Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

Hali!
Segítsék kellene....a 08 XT fékem megadta magát a dugattyúnál nyomja az olajat (nem bírja a hideget) szedett már vaki szét ilyet, mert nem találtam hozzá mûsz. leírást ill.javító készletet sem találtam.
Örülnék, ha tapasztalatokat megosztanátok velem ....köszi.

Garis, vidd vissza!
otthon nem fogod tudni szétszedni

Kann Matti

Kann Matti

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.458 hozzászólás
Hali!
Segítsék kellene....a 08 XT fékem megadta magát a dugattyúnál nyomja az olajat (nem bírja a hideget) szedett már vaki szét ilyet, mert nem találtam hozzá mûsz. leírást ill.javító készletet sem találtam.
Örülnék, ha tapasztalatokat megosztanátok velem ....köszi.
Kill the Hill:szok: vagy fordítva?
www.kannmatti.kepeim.hu

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás

azért egy 9mm átütõs agy nemkicsit merevebb egy normál agynál

én azért nem tennékrá 10 forintot sem.hisz kis felületen érintkezik a villához egy csavarodásnál max kiforog a véfékszemeken.sozd el a villát és irány az apro.nem csak én ajánlom ezt.

sala

sala

Telóguru

• fórumtag
  • 13.254 hozzászólás
  • LocationSvájc

probáld ki de páran már megirták hogy a legjobb ha villát cserélsz lehet okoskodni midnen szirszarral de minimális merevséget érsz el vele

azért egy 9mm átütõs agy nemkicsit merevebb egy normál agynál

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
probáld ki de páran már megirták hogy a legjobb ha villát cserélsz lehet okoskodni midnen szirszarral de minimális merevséget érsz el vele

DéBé

DéBé

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.716 hozzászólás

agy? mivel gondolom gyorszaras rakhatsz bele barmilyen agyat, ugyanaz a 8mm-es palca tartja majd a kereket, szoval nem sokat nyer uj aggyal sem...

venni kell rendes villat

tudtommal van 9mmes vastagtengelyes is, az azért valamit csak ér

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás

Egy korrektebb agy javít valamit a merevségen, de egy fékmerevítõ... még a v-fékekkel sem boldogult el.
MAx cantilevert bírt el, és ott is csak a borzasztó tervezésû vázaknál ért valamit.
Ilyenek voltak a '94 '95-ös GT vázak is..

agy? mivel gondolom gyorszaras rakhatsz bele barmilyen agyat, ugyanaz a 8mm-es palca tartja majd a kereket, szoval nem sokat nyer uj aggyal sem...

venni kell rendes villat

stellaz

stellaz

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.932 hozzászólás

Egy korrektebb agy javít valamit a merevségen, de egy fékmerevítõ... még a v-fékekkel sem boldogult el.
MAx cantilevert bírt el, és ott is csak a borzasztó tervezésû vázaknál ért valamit.

Nekem van azokból az idõkbõl való GT alu vázam. A "borzasztó" tervezésnek hála jobban tompít a segge a mai s bandes hiper szuper vázaknál, ellenben a fékkel sincs probléma... :)

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás

Ride everywhere.

.

gakos

gakos

törzsvendég

• fórumtag
  • 947 hozzászólás
nem csavarodas ellen van, hanem V-fekhez talaltak ki, hogy ne nyomja szét a tarto tuskeket egy erosebb fekezesnel, inkabb acel vazon latom ertelmet.

----

FÁJVÓ

----

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
sokat nem ersz vele...csavarodas ellen sem....
ha satnya a villa akkor arra rakhatsz barmit, nem sokkal lesz jobb....

KaLeun

KaLeun

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás

Leginkább V-fékhez találták ki, hogy ne nyitogassa a villát.

Csavarodás ellen gondoltam.

Pity_

Pity_

vendég

• fórumtag
  • 87 hozzászólás
  • LocationAjka
Köszi a választ tamaska !

Az lenne még a kérdésem, hogy milyen tipusu fékbetéetek vegyek ?
Az ebike-on néztem tektro auriga comp-hoz valót.
http://ebike.hu/term...arcsafek/11372/
Ez elvileg jó hozzá + még a Shimano Deore M525-höz is. Elvileg akkor vehetek csári shimano-t is ?
Van az oldalon Aligator és a2Z tipusu. Jó lenne valamelyik vagy tudnátok ajánlani valami másikat. Nincs tapasztalatom a tipusok közötti különbségben.

Köszi : Pity

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
nincs

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Leginkább V-fékhez találták ki, hogy ne nyitogassa a villát.

KaLeun

KaLeun

vendég

• fórumtag
  • 23 hozzászólás
Üdv!

Szerintetek van-e értelme (teló védelmére) egy fékmerevítõnek (tárcsafékhez)?

rbalint88

rbalint88

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.387 hozzászólás

Nos, sikerült. Illetve csak részben. A karból kötöttem ki a csöveket, a snitzer pedig nem ismert lehetetlent. Roppantógyûrû rá, kis csövecske bele, visszarak.

A légtelenítésbe viszont már nem fogtam bele azon egyszerû okból kifolyólag, hogy nem tudom milyen (érzésre) a levegõs, illetve a nem levegõs fék. :-S

A fék most pont olyan, mint a vágás elõtt volt. Kissé nagyobb a kar útja, de a "rugalmasság" nem igazán változott. A betétek koppanása után még 1 centit mozdulhat a kar. Lehet mozdulna 2-t is, de már nem merem erõltetni. Most akkor az lehet, hogy:

1: nem levegõsödött be
2: elõtte is levegõs volt.

akkor még tölts bele olajat, nem elég ami benne van. ha még késõbb fog be, akkor azzal soha nem állsz meg. gyári légtelenítéssel is be lehetett húzni a kormányig

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Nos, sikerült. Illetve csak részben. A karból kötöttem ki a csöveket, a snitzer pedig nem ismert lehetetlent. Roppantógyûrû rá, kis csövecske bele, visszarak.

A légtelenítésbe viszont már nem fogtam bele azon egyszerû okból kifolyólag, hogy nem tudom milyen (érzésre) a levegõs, illetve a nem levegõs fék. :-S

A fék most pont olyan, mint a vágás elõtt volt. Kissé nagyobb a kar útja, de a "rugalmasság" nem igazán változott. A betétek koppanása után még 1 centit mozdulhat a kar. Lehet mozdulna 2-t is, de már nem merem erõltetni. Most akkor az lehet, hogy:

1: nem levegõsödött be
2: elõtte is levegõs volt.

ridelife

ridelife

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.636 hozzászólás
csak anyit hogy nekem még fémszövetes fékcsövet is sikerült vágni nagydarab csípõfogóval.nem para szépen vágta deformálás nem para.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Melózok még...az asszony meg rám testálta a bevásárlást is; szal majd 18 óra után. ;)

Köszi mindent!