Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

SINTESI´93

SINTESI´93

törzsvendég

• fórumtag
  • 349 hozzászólás
Mozzilla nekem sem engedi megnyitni,explorerrel meg nem is erõlteném.
www.sintesibikes.com

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.681 hozzászólás
Vigyázzatok a Biker honlapjával !!!!!!!!!!!!!!!!
Explorerben tényleg bejön az oldal de vigyázzatok, minden kattintásra valami gyanús orosz oldal is megnyílik. És oldal bezárása után is õ még elõ akar újra jönni.
Marci

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
megvan kösz! pedig ott is néztem :)

firefoxban nálam is támadó vebhely, de explorerben jó.

arpi07

arpi07

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.413 hozzászólás
letöltéseknél rögtön az elsõ

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Támadó webhely, azt írja a Godzilla. Sorry.

Na Bálint, azémondom', mert én mindig natúr DT-vel fûzetek.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

Küllõhosszt meg kiszámolja a Biker honlapján lévõ.

tudnál egy linket mellékelni? mert akármennyire keresem sehol nem találok a biker honlapján ilyet.

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Csak nálunk ~1600.- kerekenként a DT? Fûzés 1500.- , ha ott veszed a dolgokat.

hát, itt 90Ft a mach1 küllõ. 2-es, fekete. a 2-es ezüst 45Ft.
úgyhogy legközelebb leküldöm a hozzávalókat:D

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás

...bár én a helyedben új agyakat is vennék, és eladnám a wtb kerékszettet...

Köszi a tippet, de mi baj a WTB kerekekkel? Azért, mert tárcsásak? Azon gondolkodtam már én is, hogy a tárcsa felfogatás miatt laposabb szögben állnak a küllõk, így nem olyan erõs a kerék... Vagy más miatt adnád el a WTB-ket?

Camping Joe

Camping Joe

bentlakó

• fórumtag
  • 5.592 hozzászólás
Csak nálunk ~1600.- kerekenként a DT? Fûzés 1500.- , ha ott veszed a dolgokat.

'A gépjármûvezetõ nem ellenség, a közúti közlekedés nem háború, ebbõl következõen a helyváltoztatás nem túlélési gyakorlat!'

ELADÓ! http://forum.bikemag.../hirdetes-12960

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Köszi a javaslatot.
A kerekeim adottak: WTB Dual Duty FR Disk - Tárcsafékes aggyal, V-fékes felnivel fûzve gyárilag.
Szóval a kerék nem probléma. A teló felára miatt valóban a V-fék felé hajlok. Ha találok jó állapotú erõs kerámiás felnit az aprók között használtan, akkor összegzem a legetséges költségeket, és lehet, hogy eladom a tárcsás kerekeket, ha a teló felára miatt így jobban jövök ki.

Mindenkinek köszi a hosszászólást! :)

nem jössz ki jobban. egy normális teló így is úgy is 40 körül van újonnan (tora), vagy használtan (duke, psylo, recon, r7, talán reba), egy tfék 20ból ki tud jönni, ha ügyesen veszed, a két kerék az meg elmegy ameddig elmegy. ez így 60.
kerámiás felninél meg villa ára, plusz a kerékfûzés ára. és nem garantálja semmi, hogy nem kellenek új küllõk, ami 5000tõl indul a két kerékre. ha fûzni is kell, az kb 2ezer kerekenként. tehát kerekítsünk, 10 plusz felni ára. bár én a helyedben új agyakat is vennék, és eladnám a wtb kerékszettet. novatech agy e-h 15ezer.

Bici

Bici

vendég

• fórumtag
  • 211 hozzászólás
Köszi a javaslatot.
A kerekeim adottak: WTB Dual Duty FR Disk - Tárcsafékes aggyal, V-fékes felnivel fûzve gyárilag.
Szóval a kerék nem probléma. A teló felára miatt valóban a V-fék felé hajlok. Ha találok jó állapotú erõs kerámiás felnit az aprók között használtan, akkor összegzem a legetséges költségeket, és lehet, hogy eladom a tárcsás kerekeket, ha a teló felára miatt így jobban jövök ki.

