Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
jaja :D lassan érdemes lenne külön külön cikkbe leirni roluk mindent és aki kérdzné csak azt el kéne olvasnia :D

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
De két-három havonta mindkettö elöjön :D

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
BB7 vs hidrós téma ugyanaz, mint sram vs shimano. Ebben a témában már nagyon sok vita volt, nem lehet meggyõzni a másik felet, nem kell erõltetni ezt a vitát... ;)

A sebesség mindent megold.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
1. sztem a bowdenes egyáltalán nem igénytelenebb..
2. a volt hidrós fékemhez 1 év alatt egyszer sem kellett hozzányúlni ( Deore )
3. a pofákkal egyáltalán nem kellett játszani,ezt a hõmérsékletes vmit sem értem.
4. szállításkor, kerékvisszatételkor max. egy laposfejû csavarhúzó kellett 5 alkalomból 2-szer..

szal ízlések és pofonok, de nem gyõzzük meg egymást..

ps: ami árat hoztál, az kb. Juicy 5 vagy egy LX ára..

atis7908

atis7908

vendég

• felfüggesztett
  • 21 hozzászólás
Hali! Én nemrég újítottam be 08'bb7-est elõre,hátra sd7 karokkal.Valóban nagyon könnyû a beállítása,bár én még nem érzem azt a nagy fékerõt,valszeg még nem kopott össze a motyó.Ami nagyon fura viszont,hogy nincs "vége" a féknek.Olyan mintha kormányig tudnám húzni a kart.És nem a bowden nyúlik,hanem mintha a féktest akarna az erõtöl szétdurrani(nem találtam jobb szót).Egyébként azt hallotam hogy az olajosoknál az önbeálló fékpofák hajlamosabbak beleérni a tárcsába,ergo cicegnek,amit sokan nem csipáznak. Nem olcsóbb bowdenest normálisan összerakni mint olajosat,spórolás miatt ne válaszd sztem.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Bocsánat, idáig 3500-4000et mentem mazz'agos téfékkel és még ennyi idõ alatt kellett vagy 1× takarítanom asszem a bowdenet, utóbbi 2200õt 2 darab mazzagos téfékkel. Legyen kiló por, tökig sár, szakadó esõ vagy 15 centis hó én megyek. Ez én vagyok; lehet lehurrogni, ütni, stb :)

Tény, hogy zárt a hidrós, de nem olyan melós ám a bowdenes. Nekem meg nem tetszik hogy 2 havernak hátsó fékkel nagyobb hõmérséklet különbségnél szopás van, hogy szállításnál/szerelésnél figyelni kell a karra, dugatyúknál kisebb a hibalehetõség és kevésbé kényesebb a mecha. Jó, havonta néha 2× is kell egyet kattintani a fékállítón (ha nincs közben órás :D). Gépem költségvetésénél nem az a 3-6% különbség számított Ftban; hanem erõ, adagolhatóság, és minél kisebb problémalehetõség, igénytelenség. Én ezen paraméterek alapján választottam amit. Mire a Scottot építettem addigra saját tapasztalat volt több gépen is, már sokat tekertem másokkal, láttam kik mikkel szívnak, kipróbáltam mpár másik gépet; mert érdekelnek ezek. Most hogy 1-2 dolgot felhozunk 1-2 fékre elõnyenek meg hátrányak attól még ne mlesz teljes a kép. Ennyitõl sem, tudom, és nem is azt mondom hogy hú de figyelni kell a hidrós fékekre, de ha mondjuk 2 féket mérünk össze és alaposak akarunk lennei akkor tényelg járjuk körbe amennyire lehet; mert ez sem fekete és fehér; vannak mindkét oldalon elõnyök, hátrányok; kinek mi számít, tudjon minél többrõl az alapján döntsön. Pl hiába marha jó az MCD meg tsai; ha vkinek nem kell lock egybõl nem szempont és a klasszikus rangsorolás borul nála.

