Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18551 hozzászólás a témában

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás
nekem egyszer fémszilánk szorult a dugattyúba, akkor nem ment vissza. eltávolítás óta jó.

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás

Javaslatod szerint jártam el. A belsõ - rakoncátlan - dugattyú továbbra is hibásan mûködik: betoltam ütközésig (be lehetett), majd fékezés (tárcsával): a dugattyú nem húzódik vissza. A jól mûködõ dugattyút nem lehet benyomni, csak annyit mozog, aminnyit szükséges. Ezek szerint levegõ lehet a rosszul mûködõ dugattyú mögött?

Nagy valószínûséggel! nekem ugyan ez volt az aviddal, csak ott mind a két oldalon ezt csinálták a dugattyúk... tömítéssel volt valami probléma a féktestben és kb 3 szor vittem el kilégteleníteni kb2 honap alatt , mire rájöttek hogy ez a hiba.... egyedül annyi különbség voltt, hogy nekem a fékkar is iszonyat lassan jött vissza..
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Skacok; mennyire javallott / lehetséges fékcsövet othon méretre vágni? Mûszaki érzékem van, tárcsaféket még nem szervizeltem (kerékpáron). Kell a vágáshoz spéci szerszám? Igényeltetik gyári légtelenítõ kit? (Shimano service manualban egy csõ van meg egy zacsi, mint segédeszköz)

Elnézést ha már szerepelt a kérdés.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Úgy érted becsúszók közt?

Magoo

Magoo

bentlakó

• fórumtag
  • 7.014 hozzászólás

elol igy szoktuk

szerintem jobb helye van a fékvezetéknek a külsõszár belsõ oldala mentén, mert így nem akad bele semmibe firkánál.

Úgy érted becsúszók közt?

igen, pontosabban a kerék és a bal becsúszó közt.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Hû...nagyon faja. Kéne 4 db, amibõl 1-ben horony van. Next time bekapcsolódom egy crc rendelésbe!

X

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Még 4 db kis mûanyag toszt kéne szerezni a V-fék tüskék helyére. Kapható ilyen?

ez a legpimpebb megoldas. van a sima imbuszfeju, meg van a masik amiben a vajat van, hogy a fekcsovet vezessed benne.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Lord_Leslie

Lord_Leslie

Házigazda

• globális moderátor
  • 17.297 hozzászólás

ket huzozar kell osszesen, egy a fekhidhoz, egy a labhoz, aztan kesz is.

van aki athuzza a ket becsuszo kozott, es ugy hatul le, vegulis ahogy jobban tetszik.

a lábhoz én nem raktam.. kiadja a csõ íve alapban.

lásd itt lenn: Táltos Csacsi
Fekete Bárány........ Táltos Csacsi
.......+++Eladó "kacatok"+++...........:openarms: Lokálpatrióta Házigazda

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Tényleg az enyém? Akkor utánanézek kicsit. ;) Autónál már bejött!

Na off vége, akkor majd kérdezõsködök...

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás
igen.
legalábbis a multkor elõttem vettek ilyesmit.
amit be kell csavarni a helyére, kis mûanyag pöcök?
nekem a Calderában volt. ha megtalálod, a tied.:)

de hátha vmelyik bicaj boltban van kimaradva ilyesmi, vagy amúgyis lehet kapni.

Izomtéridõninja-geológus!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Még 4 db kis mûanyag toszt kéne szerezni a V-fék tüskék helyére. Kapható ilyen?

Zoomstag

Zoomstag

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.046 hozzászólás

elol igy szoktuk

ez nekem is jól jött.
úgyhogy köszi.:)

nekem most elég furcsán van elvezetve (képet nem tudok mutatni), de mûködõképesnek látszik így is. végül is nem lehet olyan sokat variálni.

Izomtéridõninja-geológus!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Köszi a képet, így már világos. Váltóbowdennel nem lesz gond, marad a helyén, eddig is a fékbowden futott a szélsõ, C-szemben.

