Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2008. március 31. - 23:09

Írta 2008. március 31. - 22:26

Avid BB7 (elsõ +átsó) vagy Hayes Stroker Trail (elsõ + hástó)
Elõre is köszi

Írta 2008. március 31. - 21:13

Írta 2008. március 31. - 20:56

...
De 1-et nem értek: megvan az egyforma oldaltávolság a két fékpofa és a tárcsa között, átütõtengelyes aggyal használom, ha kanyarodok, a tárcsa hozzáér a fékpofához és ciripel egy kicsit. Fékezésnél meg egyáltalán nem (szerencsére). Ekkora lötyögése lenne a gyári csapágyaknak?
Csak hajlékony a teló.Bár átütõsnek ennyit nem kéne
Írta 2008. március 31. - 20:24

Nekem nagyon hamar bekopott a fék: felmentem egy dombra, lejöttem szép lassan, végig az elsõ fékkel fékezve,mire leértem már úgy fogott hogy aszfalton megcsúsztattam a 2,2 széles gumit.
Persze a szerelés után szépen letöröltem alkoholal a tárcsát.
De 1-et nem értek: megvan az egyforma oldaltávolság a két fékpofa és a tárcsa között, átütõtengelyes aggyal használom, ha kanyarodok, a tárcsa hozzáér a fékpofához és ciripel egy kicsit. Fékezésnél meg egyáltalán nem (szerencsére). Ekkora lötyögése lenne a gyári csapágyaknak?
Írta 2008. március 31. - 10:28

Sziasztok!
A kérdésem az lenne, érdemes-e otthon, házilag, kevés hozzáértéssel egy hidraulikus (Shomano Deore XT) fékek összerakni?
Lenne fékkar+test+vezeték+olaj? (kell még vmi?)
Avagy mennyiért rakják össze egy szakboltban?
Vagy vegyek egy komletett?
Köszi!
egy jó szervízben 2-3000 Ft-ot kérnek el egy ilyen munkáért (nem sokkal kevesebb egy légtelenítési akció, úgyhogy érdemes megtanulni, nem olyan bonyolult)
ha darabokban veszed meg, akkor gyakorlat hiányában az elsõ összerakást én még a szervízre bíznám
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2008. március 31. - 10:07

Írta 2008. március 31. - 10:02

A kérdésem az lenne, érdemes-e otthon, házilag, kevés hozzáértéssel egy hidraulikus (Shomano Deore XT) fékek összerakni?
Lenne fékkar+test+vezeték+olaj? (kell még vmi?)
Avagy mennyiért rakják össze egy szakboltban?
Vagy vegyek egy komletett?
Köszi!
Írta 2008. március 31. - 06:20

ezert kerdeztem, mert nem vagom, hogy a pofat is szetcseszi-e, ha a "hatoldalara" kenek valamit.
Szerintem használat közben elõbb-utóbb fog oda annyi kosz rakódni (út pora, fékpofa anyaga), ami meg fogja szüntetni ezt a hangot. Más, normál kenõanyagot én nem szivesen vinnék be a fékpofa környékére.
Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."
Írta 2008. március 31. - 00:45

Persze, de akkor inkább a tárcsát zsírozd be.
ezert kerdeztem, mert nem vagom, hogy a pofat is szetcseszi-e, ha a "hatoldalara" kenek valamit.
Írta 2008. március 31. - 00:24

Írta 2008. március 31. - 00:18

Írta 2008. március 31. - 00:11

szerintetek az normalis, hogy az uj XT feknel, ha teljesen behuzom, es elore-hatra tologatom a bicot elegge hangos nyikorgo hangot ad, mert a nyeregben a fekpofanak van elore-hatra par mm holtjateka, oda-vissza csuszkal. Azert furcsa, mert most neztem a haverom juicy five feket, es ott total fixen van a pofa, nem csuszkal. Nu?
a '08-as Avid BB7-nél ugyanigy holtjátéka van a fékpofáknak, igaz, az nem nyikorog, csak picit kattog, ha oda-vissza tologatom a gépet. Hogy baj-e azt nem tudom, de a valós helyzetben nem hiszem, hogy ilyesmit gyakran lehetne tapasztalni, hiszen jószerével csak egy irányba szoktak fékezni (így a tárcsa elõre-hátra forgása azért nem jellemzõ

Trance
Írta 2008. március 30. - 23:39

Írta 2008. március 30. - 22:10

kb megoldottad a többiek nyûgjét is...ja, "kitárgyaltuk". ettõl függetlenül, állítgattam, próbálgattam, de kicsit azért érzõdik még. viszont kipróbáltam egy magura sl tárcsával. azzal nem csinálja... :chin:
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való
Írta 2008. március 30. - 22:09

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2008. március 30. - 22:07

erre én is kíváncsi leszek. lehet kipróbálok vmi "nemgyári" betétet, hátha azzal nem rángat...
mondjuk pontosan nem tudom mennyi kell neki, hogy bekopjon, de szerintem még nincs bekopva, legalábbis remélem, mert 2 ujjal tudja csak kiemelni a seggét. gyárival ez simán ment 1 ujjal. és se ezzel se a gyárival nem rángatott nekem, de ezt a témát már kitárgyaltuk
Írta 2008. március 30. - 21:50

én most goldfrent tettem a juicy 5-be. kiváncsi leszek rá, mert még nem kopott be, de több embertõl hallottam, hogy jobb a gyárinál.
erre én is kíváncsi leszek. lehet kipróbálok vmi "nemgyári" betétet, hátha azzal nem rángat...
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Írta 2008. március 30. - 21:10

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."
"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]
Írta 2008. március 30. - 19:55