Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
én a strokert venném, mert a hidrós jobban bírja a dzsuvát meg a telet és jobban adagolható. de nem biztos, hogy jobban fog a bb7-nél.

Sur€

Sur€

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Hali kéne egy gyors HELP:
Avid BB7 (elsõ +átsó) vagy Hayes Stroker Trail (elsõ + hástó)
Elõre is köszi :D

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Ha nagytárcsa van rajta, akkor simán ciripelhet, ez nem gond, tök normális.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

...

De 1-et nem értek: megvan az egyforma oldaltávolság a két fékpofa és a tárcsa között, átütõtengelyes aggyal használom, ha kanyarodok, a tárcsa hozzáér a fékpofához és ciripel egy kicsit. Fékezésnél meg egyáltalán nem (szerencsére). Ekkora lötyögése lenne a gyári csapágyaknak?

Csak hajlékony a teló.Bár átütõsnek ennyit nem kéne

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
köszönöm a válaszokat!

Nekem nagyon hamar bekopott a fék: felmentem egy dombra, lejöttem szép lassan, végig az elsõ fékkel fékezve,mire leértem már úgy fogott hogy aszfalton megcsúsztattam a 2,2 széles gumit.
Persze a szerelés után szépen letöröltem alkoholal a tárcsát.

De 1-et nem értek: megvan az egyforma oldaltávolság a két fékpofa és a tárcsa között, átütõtengelyes aggyal használom, ha kanyarodok, a tárcsa hozzáér a fékpofához és ciripel egy kicsit. Fékezésnél meg egyáltalán nem (szerencsére). Ekkora lötyögése lenne a gyári csapágyaknak?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, érdemes-e otthon, házilag, kevés hozzáértéssel egy hidraulikus (Shomano Deore XT) fékek összerakni?
Lenne fékkar+test+vezeték+olaj? (kell még vmi?)

Avagy mennyiért rakják össze egy szakboltban?

Vagy vegyek egy komletett?

Köszi!

egy jó szervízben 2-3000 Ft-ot kérnek el egy ilyen munkáért (nem sokkal kevesebb egy légtelenítési akció, úgyhogy érdemes megtanulni, nem olyan bonyolult)
ha darabokban veszed meg, akkor gyakorlat hiányában az elsõ összerakást én még a szervízre bíznám

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
igazából minimális mûszaki érzékkel a manuál alapján simán össze lehet rakni. a légtelenítés már egy érdekesebb játék, ráadásul kell hozzá célszerszám is (2 fecskendõ + némi mûanyag csõ). de valamibõl élnie kell a szervizeseknek is :)

skywalkr

skywalkr

vendég

• fórumtag
  • 34 hozzászólás
Sziasztok!

A kérdésem az lenne, érdemes-e otthon, házilag, kevés hozzáértéssel egy hidraulikus (Shomano Deore XT) fékek összerakni?
Lenne fékkar+test+vezeték+olaj? (kell még vmi?)

Avagy mennyiért rakják össze egy szakboltban?

Vagy vegyek egy komletett?

Köszi!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

ezert kerdeztem, mert nem vagom, hogy a pofat is szetcseszi-e, ha a "hatoldalara" kenek valamit.

Szerintem használat közben elõbb-utóbb fog oda annyi kosz rakódni (út pora, fékpofa anyaga), ami meg fogja szüntetni ezt a hangot. Más, normál kenõanyagot én nem szivesen vinnék be a fékpofa környékére.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Persze, de akkor inkább a tárcsát zsírozd be. :)

ezert kerdeztem, mert nem vagom, hogy a pofat is szetcseszi-e, ha a "hatoldalara" kenek valamit.

----

FÁJVÓ

----

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Persze, de akkor inkább a tárcsát zsírozd be. :)

A sebesség mindent megold.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
a fek termeszetesen tokeletes, menet kozben meg vegkepp nem erdekel, csak zavar egy kicsit a nyikorgas, es nem tudom, hogy mennyire altalanos a jelenseg. Tegyek valami kenoanyagot a pofa hata es a dugattyuk koze?

----

FÁJVÓ

----

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

szerintetek az normalis, hogy az uj XT feknel, ha teljesen behuzom, es elore-hatra tologatom a bicot elegge hangos nyikorgo hangot ad, mert a nyeregben a fekpofanak van elore-hatra par mm holtjateka, oda-vissza csuszkal. Azert furcsa, mert most neztem a haverom juicy five feket, es ott total fixen van a pofa, nem csuszkal. Nu?

a '08-as Avid BB7-nél ugyanigy holtjátéka van a fékpofáknak, igaz, az nem nyikorog, csak picit kattog, ha oda-vissza tologatom a gépet. Hogy baj-e azt nem tudom, de a valós helyzetben nem hiszem, hogy ilyesmit gyakran lehetne tapasztalni, hiszen jószerével csak egy irányba szoktak fékezni (így a tárcsa elõre-hátra forgása azért nem jellemzõ :))

Trance

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
szerintetek az normalis, hogy az uj XT feknel, ha teljesen behuzom, es elore-hatra tologatom a bicot elegge hangos nyikorgo hangot ad, mert a nyeregben a fekpofanak van elore-hatra par mm holtjateka, oda-vissza csuszkal. Azert furcsa, mert most neztem a haverom juicy five feket, es ott total fixen van a pofa, nem csuszkal. Nu?

----

FÁJVÓ

----

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

ja, "kitárgyaltuk". ettõl függetlenül, állítgattam, próbálgattam, de kicsit azért érzõdik még. viszont kipróbáltam egy magura sl tárcsával. azzal nem csinálja... :chin:

kb megoldottad a többiek nyûgjét is...
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.097 hozzászólás
ja, "kitárgyaltuk". ettõl függetlenül, állítgattam, próbálgattam, de kicsit azért érzõdik még. viszont kipróbáltam egy magura sl tárcsával. azzal nem csinálja... :chin:

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

erre én is kíváncsi leszek. lehet kipróbálok vmi "nemgyári" betétet, hátha azzal nem rángat...

mondjuk pontosan nem tudom mennyi kell neki, hogy bekopjon, de szerintem még nincs bekopva, legalábbis remélem, mert 2 ujjal tudja csak kiemelni a seggét. gyárival ez simán ment 1 ujjal. és se ezzel se a gyárival nem rángatott nekem, de ezt a témát már kitárgyaltuk

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.097 hozzászólás

én most goldfrent tettem a juicy 5-be. kiváncsi leszek rá, mert még nem kopott be, de több embertõl hallottam, hogy jobb a gyárinál.

erre én is kíváncsi leszek. lehet kipróbálok vmi "nemgyári" betétet, hátha azzal nem rángat...

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Nem komplett fékkarra gondolok, csak arra, ami a dugattyút nyomja.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
jaja, elvileg magurákhoz jó a SH