Egy kis adalék hogy mikor cseréljünk tárcsát a gyártói ajánlások.
http://velonews.comp...in-holes_252053
Egy kis adalék hogy mikor cseréljünk tárcsát a gyártói ajánlások.
http://velonews.comp...in-holes_252053
Sziasztok!
Nagyon egyszerű kérdés:
Az egyszer meghúzott, becsavart roppantógyűrűs anyát, ha kicsavarom, majd később ugyanazzal a roppantógyűrűvel visszatekerem, az jó lesz, vagy ereszteni fog?
jó lesz
Sziasztok!
Nagyon egyszerű kérdés:
Az egyszer meghúzott, becsavart roppantógyűrűs anyát, ha kicsavarom, majd később ugyanazzal a roppantógyűrűvel visszatekerem, az jó lesz, vagy ereszteni fog?
Na, SLX lett apróból. Már csak egy 160-as hat csavaros tárcsa kellene aztán rendben van a fék.
az már nem egy bonyolult feladvány:)
http://apro.bikemag....mm-l312033.html
http://apro.bikemag....60-l310702.html
Kisherceg módosította - 2015. október 11. - 15:57
"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."
"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"
Na, SLX lett apróból. Már csak egy 160-as hat csavaros tárcsa kellene aztán rendben van a fék.
Ha teheted shimano...
Erre jutottam én is sok sok olvasás után, hogy Shimanoval kisebb a rizikó. Ez eldőlt. Már csak CX/gravel vázméretezés bajom van. Meglátogatom azt a topikot is.
Köszönöm a választ! Még annyit, hogy Shimano és Sram között van különbség a BR-RS785, Rival, Force között vagy ne tököljek és vegyek majd egy bringát.
Sziasztok,van most valami best-buy shimano olajos tárcsafék (160 mm tárcsa, PM rögzítés)?A városi gépemre az országúti fék helyett kellene valami, amivel meg lehet állni.
attól függ, mennyit szánsz rá....
https://www.bike-com...BR-M615-p35460/
Aske módosította - 2015. szeptember 27. - 12:53
Pár hétig nem használtam a bringát, és most a az első fék felsikít, mikor már majdnem megáll a bringa. Furcsa, hogy a hátsó az csöndes, mint régen.
Mitől lehet, és hogyan lehetne orvosolni?
Fékpofák: Shimano G01S
Első féktárcsa: Shimano Deore SM-RT62-M 180mm
Hátsó féktárcsa: Shimano Deore SM-RT63 160mm
Köszönöm a választ! Még annyit, hogy Shimano és Sram között van különbség a BR-RS785, Rival, Force között vagy ne tököljek és vegyek majd egy bringát.
Az M785 alapján sz R(S)785-es féknyereg is szuper lehet, de azt nem tudom, hogy országúti vonalon mit tud a fékkar. Az MTB-s XT féknél a mind a féknyereg, mind a kar tudása profi.
tizenéve létezik tárcsafék mtb-re, az elmúlt pár évet leszámítva a legtöbbeknél gyorszárral van/volt rögzítve a kerék a tárcsafékes bringában. cx-en miért ne működne? persze, az átütőtengely jobb, de cx bringán nem ez lesz a szűk keresztmetszet.
Tárcsafék irányából QR Thru Axle témában van kérdésem. Már három éve agyalok CX bringában. Most kezdik behozni az átütős tengelyeket. Érdemes megvárni, hogy mi lesz a szabvány és nem most vásárolni vagy jó lehet egy gyorszáras megoldás is? Mennyire tart stabilan egy gyorszár fékezéskor? Elmozdulhat? Ilyenekre gondolok.
tizenéve létezik tárcsafék mtb-re, az elmúlt pár évet leszámítva a legtöbbeknél gyorszárral van/volt rögzítve a kerék a tárcsafékes bringában. cx-en miért ne működne? persze, az átütőtengely jobb, de cx bringán nem ez lesz a szűk keresztmetszet.
Tárcsafék irányából QR Thru Axle témában van kérdésem. Már három éve agyalok CX bringában. Most kezdik behozni az átütős tengelyeket. Érdemes megvárni, hogy mi lesz a szabvány és nem most vásárolni vagy jó lehet egy gyorszáras megoldás is? Mennyire tart stabilan egy gyorszár fékezéskor? Elmozdulhat? Ilyenekre gondolok.
Ne politizáljunk légyszíves!
Amúgy nekem is ez jutott eszembe
A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány
Cserélj kormányt.
Sziasztok!
25.4-es kormányhoz keresek fékkarokat. A fékkarok többsége 22.2-es bilincsméretű, én viszont közel szeretném feltenni a stucnihoz, ahol már vastagabb a kormány. Mitévő legyek, tudtok segíteni, a neten nem nagyon találok ilyen fékkarokat?
Köszi!
Valóban, a huzalszikra is tökéletes választás lehetne, ha nem lennének anyaggal határolt szegmensek, de amúgy nem kell aggódni a hő miatt sem, hiszen vagy víz vagy olaj vagy egyéb emulziós folyadék hűtés alapból adott.
amúgy huzalszikrát inkább nagyobb keresztmetszetű munkadarabnál alkalmaznak ahol számít még a precizitás de a lézer/víz penetritása már korlátozott.
Amúgy meg gaboca1 már belinkelte a tutit úgyhogy kár ezen görcsölni
A keréknél, csak a kerékpár nagyobb találmány
Huzalszikrán vágatnám ki. A szélességét köszörüléssel munkálnám készre.
Nem vagyok nagy ismerője, de azzal a külső felület oké, és a belső területek. ha jól tudom a huzalosnak valahol el kell indulni, mivel gyakorlatilag végtelenítve van, és nem tud úgy mint a lézer, vagy víz csak úgy a közepén egy likat vágni.
De a huzalnál a egyik gondom a bevitt hő vágás közben ami szerkezetileg változtatja az anyagot, és általában nem a előnyére...
Ahogy kolléga is írta a stancolás meg végkép felejtős, max sok ezer db-nál, alig kerülne pénzbe a szerszám :-)
A vízet látom még mindig előnyösnek, mivel nincs hő bevitel és akkor egyben meg lehet csinálni. A probléma, hogy a víz vágásnál a felület minimálisan kúpos lesz, itt teljesen mindegy, a 6db, rögzítő csavar se tizedes pontosan van gondolom betűrve.
De ha meg csinálod, minden képen kérek tájékoztatást :-)
Huzalszikrán vágatnám ki. A szélességét köszörüléssel munkálnám készre.
Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos !