Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Ok, köszi. Akkor holnap valahogy bejuttatom a Récseibe (ez van közel). Remélem sikerül csöveket rövidíteni, légteleníteni, kialátétezni.

További szépet,
X

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
minden komoly bringaboltban lennie kell ilyen alatetnek, nalam az alkatreszes dobozban is van vagy 10, persze azt nem tudom mire fogom hasznalni, de eltettem oket hogy jo lehet meg valamire :)

adnek szivesen, de sztem a RideBikebol hamarabb es olcsobban szerzel ;)
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Köszi a gyors választ!

1: Igen, amennyire látom a dugattyúk pont egybeesnek a tárcsa fékezõfelületével, szal valószínûleg jól raktam fel az adaptert. Úgy értettem egyébként, hogy indkét IS adapter kérdõjel-alakú, és hogy a kérdõjel hasa alul kell hogy legyen, vagy felül (most alul van).
2: Ok, akkor állítom is kényelmesre. :)
3: Köszi, akkor próbálok találni ilyen alátáteket valahol. Bringásboltokban (Ridebike pl.) fellelhetõ ilyen, vagy csavarbolt?
4: megkönnyebbültem. :)

Köszi még eccer,
X

ps: fékcsõ elvezetésére van valami ajánlott módszer (úgy értem hogy hol fusson, mit hol keresztezzen), vagy ahogy épp kényelmes?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
1: ezt magyarazd el jobban. bar ha a betet kozepe fog a tarcsa fekfelulet egeszen, akkor jol all. latszik az ha fejjel lefele van, mert ugy nagyon nem passzol. szoval ha fent van akkor gyanitom jol raktad fel.
2: ez csak addig van igy, amig legtelenited. addig parhuzamosan alljon. aztan hasznalat kozben mar ugy allitod ahogy kenyelmes
3: az a megoldas csak a PM-es adapternel mukodik sajna. az IS az olyan hogy meghuzod a csavarokat, aztan megforgatod a kerekeket, aztan alatetezel. aztan anyazol mert meg mindig cicerek. es megint alatetezel. es igy tovabb amig jo nem lesz. kell par nagyon vekony alatet [kolasdoboz vastagsagu] es azokkal kell kijatszani a kozepallast.
4: ha 5percre forditod fejre semmi baja nem lesz. nyilvan ugy hagyni egy hetig mar inkabb nem kellene, de azert ne parazd tul
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Láma kérdések (felszereltem elsõ tárcsafékemet):

1: az IS adaptereknek mindig az öblösebb része van alul? (hátsó 160-ason jelölik, elsõ 180-ason nem.
2: SLX tájékoztatójában írják, hogy a kiegyenlítõtartály legyen párhuzamos a talajjal. Ezt mennyire kell komolyan venni? Úgy lenne kényelmes, ha megbillenteném 20-30 fokban elõre.
3: úgy próbáltam belõni a féket ahogy itt olvastam. adaptercsavarokat megtéptem, féktestet adapterhez rögzítõket lazán hagytam. kart meghúztam, csavarokat rögzítettem. mégis cicereg, a külsõ pofa befelé hajlítja a tárcsát. megoldás?
4: most már tényleg nem fordíthatom fejjel lefelé a bicót a belevegõsödés veszélye nélkül (shimano looser's manual)?

Köszi a válaszokat elõre is,
X

palladium

palladium

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás

Szedd ki a betéteket, tisztítsd meg a dugattyúkat, és utána óvatosan próbáld meg kicsit viszább nyomni. utána vissza a betéteket és talán jóó lesz.

Javaslatod szerint jártam el. A belsõ - rakoncátlan - dugattyú továbbra is hibásan mûködik: betoltam ütközésig (be lehetett), majd fékezés (tárcsával): a dugattyú nem húzódik vissza. A jól mûködõ dugattyút nem lehet benyomni, csak annyit mozog, aminnyit szükséges. Ezek szerint levegõ lehet a rosszul mûködõ dugattyú mögött?

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Sziasztok!

ridelife javaslatára ide is kiírom a problémámat.

Van egy 2007-es Magura Louise tárcsafékem. Eddig flottul mûködött, azonban a hétvégi tekerésközben vmi történt az elsõ fékkel. A féktest belsõ dugattyúja, már alaphelyzetben is túlságosan rászorítja a fékpofát a tárcsára , így két-három fordulaton belül lefékezi megpörgetett kereket. Letöltöttem a fék a manuálját, de nem találtam arra utalást, hogyan lehet a dugattyúk pozícióját változtatni. Vagy csak a pofák koptak el ?- a manuál szerint pofát kell cserélni, ha szorul a kerék - Pofákat ki-be raktam, hátha..., de az elsõ blokkolást követõn a felvázolt helyzet állt vissza. Vmilyen ötletetek van? Ezt használtam:
http://magura.com/7t...1&uid=12266&L=1

Szedd ki a betéteket, tisztítsd meg a dugattyúkat, és utána óvatosan próbáld meg kicsit viszább nyomni. utána vissza a betéteket és talán jóó lesz.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

FRIZ 22

FRIZ 22

törzsvendég

• fórumtag
  • 264 hozzászólás

-Henger-
nem kell xtr tárcsát venned, az uj (2009-es) xt-nek is olyasmi van:
Feltöltött kép

sm-rt 79

Hoztatok már 180-ast?
Sajna csak a 160 meg a 203 beszerezhetõ.

