Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
elképesztö h miken el nem tudtok kezdeni csámcsogni....

xt '08 és juicy7es közül tuti h az avidot venném! juicy 7 könnyebb is ha jól sejtem. habár féknél én sose nézem a grammokat. ott inkább a megbízhatóság és erösség a lényeg.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Látod ezt sem értettem, de elfelejtettem hozzáírni (azt még tegnap méztem hogy mi a ráknak) :)

A 08ason szépen faragtak a súlyon, de ahova elég a 160as tárcsa oda nem rakunk code-ot. Elhiszem tigris hogy szeretd a brutál féket; üdv a klubban (tudom hogy ott több az össztömeg), de a 160as tárcsát pikk-pakk felizzít egy code betét; értelme nulla kb. Ahogy a grammániás carbonra sem 203as tárcsát fognak rakni, mert ahova olyan elsõ tárcsa kell az már nem a grammániás kategória; leszámítva pár a nagyobb biztos jobb cc-st, akik 28-30 as becsúszós telókat is gyilkolnak 203as tfékkel.

A gondolatmeneted ott hibádzik, hogy bizony sok gyári DH gépen használnak Juicy Carbon-t, akár 203-s tárcsával is.
Mellesleg nézd csak meg az ajánlott felhasználási területét! És igen, a DH-ban is megy az ésszerû grammozás.

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

Ahogy a grammániás carbonra sem 203as tárcsát fognak rakni, mert ahova olyan elsõ tárcsa kell az már nem a grammániás kategória;.

Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

Rugalmasság. Minden "komolyabb" fékhez van teljes paletta.
De a gondolatmeneted alapján akkor minek 203-s egy Juicy Carbonhoz?

Látod ezt sem értettem, de elfelejtettem hozzáírni (azt még tegnap méztem hogy mi a ráknak) :)

A 08ason szépen faragtak a súlyon, de ahova elég a 160as tárcsa oda nem rakunk code-ot. Elhiszem tigris hogy szeretd a brutál féket; üdv a klubban (tudom hogy ott több az össztömeg), de a 160as tárcsát pikk-pakk felizzít egy code betét; értelme nulla kb. Ahogy a grammániás carbonra sem 203as tárcsát fognak rakni, mert ahova olyan elsõ tárcsa kell az már nem a grammániás kategória; leszámítva pár a nagyobb biztos jobb cc-st, akik 28-30 as becsúszós telókat is gyilkolnak 203as tfékkel.

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

Mint új tárcsaféktulaj és ehhez nem igazán értõ -még- kérdezem:
Sarazás után rá kell lesni a fékekre? Takarítani, mosni kell-e, hogyan, mivel, mikor? :) Szomjazok a tapasztalatokra :)

én nem szoktam.. eddig nem panaszkodtak..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

A code baromi nehéz egy fék...nem látom helyét egy cc-bringán, iagz a 2008as bol lefaragtak pár grammot, de a 2007 horror sulyban volt, nem tudom mennyit tudtak hozni 2008ason..

Edit:

Vicces srácok vannak a Sram-nál...hmm -60g az azért nem rossz..

Amugy meg szvsz azért van belöle 160as mert lehet hogy páran 203/160 setupal használják..

160-assal bõven 500 g alatt van, most volt teszt a fritz újságban pontos súlyadattal, csak elhánytam valahova (azújságot) és lusta vagyok megkersni
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Egyre inkább az XT felé hajlok, hallott valaki rosszat róla?

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás

kurva jól....most is 180/160-as magura lujza fr van a cc-nek nevezhtõ gépemen

(igaz az könnyebb mint sok cc-s fék 160/160-al)

juicy 7 és code közt ~ 50gramm difi van, nem sok
most komolyan gondolkodóba estem
szerk: volt aproban egy szett, tárcsa nélkül, hibátlan állapot mindezt 50ért, ma adta el a srác a hátsót, grrr...

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás
A code baromi nehéz egy fék...nem látom helyét egy cc-bringán, iagz a 2008as bol lefaragtak pár grammot, de a 2007 horror sulyban volt, nem tudom mennyit tudtak hozni 2008ason..

Edit:

we locked the product designers in a room with some pizza....they figured out how to shave 60 grams

Vicces srácok vannak a Sram-nál...hmm -60g az azért nem rossz..

Amugy meg szvsz azért van belöle 160as mert lehet hogy páran 203/160 setupal használják..

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Hogy nézne ki egy cc gépen egy Code szett180/160 al?

de komolyan!

kurva jól....most is 180/160-as magura lujza fr van a cc-nek nevezhtõ gépemen

(igaz az könnyebb mint sok cc-s fék 160/160-al)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Hogy nézne ki egy cc gépen egy Code szett180/160 al?

de komolyan!

PTamás

PTamás

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.695 hozzászólás
Mint új tárcsaféktulaj és ehhez nem igazán értõ -még- kérdezem:
Sarazás után rá kell lesni a fékekre? Takarítani, mosni kell-e, hogyan, mivel, mikor? :) Szomjazok a tapasztalatokra :)
White Horse

Nothing is impossible. _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Cipõ!!! :)_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ Minden jóban van valami grammánia.

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.273 hozzászólás

Valószínû hülye vagyok; de minek Codeból 160as? :chin:

koca: Nem is akkora hülyeség...
Vagy külön topic neki :ubytek:

pl nekem, aki akar egy bivaly állat féket max 180/160 setuppal...

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás
Nekem a '08 XT van. elöl 180 hátul 160 tárcsával. Fog. Nem kicsit. Adagolható, nem annyira harapós mint a Juicy Carbon.
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Rugalmasság. Minden "komolyabb" fékhez van teljes paletta.
De a gondolatmeneted alapján akkor minek 203-s egy Juicy Carbonhoz?

h0o2a7j6

h0o2a7j6

törzsvendég

• fórumtag
  • 279 hozzászólás
Holnap venni akarok fékszettet, két jelölt:
'08 XT
'08 Juicy 7

ha bevesszük a jelöltek közé az uj xtr-t, akkor az lenne a tuti befutó a 3 közül?
Szerintetek melyik a jobb, megbízhatóbb, erõsebb?
Gondolom nincs még túl sok tapasztalat a fékekkel, de hátha valaki tud mondani véleményt errõl is, arról is! :)

XC, 60kg

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

sram vs shimano

HOPE:love:

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

lenne egy kérdésem van egy bb5-ös 160 as tárcsafékem és a féknyereghez lehet 203as tárcsát rakni? kell venni vmi adaptert is? köszi

http://www.chainreac...spx?BrandID=114
- Brake Disc Adaptors -

Konaman08

Konaman08

vendég

• fórumtag
  • 160 hozzászólás
lenne egy kérdésem van egy bb5-ös 160 as tárcsafékem és a féknyereghez lehet 203as tárcsát rakni? kell venni vmi adaptert is? köszi