Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

mitõl van az h juicy 5öm hol fékez rendesen hol nem?
eddig nem volt vele gond de most folyamatosan csinálja.
mi lehet a gond? vmikor még 2 ujjal is alig tom lassítani, vmikor 1 ujjal blokkol bárhol.

nekem ien akkkor fordul elõ ha kb sülésig melexik pl meredekösvény. Akkor utánna nekem se fog, megoldás---> lelocsolod vizzel a tárcsát( de szerintem csak miután lehült) akkor fogni fog rendesen

daci

daci

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.383 hozzászólás
mitõl van az h juicy 5öm hol fékez rendesen hol nem?
eddig nem volt vele gond de most folyamatosan csinálja.
mi lehet a gond? vmikor még 2 ujjal is alig tom lassítani, vmikor 1 ujjal blokkol bárhol.

kulitoko

kulitoko

törzsvendég

• fórumtag
  • 320 hozzászólás
"megsütöd a betétet, kuka, új betét"

Honnan tudom, hogy megsült? Gondolom nem ad egy gong hangot mint a mikró :D Nem fog (annyira), visít, vagy mik a "tünetei"?

Nekem BB7 Mountain van Roundagon 185-ös tárcsával, fog mint satu :)

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás
csak alá kell tenni az avidhoz kapott alátétek odavaló részét

Csuporka

Csuporka

törzsvendég

• fórumtag
  • 608 hozzászólás

A Hayes és az Avid post mount adapter között van különbség?
Fel tudom tenni hayes p.m. adapterrel az avid tárcsát?
Elõre is köszi

Egy barátom 203-as Hayes PM adaptert használ egy juicy 7-el, tehát müködik a a dolog, legalábbis ebben a felálásban.
By Sala:

"foxot ürlények tervezték és csak ánuszkulcsal javitható..."

Endroo

Endroo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.030 hozzászólás
fékezel (úgy általában ... mikor kell ... nem mindig)
ne húzd folyamatosan markolatig
megsütöd a betétet, kuka, új betét

adrian.urgyan

adrian.urgyan

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Köszönöm a válaszokat! :)

Azért kérdeztem az egészet mert most készülök venni egy BB7 féket és azon gondolkoztam hogy ha hátsót adnának simán elhoznám pedig nekem elsõ kell, szimplán azért mert nem tudom mi a különbség.

Felmerült pár újabb, fontos kérdés (egyikre sem találtam rendes választ):

1. Hogyan kell szakszerûen bekoptatni egy tárcsaféket?
2. Hogyan lehet rosszul, azaz mit ne csináljak?
3. Mi a legroszabb ami történhet egy rosszul/nem tökéletesen bekoptatott féknél?

zgyurian

zgyurian

vendég

• fórumtag
  • 28 hozzászólás
A Hayes és az Avid post mount adapter között van különbség?
Fel tudom tenni hayes p.m. adapterrel az avid tárcsát?
Elõre is köszi

Oldalunk: Endless ride...

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás
nekem is az van elöl, hátul,igaz 2007-es, de itt is csak az adapter a különbség...

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás

Itt van egy bringa mellettem, 2008-as BB7-tel szerelve. Az adapteren kívül semmi különbséget nem látok.

Nincs is! :P
Nekem is volt BB7-em és tök ugyanaz az elsõ-hátsó, csak adapter különbözik! Az is alig! (Arra mondjuk épp elég, hoyg használhatattlan legyen)
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Sziasztok!

Lenne pár kérdésem tárcsafékekkel kapcsolatban:

• Mi a különbség elsõ és hátsó mechanikus tárcsafékek között általában?
  • Elképzelhetõ hogy ez modell specifikus?
  • Konkrétan a 2008-as Avid BB7 Mountain érdekelne, elképzelhetõ hogy az elsõ és a hátsó különbözik?
Elõre is köszönöm a válaszokat!

