Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
Lenne egy pár kérdésem, teljesen bizonytalan vagyok....
paramétereim elõszöris: 196magas/~90 kg, a hajam és szemem színe gondolom lényegtelen :D :D
Teló: Marzocchi Gran Fondo II, 100mm út

Szóval: teljesen döntésképtelen vagyok, hogy kell a tárcsa vagy sem. Eddig sosem volt tárcsám, csak most a Lánc-hídnál sikeresen kolbászt hajlítottam az elsõ felnimbõl, és az elsõ agyam is tropa (az esés után én is az voltam kb másfél hétig :D ), cserélni kellene már. Másik, hogy nyáron 12 napot leszünk Riva del Garda-ban. Khhm, megkövezést nem kérek :)
Mivel agyat és felnit is vennem kell, és a hosszú lejtõk méghosszabb fékezést igényelnek, ezért gondoltam arra, hogy elõre veszek egy tárcsát.
Ha vennék, akkor Avid BB5-öt vagy BB7-et, ilyen aggyal:
http://ebike.hu/term...elso/disc/3382/

Ami visszatart, hogy.....kell egyáltalán, vagy sem. Van rá szükségem vagy sem. Fölöslegesen nem akarom megvenni, ha a nagy szükség nincs rá. Bizonyos mértékben ( fogjuk rá hogy nem igazán vagyok jártas a témában ) féltem a telómat is, ezért vennék valami korrektebb merev elsõagyat, hogy jobban kímélje, amennyiben ez befolyásol egyáltalán valamit.

A BB5 össz-vissz annyiban különbözik a BB7-tõl, hogy csak az egyik oldalon lehet szerszám nélkül állítani a betét távolságot?

Szóval....nem tudom mit tegyek :(
Segítsetek:D

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Hát nekem nem visít.
Milyen módszert javasolsz a szivárgás megnézésére?

en a feknyeregben csekkoltam a dugattyukat, es mikozben nyomkodtam a fekkart jol lathatoan cuppogott kifele az olaj a dugattyu mellett, aztan kiszedtem a pofakat, es tiszta olaj volt alatta minden. amugy a fekednek csontaszaraznak kene lennie, hamar eszreveszed, ha folyik valahol.

----

FÁJVÓ

----

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás

szerintem szivarog belole az olaj, nekem is ez volt, csak nem 2-3 het, hanem 2-3 nap pihenes utan nem volt semmi fekero, csak iszonyat visito hang, aztan nemi lejtozes utan lejott rola a dzsuva, fekero back. A nyeregnel eresztette az olajat, szerintem nezd meg, hogy nem szivarog-e.

Hát nekem nem visít.
Milyen módszert javasolsz a szivárgás megnézésére?
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.097 hozzászólás
levegõsnek tûnik.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
nah. az a baj, hogy jöttem le hegyrõl és egyszer csak "beesett" a fékem (juicy5), annyira, hogy a markolat és a fékkar között kb 1 cm maradt. aztán van amikor meg visszaáll normál állásba. egyébként a fékteljesítménye egyik esetben sem romlott. 3 hete volt olajcserén és légtelenítve, és azóta érzem, hogy nem az igazi, de azt hittem az új betét miatt. elõtte nem volt vele probléma. úgyhogy visszaviszem, hogy csinálják meg rendesen. szerintem levegõs...szerintetek?

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás

Ha hosszab ideig nem használom a bringát "kb 2-3 hét" a fék nem akar rendesen fogni. Csak nagy sokára szedi össze magát. SM-RT61-es tárcsáról van szó és fémes betétrõl deore 525-ös féknél.
Mi lehet az oka?
Elõre is köszi a segítséget.

szerintem szivarog belole az olaj, nekem is ez volt, csak nem 2-3 het, hanem 2-3 nap pihenes utan nem volt semmi fekero, csak iszonyat visito hang, aztan nemi lejtozes utan lejott rola a dzsuva, fekero back. A nyeregnel eresztette az olajat, szerintem nezd meg, hogy nem szivarog-e.

----

FÁJVÓ

----

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Ha hosszab ideig nem használom a bringát "kb 2-3 hét" a fék nem akar rendesen fogni. Csak nagy sokára szedi össze magát. SM-RT61-es tárcsáról van szó és fémes betétrõl deore 525-ös féknél.
Mi lehet az oka?
Elõre is köszi a segítséget.
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

Balapet

Balapet

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Probléma megoldva köszi a helpet brutál jó bár még nincs bekopva V-fék után így is durva!!
Köszi

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
Ha pedig a nyomogatástól sem lesz jobb, akkor durván túl van töltve a rendszer :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Elõször is kiveszed a két alátétet, amit a gyorszár környékére applikáltál. Kilazítod a féktestet, majd a kereket a szokott módon visszarakod (alátét nélkül), beállítod és rögzíted. Utána beállítod a féktestet, hogy a pofák ne érjenek bele a tárcsába, majd finoman fixálod a féktestet. Amennyiben túl kicsi a hézag a két pofa között, akkor kerék ki, pofák ki, lapos fejû csavarhúzóval ésszel, finoman visszanyomod a dugattyúkat alapállásba, pofák vissza, kerék vissza, féktest beállít, örülés.

Balapet

Balapet

újonc

• fórumtag
  • 2 hozzászólás
Üdv mindenkinek!
Bátorkodtam venni tegnap elõtt egy Avid juicy 3-mat tegnap nagy lelkesen föl is szereltem a bringámra ami jól haladt egy pontig. Következõ probléma léptt föl. Felraktam a tárcsát meg a féktestet a kerék be a helyére és amikor meghúztam a gyorszárat a tárcsa ráfeszült a féktestre. :( Utána két alátéttel kompenzáltam a gyorszár húzását ekkor az egyik fékpofára feszült rá a tárcsa. Nah itt adtam föl. Ez mitõl lehet? Meg hol lehet állítani a juicy 3-asokon a fékpofát? Pls help!

Elõre is köszi Balapet!

Sur€

Sur€

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Fuuh köszi srácok a helpet!!!
Bálint a te cangádat eskü hogy láttam egyszer fogsaon, csak nem tudtam hogy te vagy az :D :) szép cangád van! :D

Y72

Y72

vendég

• fórumtag
  • 99 hozzászólás
Én avid BB7-et cseréltem le Stroke trail-ra, eddig még nem bántam meg.
De BB7-is jól fogott csak már kicsi volt durva terepre, ezért rakom át most a városi bringámra.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
lx volt, nem rossz, de nem egy bika fék.
szerintem juicy5, vagy stroker trail
esetleg nézz rá endroo el camino-ira

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Az új szérián kívüli Shimano fékkel van valakinek már tapasztalata? Ma láttam a boltban, nyomogattam, nézegettem. Szépnek szép, gondolom jó is.
Ez a Deore és Alivio közti szint, azt mondták.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
Szerinte juicy 5. Azok elég jók az árukhoz képest.

Sur€

Sur€

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
esetleg vkinek vmi véleménye a SHIMANO tárcsafékekrõl? Mennyire jók?
ÉS Ezek közül ti meiket választanátok:
Avid Juice 5
Hayes Stroker
Avid BB7
(180as adapterrel és tárcsával)
DH-ra kéne és ami nem melegszik és nem csinálja azt amit a mostani fékem hogy 200 m után hiába húzom a fékkart, a tárcsa pörög tovább, mintha csak súrolná
Elõre is köszi a választ

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

csúnya lenne ha kéne ez a holtjáték... :)

...mint ahogy az is csúnya lenne ha totál megmozdíthatatlanul szoros lenne :)
és nem azt mondtam, hogy lötyög, klattyog, stb, hanem, hogy a beszerelt keréknél (azt oldalirányban csavargatva) érezni valamit
...persze lehet, hogy már némileg kopottak a csapágyak, de az alapjelenség (a fék cicergése kanyarban) kezdetektõl fogva létezett nálam

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

thez

thez

maximus

• fórumtag
  • 26.355 hozzászólás
csúnya lenne ha kéne ez a holtjáték... :)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

...

De 1-et nem értek: megvan az egyforma oldaltávolság a két fékpofa és a tárcsa között, átütõtengelyes aggyal használom, ha kanyarodok, a tárcsa hozzáér a fékpofához és ciripel egy kicsit. Fékezésnél meg egyáltalán nem (szerencsére). Ekkora lötyögése lenne a gyári csapágyaknak?

Szintén zenész :)
Elõl: átütõs agy, 180-as pizza és amíg eljutok a terepig az aszfalton, addig bizony van ciripelés...de terepen aztán más zajok vannak :)
Az agyban lévõ ipari csapágyaimnak amúgy van egy icipici holtjátéka (beszerelt kereket megmozgatva lehet is érezni), de ennyi talán kell is.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."