Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

beatbox

beatbox

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Nem tudjátok véletlen h egy kona shredbe, hátra befér e egy 180as tárcsa?

hmm ... miert ne ferne ?
...Ez lesz keremszeppen...

game91

game91

új vendég

• fórumtag
  • 9 hozzászólás
Nem tudjátok véletlen h egy kona shredbe, hátra befér e egy 180as tárcsa?

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Koca: próbáltam strokert bicillin...:)

Rebell-78

Rebell-78

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.977 hozzászólás

Sziasztok!

Kollégám most vett használtan egy bringát, melyen Magura Luise fékek vannak, évjáratot nem tudom, de régebbi verzió. A féket szervízelni kell, ez egy dolog, de a tárcsái totál kopottak. Nekem van két felesleges Avid Roundagon 185ös tárcsám, adapterrel, melyet odaadnék Neki. Mûködhet az Avid tárcsa és régi Luise fék kombináció?

Köszönöm:
Grande

Az adapterrel lenne a prob.

Meny a Magura oldalra, ott megvan minden infó PDF-ben a fékröl (2000 töl)

Az olajra vigyázzatok majd. Nem sima fékolaj.

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás

Elvileg igen. Gyakorlatilag meg ki kell próbálni.:D

Köszi VV! Akkor összekombináljuk, hátha mûködik :)

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sziasztok!

Kollégám most vett használtan egy bringát, melyen Magura Luise fékek vannak, évjáratot nem tudom, de régebbi verzió. A féket szervízelni kell, ez egy dolog, de a tárcsái totál kopottak. Nekem van két felesleges Avid Roundagon 185ös tárcsám, adapterrel, melyet odaadnék Neki. Mûködhet az Avid tárcsa és régi Luise fék kombináció?

Köszönöm:
Grande

Elvileg igen. Gyakorlatilag meg ki kell próbálni.:D

Grande

Grande

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.328 hozzászólás
Sziasztok!

Köszönöm:
Grande

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás

Ezen csak az olajszint változtatásával lehet módosítani. A leírtak alapján kissé túl van töltve a rendszered.

Köszönöm szépen a választ!
Remélem sikerül megcsinálni!

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ilyen a tárcsafék...
Ha 0,5mm-re van akkor pont jó vagy még kicsit távol van.

A sebesség mindent megold.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy egy hidraulikus tárcsaféknél (Stroker Trail) lehet-e állítani fékpofák távolságát? Ha igen akkor hogyan oldható ez meg?
Probléma az, hogy a tárcsa és a fékpofák között max. 0,5 mm a távolság és minden kis tárcsahajlás vagy kosz nyekergéssel és egyéb hangokkal jár. Ha kicsit nagyobbra lehetne állítani a távolságot akkor talán megszûnne ez a gond.

Elõre is köszönöm a segítséget!

Ezen csak az olajszint változtatásával lehet módosítani. A leírtak alapján kissé túl van töltve a rendszered.

itx

itx

törzsvendég

• fórumtag
  • 583 hozzászólás

Még 1: Sztetek felesleges merevvázasba hátra 203as tárcsa? Sokat járkálok azért hegyre és ezelõtt egy 4dugattyús régi XT 160as tárcsával kevés volt. Iszonyat felmelegedett már, meg persze 95 kg vagyok. Megvenném a 203ast, csak azért utcán is ökörködök stb... és hátra ekkora már eléggé fogna, nehéz lenne adagolni.
Szóval 180 vs. 203?

azt is nezd meg, hogy egyaltalan befer-e a vazba a 180-as tarcsa. en is ugy jartam, hogy csak a 160-as fert be hatra.
"keep the rubber side down."
- If you tell the truth you don't have to remember anything. - Mark Twain

Aty22

Aty22

törzsvendég

• fórumtag
  • 319 hozzászólás
Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy egy hidraulikus tárcsaféknél (Stroker Trail) lehet-e állítani fékpofák távolságát? Ha igen akkor hogyan oldható ez meg?
Probléma az, hogy a tárcsa és a fékpofák között max. 0,5 mm a távolság és minden kis tárcsahajlás vagy kosz nyekergéssel és egyéb hangokkal jár. Ha kicsit nagyobbra lehetne állítani a távolságot akkor talán megszûnne ez a gond.

