevés lyukassal megy! /pontos nevét nemtom :)/ a juicy szériáhozhoz meg már végre alapbol cleansweep jár.

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás

nem tudom, en tavaly vettem, akkor meg Polygon tarcsat adtak hozza.

"You want touch the sky? Fuck a duck and try to fly!"

karakoram

karakoram

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.565 hozzászólás
Siettem haza tekerni, erre vihar készülõdik :cry: (persze míg dolgoztam és a kocsiban ültem, kint 30 fok is volt). Így marad a fórum….

A lényeg: Tegnap este mire hazaértem a tekerésbõl a hátsó fékem egyik munkahengere nem mozgott (XTR 2007). Gondoltam piszok került fölé\mögé\alá és azért nem megy. Ez igaz is volt. Annyira, hogy a "szerelõs közbetétet" a pofák közé téve és úgy húzkodva a kart, sem akarta rendesen mûködni. Kivettem a betétet, és úgy húztam finoman a kart. Hírtelen megindult a dolog, és nyomott ki egy kis olajat is. Összeraktam és minden ok, álló helyzetben olyan mint régen.
Kell félnem attól, hogy használat közben most köpni fogja az olajat a munkahengernél? Nem esne jól, ha pofák és a tárcsa tiszta olaj lenne….

thx

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás
Hat azzal volt gyarilag a fek. Kidobni nem fogom, joaz hatra :D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Az Avid legrosszabb féktárcsája. Cleansweep-el egy kicsit más lenne.:D

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás

És elötte milyen Avid tárcsád volt?

kiprobaltam a sima avid poligonal (ha joltudom, lenyeg hogy a sokszogu :) )
tarcsaval, es az zabalta a fekpofat a bevagasok miatt :( es nem is fogott olyan jol, mert kissebb volt a fekfelulet.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Hmmm
Latom valaki regebb irta, hogy avidot-aviddal, hayest-hayessel.
Ebbe viszont beleszolnek! Nekem elol 203 as hayes tarcsam van, BB7 es fekkel, es sokkal jobb. Ez alatt ertem: jobban fog, kevesbe kopik a betet, es hamarabb kihul noseweelezes utan :)
Szal hamarabb tudok ujra gurulgatni. Mert ugye a tarcsa meg a fekbetet ha melegszik, kezd nyulni. Es az nem tul tuti :)

És elötte milyen Avid tárcsád volt?

mizie

mizie

törzsvendég

• fórumtag
  • 813 hozzászólás

Hello mindenki!Én arról szeretnék érdeklõdni h van-e olyann átalakító ami a hatcsavaros tárcsát centerlock-ossá alakítja át hogy lehessen a shimano agyakra is használni mondjuk egy avid féket, ha van akkor vki tud ilyen netes helyet v csak simán boltot?

ez kell neked. tényleg nem olcsó, de talán jobban jársz így vele
mintha egy új féket vennél. bár lehet hogy úgy járnál a legjobban
ha egy másik tárcsát vennél...

http://ebike.hu/term...sz/adapter/4809
A Paripa (Magellan Serpens): Blau - http://pix.bikemag.h...ry.php?cat=3077

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás

Akkor szerintetek mi legyen ?Vegyek egy avid bb5-ös féket shimano tárcsával mert azt mondják h a shimano -nak jók az agyai csak centerlockosak(hone-ra gondolok) a másik lehetõség pedig h vegyek vmilyen shimano tárcsaféket mondjuk deore-t(azért ilyeneket mondok mert max 10 ezrem lenne egy fékre most)

10K egy fekre? sztem varjal meg vele.
Nem tudom mit muvelsz, de nekem volt hogy elso, volt hogy hatso fek hianyzott a bicajomrol. Ha nem CC zel, hanem csak ugralgatsz teljesen mind1 addig.
Es ha lesz tobb penzed, vegyel egy BB7 es feket, meg egy normalis agyat.

Grim

Grim

törzsvendég

• fórumtag
  • 402 hozzászólás
Hmmm
Latom valaki regebb irta, hogy avidot-aviddal, hayest-hayessel.
Ebbe viszont beleszolnek! Nekem elol 203 as hayes tarcsam van, BB7 es fekkel, es sokkal jobb. Ez alatt ertem: jobban fog, kevesbe kopik a betet, es hamarabb kihul noseweelezes utan :)
Szal hamarabb tudok ujra gurulgatni. Mert ugye a tarcsa meg a fekbetet ha melegszik, kezd nyulni. Es az nem tul tuti :)

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Akkor szerintetek mi legyen ?Vegyek egy avid bb5-ös féket shimano tárcsával mert azt mondják h a shimano -nak jók az agyai csak centerlockosak(hone-ra gondolok) a másik lehetõség pedig h vegyek vmilyen shimano tárcsaféket mondjuk deore-t(azért ilyeneket mondok mert max 10 ezrem lenne egy fékre most)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
BBB-bõl létezik, de nem olcsó.

A sebesség mindent megold.

Gyufa3

Gyufa3

vendég

• fórumtag
  • 102 hozzászólás
Hello mindenki!Én arról szeretnék érdeklõdni h van-e olyann átalakító ami a hatcsavaros tárcsát centerlock-ossá alakítja át hogy lehessen a shimano agyakra is használni mondjuk egy avid féket, ha van akkor vki tud ilyen netes helyet v csak simán boltot?

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Nem tudom, de bringamosásra én sem sima vízet használok és mosás után mindig kell egy lejtõ, hogy rendesen fogjon a fékem.

_Alex_

_Alex_

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.086 hozzászólás

Ha a tárcsát mosod le vele és utána leöblíted vízzel és szárazra törlöd akkor nem lesz gond (próbáltam), de ha a betétre kerül akkor egyáltalán nem fog fogni.

Ez most lehet hogy hülye kérdés, de akkor pl. autósampon se kerülhet a betétre?

Balance a bike right, keep the pedals turning, forget about everything except right now...
Picasa _Alex_

xenium

xenium

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.448 hozzászólás

fain bovdenházzal használom, zsír vagy olaj nem került rá!
a fékbetéttel kapcsolatban nemtudok semmitse mondani mert az egésszet használtan vettem!

akkor ugye nem tudhatod biztosan ezt az olaj dolgot. ha minden jol van beallitva rajta es megse fog akkor probald ki uj betettel...
Sei, soku Si.

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás

Ha a tárcsát mosod le vele és utána leöblíted vízzel és szárazra törlöd akkor nem lesz gond (próbáltam), de ha a betétre kerül akkor egyáltalán nem fog fogni.

Értem köszi, nincs gondom vele.. csak beindult a fantáziám..:)

:)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Amúgy mitn gondoltok.. tárcsák ablakmosó vízzel nemlehet lemosni?:D clinnel vagy mivel...végülis zsíroldó hatású vagy milyen nem? de lehet baromság.. namind1 :) csak egy újabb feltevés mert megláttam anyám kezébe az ablakmosót délelõtt...:D

:)