Itt van egy bringa mellettem, 2008-as BB7-tel szerelve. Az adapteren kívül semmi különbséget nem látok.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
altalaban ugyanaz a feknyereg, csak mas adaptert adnak hozza.

mivel elore es hatra nem ugyanolyan adapter kell. regen gyartottak kulon nyerget, de aztan rajottek hogy egyszerubb [olcsobb] egy fele nyerget csinalni, es ugy adapterezni ahogy szukseges.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

adrian.urgyan

adrian.urgyan

vendég

• fórumtag
  • 39 hozzászólás
Sziasztok!

Lenne pár kérdésem tárcsafékekkel kapcsolatban:
  • Mi a különbség elsõ és hátsó mechanikus tárcsafékek között általában?
  • Elképzelhetõ hogy ez modell specifikus?
  • Konkrétan a 2008-as Avid BB7 Mountain érdekelne, elképzelhetõ hogy az elsõ és a hátsó különbözik?
Elõre is köszönöm a válaszokat!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

a nagyobb tarcsa jobban hul. szoval nem mond butasagot a kollega. foleg a 95kilojaval. en megprobalnek egy 180-ast. a 203 az mar tenyleg tulzasnak tunik. meg nem is biztos hogy elfer.

valami boltba ha bejaratos vagy, megkerheted a sracokat hogy fogjanak egy tarcsas hatso agyat vagy hatso kereket, es rakjanak ra egy tarcsat. csak mittudomen 2 csavarral nagyjabol odafogatva. es tegyetek bele a bringaba megnezni, hogy elforog-e

Látszik az szemre is, nagyon necces meg nem jó, mert tuti, hogy akkor elõbb utóbb össze lesz karcolva a váz.

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
a nagyobb tarcsa jobban hul. szoval nem mond butasagot a kollega. foleg a 95kilojaval. en megprobalnek egy 180-ast. a 203 az mar tenyleg tulzasnak tunik. meg nem is biztos hogy elfer.

valami boltba ha bejaratos vagy, megkerheted a sracokat hogy fogjanak egy tarcsas hatso agyat vagy hatso kereket, es rakjanak ra egy tarcsat. csak mittudomen 2 csavarral nagyjabol odafogatva. es tegyetek bele a bringaba megnezni, hogy elforog-e
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

A fék fog mint a satu, nem azzal volt a baj, hanem hegyrõl lefelé egy idõ után már rohadt forró volt a fék. Sztem sötétben tuti világított volna :D És hát a nagyobb tárcsa épp erre való.. kevésbé melegszik, jobban hûl és nem utolsó sorban jobban fog.

Ha a fékerõ eddig is elég volt, akkor minek fokozni? Csak mert lehet? :D
A nagyobb tárcsát ugyanúgy fel lehet forrósítani, izzítani, ugyanúgy meg lehet sütni, csak ezért én nem váltanék...fõleg hátra (ha megnézed a gyári bicókat, a kõkemény FR/DH gépeket szerelik nagy tárcsával hátul is, a többire értelmetlen és a vázat is feleslegesen kínzod)

Trance

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás

Felesleges, 180 is bõven elég. Én nehezebb vagyok, de a 180-assal is simán satu ha úgy alakul (a külsõ hamarabb megcsúszik).
mod.: ha ez sem elég, akkor már a fék a gyenge és akkor inkább azt cseréld

A fék fog mint a satu, nem azzal volt a baj, hanem hegyrõl lefelé egy idõ után már rohadt forró volt a fék. Sztem sötétben tuti világított volna :D És hát a nagyobb tárcsa épp erre való.. kevésbé melegszik, jobban hûl és nem utolsó sorban jobban fog.
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

game91

game91

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
köszi!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Hát nemtom, nincs sok hely :S

Hayes MX-4, vagy Sole fékekkel árulják és mindegyiknél 6"-os tárcsával.
Persze, hogy most azért mert egy dirt gépen teljesen felesleges a nagyobb tárcsa, vagy mert nem is férne el az egy másik kérdés...gyanítom, hogy elsõsorban az elsõ az igazi ok és lehet, hogy ennek megfelelõen nem is törekedtek arra, hogy több hely maradjon.

Trance

game91

game91

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Hát nemtom, nincs sok hely :S