Más. Meglazítottam a gyorszárat, mozdítottam a keréken. Visszazártam. Nem cicereg. :D

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
hatso fekcso szerintem ahogy esik, azt nem nagyon lehet elrontani, inkabb arra ugyelj, hogy a valtobovden ne torjon nagyon meg, a fekcsonek mindegy. a bovdennak nem.

elol igy szoktuk

ket huzozar kell osszesen, egy a fekhidhoz, egy a labhoz, aztan kesz is.

van aki athuzza a ket becsuszo kozott, es ugy hatul le, vegulis ahogy jobban tetszik.
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Ok, köszi. Akkor holnap valahogy bejuttatom a Récseibe (ez van közel). Remélem sikerül csöveket rövidíteni, légteleníteni, kialátétezni.

További szépet,
X

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
minden komoly bringaboltban lennie kell ilyen alatetnek, nalam az alkatreszes dobozban is van vagy 10, persze azt nem tudom mire fogom hasznalni, de eltettem oket hogy jo lehet meg valamire :)

adnek szivesen, de sztem a RideBikebol hamarabb es olcsobban szerzel ;)

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Köszi a gyors választ!

1: Igen, amennyire látom a dugattyúk pont egybeesnek a tárcsa fékezõfelületével, szal valószínûleg jól raktam fel az adaptert. Úgy értettem egyébként, hogy indkét IS adapter kérdõjel-alakú, és hogy a kérdõjel hasa alul kell hogy legyen, vagy felül (most alul van).
2: Ok, akkor állítom is kényelmesre. :)
3: Köszi, akkor próbálok találni ilyen alátáteket valahol. Bringásboltokban (Ridebike pl.) fellelhetõ ilyen, vagy csavarbolt?
4: megkönnyebbültem. :)

Köszi még eccer,
X

ps: fékcsõ elvezetésére van valami ajánlott módszer (úgy értem hogy hol fusson, mit hol keresztezzen), vagy ahogy épp kényelmes?

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
1: ezt magyarazd el jobban. bar ha a betet kozepe fog a tarcsa fekfelulet egeszen, akkor jol all. latszik az ha fejjel lefele van, mert ugy nagyon nem passzol. szoval ha fent van akkor gyanitom jol raktad fel.
2: ez csak addig van igy, amig legtelenited. addig parhuzamosan alljon. aztan hasznalat kozben mar ugy allitod ahogy kenyelmes
3: az a megoldas csak a PM-es adapternel mukodik sajna. az IS az olyan hogy meghuzod a csavarokat, aztan megforgatod a kerekeket, aztan alatetezel. aztan anyazol mert meg mindig cicerek. es megint alatetezel. es igy tovabb amig jo nem lesz. kell par nagyon vekony alatet [kolasdoboz vastagsagu] es azokkal kell kijatszani a kozepallast.
4: ha 5percre forditod fejre semmi baja nem lesz. nyilvan ugy hagyni egy hetig mar inkabb nem kellene, de azert ne parazd tul

RAUH-Welt
B E G R I F F

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Láma kérdések (felszereltem elsõ tárcsafékemet):

1: az IS adaptereknek mindig az öblösebb része van alul? (hátsó 160-ason jelölik, elsõ 180-ason nem.
2: SLX tájékoztatójában írják, hogy a kiegyenlítõtartály legyen párhuzamos a talajjal. Ezt mennyire kell komolyan venni? Úgy lenne kényelmes, ha megbillenteném 20-30 fokban elõre.
3: úgy próbáltam belõni a féket ahogy itt olvastam. adaptercsavarokat megtéptem, féktestet adapterhez rögzítõket lazán hagytam. kart meghúztam, csavarokat rögzítettem. mégis cicereg, a külsõ pofa befelé hajlítja a tárcsát. megoldás?
4: most már tényleg nem fordíthatom fejjel lefelé a bicót a belevegõsödés veszélye nélkül (shimano looser's manual)?

Köszi a válaszokat elõre is,
X

palladium

palladium

vendég

• fórumtag
  • 47 hozzászólás

Szedd ki a betéteket, tisztítsd meg a dugattyúkat, és utána óvatosan próbáld meg kicsit viszább nyomni. utána vissza a betéteket és talán jóó lesz.

Javaslatod szerint jártam el. A belsõ - rakoncátlan - dugattyú továbbra is hibásan mûködik: betoltam ütközésig (be lehetett), majd fékezés (tárcsával): a dugattyú nem húzódik vissza. A jól mûködõ dugattyút nem lehet benyomni, csak annyit mozog, aminnyit szükséges. Ezek szerint levegõ lehet a rosszul mûködõ dugattyú mögött?