Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18533 hozzászólás a témában

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Köszönet mindenkinek a segítségért.

Még egy kérdés Zeezoltanóhoz:

superstercomponents pofákból melyik összetételüt hasznákod?

A szintereset vagyis a fémeset. Egy darabig használtam kevlárosat hátulra aminek brutális a fékereje azonban a 666-os SLX-hez már szükségtelen. A másik ok hogy ha elől szinteres van akkor hátul ez idő alatt 3 kevláros kopik el. Míg ha hátul is fémes van akkor ez nagyjából 1:1.

Amíg van más aki idegeskedjen helyettem, tegye meg az !
Ha nem kergeted az álmaid akkor csak vegetálsz!

SokadikX

SokadikX

törzsvendég

• fórumtag
  • 695 hozzászólás
Van annak valami jele, hogy időszerű lenne fékbetétet cserélni?
Egy Elixir5 párosom van, kb. 3-4000km-t mentem vele, ennek 90%-át városban.
A legdurvább igénybevétel Dobogókőről lefelé érte, ahol kb 50 méterenként kellett fékeznem, mert ennyi alatt 50-60km/h-ra gyorsultam.

barkotibor

barkotibor

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

Köszönet mindenkinek a segítségért.

Még egy kérdés Zeezoltanóhoz:

superstercomponents pofákból melyik összetételüt hasznákod?

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Azért egy pici apróságot még hozzá tennék Gabocának elég méretes a tenyere, mondhatni péklapátnyi :) . Valószínűleg ez nem kis szerepet játszik abban hogy ennyire hangsúlyozza a két fékkar fogásának különbségét. Mástól még nem hallottam hogy kifogásolja az SLX formáját.

Nem fogásbeli, esztétikai a külömbség! :P

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Hát az aligátor már ránézésre is vicces, mert bár jól néz ki azonban ennek a pókhálónak nem az lenne a feladata hogy vigyázzon az életedre?

Eddig voltak magura, shimano, és avid fékeim a saját pofa tárcsa kombóval soha semmilyen problémám nem volt.

2 éve használom a superstarcomponents betéteit az általam használt tárcsák mindegyikével tökéletesen működnek.

1 éve használom a tárcsáikat is azok is jók.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

a fos tárcsák azért ráznak, mert nincsenek síkba köszörülve.

rendes tárcsát kell venni (shimano SM-RT6x és tőle fölfelé például) az majd nem ráz.

nem a lyuk ráz amúgy a tárcsában, hanem az anyag egyenetlensége.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Nekem is volt windcutterem, még valami ótvar shimano fékkel (meg olcsó villával) használtam, rázott, mint a fene.

Amikor vettem rendes féket (XT), lett hozzá Shimano tárcsa, működik, ahogy kell, nem kell ezt nagyon ragozni.

barkotibor

barkotibor

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

Sok fajta tárcsa-fék kombót használtam már az általatok leírt jelenséget nem igazán tudom értelmezni. 

A jelenség:ahol szélesebb anyagra ér a pofa ott jobban fog, ahol nagyobb a lyuk ott kevésbé. Nálam az Alligator Wind Cutter- nél jelentkezett erősen, a BTS (ashima) aro 8-nál már nem annyira.  Jól berázta a Tora-t, igaz már volt némi „bushing play”. G2 replika, és Starlite-nál nem vettem észre.

Ha esetleg megosztanál velünk egy két tárcsa - fék - pofa kombinációt ami jól működik, működött nálad.

barkotibor módosította - 2014. június 29. - 21:20

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.267 hozzászólás

ma egy slx-es tesztbringát próbálgattam. /180 elől hátul/ rövid távokon volt már dolgom vele, de hosszabban csak most. kb a 95 kilómmal, 65+os tempóval, (a km óra annyit mutatott de 26-oas kerékhez volt állítva, ez meg jó ballonos 650b) egy ujjal húzva gyakorlatilag csak mozdítanom kellett az ujjamon erőkifejtés nélkül. inkább arra kellett figyelni nehogy fejre álljak egy óvatlan pillanatban :)

• zeezoltano kedveli ezt
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Azért egy pici apróságot még hozzá tennék Gabocának elég méretes a tenyere, mondhatni péklapátnyi :) . Valószínűleg ez nem kis szerepet játszik abban hogy ennyire hangsúlyozza a két fékkar fogásának különbségét. Mástól még nem hallottam hogy kifogásolja az SLX formáját.

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

Szerintem egyetértetek most is:)

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás

:)

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Ez az amiben Zézóval konzekvensen nem értünk egyet.  :) 

Ö mindig leírja csak a nyomáspontállításban tud többet az XT mint az SLX, én meg hozzá szoktam tenni adagolhatóságban és fékkar formájában is jobb az XT, nekem ez a két plusz megérte a többlet költséget. 

• zeezoltano kedveli ezt

zeezoltano

zeezoltano

bentlakó

• fórumtag
  • 6.068 hozzászólás

Szerintem nem ér meg az xt által nyújtott többlet, valószínűleg az elején játszanál vele aztán azt is elfelejtenéd hogy van rajta ilyen lehetőség.

Sok fajta tárcsa-fék kombót használtam már az általatok leírt jelenséget nem igazán tudom értelmezni. Mert szvsz ez akkor fordulna elő ha nagyobb volna a "lyuk" mint a betét. Ebben az esetben viszont rögtön blokkolna a kerék. A fék akkor szokott visítani ha olajos-zsíros szennyeződés kerül a betétre vagy nem párhuzamos a tárcsával. Az előbbit égetéssel a másodikat helyes beállítással orvosold.

barkotibor

barkotibor

vendég

• fórumtag
  • 18 hozzászólás

Ha jól értem akkor, megéri a felárat az XT.

Amúgy engem is érdekel "tibibaba74" által felvetett kérdés. Ránézésre az SM-RT66-tol felfelé periodikusan ismétlődő, de eltérő méretű kivágásokkal van ellátva. Vagy az "agyag - lyuk" arány úgy van "kiszámolva" hogy a fékezés eggyenletes lessz ?

Valamint jelenlegi fékemmel kapcsolatban is lenne problémám. BR-M445-öt használok Alligator starlite-val, eddig nem volt vele gondom. De  pár napja egy-két kerék fordulat után elkezd visítani és a fékerő is csökken. Mind shimano organikus, mind BBB fél-fémes pofákkal ezt csinálja. Alligator organikus pofákkal pedig a fékezés elejétől visít de a fékerő jó. Természetesen volt tárcsa tisztítás, pofa tisztítás, csiszol.

Csak az első csinálja, a hátsó, csendben teszi a dolgát.

barkotibor módosította - 2014. június 28. - 19:57

RelakS

RelakS

vendég

• fórumtag
  • 533 hozzászólás

Köszönet az építő jellegű hozzászólásért.

Segítek:
akinek írni akartál: zeezoltano

A "bentlakó" az csak egy rang :P

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Maj' meglátjuk, hisztivel meddig jucc...

Hajráf!

tibibaba74

tibibaba74

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

mgy

mgy

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.091 hozzászólás

Legyen ez a hét hozzászólása... :D :D :D

Bentlakó! Pontosan melyik gyárira gondoltál?

• zeezoltano kedveli ezt

tibibaba74

tibibaba74

újonc

• fórumtag
  • 3 hozzászólás

Bentlakó! Pontosan melyik gyárira gondoltál?