Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

olajcserénél levegõ maradt a fékkarnál, ez volt a baj.

Ez volt az elsõ dolog, amit agyamba véstem, mikor Salától a fék légtelenítését tanultam.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

nah. az a baj, hogy jöttem le hegyrõl és egyszer csak "beesett" a fékem (juicy5), annyira, hogy a markolat és a fékkar között kb 1 cm maradt. aztán van amikor meg visszaáll normál állásba. egyébként a fékteljesítménye egyik esetben sem romlott. 3 hete volt olajcserén és légtelenítve, és azóta érzem, hogy nem az igazi, de azt hittem az új betét miatt. elõtte nem volt vele probléma. úgyhogy visszaviszem, hogy csinálják meg rendesen. szerintem levegõs...szerintetek?

olajcserénél levegõ maradt a fékkarnál, ez volt a baj. javították, most jó. és jól is fog. úgyhogy most már ki merem mondani, hogy a gold fren betéttel is van olyan jó mint a gyárival.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
nem ertem mit nem ertesz azon amit irt

van az a pici hernyoimbusz ott a fek tetejen, azt kellene kilazitani, es kivenni egy 3mm-s imbusz segitsegevel. aztan a fekpofakat lefele ki kell cibalni. koztul valoszinuleg lesz egy kis hajligatott rugoszeruseg, azt ne hagyd el, es majd rakd is vissza

es legkozelebb ne huzogasd a fekkart ha a tarcsa nincsen a pofak kozott, mert tulsagosan kijonnek a dugattyuk.

ha kijottek a pofak, akkor majd kello ovatossaggal vissza kellene tolni a dugattyukat a helyukre, mert igy nem fogod tudni visszarakni a feket
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Sur€

Sur€

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Szia
Ezen megmutatnád hogy mit kellene csinálnom? ^^

http://images.netbag...5235269677.jpeg
http://images.netbag...5235231557.jpeg
http://images.netbag...5235255507.jpeg

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
kiveszed a csavart ami a helyén tartja a pofákat 3mm es imbuszzal.
végérõl leveszed a biztisitó sasszeget
csavar ki
fékbetét fülét megfog kombinált fogóval
és lefelé meghuz

és örül

ui: ha össze mered tapogatni a betétet eltöröm a kezed ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Sur€

Sur€

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok
Valaki segítene abban hogy, hogyan kell kiszedni a fékpofákat egy Hayes Stroker Trail -bõl?
Elõre is köszi a választ

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Ok megkerdezem, hatha belemennek ilyen tarcsacseres "uzletbe". Most meg a felniben bizonytalanitottatok el :D

Legelso felnim egy Zac19 volt, szerintem nagyon korrekt kis felni, duplan szegecselt vagy hogy mondjak. Nagycsomagos turakat is birta, me'g terepen is. Utana vettem a Sun CR18-at, szerintem nehez vagyok hozza, es azert szeretem is ereszteni lefele amit meglatasom szerint nem nagyon szeret. Mindket centirozasnal azt mondta a szaki (ket kulon ember), hogy tul puha a felni anyaga, es emiatt nem a legjobb. Az emlitett CR18 elso felnim pedig egy oldalutestol (lapos szogben racsusztam a padkara kb 20-szal) valtozott kolbassza, amitol elso fek satu, en meg Supermant jatszottam az aszfalton... :D 10bol 1 ember allt meg....
Szoval CR18 kilove, es bocs az offert :S

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Oks BB7 lesz, de hogy 160-as vagy 185-ös, azt még mindig nem tudom :)

Cleansweep: én eddig csak olyat láttam, hogy Roundagon tárcsával adják:( Vagy le lehet cserélni felár nélkül? Õszintén szólva nem akarok tárcsát venni + 7-8 ezerért.
Gondolom a roundagon jobban fog, viszont jobban is melegszik...

Fordítva. A Cleansweep tárcsával fog jobban és a tárcsa kialakítása miatt a hôelvezetése is jobb. Alapban a Roundagon tárcsát adják a fékhez. Érdemes megkérdezni, hátha a Roundagon tárcsát visszaveszik, beszámítják és így kevesebbet ráfizetve kapsz Cleansweep tárcsát helyette.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
kulitoko: bb7 és szerintem is 185el.
rhimo light felnim volt nekem is, állandóan centírozni kellett, aztán egy esésénél szétjött az illesztésnél. persze nem is XC-re használtam, de csak 73kg vagyok. azóta single track-et használok. sokkal jobban szeretem, néha lesz benne egy két 8as, de messze nem akkora, mint a rhimo light-ban, és nem olyan gyakran...lehet, hogy csak nekem van rossz tapasztalatom ezzel a felnivel de én lehet, hogy inkább másikat néznék a helyedben

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Szasztok
Hayes Stroker Trial féknél hol lehet beállítani a fékpofák közti távolságot?
Elõre is köszi a választ

Gondolom a Trail-re gondoltál :)

A hidrósok nagy része önbeállós. Ez is az. A fékkar útját az olaj mennyiségével, a fékkar távolságát a kék csavaróbizgentyûvel állítgathatod.

