Köszönet mindenkinek a segítségért.
Még egy kérdés Zeezoltanóhoz:
superstercomponents pofákból melyik összetételüt hasznákod?
Köszönet mindenkinek a segítségért.
Még egy kérdés Zeezoltanóhoz:
superstercomponents pofákból melyik összetételüt hasznákod?
Azért egy pici apróságot még hozzá tennék Gabocának elég méretes a tenyere, mondhatni péklapátnyi
. Valószínűleg ez nem kis szerepet játszik abban hogy ennyire hangsúlyozza a két fékkar fogásának különbségét. Mástól még nem hallottam hogy kifogásolja az SLX formáját.
Nem fogásbeli, esztétikai a külömbség!
Hát az aligátor már ránézésre is vicces, mert bár jól néz ki azonban ennek a pókhálónak nem az lenne a feladata hogy vigyázzon az életedre?
Eddig voltak magura, shimano, és avid fékeim a saját pofa tárcsa kombóval soha semmilyen problémám nem volt.
2 éve használom a superstarcomponents betéteit az általam használt tárcsák mindegyikével tökéletesen működnek.
1 éve használom a tárcsáikat is azok is jók.
a fos tárcsák azért ráznak, mert nincsenek síkba köszörülve.
rendes tárcsát kell venni (shimano SM-RT6x és tőle fölfelé például) az majd nem ráz.
nem a lyuk ráz amúgy a tárcsában, hanem az anyag egyenetlensége.
"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan
"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.
Nekem is volt windcutterem, még valami ótvar shimano fékkel (meg olcsó villával) használtam, rázott, mint a fene.
Amikor vettem rendes féket (XT), lett hozzá Shimano tárcsa, működik, ahogy kell, nem kell ezt nagyon ragozni.
Sok fajta tárcsa-fék kombót használtam már az általatok leírt jelenséget nem igazán tudom értelmezni.
A jelenség:ahol szélesebb anyagra ér a pofa ott jobban fog, ahol nagyobb a lyuk ott kevésbé. Nálam az Alligator Wind Cutter- nél jelentkezett erősen, a BTS (ashima) aro 8-nál már nem annyira. Jól berázta a Tora-t, igaz már volt némi „bushing play”. G2 replika, és Starlite-nál nem vettem észre.
Ha esetleg megosztanál velünk egy két tárcsa - fék - pofa kombinációt ami jól működik, működött nálad.
barkotibor módosította - 2014. június 29. - 21:20
ma egy slx-es tesztbringát próbálgattam. /180 elől hátul/ rövid távokon volt már dolgom vele, de hosszabban csak most. kb a 95 kilómmal, 65+os tempóval, (a km óra annyit mutatott de 26-oas kerékhez volt állítva, ez meg jó ballonos 650b) egy ujjal húzva gyakorlatilag csak mozdítanom kellett az ujjamon erőkifejtés nélkül. inkább arra kellett figyelni nehogy fejre álljak egy óvatlan pillanatban
Azért egy pici apróságot még hozzá tennék Gabocának elég méretes a tenyere, mondhatni péklapátnyi . Valószínűleg ez nem kis szerepet játszik abban hogy ennyire hangsúlyozza a két fékkar fogásának különbségét. Mástól még nem hallottam hogy kifogásolja az SLX formáját.
Ez az amiben Zézóval konzekvensen nem értünk egyet.
Ö mindig leírja csak a nyomáspontállításban tud többet az XT mint az SLX, én meg hozzá szoktam tenni adagolhatóságban és fékkar formájában is jobb az XT, nekem ez a két plusz megérte a többlet költséget.
Szerintem nem ér meg az xt által nyújtott többlet, valószínűleg az elején játszanál vele aztán azt is elfelejtenéd hogy van rajta ilyen lehetőség.
Sok fajta tárcsa-fék kombót használtam már az általatok leírt jelenséget nem igazán tudom értelmezni. Mert szvsz ez akkor fordulna elő ha nagyobb volna a "lyuk" mint a betét. Ebben az esetben viszont rögtön blokkolna a kerék. A fék akkor szokott visítani ha olajos-zsíros szennyeződés kerül a betétre vagy nem párhuzamos a tárcsával. Az előbbit égetéssel a másodikat helyes beállítással orvosold.
Ha jól értem akkor, megéri a felárat az XT.
Amúgy engem is érdekel "tibibaba74" által felvetett kérdés. Ránézésre az SM-RT66-tol felfelé periodikusan ismétlődő, de eltérő méretű kivágásokkal van ellátva. Vagy az "agyag - lyuk" arány úgy van "kiszámolva" hogy a fékezés eggyenletes lessz ?
Valamint jelenlegi fékemmel kapcsolatban is lenne problémám. BR-M445-öt használok Alligator starlite-val, eddig nem volt vele gondom. De pár napja egy-két kerék fordulat után elkezd visítani és a fékerő is csökken. Mind shimano organikus, mind BBB fél-fémes pofákkal ezt csinálja. Alligator organikus pofákkal pedig a fékezés elejétől visít de a fékerő jó. Természetesen volt tárcsa tisztítás, pofa tisztítás, csiszol.
Csak az első csinálja, a hátsó, csendben teszi a dolgát.
barkotibor módosította - 2014. június 28. - 19:57
Köszönet az építő jellegű hozzászólásért.
Maj' meglátjuk, hisztivel meddig jucc...
Hajráf!
Köszönet az építő jellegű hozzászólásért.
Legyen ez a hét hozzászólása...
Bentlakó! Pontosan melyik gyárira gondoltál?
Sziasztok,
Elixir 5-ös féket akartam slx-re cserélni és a következő dologba futottam bele, hogy az avid adapterével nem tudtam úgy összerakni a féket hogy az rendesen a tárcsán fogjon(akárhová pakolgattam az alátéteket), eltérő adaptert igényel a két fék? (Reba RL pm, 180mm avid tárcsa, avid adapter). Az avid tárcsa gondolom nem lehet a probléma mivel a 180 illetve a 160mm-nek mindenhol ugyanannyinak kellene lennie, nem? A hátsó IM to PM adapterrel is szívni fogok, vegyek oda is shimano-t (ezt még nem próbáltam meg kicserélni de most már nem reménykedem hogy az jó lesz).
Cseréld le az adaptereket a megfelelő Shimano típusokra!
Az utókor számára: Valeria Victrix javaslata volt a helyes megoldás, a shimano adapterekkel tökéletesen működik az slx fék az avid tárcsákkal.
hermfer módosította - 2014. június 27. - 11:22