Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
a fékbe beraktam azt a mûanyag izét ami benne van mikor megveszed. Nah azt benne hagytam kb 10 mint és teljesen vissza ment, de úgy is próbáltam, hogy behúzom és szépen óvatosan meghúzom, hogy a csavar ne tolja el, de vég eredmény ugyan az, cincog, eltolja a tárcsát.... komolyan már majdnem sírtam mikor a 20. próba kört mentem és nem lett jó:-). A környéken minden bike boltban lámák vannak max. a markolattal felrakásával foglalkoznak:-(

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Vedd ki a betéteket, és nézd meg, hogy valamelyik dugattyú nincs e beljebb. Ha igen, csavarhúzóval finoman nyomd vissza, majd tedd vissza a betétet. Rakd vissza a kereket és rendesen rögzítsd. Húzz rá a fékre két-három alkalommal. Lazítsd ki a féknyerget, hogy finoman, kézzel mozgatható legyen, húzd be a fékkart, és fokozatosan, felváltva húzd meg a csavarokat annyira, hogy már ne mozogjon a féknyereg. Próbáld ki, és ha jó, erõsen húzd meg a csavarokat.

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Azt nem tudom, hogy baj-e, a fék egyik pofája (bal) nem megy teljesen vissza, mint a másik , lehet azért kisebb a hely a tárcsa körül...)

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
tárcsa centírozás olyan van, ha jól tudom, talán azt kéne, mert ciklusosan cincog... (bár 1 hónapos Shimano Lx tárcsának azé nem kéne még centírozni, igaz nem felsõ kategória...)

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Még annyi, hogy naon pontosan középre tettem, és akkor meg fõleg ezt csinálja... nemtom... havernak is hayes hfx van hátul neki olyan mint ha nagyobb lenne a hely a tárcsa körül..

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
attol nem szabadna! (max egy hangyaf*sznyit eltolja de az elhagyagolható :D)

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
hátsó 180-as. van benne egy kis 8-as bár alig használtam még a bike-ot. attól esetleg lehet, hogy kicsit eltolja tárcsát a fék, benne nyolcas?

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
azt áruld el h mekkora tárcsád van, és hogy van e benne 8as?
mert ha nincs benne 8as, de akármekkora is a tárcsa akkor pedig elvileg be lehetne állitani jól! talpon legyen a bicaj ugy állísd és csak egy kis kézügyesség kérdése h középre tedd és ne tolja el a tárcsát...
ha meg sehogyse jo akkor meg olajcsere /bár mivel 1 honapos ezt még nem kéne.../

kimy

kimy

törzsvendég

• fórumtag
  • 600 hozzászólás
Sziasztok!
Azzal gondal fordulnék hozzátok, hogy van egy Hayes hfx-9 xc fékem. 1 hónapos és pár napja állandóan hozzáér vmihez a tárcsa, de sehogy sem tom beállítani. Kb 20-szor próbáltam. Az érdekesség, hogy beállítom és tekerek a pedálon és tökéletes, de ahogy rá ülök egy gyorsabb tempónál cincog elég hangosan. Rengeteg beállítási módszert kipróbáltam, jah és még annyi, hogy ha középen van, ha nem, a tárcsát mindig egy kicsit jobbra tolja a fék... ha vki tudd segíteni megköszöném neki...:-)

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

Nekem is kb így van megoldva. Használtan vettem a féket és nem volt hozzá adapter.1 éve tökéletesen mûködik. Körbe leköszörültem az alátéteket, tehát már nem is csúnya. Messzirõl 1 darabnak tûnik.

ennyi ernegiával vehettél volna adaptert is...

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
:bananadanYEPPPIIII :cool2: MEGVAN AZ ADAPTEREM :prosze: Most mar turhetoen nez ki a dolog .... persze ... most hirtelen elso proba, mintha szarabbul fogna.
Lehet 2 nap alatt kicsit rakopott ugy, a sufni tuning felfogasra . Na de remelem most mar jo lesz, para megoldva ;)

ltsoma

ltsoma

vendég

• fórumtag
  • 85 hozzászólás

hat koszi sracok az otleteket, kozben sufni tuning modon felszereltem, a hoszu csavarokat hasznalva, alatetek, 7 es anya, meg minden van ott :))) rajta van , meg fog is a bolond ! de nem lesz igy jo vege, szoval mindenkepp adapter vasarlas lesz a vege, ha a csere nem jon osze :)

Nekem is kb így van megoldva. Használtan vettem a féket és nem volt hozzá adapter.1 éve tökéletesen mûködik. Körbe leköszörültem az alátéteket, tehát már nem is csúnya. Messzirõl 1 darabnak tûnik.

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
http://www.mali.hu

Dello

Dello

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Endroo!
Köszönöm a képeket, asszem ilyesmire gondoltam. Tudsz esetleg biztos lelõhelyet?
Üdvözlettel:
Dello

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
Feltöltött kép
Feltöltött kép
mondjuk szerintem ez se kevésbé gány mint a gyorskötözõ :) mondjuk rendes telókon ezt megoldják gyárilag ;)

Dello

Dello

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Sziasztok!
Érdeklõdnék, h. az elsõ tárcsa fékcsövezését telóra / vázhoz rögzítõ okosság (vmi spéci bilincs) létezik-e a piacon? A gyorskötözõmet egy picit maszeknak érzem.
Köszönöm a segítséget!
Üdvözlettel:
Dello

málna

málna

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.117 hozzászólás

Siman !:D Szoval a kovetkezo nehany napot kozvetiteni fogom, mindaddig amig meglesz az adapterem :) kicsita hetvegetol felek, akkor lesz par kemenyebb menet, ereszkedes, ez az. Azt ha tuleli,akkor tudjatok hogy alatet + 8 as csavar anya rulez ha nincs post mount adapter eppen odahaza :)) ;)

tamsnak évek óta mûködik hátul így a féke, 200as tárcsával. nem veszélyes ez a megoldás, csak ronda.

ZolkoW

ZolkoW

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.702 hozzászólás
szvsz 6-os anyák felfúrva 6-os fúróval picit biztonságosabbak lennének, mert azok nem tudnak lötyögni annyit a csavarokon, akkor sem ha meglazul.
azé' ne halj meg! :)

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Siman !:D Szoval a kovetkezo nehany napot kozvetiteni fogom, mindaddig amig meglesz az adapterem :) kicsita hetvegetol felek, akkor lesz par kemenyebb menet, ereszkedes, ez az. Azt ha tuleli,akkor tudjatok hogy alatet + 8 as csavar anya rulez ha nincs post mount adapter eppen odahaza :)) ;)

Tomekumf

Tomekumf

vendég

• fórumtag
  • 109 hozzászólás
Nemrossz nemrossz... ha netán elreccsenne fényképezd le aztis és dobd föl :D
deh nemrossz faja;)

:)