Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

nálam csak az egyiket sikerült annó kicserélni, pedig mindkettõ fázott... :(

a cserélt az jobb lett? nem is beszéltünk azóta.
vagy el is adtad már õket?

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.184 hozzászólás
nálam csak az egyiket sikerült annó kicserélni, pedig mindkettõ fázott... :(

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
féknyerget cserélünk ilyen hiba esetében.
ha jók az infoim, akkor a most kicserélt nyergek már "rev2.0" azaz nem lesz vele ilyen hiba.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
elhiszem, hogy sajna igaz, nem azért mondtam te lüke :D..sõt most még vissza is fogok olvasni ;)

"Sose becsüld alá az emberi hülyeség hatalmát!"

hegyi kecske ; zõdcség ; városi vadász

a bringaszállító

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás
ez az igazság! olvass vissza: kapcsiból 3 nevet tudnék mondani akinek ilyen gondja volt/van

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
hát koca mit mondjak, megnyugtattál :(

a bringaszállító

kela

kela

bentlakó

• fórumtag
  • 7.622 hozzászólás
ess túl rajta még a szezon elõtt;)

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás

ez sajnos típus hiba Ice. Nem csak nálad csinálja ezt :(
az olaj elersztését meg nem tudod "elzárni". az bizony elfossa magát.
esetleg annyit csinálnék a helyedbe h pofák ki --> dugattyú kinyom ameddig lehet aztán meg szilikon sprével befújni mind2 dugattyút. ez hátha kicsit megpuhítja a tömítést, ezáltal nem engedi majd el az olajat.

Janes: sztem nincs ilyen elöírás (erõsen használat függõ), de egy 2 éves féket már célszerû lelégteleníteni.

köszi! Akkor a jövõ évi szezont még végig bírnia kell.:D

koca

koca

bentlakó

• fórumtag
  • 5.107 hozzászólás

két dolog a 08'as Xt-m-rõl:
0,-5 alatt felkeményedik a fékem, fékhatásban nem érzem annyira a változást, de rendesen érezhetõ, hogy a fékkar sokkal kisebb utat jár be, hideg miatt? (oke csak hidegben van ilyen, de mééé? nem lehetne olyan mint nyáron? :) )
meg találtam némi olajfolyást az elsõ féknyeregnek az alján, ahogy néztem a dugatyú mögül jöhetet ki egy kis olaj, azt lehet valahol "elzárni" vagy ha nem jön ki több nincs nagy gebasz?

ez sajnos típus hiba Ice. Nem csak nálad csinálja ezt :(
az olaj elersztését meg nem tudod "elzárni". az bizony elfossa magát.
esetleg annyit csinálnék a helyedbe h pofák ki --> dugattyú kinyom ameddig lehet aztán meg szilikon sprével befújni mind2 dugattyút. ez hátha kicsit megpuhítja a tömítést, ezáltal nem engedi majd el az olajat.

Janes: sztem nincs ilyen elöírás (erõsen használat függõ), de egy 2 éves féket már célszerû lelégteleníteni.

Janes

Janes

törzsvendég

• fórumtag
  • 884 hozzászólás
Avid Juicy 3 fékem van, van valami gyári elõírás arra, hogy a fékolajat milyen idõközönként kell cserélni? pl úgy mint autóknál a 2 év?

Iceshark

Iceshark

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.036 hozzászólás
két dolog a 08'as Xt-m-rõl:
0,-5 alatt felkeményedik a fékem, fékhatásban nem érzem annyira a változást, de rendesen érezhetõ, hogy a fékkar sokkal kisebb utat jár be, hideg miatt? (oke csak hidegben van ilyen, de mééé? nem lehetne olyan mint nyáron? :) )
meg találtam némi olajfolyást az elsõ féknyeregnek az alján, ahogy néztem a dugatyú mögül jöhetet ki egy kis olaj, azt lehet valahol "elzárni" vagy ha nem jön ki több nincs nagy gebasz?

a bringaszállító

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
Chainreactioncycles.com remélem jól írtam

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár
Ha már 3 betû. chc?