Ha tárcsa nélkül húzkodtad a féket, beljebbmentek a pofák. Ilyenkor szennyezõdésmentes csavarhúzó a pofák közé dug és vigyázva szétfeszít. Miután visszateszed, eltart 1-2 fékkarhúzkodásig míg beáll...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Inkább 185-ös legyen, hiszen mégsem 55 kilós versenyzõ vagy aki 160-as tárcsával megy.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Oks BB7 lesz, de hogy 160-as vagy 185-ös, azt még mindig nem tudom :)

Cleansweep: én eddig csak olyat láttam, hogy Roundagon tárcsával adják:( Vagy le lehet cserélni felár nélkül? Õszintén szólva nem akarok tárcsát venni + 7-8 ezerért.
Gondolom a roundagon jobban fog, viszont jobban is melegszik...

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Felnibõl CR18-at tuti nem veszek, mert pont olyat csuktam össze :D Szerintem egy ilyen esésnél nem lett volna szabad összecsuklania. Ok, nem vagyok pehelysúly...
A kiszemelt áldozatom elõre-hátra 1-1 Sun Rhyno Lite. A súlyra különösebben nem vagyok allergiás, inkább legyen megbízható mint kikönnyített. Ok, tudom hogy a kettõ együtt is megy, de az nem mindenképp olcsó. Az Author Sector vázam 2200 valamennyi g, a telóm szintúgy.

Elsõ agynak akkor kb ez lenne, vagyis õ :)
Novatec DO41SB http://ebike.hu/term...-elso/disc/177/

Utolsó kérdésem: :D
160-as vagy 185-ös pizzával hozza a futár?:D Ismétlem, 90 kg vagyok, és XC felhasználásra kell.

köszönöm segítségeteket:)

Szerintem BB7 mindenkepp, ne az 5 es ahoz eleg kene legyen XC-re a 160 as cleansweep pizza. Kellemes bekopast hozza !
...Ez lesz keremszeppen...

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás

felnit szerintem mindenképp v-fékeset vegyél hozzá, ha nem jön be a tárcsafék, legalább nem kell új kereket fûzetned. árban nem tudom mire gondolsz, olcsóból sun cr18 vagy mach4, drágából mavic 717. fékbõl bb7, mert jobb. remélem, kielégítõ válasz volt

Felnibõl CR18-at tuti nem veszek, mert pont olyat csuktam össze :D Szerintem egy ilyen esésnél nem lett volna szabad összecsuklania. Ok, nem vagyok pehelysúly...
A kiszemelt áldozatom elõre-hátra 1-1 Sun Rhyno Lite. A súlyra különösebben nem vagyok allergiás, inkább legyen megbízható mint kikönnyített. Ok, tudom hogy a kettõ együtt is megy, de az nem mindenképp olcsó. Az Author Sector vázam 2200 valamennyi g, a telóm szintúgy.

Elsõ agynak akkor kb ez lenne, vagyis õ :)
Novatec DO41SB http://ebike.hu/term...-elso/disc/177/

Utolsó kérdésem: :D
160-as vagy 185-ös pizzával hozza a futár?:D Ismétlem, 90 kg vagyok, és XC felhasználásra kell.

köszönöm segítségeteket:)

Sur€

Sur€

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Szasztok
Hayes Stroker Trial féknél hol lehet beállítani a fékpofák közti távolságot?
Elõre is köszi a választ

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Rángat a Tektro Aquila fékem ha egy bizonyos erõvel húzom a kart...
Ma kivettem a kerekeket, gumit cseréltem, meg lefújtam a pizzát tárcsatiszítóval, mert elõzõ nap saraztunk. Aztán visszatettem, és rángatott. Hátsó az nem, de az nem is fog legalább. :D
Mi lehet az ok/mit csináljak vele? Eddig nem csinálta.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Lenne egy pár kérdésem, teljesen bizonytalan vagyok....
paramétereim elõszöris: 196magas/~90 kg, a hajam és szemem színe gondolom lényegtelen :D :D
Teló: Marzocchi Gran Fondo II, 100mm út

