Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás

Szal, ha úgy sikerül az egyik oldalit markolatig kell húzni a másikat meg 2 mm-t és blokkol? Az azért gáz, vagy nem? Akkor ahogy kopik a fékpofa egyre beljebb lesz lesz...:(

miert neked a ket oldali fekpofahoz ket fekkarod van? egyszerre nyomnak, es ugyanannyit mozdulnak be. a mechanikus feken azert allithato a fekpofa, mert a kullo feloli oldal nem mozdul.

a hidraulikust ugy allitod be, hogy a ket pofa kozott kozepen legyen a tarcsa. ha ez megvan, akkor mukodik tokeletesen. ha nem igy allitod be az a te hibad nem a feke...
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Bikertigger

Bikertigger

maximus

• fórumtag
  • 21.272 hozzászólás

Sok sebbõl vérzel:D
Amennyiben megveszed a hirdetett terméket, akkor megkapod az elsõ (bal oldali) képen szereplõ fékváltókart, a hozzá tartozó hidraulikus fékkábelt (róla nincs kép a hirdetésben), és a második (jobb oldali) képen szereplõ, "Saint" feliratú alkatrészt - az adaptert, amire rá van csavarozva a képen, nem. Mindezt készre szerelve, olajjal feltöltve. Ahhoz hogy használni tudd a kerékpárodon, kell hozzá vásárolnod egy számodra szimpatikus méretû féktárcsát (a problémák elkerülése végett legyen ez is Shimano márkájú), valamint a féktárcsa méretének megfelelõ tárcsafék adaptert (ez is legyen Shimano). Elsõ fék esetén figyelni kell arra, hogy a teleszkópon milyen tárcsafék rögzítés pont van (IS standard vagy Post Mount /PM/).

és mindehhez pluszban még az sem hátrány ha a kerék tárcsás aggyal van fûzve...:)
"Az Ég szemébe nézve, Széttárt karral áll, Halálos viharra vár egy haldokló világ "
Az idézet a Nemesis együttes Éden c. számából való

Psy

Psy

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás

a dugattyú önbeálló, a nyomáspontot viszont nem tudod rajta állítani.

Szal, ha úgy sikerül az egyik oldalit markolatig kell húzni a másikat meg 2 mm-t és blokkol? Az azért gáz, vagy nem? Akkor ahogy kopik a fékpofa egyre beljebb lesz lesz...:(

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 hozzászólás
Fuuuh nem kicsit
Még egyelöre ugyse lesz belöle semmi még kell egy kis zsé, csak elkezdek nézelödni hogy mit hol mennyiért meg föleg hogyan:D

CUBE... your life!!!

kotomi007

kotomi007

törzsvendég

• fórumtag
  • 557 hozzászólás

Amennyiben megveszed a hirdetett terméket, akkor megkapod az elsõ (bal oldali) képen szereplõ fékváltókart, a hozzá tartozó hidraulikus fékkábelt (róla nincs kép a hirdetésben), és a második (jobb oldali) képen szereplõ, "Saint" feliratú alkatrészt - az adaptert, amire rá van csavarozva a képen, nem. Mindezt készre szerelve, olajjal feltöltve. Ahhoz hogy használni tudd a kerékpárodon, kell hozzá vásárolnod egy számodra szimpatikus méretû féktárcsát (a problémák elkerülése végett legyen ez is Shimano márkájú), valamint a féktárcsa méretének megfelelõ tárcsafék adaptert (ez is legyen Shimano). Elsõ fék esetén figyelni kell arra, hogy a teleszkópon milyen tárcsafék rögzítés pont van (IS standard vagy Post Mount /PM/).

Szegénynek most feladtad a leckét...:D
"Ne adj igazat.
Neked túl sokba kerül;
nekem meg épp van."