Természetesen mindkettõnél (pontosaban minden féknél) igaz hogy minél komolyabban gondoljuk annál több komponenst annál jobban válogatunk össze; nekem sem 10-15K az elsõ fékem (mostani bolti árakon ~24-26), de olyan amilyet akartam; állíthatom on the fly hogy milyen karaktere legyen, igénytelen/elpusztíthatatlan, és még könnyebb is. Nem mondom hogy (nagyon/egyáltalán) olcsóbb, de szeressük; és megkérdezehtsz akárkit aki próbálja a gépem hogy elsõk között mit szoktak mondnai a gépemrõl...

Tudom hogy nem vagyok überrider és vannak tapasztaltabbak nálam; viszont garantáltan nem érdekelnek egyáltalán a trendek/stb és kipróbálok lehetõleg minél több mindent és megkérdezek minél több embert hogy minél több szempontot halljak. Van még a hidrós érzés... kicsit másabb, talán jobb; persze nem napokig használtam de pár tíz percig nem ... gyõzõtt meg/nyûgözött le, vagy nem tudom hogy írja, kapott egy kis piros pontot, de nem több - nálam jó bowdenhez képest. Valahogy erõtlen dolgonak érzem hogy a J3 jobb én kobómnál; de ígérem kipróbálom amint tudom, remélem vmelyik marcin ki tudjuk... (7es alatt nincs erõkar/adagolhatóság álíltás, nem?)

Na, mostmá' befogom, csak gondoltam hogy így lesz kerek :prosze:

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
vki keresett t.féket Juicy 5 árban.. pl. most eladó Thez Xt-je is.. ha nem 6 csavaros tárcsafelfogatású lenne a kerékagyam már rég megvettem volna..

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
de igen, csak onbeallos.

----

FÁJVÓ

----

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Koca a lötyisbe nem kopik a betét? :D ;)

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

374Lon

374Lon

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás

szó sincs róla h hetente kell csak sztem felhasználástól és idöjárástól függöen gyakrabban...

hát ez az, de ha már vehetek olyat is ami nem függ (majdnem)semmitõl, ahogy említetted akkor nyilván azt veszem meg

That's all folks!

160 mm-es Avid tárcsa eladó

374Lon

374Lon

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás
jah és 10. comment... asszem ismét az élre török

That's all folks!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
szó sincs róla h hetente kell csak sztem felhasználástól és idöjárástól függöen gyakrabban...

374Lon

374Lon

vendég

• fórumtag
  • 88 hozzászólás

hagyjátok már ezt az egyszerü beállítást! egy hidraulikust miért lenne nevezebb beállítani mikor csak fel kell tenni egyszer jól? :chin:
légtelenités is egyszerü.

sztem akkor is sokkal jobb egy hidrauikus: felrakod. tekerhetsz akármilyen idöbe. sárba, vizbe (ugye cj? :D) de a fékcsöhöz hozzá se kell utána nyulni. max a sarat letörlöd.
egy bowdenest ezzel szemben többször kell állítgatni mivel kopik a pofája. tudom h egyszerü de akkor is kell :) nem beszélve a bowdenek - házak cseréjétöl... ergo kevesebbet kell törödni egy hidróssal!

ez a legnagyobb indok amiért ilyet vennék. ha megveszem 1x ne kelljen már 1 év múlva minden 7en begurulnom 1 szervizbe v hegytetõn elkezdeni szarakodni vele(ha kibírja az 1 évet)

That's all folks!

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
hagyjátok már ezt az egyszerü beállítást! egy hidraulikust miért lenne nevezebb beállítani mikor csak fel kell tenni egyszer jól? :chin:
légtelenités is egyszerü.

sztem akkor is sokkal jobb egy hidrauikus: felrakod. tekerhetsz akármilyen idöbe. sárba, vizbe (ugye cj? :D) de a fékcsöhöz hozzá se kell utána nyulni. max a sarat letörlöd.
egy bowdenest ezzel szemben többször kell állítgatni mivel kopik a pofája. tudom h egyszerü de akkor is kell :) nem beszélve a bowdenek - házak cseréjétöl... ergo kevesebbet kell törödni egy hidróssal!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Most nem ír ilyen difit, bár új fõnök óta a marketingesek jobban dolgoznak, x...