Szóval: teljesen döntésképtelen vagyok, hogy kell a tárcsa vagy sem. Eddig sosem volt tárcsám, csak most a Lánc-hídnál sikeresen kolbászt hajlítottam az elsõ felnimbõl, és az elsõ agyam is tropa (az esés után én is az voltam kb másfél hétig :D ), cserélni kellene már. Másik, hogy nyáron 12 napot leszünk Riva del Garda-ban. Khhm, megkövezést nem kérek :)
Mivel agyat és felnit is vennem kell, és a hosszú lejtõk méghosszabb fékezést igényelnek, ezért gondoltam arra, hogy elõre veszek egy tárcsát.
Ha vennék, akkor Avid BB5-öt vagy BB7-et, ilyen aggyal:
http://ebike.hu/term...elso/disc/3382/

Ami visszatart, hogy.....kell egyáltalán, vagy sem. Van rá szükségem vagy sem. Fölöslegesen nem akarom megvenni, ha a nagy szükség nincs rá. Bizonyos mértékben ( fogjuk rá hogy nem igazán vagyok jártas a témában ) féltem a telómat is, ezért vennék valami korrektebb merev elsõagyat, hogy jobban kímélje, amennyiben ez befolyásol egyáltalán valamit.

A BB5 össz-vissz annyiban különbözik a BB7-tõl, hogy csak az egyik oldalon lehet szerszám nélkül állítani a betét távolságot?

Szóval....nem tudom mit tegyek :(
Segítsetek:D

Nem létszükséglet a tárcsa, de sokkal jobb. Jó pár éve az olasz Alpokban túráztam. Hosszú lejtõk alján a kulacsomból locsoltam a felnit (szó szerint köddé vált a víz), akkor döntöttem el, hogy egy új bicón csak tárcsa lehet.
Szerintem is BB7, annyival nem drágább, mint amennyivel jobb.
Az agy: nekem csak az ára nem tetszik, ugyanott a másik két Novatec az olcsóbb és van olyan jó. Személy szerint én az ipari csapágyas agyak között keresgélnék (márkától függetlenül).

:offtopic: Gyönyörû környék, nagyon irigyellek :D

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Lenne egy pár kérdésem, teljesen bizonytalan vagyok....
paramétereim elõszöris: 196magas/~90 kg, a hajam és szemem színe gondolom lényegtelen :D :D
Teló: Marzocchi Gran Fondo II, 100mm út

Szóval: teljesen döntésképtelen vagyok, hogy kell a tárcsa vagy sem. Eddig sosem volt tárcsám, csak most a Lánc-hídnál sikeresen kolbászt hajlítottam az elsõ felnimbõl, és az elsõ agyam is tropa (az esés után én is az voltam kb másfél hétig :D ), cserélni kellene már. Másik, hogy nyáron 12 napot leszünk Riva del Garda-ban. Khhm, megkövezést nem kérek :)
Mivel agyat és felnit is vennem kell, és a hosszú lejtõk méghosszabb fékezést igényelnek, ezért gondoltam arra, hogy elõre veszek egy tárcsát.
Ha vennék, akkor Avid BB5-öt vagy BB7-et, ilyen aggyal:
http://ebike.hu/term...elso/disc/3382/

Ami visszatart, hogy.....kell egyáltalán, vagy sem. Van rá szükségem vagy sem. Fölöslegesen nem akarom megvenni, ha a nagy szükség nincs rá. Bizonyos mértékben ( fogjuk rá hogy nem igazán vagyok jártas a témában ) féltem a telómat is, ezért vennék valami korrektebb merev elsõagyat, hogy jobban kímélje, amennyiben ez befolyásol egyáltalán valamit.

A BB5 össz-vissz annyiban különbözik a BB7-tõl, hogy csak az egyik oldalon lehet szerszám nélkül állítani a betét távolságot?

Szóval....nem tudom mit tegyek :(
Segítsetek:D

a villa bírni fogja gond nélkül. az agy túl erõs, túl nehéz, túl drága. egy shimano deore vagy xt teljesen elég, de akár az egyszerû novatech is. felnit szerintem mindenképp v-fékeset vegyél hozzá, ha nem jön be a tárcsafék, legalább nem kell új kereket fûzetned. árban nem tudom mire gondolsz, olcsóból sun cr18 vagy mach4, drágából mavic 717. fékbõl bb7, mert jobb. remélem, kielégítõ válasz volt

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

avid juicy 7-es fog mûködni xt tárcsával?

Juicy 5 Nekem mûködött XT (rt77, 160/160) és müxik XTR (rt97 180/180) tárcsával is.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Normális. Oxidálódik állás közben a tárcsa, a pofa, és amíg ez le nem jön, némileg visszafogottabb a fékerõ. Nekem 2-3 komolyabb fékezés, vagy egy lejtõn való hosszú fékezés elintézi a dolgot.

Ha hosszab ideig nem használom a bringát "kb 2-3 hét" a fék nem akar rendesen fogni. Csak nagy sokára szedi össze magát. SM-RT61-es tárcsáról van szó és fémes betétrõl deore 525-ös féknél.
Mi lehet az oka?
Elõre is köszi a segítséget.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"