Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Sur€

Sur€

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Szia
Ezen megmutatnád hogy mit kellene csinálnom? ^^

http://images.netbag...5235269677.jpeg
http://images.netbag...5235231557.jpeg
http://images.netbag...5235255507.jpeg

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc
kiveszed a csavart ami a helyén tartja a pofákat 3mm es imbuszzal.
végérõl leveszed a biztisitó sasszeget
csavar ki
fékbetét fülét megfog kombinált fogóval
és lefelé meghuz

és örül

ui: ha össze mered tapogatni a betétet eltöröm a kezed ;)

fuck me, i'm famous!
-- Go ahead, Droids! --->

https://www.veloinfanger.ch/

Sur€

Sur€

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Sziasztok
Valaki segítene abban hogy, hogyan kell kiszedni a fékpofákat egy Hayes Stroker Trail -bõl?
Elõre is köszi a választ

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Ok megkerdezem, hatha belemennek ilyen tarcsacseres "uzletbe". Most meg a felniben bizonytalanitottatok el :D

Legelso felnim egy Zac19 volt, szerintem nagyon korrekt kis felni, duplan szegecselt vagy hogy mondjak. Nagycsomagos turakat is birta, me'g terepen is. Utana vettem a Sun CR18-at, szerintem nehez vagyok hozza, es azert szeretem is ereszteni lefele amit meglatasom szerint nem nagyon szeret. Mindket centirozasnal azt mondta a szaki (ket kulon ember), hogy tul puha a felni anyaga, es emiatt nem a legjobb. Az emlitett CR18 elso felnim pedig egy oldalutestol (lapos szogben racsusztam a padkara kb 20-szal) valtozott kolbassza, amitol elso fek satu, en meg Supermant jatszottam az aszfalton... :D 10bol 1 ember allt meg....
Szoval CR18 kilove, es bocs az offert :S

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Oks BB7 lesz, de hogy 160-as vagy 185-ös, azt még mindig nem tudom :)

Cleansweep: én eddig csak olyat láttam, hogy Roundagon tárcsával adják:( Vagy le lehet cserélni felár nélkül? Õszintén szólva nem akarok tárcsát venni + 7-8 ezerért.
Gondolom a roundagon jobban fog, viszont jobban is melegszik...

Fordítva. A Cleansweep tárcsával fog jobban és a tárcsa kialakítása miatt a hôelvezetése is jobb. Alapban a Roundagon tárcsát adják a fékhez. Érdemes megkérdezni, hátha a Roundagon tárcsát visszaveszik, beszámítják és így kevesebbet ráfizetve kapsz Cleansweep tárcsát helyette.

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
kulitoko: bb7 és szerintem is 185el.
rhimo light felnim volt nekem is, állandóan centírozni kellett, aztán egy esésénél szétjött az illesztésnél. persze nem is XC-re használtam, de csak 73kg vagyok. azóta single track-et használok. sokkal jobban szeretem, néha lesz benne egy két 8as, de messze nem akkora, mint a rhimo light-ban, és nem olyan gyakran...lehet, hogy csak nekem van rossz tapasztalatom ezzel a felnivel de én lehet, hogy inkább másikat néznék a helyedben

Rémhörcsög

Rémhörcsög

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.108 hozzászólás

Szasztok
Hayes Stroker Trial féknél hol lehet beállítani a fékpofák közti távolságot?
Elõre is köszi a választ

Gondolom a Trail-re gondoltál :)

A hidrósok nagy része önbeállós. Ez is az. A fékkar útját az olaj mennyiségével, a fékkar távolságát a kék csavaróbizgentyûvel állítgathatod.

Ha tárcsa nélkül húzkodtad a féket, beljebbmentek a pofák. Ilyenkor szennyezõdésmentes csavarhúzó a pofák közé dug és vigyázva szétfeszít. Miután visszateszed, eltart 1-2 fékkarhúzkodásig míg beáll...
High5 ->A világ leggyorsabb sportitala

enté

enté

titanium freak

• fórumtag
  • 7.605 hozzászólás
Inkább 185-ös legyen, hiszen mégsem 55 kilós versenyzõ vagy aki 160-as tárcsával megy.

"Some people say I'm a titanium freak - it's okay... I am."

"The titanium is the nicest way to reducing the carbon bikeprint."
[ˈeərəspeɪs tekˈnɒlədʒi]

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Oks BB7 lesz, de hogy 160-as vagy 185-ös, azt még mindig nem tudom :)

Cleansweep: én eddig csak olyat láttam, hogy Roundagon tárcsával adják:( Vagy le lehet cserélni felár nélkül? Õszintén szólva nem akarok tárcsát venni + 7-8 ezerért.
Gondolom a roundagon jobban fog, viszont jobban is melegszik...