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
MX2:

Takarítsd meg a tárcsát tárcsatisztítóval, tegyél új bowdeneket, ha ez nem segít, akkor lehet még az a probléma is, hogy megsütötted. MX3-al mentem, de az a fék egy szégyen sz*r. MX2 egyel jobb kategória elvileg.

Tektro IO is jobb nála...

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

palladium

palladium

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás
Sziasztok!

ridelife javaslatára ide is kiírom a problémámat.

Van egy 2007-es Magura Louise tárcsafékem. Eddig flottul mûködött, azonban a hétvégi tekerésközben vmi történt az elsõ fékkel. A féktest belsõ dugattyúja, már alaphelyzetben is túlságosan rászorítja a fékpofát a tárcsára , így két-három fordulaton belül lefékezi megpörgetett kereket. Letöltöttem a fék a manuálját, de nem találtam arra utalást, hogyan lehet a dugattyúk pozícióját változtatni. Vagy csak a pofák koptak el ?- a manuál szerint pofát kell cserélni, ha szorul a kerék - Pofákat ki-be raktam, hátha..., de az elsõ blokkolást követõn a felvázolt helyzet állt vissza. Vmilyen ötletetek van? Ezt használtam:
http://magura.com/7t...1&uid=12266&L=1

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Köcce,saját,mért amikor a zöldet építetted?
az slx-re 340 katalógust ír/db, a juicy meg 420/pár:/

Igen saját mérés, amikor a piroskára tettem új korában, akkor mértem.
Elsõ: 306g
Hátsó:324g
180-as 6 likas xt tárcsa 158g csavarokkal
160-as 6 likas xt tárcsa 136g csavarokkal

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Hi. Megköszönném ha valaki adna tippet, hogy a Hayes MX2 hogyan fogna jól? Ez lehetséges-e. Jelenleg alivio v fék karral van használva és nagy kézerõ mellett is szarul fog.

cserelhetsz bovdent vagy fekbetetet, talan meg tarcsat is, de igazabol nem eri meg. az a fek annyit tud.

Hali!
Valaki meg tudja mondani tutira, hogy a régi 90fokos bekötésû shimano fékkar és a pl. BL-M765 fékkarcsatlakozásnál egyforma a menet mérete ahova a fékcsövet lehet bekötni? Ergo. Össze tudom hozni a régi 90 fokos fémszövetes csövemet újabb fékkarral?

nekem ugy remlik hogy nem ugyanolyan a menet. szerintem a 90fokosba belemeno "lukas" csavar kisebb atmeroju. mert ugye az ujabb karokban ot belul a roppantogyuru csucsul. es az eleg durung.

RAUH-Welt
B E G R I F F

laciklon

laciklon

törzsvendég

• fórumtag
  • 969 hozzászólás
Hali!
Valaki meg tudja mondani tutira, hogy a régi 90fokos bekötésû shimano fékkar és a pl. BL-M765 fékkarcsatlakozásnál egyforma a menet mérete ahova a fékcsövet lehet bekötni? Ergo. Össze tudom hozni a régi 90 fokos fémszövetes csövemet újabb fékkarral?
Élj a mának! Nem baj ha a pokolra jutsz, mert ott egy csomó haverral fogsz találkozni......

http://laciklon.fotoalbum.hu/index

nandurka

nandurka

vendég

• fórumtag
  • 31 hozzászólás
Hi. Megköszönném ha valaki adna tippet, hogy a Hayes MX2 hogyan fogna jól? Ez lehetséges-e. Jelenleg alivio v fék karral van használva és nagy kézerõ mellett is szarul fog.

-Henger-

-Henger-

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.181 hozzászólás

az slx az még ki is púposodik ott.

Öülök. :/
Nincs más hátra, össze kell passzítani. Ugye formára egyezik az XT karral?
Légy optimista! Ha citrommal kínál meg az élet, kérj hozzá Martinit!
Race, no Rest!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.160 hozzászólás

Van valakinek mért(nem katalóg) súlyadata slx-xt tácsafékrõl?Most Juicy ultimate carbon van,de nem biztos hogy kell nekem ilyen szintû fék és ha nem 1kg a különbség akkor lehet hogy lecserélném

asszem vmi 35x gr/db volt az xt, ha jól emlékszem. tárcsa nélkül.

csak "olcsósítás" miatt én nem cserélném a helyedben. meg amúgy sem. valszeg csak bukni fogsz rajta.

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

Délután, ha addig kell még, tudok mondani 08-as xt-t, az otthoni gépen vannak az adatok.

Köcce,saját,mért amikor a zöldet építetted?
az slx-re 340 katalógust ír/db, a juicy meg 420/pár:/

H.Zoli

H.Zoli

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.857 hozzászólás

Van valakinek mért(nem katalóg) súlyadata slx-xt tácsafékrõl?Most Juicy ultimate carbon van,de nem biztos hogy kell nekem ilyen szintû fék és ha nem 1kg a különbség akkor lehet hogy lecserélném

Délután, ha addig kell még, tudok mondani 08-as xt-t, az otthoni gépen vannak az adatok.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás
akkor nem gyó. valami idióta szögben fog állni. avid juicy szériával mûködhetne esetleg, az relatíve lapos, de az slx az még ki is púposodik ott.