Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Tárcsát, betétet letakarítani. Féknyereg szögét ellenõrizni a tárcsához képest (párhuzamosnak kell lennie).

Gk2

Gk2

vendég

• fórumtag
  • 98 hozzászólás
Van egy kis "holtjáték" a kezdettõl a karban, de aztán már mozognak a betétek, de mivel próbáltam már másik (Juicy 5) hátsó féket, ami tökéletes volt, nem hinném, h így ez jól van...
mindenesetre köszi

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
figyelj de h fog a fék rendesen már kis karhúzásra is (nem kell pumpálni) akkor jol lett lelégtelenítve...

Gk2

Gk2

vendég

• fórumtag
  • 98 hozzászólás

az hogy egy picit nyúlósabb a hátsó az természetes mert a hátsó féknek hosszabb a fékcsöve. de ha jol le lett légtelenítve akkor más baj nem lehet ami miatt "nyúlós lenne"..

Nahh igen, erre én is gondoltam, de arányaiban nézve a fékcsõ-nyúlósságot sokkal durvább a hátsó fék esetében. Akkor lehet, h a légtelenítés sikerült rosszul :S
Akinek van házi légtelenítõ szettje az Avid fékekhez, szóljon priviben, "kibérelném" egy légtelenítésre! (házhoz mennék -Bp.-)... :)
üdv

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás
ááá egy oldallal korábbra hozta be...
mondjuk tényleg nem elõször van már errõl vita....
tegnap haver bicójával tekeregtem egy kicsit.V-fékes.meglepõdtem, hogy nem fogott úgy mint ahogy szerettem volna:)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Amennyiben nem volt egyértelmû a dolog elsõre; takarítani fogok.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

A súrlódó felületnek semmi köze a tárcsaátmérõhöz. Azt a fékpofa nagysága határozza meg (vagy ez most csak ugratás? :D).

egyetértek. súrlódó felületben annyi, h többet kopik, mire körbeér. ezért hatékonyabb

na meg az erõkar miatt:D

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Örülnék, ha nem nyílna vitafórum x+1-ik alkalommal a témáról. Akit érdekel a dolog, használja a keresõt vagy olvasson vissza!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Szerintem egy erõkar van, a fékkar, aminek semmi köze a tárcsa nagyságához.
Ha meghúzod X erõvel a fékkart, akkor az mindig ugyanakkora erõvel fogja összeszoritani a pofákat a tárcsa nagyságtól függetlenül.
Viszont a súrlódó felület jelentõsen nagyobb, tárcsaméretenként (160, 180, 200 ) most nincs kedvem számolgatni, de kb. 25%-al növekszik.
Tehát egy kerékfordulatra, ha egyel nagyobb tárcsát teszel fel, akkor kb. 25%-al nagyobb súrlódó felületen fékez a fékpofa az adott X erõvel, illetve a nagyobb felületen értelemszerûen jobb hûléssel.
160-ról 200-as tárcsára váltva már kb. 50%-al nagyobb a súrlódó felület.
Szerintem

A súrlódó felületnek semmi köze a tárcsaátmérõhöz. Azt a fékpofa nagysága határozza meg (vagy ez most csak ugratás? :D).

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Mér, nemigaz?

De igaz.

A sebesség mindent megold.

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás
Szerintem egy erõkar van, a fékkar, aminek semmi köze a tárcsa nagyságához.
Ha meghúzod X erõvel a fékkart, akkor az mindig ugyanakkora erõvel fogja összeszoritani a pofákat a tárcsa nagyságtól függetlenül.
Viszont a súrlódó felület jelentõsen nagyobb, tárcsaméretenként (160, 180, 200 ) most nincs kedvem számolgatni, de kb. 25%-al növekszik.
Tehát egy kerékfordulatra, ha egyel nagyobb tárcsát teszel fel, akkor kb. 25%-al nagyobb súrlódó felületen fékez a fékpofa az adott X erõvel, illetve a nagyobb felületen értelemszerûen jobb hûléssel.
160-ról 200-as tárcsára váltva már kb. 50%-al nagyobb a súrlódó felület.
Szerintem

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

Megint kezdõdik.:D

Mér, nemigaz?

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

ja hõszabályzos a sütõ ithon és ásványi olajos lett a betét,különben bicikli szerelö is ezt a sütést ajánlotta csak ö se tudta hogy miylen fokon meddig kéne.elsö sorban azt mondták hogy jános hegyen majd egy durva lejtö kimelegitti belöle,de mégse akarom holnap a fékem élesben terepen kikurálni,az durva lenne amig így fog:)

Én a háztartási sütõt nem füstölném tele olajjal :D ...meg szerintem a hõfoka sem elég.
Szerintem is próbáld meg a ultrás (vagy milyen) vízzel való súrolást, aztán próba...de azért ne a János-hegyen :)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Nagyobb az erõkar

Megint kezdõdik.:D

R.I.P.

R.I.P.

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
marad a lejtözés szerintem is.nekem is csak ajánlották a sütöbe sütést de elég parásnak tünik a dolog...meg 1hetes és eredeti magura a betét,nem kéne ;)
:rocketman

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

ja hõszabályzos a sütõ ithon és ásványi olajos lett a betét,különben bicikli szerelö is ezt a sütést ajánlotta csak ö se tudta hogy miylen fokon meddig kéne.elsö sorban azt mondták hogy jános hegyen majd egy durva lejtö kimelegitti belöle,de mégse akarom holnap a fékem élesben terepen kikurálni,az durva lenne amig így fog:)

Nézd, a fékbetét fém részére a ferrodolt spec ragasztóval rögzítik, amit magas hõfokon sütnek rá, én ezt a kapcsolatot nem kockáztatnám, lehet hogy mûködne,:scratchhe de már láttam szétégett fékbetétet levált ferrodollal(autón) Mivel az olaj csak a betét felszínén van, ill. csak minimális mélységig ivódik bele elégnek kellene lenni egy felületi kezelésnek. Alapos zsirtalanítás, kivasalás, ha nem jó akkor csere

edit: De ha a tutira vagy kiváncsi várd meg pl. sala véleményét, õ többet látott féktémában

R.I.P.

R.I.P.

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

elbandi2

elbandi2

törzsvendég

• fórumtag
  • 442 hozzászólás

lécci valaki télleg segitsen aki sütöte már ki a fékbetétjét mert olajos volt,milyen höfokon mennyi ideig kell csinálni?

Jól érzem hogy te a kisütést konyhai sütõre érted?:scratchhe
Ha nem akkor bocs, de ha igen, akkor azt szerintem felejtsd el.
A "kisütést" álltalában arra szokták érteni, hogy egy lejtõn pl. hosszantartó, relativ kis fékerõvel folyamatosan fékezed a féket, ezáltal felhevül, és kiég az olajtartalom. De elõtte minnél több olajat tisztíts le róla valami alkoholos cuccal, pl féktisztító spray. Nem bizti hogy tökéletes lesz, de ha amúgy nem kopott a betét, akkor egy próbát megér, de ha már kopottas akkor inkább kukázd. Szerinem;)

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

lécci valaki télleg segitsen aki sütöte már ki a fékbetétjét mert olajos volt,milyen höfokon mennyi ideig kell csinálni?

Van egyáltalán olyan "kemencéd", ahol ezt meg tudnád oldani? Ha nem tudod a hõfokot szabályozni, akkor szerintem teljesen vakrepülés lesz, amit csinálsz.
Milyen olaj ment rá amúgy (ásványi, vagy DOT valamennyi)?

Trance

R.I.P.

R.I.P.

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás