Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Posted 2016. May 02. - 19:37

Posted 2016. May 02. - 06:44

Ismerek egy szerelőt aki többször is azt mondta nekem hogy magától kiegyenesedik, de nekem nem vált be
Van rá spéci szerszám de én sima fogóval (több réteg zsebkendővel bélelve hogy ne karcoljam meg) szoktam kiegyenesíteni.
Viszont ha új és rögtön ilyen akkor a boltban meg kéne oldaniuk. Műanyag hang passz, lehet hogy csak rosszul van beállítva, ha új még be kell kopnia stb. Ha úgy is elviszed a nyolcas miatt meg tudják mondani.
Köszönöm!

Posted 2016. May 01. - 16:29

A másik, hogy van egy pici 8as a hátsó féktárcsában. Menet közben vettem észre barátnőm alatt. Ez visszaállhat, vagy esetleg otthon vhogy neki lehet állni kiegyenesíteni? Vagy vigyem vissza a boltba hogy oldják meg?
Ismerek egy szerelőt aki többször is azt mondta nekem hogy magától kiegyenesedik, de nekem nem vált be Van rá spéci szerszám de én sima fogóval (több réteg zsebkendővel bélelve hogy ne karcoljam meg) szoktam kiegyenesíteni.
Viszont ha új és rögtön ilyen akkor a boltban meg kéne oldaniuk. Műanyag hang passz, lehet hogy csak rosszul van beállítva, ha új még be kell kopnia stb. Ha úgy is elviszed a nyolcas miatt meg tudják mondani.
Posted 2016. May 01. - 10:48

Nem vagyok még ismerős tárcsafékkel kapcsolatban, ezért nem tudom normális-e a következő dolog: új tárcsafék esetében egy új bringán mintha valami kemény műanyag dörzsölődne a féktárcsához. Karistoló hang és érzés. Normális ez? Be kell kopnia? Vagy ez gond? Esetleg szar lehet a fékbetét?
A másik, hogy van egy pici 8as a hátsó féktárcsában. Menet közben vettem észre barátnőm alatt. Ez visszaállhat, vagy esetleg otthon vhogy neki lehet állni kiegyenesíteni? Vagy vigyem vissza a boltba hogy oldják meg?
Előre is köszi a válaszokat!
Bence
Posted 2016. April 21. - 13:29

Én pedig nem csak hallottam, tapasztaltam is. Volt (illetve van) 785-ösöm, XTR-em is 2 évig. a 8000-nél vándorol a nyomáspont fékezés közben, nem olyan konzisztens a teljesítménye, mint a régebbi modelleké. Hallani is hallottam ismerősöktől, nem csak tapasztaltam, szóval nem lehet egyedi eset.
Köszi, akkor ez eldőlt!
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
BDPST melókeresés in progressz..ha tudsz valamit ne titkolózz!
Posted 2016. April 21. - 12:33

Én úgy hallottam a 785-ös széria jobb választás, mint a 8000-es.
Én pedig nem csak hallottam, tapasztaltam is. Volt (illetve van) 785-ösöm, XTR-em is 2 évig. a 8000-nél vándorol a nyomáspont fékezés közben, nem olyan konzisztens a teljesítménye, mint a régebbi modelleké. Hallani is hallottam ismerősöktől, nem csak tapasztaltam, szóval nem lehet egyedi eset.
- albertfish likes this
Posted 2016. April 21. - 12:32

Végignyálaztam vagy 40 oldal pinkbike stb forumot, ők is arra jutottak hogy fékkaron kívül nincs szinte eltérés.
Akkor asszem az lesz az xtr helyett, a hűtőbordás betéttel meg teszek egy próbát, bár abból a fémest nem annyira dicsérték.
Egy Házam van, annak az Égbolt a teteje,padló a végtelen Föld, falak nincsenek.Apám a Nap, Hold Anyám, Csillagok a gyermekek,határtalan horgolják illatok a kertemet.Óceánkád, láng a lámpa, arcom tóban mosom,hegytetõ az irodám, ottan, józan gondolkozom..
Posted 2016. April 21. - 12:28

