Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2009. január 09. - 01:00

Írta 2009. január 09. - 00:58

Szerintetek van-e értelme (teló védelmére) egy fékmerevítõnek (tárcsafékhez)?
Írta 2009. január 07. - 22:02

akkor még tölts bele olajat, nem elég ami benne van. ha még késõbb fog be, akkor azzal soha nem állsz meg. gyári légtelenítéssel is be lehetett húzni a kormányigNos, sikerült. Illetve csak részben. A karból kötöttem ki a csöveket, a snitzer pedig nem ismert lehetetlent. Roppantógyûrû rá, kis csövecske bele, visszarak.
A légtelenítésbe viszont már nem fogtam bele azon egyszerû okból kifolyólag, hogy nem tudom milyen (érzésre) a levegõs, illetve a nem levegõs fék. :-S
A fék most pont olyan, mint a vágás elõtt volt. Kissé nagyobb a kar útja, de a "rugalmasság" nem igazán változott. A betétek koppanása után még 1 centit mozdulhat a kar. Lehet mozdulna 2-t is, de már nem merem erõltetni. Most akkor az lehet, hogy:
1: nem levegõsödött be
2: elõtte is levegõs volt.
Írta 2009. január 07. - 21:58

A légtelenítésbe viszont már nem fogtam bele azon egyszerû okból kifolyólag, hogy nem tudom milyen (érzésre) a levegõs, illetve a nem levegõs fék. :-S
A fék most pont olyan, mint a vágás elõtt volt. Kissé nagyobb a kar útja, de a "rugalmasság" nem igazán változott. A betétek koppanása után még 1 centit mozdulhat a kar. Lehet mozdulna 2-t is, de már nem merem erõltetni. Most akkor az lehet, hogy:
1: nem levegõsödött be
2: elõtte is levegõs volt.
Írta 2009. január 07. - 21:19

Írta 2009. január 07. - 16:16

Köszi mindent!
Írta 2009. január 07. - 16:02

Köszi Tamaska. A jó hír az, hogy sikerült megszerezni mindent a butikból.
2db szerelõ kit (roppantó gyûrû rézcsõvel), olaj, sárga mûanyag idom a satuhoz, sõt még talán csövek is vannak a készletben a légtelenítéshez.
Szóval már csak 1-2 fecskendõ kell.
Snitzer: igen, olyan. A butikban azt mondták teljesen jó, csak új (éles) legyen. Meglátjuk. (Ez a vágó nem nyomja össze a csövet? Illetve nem baj, hogy összenyomja?)
Még valami: ha a karnál bontom meg ahogy mondtad, ott van egy kis mûanyag (gumi?) gyûrû a becsatlakozásnál. Azt csak simán hátrább húzom és alatta van a csavar? Nem szeretnék kárt tenni semmiben...
de, egy kicsit eldeformalja, de vissza lehet utanna egyengetni egy fogoval, vagy akar kezzel is.
probalkozhatsz a kessel is, de nekem azzal altalaban szenvedosebb volt.
azt a muanyag boritast meg csak le kell huzni a csavarrol, igen
de most mar eleget irtunk, menjel es csinaljad

RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. január 07. - 15:52

Snitzer: igen, olyan. A butikban azt mondták teljesen jó, csak új (éles) legyen. Meglátjuk. (Ez a vágó nem nyomja össze a csövet? Illetve nem baj, hogy összenyomja?

Még valami: ha a karnál bontom meg ahogy mondtad, ott van egy kis mûanyag (gumi?) gyûrû a becsatlakozásnál. Azt csak simán hátrább húzom és alatta van a csavar? Nem szeretnék kárt tenni semmiben...
Írta 2009. január 07. - 15:44

Jah...snitzer akkor jó lesz vajon? Olyan többrétegû kevláros mûanyag a csõ?
olyan tobbretetgu igen. szovet van a kozepen, belul valami teflonos szeruseg kivul meg csak sima muanyag boritas.
a kevlart atvagni nehez csak igazan.
az a snitzer az nem tudom hogy micsoda, ha ilyen tapetavago-kes szeruseg, akkor inkabb hanyagolnam.
nekem egy ilyenem van, ezzel vagok bovdent is kulonosebb erofeszites nelkul is. valami hasonlo kellene szerintem

Pity_: szerintem folosleges koszorultetni belole, ha nem tul melyek a vajatok. majd az uj fekpofa rendbeteszi.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. január 07. - 12:51