A sebesség mindent megold.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
midnent meg lehet hajlítani:D csak ezt nehezebben mármint az úszó lebegõ féktárcsát hogy akkor beszéljünk magyra "szakszavakkal":Dés mégegyszer elnézést a 3 betüért a tartalom pedig persze mindenkinek tiszta akkor

néztem szerintem jobban megéri egy ilyen tárcsa vegyük alapul a hope lebegõ 203mm es tárcsája az 20-25 font közt mozog míg a hayes kb ugyan ennyi (chc árlista)ezekután kérdem én ti melyiket választanátok?

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

nem a fogason találkoztam a dologgal elöszõr a lényeg hogy az eredeti témához visszatérjek ez a tárcsa nem hajlik nem melegszik nem deformálodik akárminek is nevezzük amire ti gondoltok az is létezik tudom de nevezzük nemes egyszerüséggel fékfüggetlenitésnek ha a tárcsára van valami okos magyar nevetek akkor szívesen felvenném a szotáromba és elnézést a 3 betü eltérésért.de szerintem azért érteni lehetett

A hajlik, nem egyezik a hajlottal.
A csúszik nem egyezik a csúsztatottal.
A magyar mentalitás nem egyezik fóruméval.

És így kifejtve már értem mit értettél floater alatt ;)
Az elfogadott magyar neve a floaternek: úszó féktest.
A magyar neve a floating disc-nek mondjuk legyen: független féktárcsa. (lehetne lebegõ féktárcsa)
Mind van a motorosoknál, és hosszabban írják le...

Ride everywhere.

.

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
de igen, ez is hajlik es deformalodik. max kisse nehezebben. [igen, nekem is van es en is londonbol hoztam :)]
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
nem a fogason találkoztam a dologgal elöszõr a lényeg hogy az eredeti témához visszatérjek ez a tárcsa nem hajlik nem melegszik nem deformálodik akárminek is nevezzük amire ti gondoltok az is létezik tudom de nevezzük nemes egyszerüséggel fékfüggetlenitésnek ha a tárcsára van valami okos magyar nevetek akkor szívesen felvenném a szotáromba és elnézést a 3 betü eltérésért.de szerintem azért érteni lehetett

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

most akkor mindenkit kioktatnék hogy de van ilyen cucc gyertek fogashol és nézzétek meg nekem ilyen virit a paripámon londonbol hoztam és floaternek hivták ott is.na szoval lehet oltani de ez csak a magyar bringás társadalmat tükrözi. kissé nézzetek utána a dolognak utána lehet rolla beszélgetni

szerintem fogalomzavarod van.
floating rotor van a hope fékekhez is, nekem is volt piros is, meg fekete is. (és van olyan is, régen talán a magura csinált is olyat, amit a sala mond, azaz hogy az alu középhez képest a tárcsa elmozog a szegecsen)
az, hogy a fogasos haverjaid floaternek neveznek valamit, ami amugy floating disc, az meg egy dolog. ettõl ez nem lesz helyes megnevezés, bár a float, mint ige azt jelenti, hogy "úszik" és ugye az elmélet ezt is mutatná.
gondolkozzál el kicsit , mielõtt kioktatsz felsõbbrendûségedben olyanokat, akik értenek is ahhoz, amit leírnak, nem csak hallották a fogasnál.

balagedebr: KGAdam hasonlo dilemmával küzdött, és ahogy a szavaiból kivettem, nem bánta meg, hogy a Shimano mellett döntött :)

balagedebr

balagedebr

vendég

• fórumtag
  • 243 hozzászólás
sziasztok
szerintetek Hayes Stroker Ace vagy új 4dugattyús Saint(M810) fék? illetve hozzá Hayes V8 vagy Shimano XT RT75?
Ugy emléxem, hogy talán Sala írta, hogy most próbálgatnak új Saint-tet talán?
üdv: B

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
rolla? talán inkább róla. nem? bar ti ott a fogasnál biztos jobban tudjátok.

akkor most én mesélek neked.

1. van a floating disc, itt mutatja a jocek kollega egy hozzászólással feljebb.
2. van a brake floater pl a konakon, nem kell érte külföldre menni, eleg az x-factorba.

Feltöltött kép

csúnyán kevered a kettöt.

kissé te nézzél utána a dolgoknak, mielött megpróbálsz kioktatni olyan embereket, akik mar akkor tudtak mi az a tarcsafék, amikor te még a 3kereküddel kinlódtál az ovi udvarán.

bocsi
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F