Mindenkinek köszi a hosszászólást! :)

marton

marton

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.681 hozzászólás
BICI ! Ha még lehet Off, akkor adnék 1 szavazatot a V-fékre de kerámia felnivel ! Elrettentõ lehet, hogy 24ezer Ft/db, viszont számoljunk: nem kell 2 új kereket, 2 tárcsaféket venni, nem kell erõsebb teló hozzá, fenntartása ennek a legolcsóbb. 1500Ft-os kerámia fékpofával kb. 10ezer km, hóban, sárban sem kopik sem a pofa sem a felni.
Haverok t.fék betétei 3-4ezer Ft/4-5ezer km de inkább kevesebb.
Marci

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

mi köze van a telónak a fékpofához? egy bb7-esnek több köze van, az biztos ;)

hupsz... tárcsaféket akartam írni :)

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

én a melóba járós gépem esetében gondolkodtam el a telón, mert esõs napokon eléggé fogy a fékpofa, utána kell állítani, stb. Kimondott terepgépre nincs ezirányú kényszerem, mert szar idõben azzal nem megyek terepre.

Ha meg úgy szétütüd a kereket, hogy ki kell kötni, akkor valszeg nem fogsz vele úgy száguldani, hogy a megmaradt egy fék ne fogjon meg

mi köze van a telónak a fékpofához? egy bb7-esnek több köze van, az biztos ;)

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás
én a melóba járós gépem esetében gondolkodtam el a telón, mert esõs napokon eléggé fogy a fékpofa, utána kell állítani, stb. Kimondott terepgépre nincs ezirányú kényszerem, mert szar idõben azzal nem megyek terepre.

Ha meg úgy szétütüd a kereket, hogy ki kell kötni, akkor valszeg nem fogsz vele úgy száguldani, hogy a megmaradt egy fék ne fogjon meg

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)

oszd el 2 vel
de jó lesz az
85 kg hoz azért ne sajnálj egy 7"-os tárcsát

Köszi. :)
Elöl 180, hátul 160? Duke remélem szeretni fogja...

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

nem kell szetbaszni a kereket...

hát én sem akartam. nekicsúszott az erdõben a hátsókerék egy fának...elég szépen.
tehát amolyan vészmegoldás volt...valahogy haza kellett menni.:)
ez persze azzal járt, hogy hátul nem volt fékem.

de lényegtelen.

Izomtéridõninja-geológus!

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Köszönöm mindenkinek aki hozzászólt. Akkor mivel XT nyári-négyévszakos :D modellek nem különböztethetõk meg, a garis csere/javítás ellenére is maradok az SLX-nél. Remélem beválik (85kg; maraton-túra). A Velo-s teszt mennyire mérvadó vajon? Ott nagyon istenítették:

"Gondoltam legalább a kertben legurulva megnézem a féket, mert az elég lényeges pont. Itt jött az elsõ meglepetés. Mire leértem a meredek lejtõn, bekoptak a tárcsák a pofákkal. Mondtam magamban „ilyen nincsen, biztosan csak a melegedéstõl.” De az SLX megmakacsolta magát, és pofátlan módon, ellent mondva minden eddigi tapasztalatnak lehûlve is egy ujjal fogott. És ezt a tulajdonságát megtartotta mind a 65 km-en, pedig volt ahol végig tépni kellett a féket, mert az elõttem haladók nem álltak a helyzet magaslatán és 2-vel araszoltak a völgy felé. Volt már Shimano Saint, XTR, LX, Avid Juicy 5-7, Magura Louise FR, és Hayes HFX DH fékem is. Ezek közül egyik sem mondható gyengének fékhatás terén, de elõbb-utóbb mindenképpen 2 ujjal kellett húzni õket."

oszd el 2 vel
de jó lesz az
85 kg hoz azért ne sajnálj egy 7"-os tárcsát
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nem kell szetbaszni a kereket...

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
A tárcsafék mellett szólhat még az is, hogy ha a kerékbe nyolcas kerül az nem fog be, mint v-fék esetén. Nekem volt olyan nyolcasom, hogy ki kelllett akasztani a féket.:D
Vizes idõben is jól fog, sárban meg nem koptatja a sár a felnit fékezés közben.
A nagyon elhasználódott fékpofa meg kárt is tehet a felniben.

Izomtéridõninja-geológus!