Elõre is köszönöm a segítséget!

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Még 1: Sztetek felesleges merevvázasba hátra 203as tárcsa? Sokat járkálok azért hegyre és ezelõtt egy 4dugattyús régi XT 160as tárcsával kevés volt. Iszonyat felmelegedett már, meg persze 95 kg vagyok. Megvenném a 203ast, csak azért utcán is ökörködök stb... és hátra ekkora már eléggé fogna, nehéz lenne adagolni.
Szóval 180 vs. 203?

Felesleges, 180 is bõven elég. Én nehezebb vagyok, de a 180-assal is simán satu ha úgy alakul (a külsõ hamarabb megcsúszik).
mod.: ha ez sem elég, akkor már a fék a gyenge és akkor inkább azt cseréld

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

_Brezo_

_Brezo_

vendég

• fórumtag
  • 221 hozzászólás
Szóval 180 vs. 203?
Gördülõ eszköz: HARDY1 TEAM '07
Wanted: HARDY1 '06

hmisi

hmisi

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Inkább nem veszek mert a 40ezer nagyon sok, a 20ezer az már nem, de ha ennyiért szarul fog meg gondok lesznek vele akkor inkább nem. maximum ha a mostani elkopik veszek egy jo v-féket.

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás

honnan tudod? / tudjátok?
volt már strokered is? tesztelted ezt is azt is sok sok km en át, és változatos körülmények között? :chin:

Az egyik ismerõsömnek van ---> próbáltam, semmi extra.

imee

imee

törzsvendég

• fórumtag
  • 684 hozzászólás
ha már a vageszolásnál tartunk...
ezért felesleges olyan sokat költeni...

hmisi: ha tényleg csak ezért kell,akkor csináld úgy, hogy veszel valami ócsó tárcsás agyat, átfüzeted,meg veszel egy csilivili jól kinézõ olcsó tárcsát(fék nélkül), oszt kész...;)
egyik ismerõsöm is ezt csinálta,csak neki tárcsás agya volt alapból...mer jól néz ki...:)

RideRaceLive

RideRaceLive

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás
ha csak a vageszolásért veszi, akkor hadd vegye azt, ami neki tetszik - maximum majd jót röhögnek rajta a csajok, amikor "nézzéteknekemtárcsámvan" menõzés közben nózvili helyett belecsattan a fagyizó oldalába.

:D:D:D

RideRaceLive

RideRaceLive

vendég

• fórumtag
  • 81 hozzászólás

Szerintetek, most hogy a Stroker féket lehet kapni már készen tárcsával 20Eért, van jobb hasonló árért? A HFX9-hez képest vajon milyen? Tudtok ebben segíteni? Most akarok féket venni és nem tudom, meg szabad-e venni ezt az új strokert.

A HFX 9 nél mindenféle képpen jobb. Én mentem párszor le itt a hegyekbõl strokerrel egy V10-esen és nem volt vele probléma. Még anno volt HFX 9-em , elég sokszor fellevegõsödött stb.

Ennyiért az Avid-nak nincs jobb, shimano-t meg nem vennék.

DaveRider

DaveRider

bentlakó

• fórumtag
  • 6.811 hozzászólás
CJ: ha csak a vageszolásért veszi, akkor hadd vegye azt, ami neki tetszik - maximum majd jót röhögnek rajta a csajok, amikor "nézzéteknekemtárcsámvan" menõzés közben nózvili helyett belecsattan a fagyizó oldalába.

azt hittem, valami értelmes ember miatt koptattam az 5 ujjamat...szóval hmisi: kell egy tárcsafékes agy, amit a bringaboltossal belefûzetsz a mostani felnidbe, meg felrakatod vele ezt a féket és kész, mehetsz a fagyizóhoz. kamerát ne feledd.;) :D