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
a dugattyú önbeálló, a nyomáspontot viszont nem tudod rajta állítani.
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

Psy

Psy

vendég

• fórumtag
  • 32 hozzászólás
Hogy állíthatóak be a hidraulikus tárcsafékek? nekem bb5 bowdenes van és ott lehet a fékpofát és a bowdent is állítani, hogy optimális helyen legyen a fékkaron a fogáspont. néztem a juicy 3-ast és sehol semmi tekerentyû? hol lehet beállítani a pofa-rotor közti távot?

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 hozzászólás
asszem értem tehát ha vennék egy ilyet http://piacter.bikem...=213301&cat=500
akkor az elsö képen levö cuccot kapnám igaz:D:D

CUBE... your life!!!

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Houston!!! Van egy kis probléma.:D

A Saint feliratú a féknyereg, az alatta lévõ fekete alkatrész az adapter, de hogy teljesen egyértelmû legyen: http://www.bikemarke...eszlet&tid=1628 - ez egy elsõ adapter
http://www.bikemarke...eszlet&tid=1366 - ez pedig egy hátsó

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 hozzászólás
Akkor most meik :D avilágosabb szürke ahol rá van irva hogy saint vagy csak a fekete rész az adaper?

CUBE... your life!!!

Rapax

Rapax

vendég

• fórumtag
  • 154 hozzászólás
Igen, leszámítva a rá rögzített féktestet:)

Máté85

Máté85

vendég

• fórumtag
  • 223 hozzászólás
Tárcsaféknél mit neveznek adapternek ? Ezt :http://piacter.bikem...ge=saint_29.jpg

Bocsi ha magyon láma a kérdés:$

CUBE... your life!!!

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás

kapard le a festéket vagy a lakkot a csavar alatt,és nem fog elmozdulni;)
streetlegalnál nekem is volt ilyen probléma,azóta mûködik.

Darab csiszolóvászon beszorít...

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás

Nincs összekenve a konzolom, meg van rendesen tépve a csavar, és van alátét is... a kerék nem mozdul el sosem, de ez már vagy ötödször..

kapard le a festéket vagy a lakkot a csavar alatt,és nem fog elmozdulni;)
streetlegalnál nekem is volt ilyen probléma,azóta mûködik.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
az hiba. elfogytak az ötletek.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Nincs összekenve a konzolom, meg van rendesen tépve a csavar, és van alátét is... a kerék nem mozdul el sosem, de ez már vagy ötödször..

Ride everywhere.

.

pali kj

pali kj

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.505 hozzászólás
ha nincs nagyon összekenve semmivel a fékkonzol akkor nem szabad elmozdulnia. ahogy a tengelynek se a csúszópapucsban. az erõ nem minden. a súrlódás tartja a helyén, amit természetesen a csavarok meghúzásával is tudsz szabályozni, és még sok egyéb tényezõvel, pl a súrlódó (tapadó) felületek nagyságával, pl alátét.

:chin: Két kéz, és csak egy száj... ez a probléma az ivással!

http://tiszatavitekerok.hu/:bell:

AGA

AGA

AGA

• fórumtag
  • 2.353 hozzászólás
Én is erre gondoltam. Akkor megerõsítettél, Köszi.

Ride everywhere.

.

MC Pite

MC Pite

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.388 hozzászólás
Én annyit láttam amit fent linkeltem. Lemaradtam róla hogy nem tekerõs irányba mentél el. Ha meg elbeszélnénk egymás mellett akkor arra voltam kíváncsi hogy neked miért nem kéne hátra tárcsa soha többet.

Állítható téfékszem? Képet kaphatnak a kevésbé mûveltek? Ha egy pl bõ centis nút akkor eszetrgáltatni a maradék helyre egy 0 alakú perselyt amit átmenõ vékonyabb csavarral oda tudsz rögzíteni?

"A hegyikerékpározás több mint versenysport, a természetközpontúan gondolkodó, egészségmegőrző,aktív életstílust kedvelő emberek szabadidősportja." Paripám