Végül arra jutottam hogy viszlát xtr, jöhet az utód.
Alapból az slx-et írják mindenhol mint legjobb ár-érték arányú fék, főleg ha hűtős fékbetétet is hozzácsapom.
De közben láttam hogy van az xt-ből már újdonság, a BRM8000-as. Amit szívesebben vennék, mégis vagy 2-3évvel újabb modell.
Kérdésem az lenne, hogy került valami újítás bele, vagy a "bordázott" fékkar és a szép fekete szín az össz? Igen van internet, de nem nagyon találok pár sornál bővebb fejtegetést, inkább csak ilyen rövid csekkolásokat azt is a teljes szettről.
Posted 2016. April 21. - 11:12

Végül arra jutottam hogy viszlát xtr, jöhet az utód.
Alapból az slx-et írják mindenhol mint legjobb ár-érték arányú fék, főleg ha hűtős fékbetétet is hozzácsapom.
De közben láttam hogy van az xt-ből már újdonság, a BRM8000-as. Amit szívesebben vennék, mégis vagy 2-3évvel újabb modell.
Kérdésem az lenne, hogy került valami újítás bele, vagy a "bordázott" fékkar és a szép fekete szín az össz? Igen van internet, de nem nagyon találok pár sornál bővebb fejtegetést, inkább csak ilyen rövid csekkolásokat azt is a teljes szettről.
Posted 2016. April 19. - 23:02

Sziasztok !
Avid Elixir 5 - höz keresek fékbetét rögzítő csavart illetve - és ez a legfontosabb - azt a kis csavart ami a féktesten a légtelenítő furatban van. Ahogy néztem a fékkaroknál is ugyanilyen kis csavarok vannak. Ha valakinek esetleg lenne Elixir sorozatból egy legyalázott használhatatlan hibás darab és hajlandó kiszedni belőle a csavarokat, vagy van valami ötlete azt megköszönném.
Posted 2016. April 17. - 22:40

Sziasztok!
Ez a problémám:https://drive.google...TJhdk04NzQ/view
Várom a tipeket, hogy mi lehet ez a hang és hogy tudom megszüntetni.
Zsír új fékszett, minden csavar meghúzva. Olyan, mintha a tárcsát megfogná a fék, de a kerék tovább fordulna.
Youtube-on van pár ilyen video, elég valószínű, hogy a Crossride kerékszetted agya felől jön ez a hang, az agy 2 részből van összerakva és egy idő után elkezdi ezt csinálni, kommentekben is írják.
https://www.youtube....h?v=3x1qF-N3XA8
Edited by madgab, 2016. April 17. - 22:41.
Posted 2016. April 15. - 11:58

Szerencsere a forditott huzasiranyu hatso valtokat is elfelejtette a shimano.
Összefügg, ha nincs olyan váltókar, akkoe nem is kell hozzá váltó sem
Posted 2016. April 15. - 10:37

Az is kérdés amúgy, hogy milyen hatsó váltón van a bringán, mert a Dual control csak Low normal (fordított) rugóirányú váltóval az igazi. Ha hagyományos váltó van hátul, akkor nem is érdemes próbálkozni, mert rossz lesz.
Szerencsere a forditott huzasiranyu hatso valtokat is elfelejtette a shimano.
Posted 2016. April 15. - 09:29

hagyományos fékkarral és váltókarral is lehet egyidejűleg fékezni és váltani.
annyi hátulütője azért mindenképpen van a dolognak, hogy a dualcontrol 9-es rendszerhez van. tehát nincs kuplungos váltó... már persze, ha ez fontos. én is tennék egy pluszpontot az slx mellé.
Igen lehet, de nekem sokkal sokkal kényelmetlenebb ezen, pedig a másik bringá, amit használok Sram X1 váltás és XT fékek vannak. Ezért is mondtam, hogy izlés kérdése.
Az is kérdés amúgy, hogy milyen hatsó váltón van a bringán, mert a Dual control csak Low normal (fordított) rugóirányú váltóval az igazi. Ha hagyományos váltó van hátul, akkor nem is érdemes próbálkozni, mert rossz lesz.
Posted 2016. April 14. - 22:04

Legyen egy ellenvélemény is.
Én imádom a dual control-t. Csak LX szintü, de hidraulikus. Esésnél sem törik le a fékkar, fékezés közben már lehet vele könnyen váltani. Alig foglal helyet a kormányon. Vettem is tartaléknak egyet a régi bringámra.
Amúgy egyértelmüen izlés dolga, lehet nagyon szeretni és nagyon utálni. Köztes nincs. Próba nem ártana vásárlás elött.
hagyományos fékkarral és váltókarral is lehet egyidejűleg fékezni és váltani.
annyi hátulütője azért mindenképpen van a dolognak, hogy a dualcontrol 9-es rendszerhez van. tehát nincs kuplungos váltó... már persze, ha ez fontos. én is tennék egy pluszpontot az slx mellé.
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Posted 2016. April 14. - 14:20

Legyen egy ellenvélemény is. Én imádom a dual control-t. Csak LX szintü, de hidraulikus. Esésnél sem törik le a fékkar, fékezés közben már lehet vele könnyen váltani. Alig foglal helyet a kormányon. Vettem is tartaléknak egyet a régi bringámra.
Amúgy egyértelmüen izlés dolga, lehet nagyon szeretni és nagyon utálni. Köztes nincs. Próba nem ártana vásárlás elött.
Posted 2016. April 14. - 10:40

Ok, köszi mindenkinek. Láttam máshol is 16 ezerre leakciózva, és mégis csak xtr... de hagyom magam lebeszélni.
(Közben megtaláltam a régi profilom is.)
Én nem akarlak lebeszélni :-).
Ki kellene próbálnod valahol, mert neked lehet tetszene.
Nekem valahogy nem állt kézre ez a pöckölgetős váltás.
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
Posted 2016. April 14. - 09:41

Ok, köszi mindenkinek. Láttam máshol is 16 ezerre leakciózva, és mégis csak xtr... de hagyom magam lebeszélni.
(Közben megtaláltam a régi profilom is.)
Posted 2016. April 14. - 08:47

ez talán mindenidők mtb cuccai közül ,az egyik legnagyobb zsákutca
még egy városi vagy egy treking bringára el tudom képzelni, de terepre..
Egyetértek.
Használtam a dual controlt egy ideig, igaz mechanikus tárcsafékkel, de nekem nem jött be. Már a dual control. Eladtam.
Canyon Spectral 29 AL 5
rasti rusti
Posted 2016. April 13. - 18:44

Sziasztok!
Baromi régen fórumoztam, és a tekerésen kívül nem nagyon foglalkoztam a technikai újdonságokkal az utóbbi években, szóval kicsit lemaradtam.
Féket vennék egy Hayes nine után, és láttam, hogy egy régebbi dual control xtr nagyon le van árazva pár helyen. Ez:
http://ridebike.hu/t...ikus-tarcsafek/
Nem akartam dual controlozni, de ennyiért erősen elgondolkoztam, hogy kipróbálom. A kérdésem az lenne, hogy milyen hátulütőkkel kell számolnom?
(Azt tudom, hogy egy PM adaptert majd szereznem kell.) 80 kg alá, kb all mountain felhasználás a cél. Mit gondoltok?
húsevőtelefonfülke
ez talán mindenidők mtb cuccai közül ,az egyik legnagyobb zsákutca még egy városi vagy egy treking bringára el tudom képzelni, de terepre..