Roundagon vs G2rõl én annyit tudok mondani hogy jobban eszi a betétet vmivel a G2(fõleg a BB5ösét), de vmivel nehezebb is megsütni - 500m-es szintkülönbségrõl szoktunk tempósan lejönni ami vmi viszonyitási alap nekem (sûrûn járok erre), 1 deore 1 hfx9 és 1 lxnél némi azbesztszag és a 2 shimanonál pici szinezõdést már tapasztaltunk párszor, (súlyban nem sok difi és lejtõzési tempóban sem, ergó hasonló fékezés mennyiség és intenzitást feltételevze, tudom hogy ez még nem pont ugyanaz de jobbal nem tudok szolgálni) új tárcsáimmal én még csak 1etlen 1× éresztem ilyen szagot (és nem itt ha nem húzósabb lejtõzés után) de szine nem volt. 2 másik régi shimano nem szokott szagosodni meg egy öreg sram sem.
Roundagonom picit szinezõdött már korábban nekem a másik bringán; de az is csak kicsit; általában rövid ideig erõsen fékezek, tartósan csak ritkán és akkor is ha lehet felváltva.

Új bringa/fék építésénél árban 1 kategória a J2 meg BB7; nem tudom J3ason is van-e állíthatóság (adagolhatóságra vonatkozólag) meg erõben/átlag használatnál mi a difi köztük.

(Ha nincs elég nagy tartály a fékkarnál, akkor azzal mit lehet kezdeni ha 1 nap elég nagy hõmérsékelt különbség van és a hátsó fék már kicsit fog?)

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Persze, én is úgy vélem, hogy különbség nem lehet sok, inkább arról van szó, hogy vannak pro és kontrák, mint pl a hidrós zártsága vagy a hidrós "in action" szervizelése :)

Arra lennék kíváncsi, hogy Roundagon vs G2?

És szerintem nincs értelme azzal dobálózni, hogy az "Avid elõzõ honlapján", mert most mást írnak. Melyik az igaz? :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Én sem tartom tulzásnak hogy nem gyengébb a J3nál a B7, 1× ki próbálom élõben is vhol már... Eleve kiindulva az elõzõ 160as Roundagonos fékembõl elõzõ gépem nagyon erõs volt, igaz nem volt álíltható az adagolhatóság azzal a fékkarral, de én elöl harapósan szeretem.

J3 miben lett ki lightosítva a J5höz képest? 1000éve olvastam de elfelejtettem :(.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Az, hogy a BB7 lenyomhatja a Juicy 5-öt legfeljebb abból adódhat, hogy a BB7-et pofon egyszerû állítani.

szvsz fékerõben, azonos tárcsaméret, és gyártó (nyilván avid, õk tudnak csak madzagost gyártani a többi csak probálkozás) esetében gyakorlati különbség nem nagyon lesz (mérhetõ persze biztos) de én spec pl szívbõl utálom a bovdenes "érzést". persze ez nyilván szubjektív.
-elöbbiek nyilván bb vs juici viszonylatban a code más mûfaj.-
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Az, hogy a BB7 lenyomhatja a Juicy 5-öt legfeljebb abból adódhat, hogy a BB7-et pofon egyszerû állítani.
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

nem tartozom elszámolással, de:
szerencsére nem vok olyan ember aki csak azért meg tud/akar venni vmit m az csak úgy jó. elsõdlegesen azért veszek tárcsát m az elõzõ fékeim pofái annyira elkoptam 1 jános-hegyezés során tavaly, h az elsõ fékem köpte a szikrákat és elég beteg hangja volt már. asszem érthetõ h cserélem õket.
2. a másik h ritkán tok a bringámra költeni, de akkor 1 általam középkategóriásnak ítélt, de lehetõleg hosszú élettartamú cuccot vennék rá. az itt elhangzottakból 1 juicy 3 v 5 ennek megfelel tehát nem "hoki" (ha nem így látod szívesen veszem, a te észrevételeidet is róluk)
3. és igen elõfordult már h begyûrte a dzsuvát a V fékem.

Nem számonkérésre gondoltam, elnézést ha annak tûnt, hanem ha fejlesztesz megéri-e tfékre jobb v helyett ha ilyen melós (átfûzés) és keveset sarazol vele :prosze: