Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
az hogy egy picit nyúlósabb a hátsó az természetes mert a hátsó féknek hosszabb a fékcsöve. de ha jol le lett légtelenítve akkor más baj nem lehet ami miatt "nyúlós lenne"..

Gk2

Gk2

vendég

• fórumtag
  • 98 hozzászólás
Sziasztok!
Rászántam magam, h segítséget kérjek :)
Van egy Avid Juicy 7 szettem 185mm-es tárcsákkal. A gondom az, h míg az elsõt behúzva a fékkar egy ponton hatõározottan megáll, addig a hátsóval az az "avidos" nyúlós érzés jelentkezik, s rettentõen idegesít, mert annyira takony :) Elvittem légteleníteni Hajdu-ba, nem történt olyan rettentõ változás... :wallbange
Mit lehetne vele csinálni vajon?

Mégegy, bár ez annyira nem zavaró... ezelõtt egy BB7es pár volt fent, amelyek ugyanezekkel a tárcsákkal jóval erõsebben muzsikáltak, habár bõven nem voltak ennyire "egyujjasok"... 203as tárcsával látványos különbségek lennének elérhetõk? ugye pont most volt szó a nagyobb erõkar dolgokról...
Ebbõl a szempontból visszasírom azokat a fékeket...:cry: :)
Segítségeteket elõre is köszönöm,
üdv

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Tényleg!
Vagyis akkor a pofáknak elég kevesebb "erõvel" is tapadniuk ugyanakkora fékhatáshoz.
Amúgy ezt a gondolatmenetet végigvezetve a V-fékek a legideálisabbak ebbõl a szempontból.

Olvasd végig a topicot és a fórumszabályzatot. Hasznos lehet.

A sebesség mindent megold.

kalaius

kalaius

maximus

• fórumtag
  • 11.904 hozzászólás
igen, csak az már nem trendi
de tény, hogy idáig nem sok tárcsaféket láttam, ami megközelítette volna egy fullos HS33-as erejét

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

Nagyobb az erõkar

Tényleg!
Vagyis akkor a pofáknak elég kevesebb "erõvel" is tapadniuk ugyanakkora fékhatáshoz.
Amúgy ezt a gondolatmenetet végigvezetve a V-fékek a legideálisabbak ebbõl a szempontból.

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

...Miért lenne nagyobb a fékhatás a nagyobb tárcsával? Talán nagyobb felületen tapadhat a fékpofa a tárcsához?...

Nagyobb az erõkar

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

nem a tárcsa súlyára gondolt enté, hanem a tiedre és a bringádéra sztem :)

Ja, azt írta "könnyû össztelósod van", szal a bringára gondolt, de én nem elsõsorban erre reagáltam, hanem elbandi2 hsz-ára.

nagyobb tárcsábal nagyobb a fékhatás...

Miért lenne nagyobb a fékhatás a nagyobb tárcsával? Talán nagyobb felületen tapadhat a fékpofa a tárcsához?

hátul a nagyobb tárcsa miatt fog blokkolni a kerék, és mivel a csúszási súrlódás kisebb, mint a tapadási ezért nem lesz olyan hatákony

Ja hogy arra gondolsz, hogy állóra fékezem a kereket. Hát úgy kell adagolni a fékkarral, hogy azért ne kezdjek el csúszni az egésszel. Ahogy pld a Forma-1-ben is ügyeskednek a fékkel, hogy ne csináljanak kockát a kerékbõl. :)

Fenyo1

Fenyo1

vendég

• fórumtag
  • 186 hozzászólás

Info kezdésnek meg pl. http://wiki.bikemag....zes_lap_listája

Jaja ezt ismerem, köszi. Ez tényleg nagyon jó, már korábban kiolvastam egy jó részét.
Viszont kevés, ennél több kellene nekem.

sisqo

sisqo

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Nekem is kopott már el csontig a betét. Húzott két körömmel érezhetõ, kb. 2 mm széles csíkot a tárcsára. Pár száz km. után kikoptak ezek a csíkok a tárcsából.

R.I.P.

R.I.P.

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
bizony volt ilyen régen,pont hegyröl lefele fogyott el a pofa anyag és után egyszer már a hát lappal fékeztem,simán lezuzta az egész tárcsa fék felületét a fém.kiszedett belöle pár csínkyi részt,kuka lett a vége
:rocketman

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

sziasztok!
az a helyzet hogy a tárcsafékem betétjére ment egy csomó fék olaj,shogy halottam ki lehet belöle sütni,milyrn höfokon kell ezt véghez vinni?
köszönöm a válaszokat!

Hmmm...az ásványi és a glikol alapú "olajoknak" 3-400°C-os forráspontja van, szóval minimum ennyin. Persze, hogy maga a pofa anyaga mit szól ehhez, az más kérdés. Az extrém felhasználásúaknál olvastam már 600°C feletti hõtûrésrõl is, a sima betétekrõl semmi ilyen infóm nincs

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Én kb. 0,5 mm-nél menesztettem a fékbõl, bár nem tudom, hogy mi lett volna akkor ha a tárcsa találkozik a pofák fém alapjával.
Ilyen volt már valakinek?

Volt. Semmi különös :) , fémes hang, csökkenõ fékerõ, erõteljesen kopó tárcsa.

A sebesség mindent megold.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Köszönöm a választ!

Megnyugtató, hogy még csak félig koptak el a pofák, pedig már használom egy ideje.

Én kb. 0,5 mm-nél menesztettem a fékbõl, bár nem tudom, hogy mi lett volna akkor ha a tárcsa találkozik a pofák fém alapjával.
Ilyen volt már valakinek?

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás

A teljes vastagság nálam pontosan 4,0 mm

ja, szóval pofaanyag: 2,0 mm :)

Köszönöm a választ!

Megnyugtató, hogy még csak félig koptak el a pofák, pedig már használom egy ideje.

R.I.P.

R.I.P.

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
sziasztok!
az a helyzet hogy a tárcsafékem betétjére ment egy csomó fék olaj,shogy halottam ki lehet belöle sütni,milyrn höfokon kell ezt véghez vinni?
köszönöm a válaszokat!
:rocketman

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Jók. Alkatrész ellátottság itthon esetlegesen problémás lehet, de kintrõl van minden. Avid Matchmaker jellegû megoldásuk is van.:)

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás
no az egyik fékrõl még nem nagyon láttam véleményt...
a formula fékekrõl mi a véleményetek, esetleg tapasztalat?mostanában sok egyre több bicót szerelnek evvel is...
(hogy akkor teljesen kivesézzük a témát)

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Fuu de nagyon el van akkor kopva az enyem, nem igazan figyeltem meg uj allapotaban mekkorak voltak a fekpofak :-)
...Ez lesz keremszeppen...

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Ha van valakinek új Avid BB7/Juicy fékpofája, meg tudná mérni, hogy mennyi csak a pofaanyag vastagsága?

(A mostani használt pofáim kopottságára vagyok kiváncsi, a hordozó fémlemezt 2,0mm-nek mértem, a pofák ezen felül 1,0-1,2mm között vannak.)

ja, szóval pofaanyag: 2,0 mm :)

Trance

McGywer

McGywer

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.854 hozzászólás
Ha van valakinek új Avid BB7/Juicy fékpofája, meg tudná mérni, hogy mennyi csak a pofaanyag vastagsága?

(A mostani használt pofáim kopottságára vagyok kiváncsi, a hordozó fémlemezt 2,0mm-nek mértem, a pofák ezen felül 1,0-1,2mm között vannak.)