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Felnibõl CR18-at tuti nem veszek, mert pont olyat csuktam össze :D Szerintem egy ilyen esésnél nem lett volna szabad összecsuklania. Ok, nem vagyok pehelysúly...
A kiszemelt áldozatom elõre-hátra 1-1 Sun Rhyno Lite. A súlyra különösebben nem vagyok allergiás, inkább legyen megbízható mint kikönnyített. Ok, tudom hogy a kettõ együtt is megy, de az nem mindenképp olcsó. Az Author Sector vázam 2200 valamennyi g, a telóm szintúgy.

Elsõ agynak akkor kb ez lenne, vagyis õ :)
Novatec DO41SB http://ebike.hu/term...-elso/disc/177/

Utolsó kérdésem: :D
160-as vagy 185-ös pizzával hozza a futár?:D Ismétlem, 90 kg vagyok, és XC felhasználásra kell.

köszönöm segítségeteket:)

Szerintem BB7 mindenkepp, ne az 5 es ahoz eleg kene legyen XC-re a 160 as cleansweep pizza. Kellemes bekopast hozza !
...Ez lesz keremszeppen...

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás

felnit szerintem mindenképp v-fékeset vegyél hozzá, ha nem jön be a tárcsafék, legalább nem kell új kereket fûzetned. árban nem tudom mire gondolsz, olcsóból sun cr18 vagy mach4, drágából mavic 717. fékbõl bb7, mert jobb. remélem, kielégítõ válasz volt

Felnibõl CR18-at tuti nem veszek, mert pont olyat csuktam össze :D Szerintem egy ilyen esésnél nem lett volna szabad összecsuklania. Ok, nem vagyok pehelysúly...
A kiszemelt áldozatom elõre-hátra 1-1 Sun Rhyno Lite. A súlyra különösebben nem vagyok allergiás, inkább legyen megbízható mint kikönnyített. Ok, tudom hogy a kettõ együtt is megy, de az nem mindenképp olcsó. Az Author Sector vázam 2200 valamennyi g, a telóm szintúgy.

Elsõ agynak akkor kb ez lenne, vagyis õ :)
Novatec DO41SB http://ebike.hu/term...-elso/disc/177/

Utolsó kérdésem: :D
160-as vagy 185-ös pizzával hozza a futár?:D Ismétlem, 90 kg vagyok, és XC felhasználásra kell.

köszönöm segítségeteket:)

Sur€

Sur€

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Szasztok
Hayes Stroker Trial féknél hol lehet beállítani a fékpofák közti távolságot?
Elõre is köszi a választ

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Rángat a Tektro Aquila fékem ha egy bizonyos erõvel húzom a kart...
Ma kivettem a kerekeket, gumit cseréltem, meg lefújtam a pizzát tárcsatiszítóval, mert elõzõ nap saraztunk. Aztán visszatettem, és rángatott. Hátsó az nem, de az nem is fog legalább. :D
Mi lehet az ok/mit csináljak vele? Eddig nem csinálta.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Lenne egy pár kérdésem, teljesen bizonytalan vagyok....
paramétereim elõszöris: 196magas/~90 kg, a hajam és szemem színe gondolom lényegtelen :D :D
Teló: Marzocchi Gran Fondo II, 100mm út

Szóval: teljesen döntésképtelen vagyok, hogy kell a tárcsa vagy sem. Eddig sosem volt tárcsám, csak most a Lánc-hídnál sikeresen kolbászt hajlítottam az elsõ felnimbõl, és az elsõ agyam is tropa (az esés után én is az voltam kb másfél hétig :D ), cserélni kellene már. Másik, hogy nyáron 12 napot leszünk Riva del Garda-ban. Khhm, megkövezést nem kérek :)
Mivel agyat és felnit is vennem kell, és a hosszú lejtõk méghosszabb fékezést igényelnek, ezért gondoltam arra, hogy elõre veszek egy tárcsát.
Ha vennék, akkor Avid BB5-öt vagy BB7-et, ilyen aggyal:
http://ebike.hu/term...elso/disc/3382/

Ami visszatart, hogy.....kell egyáltalán, vagy sem. Van rá szükségem vagy sem. Fölöslegesen nem akarom megvenni, ha a nagy szükség nincs rá. Bizonyos mértékben ( fogjuk rá hogy nem igazán vagyok jártas a témában ) féltem a telómat is, ezért vennék valami korrektebb merev elsõagyat, hogy jobban kímélje, amennyiben ez befolyásol egyáltalán valamit.

A BB5 össz-vissz annyiban különbözik a BB7-tõl, hogy csak az egyik oldalon lehet szerszám nélkül állítani a betét távolságot?

Szóval....nem tudom mit tegyek :(
Segítsetek:D

Nem létszükséglet a tárcsa, de sokkal jobb. Jó pár éve az olasz Alpokban túráztam. Hosszú lejtõk alján a kulacsomból locsoltam a felnit (szó szerint köddé vált a víz), akkor döntöttem el, hogy egy új bicón csak tárcsa lehet.
Szerintem is BB7, annyival nem drágább, mint amennyivel jobb.
Az agy: nekem csak az ára nem tetszik, ugyanott a másik két Novatec az olcsóbb és van olyan jó. Személy szerint én az ipari csapágyas agyak között keresgélnék (márkától függetlenül).

:offtopic: Gyönyörû környék, nagyon irigyellek :D

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Lenne egy pár kérdésem, teljesen bizonytalan vagyok....
paramétereim elõszöris: 196magas/~90 kg, a hajam és szemem színe gondolom lényegtelen :D :D
Teló: Marzocchi Gran Fondo II, 100mm út

Szóval: teljesen döntésképtelen vagyok, hogy kell a tárcsa vagy sem. Eddig sosem volt tárcsám, csak most a Lánc-hídnál sikeresen kolbászt hajlítottam az elsõ felnimbõl, és az elsõ agyam is tropa (az esés után én is az voltam kb másfél hétig :D ), cserélni kellene már. Másik, hogy nyáron 12 napot leszünk Riva del Garda-ban. Khhm, megkövezést nem kérek :)
Mivel agyat és felnit is vennem kell, és a hosszú lejtõk méghosszabb fékezést igényelnek, ezért gondoltam arra, hogy elõre veszek egy tárcsát.
Ha vennék, akkor Avid BB5-öt vagy BB7-et, ilyen aggyal:
http://ebike.hu/term...elso/disc/3382/

Ami visszatart, hogy.....kell egyáltalán, vagy sem. Van rá szükségem vagy sem. Fölöslegesen nem akarom megvenni, ha a nagy szükség nincs rá. Bizonyos mértékben ( fogjuk rá hogy nem igazán vagyok jártas a témában ) féltem a telómat is, ezért vennék valami korrektebb merev elsõagyat, hogy jobban kímélje, amennyiben ez befolyásol egyáltalán valamit.

A BB5 össz-vissz annyiban különbözik a BB7-tõl, hogy csak az egyik oldalon lehet szerszám nélkül állítani a betét távolságot?

Szóval....nem tudom mit tegyek :(
Segítsetek:D

a villa bírni fogja gond nélkül. az agy túl erõs, túl nehéz, túl drága. egy shimano deore vagy xt teljesen elég, de akár az egyszerû novatech is. felnit szerintem mindenképp v-fékeset vegyél hozzá, ha nem jön be a tárcsafék, legalább nem kell új kereket fûzetned. árban nem tudom mire gondolsz, olcsóból sun cr18 vagy mach4, drágából mavic 717. fékbõl bb7, mert jobb. remélem, kielégítõ válasz volt

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

avid juicy 7-es fog mûködni xt tárcsával?

Juicy 5 Nekem mûködött XT (rt77, 160/160) és müxik XTR (rt97 180/180) tárcsával is.

Jorus

Jorus

ALFAHÍM

• globális moderátor
  • 11.799 hozzászólás
Normális. Oxidálódik állás közben a tárcsa, a pofa, és amíg ez le nem jön, némileg visszafogottabb a fékerõ. Nekem 2-3 komolyabb fékezés, vagy egy lejtõn való hosszú fékezés elintézi a dolgot.

Ha hosszab ideig nem használom a bringát "kb 2-3 hét" a fék nem akar rendesen fogni. Csak nagy sokára szedi össze magát. SM-RT61-es tárcsáról van szó és fémes betétrõl deore 525-ös féknél.
Mi lehet az oka?
Elõre is köszi a segítséget.

"...hogy tudsz-e kegyelmezni, Úgy ahogy neked soha soha senki
S ha igen, hát jó leszel annak, Aki hagyja magát, mások is hagynak
Majd mindig, s Te ott állsz szelíden Hajnalban az utcán, és jól esik minden"

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

Juicy 5 nekem hibátlan rt78 160-al, elvileg a Juicy 7-nek a féktest kb.ugyanaz. Annyi csak hogy az xt tárcsa fékfelülete kicsit keskenyebb mint az avid, igy picit ráfog a küllõkre is.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.097 hozzászólás

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

en a feknyeregben csekkoltam a dugattyukat, es mikozben nyomkodtam a fekkart jol lathatoan cuppogott kifele az olaj a dugattyu mellett, aztan kiszedtem a pofakat, es tiszta olaj volt alatta minden. amugy a fekednek csontaszaraznak kene lennie, hamar eszreveszed, ha folyik valahol.

Kontroll megvolt, és tiszta száraz minden. Sehol egy csillogó, vagy sötétebb folt, ami szivárgásra utalna.
Valami más ötlet?
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index