Fékbetétet szándékozok cserélni Tektro auriga comp hidros fékemben. Még 1általán nincsenek elkopva, csak a "szakszervizben" légtelenitéskor eláztaták olajjal. A tárcsát letisztitotam, de a betéteket nem tudtam 100%-osan. Elõzõleg már javasoltátok, hogy cseréljem õket. Most jött el az ideje. A tárcsa nem teljesen sík, hanem körkörösen csíkos. Gondolom, ahogy a betét koptatta.
Feltudnám köszörültetni síkra. Érdemes lenne pár szazadot elvetetni belõle, hogy az új pofákhoz sik legyen ? Sokat nem akarok elköszörültetni belõle.
Pity
Írta 2009. január 07. - 10:41

Jah...snitzer akkor jó lesz vajon? Olyan többrétegû kevláros mûanyag a csõ?
Írta 2009. január 07. - 10:18

neha nem art ha van egy masik fecskendod is, amivel ki tudsz venni a kiegyenlitobol, hogy meg egy kicsit tudj utantolteni alulrol. hatha hoz fel ujabb bubikat
amikor mar ugy erzed hogy jo, akkor zard le a tartalyt, es huzd meg a feket jo sokszor, jo erosen. aztan nyisd ki, es tolts bele meg olajat ha kell. altalaban szokik kelleni
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. január 07. - 10:13

2: köszönöm; így járok el akkor. tehár alul nem bontom meg, és a légtelenítõ csonkon keresztül töltöm az olajat be akkor, amikor a karba már vissza van kötve a csõ nyitott kiegyenlítõtartály-fedél mellett?
Írta 2009. január 07. - 10:10

en a fekkarnal bontanam meg a dolgot, majd alulrol toltenem fel fecskendovel. a fektestben marado bubik nehezebben jonnek ki mint a karban levok.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. január 07. - 10:01

Akkor snitzer jó lehet csövet vágni? Karnál, vagy féktestnél érdemes megbontani a csövet? Olajat alulról érdemes betölteni? Vagy csak akkor ha meg van bontva alul? Ha nincs akkor használható a kiegyenlítõtartály a betöltésre?
Ha túl sok lenne a kérdés, akkor egy link is jó lenne ahol el tudok olvasni mindent (HU, vagy ENG).
KÖszi,
X
Írta 2009. január 07. - 01:17

Centire? Esetleg a súlyokat is tudod?
Amúgy 10-15 centivel rövidebb csõvel pont faja lenne...
Tamaska: fecskendõ kb. 10 forint a gyógyszertárban, szerintem csövet is tudok szerezni. Gondolom olyan kell, ami jó a légtelenítõcsonkra. Snitzert vagy mit szintén be tudok szerezni amennyiben megfelelhet. Sárga tosz van kettõ is (olyan likacsos valami), de az albiban nem láttam egyetlen satut sem. Ez feltétlen szükséges? Akkor egyszer használatos cumókból kell 2*1 réz valami a csõ belsejébe és 2*1 roppantógyûrû?
nem muszaj, csak ugy egyszerubb beletenni a cso belsejebe a rez bigyot. beletolni nem nagyon lehet, kalapalni kell bele. es ha a kezedben fogod es ugy utod az eleg lassu es fajdalmas modja a dolognak. tudom, probaltam

ketfele sarga muanyag dolog van, az egyik arra valo, hogy a fektestbe tedd bele amikor a fekbetetek nincsenek benne a dugattyuk kieseset megakadalyozando, a masik pedig egy olyan amiben van egy vajat, es ketto van belole. ezeket osszeforditva lehet kozrefogni a fekcsovet, es belefogni a satuba. [remelem ez nem csak szamomra ertheto

hopszi itt a likacsos.

ez csak tavtarto.
masik kep tul nagy itt a link
ezen vannak a masikfajta sarga bigyok. meg alul a kis futyik amik a csobe mennek, meg a ropigyuruk.
RAUH-Welt
B E G R I F F
Írta 2009. január 07. - 00:03

Írta 2009. január 07. - 00:01

Írta 2009. január 06. - 23:33

az amelyiknek olyan a dizájnja mint az xtr-nek?
az alu csillagosra gondolok....saint van de 180/160 kellene....de csak 203/160 van saintbol....
lehet marad akkor a nemalubakos xt....
kapható, már jó ideje... Sainthoz is ez van, XT-hez is.
Írta 2009. január 06. - 23:29