Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18557 hozzászólás a témában

lastoneleft

lastoneleft

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

Alubakos XT? Mert XTR tárcsánál a fékbetétrõl le kell vágni azt a két nyúlványt mert pont bele ér az alubakba.

Igen.... az lett volna az ötlet, hogy alubakosra cseréljem... kihajlítva sem férne el? csak mert betétcserénél nem hátrány ha van.
Tornagatyás ÉS tornacipõs nem érhet be elõttem!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok,

Van esetleg valakinek tapasztalata, hogy meretben passzol-e az XT tarcsa (160mm-s) az Avid Juicy 5-os fekhez?
(remelem nem en lennek az elso aki teszteli :-)

Alubakos XT? Mert XTR tárcsánál a fékbetétrõl le kell vágni azt a két nyúlványt mert pont bele ér az alubakba.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
valamit amelyik fék DOT-os cuccal mûködik ( pl: Avid, Hayes.....)

az sem olajos, mert a DOT nem olaj hanem fékfolyadék....az ásványi olaj, az olaj

edit: megint lassu voltam :)

MJani01

MJani01

maximus

• fórumtag
  • 15.907 hozzászólás
  • LocationSzékesfehérvár

Na akkor valaki Engem is igazítson el! :D
Miért is hidraulikus tárcsafék ? Ha egyszer olajjal megy.
A hidraulika az levegõs technológia ugyebár.

Csak a shimanoban és a magurában van olaj.

A sebesség mindent megold.

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok,

Van esetleg valakinek tapasztalata, hogy meretben passzol-e az XT tarcsa (160mm-s) az Avid Juicy 5-os fekhez?

de ha te leszel, oszd meg a tapasztalataid, köszi :)

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

imi72

imi72

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.541 hozzászólás
  • Locationa Pilis

Khmmm...hát nem. Amire te gondolsz, az a pneumatika. A hidraulika kifejezetten a folyadékokkal foglalkozó résztudomány, úgyhogy mindegy, hogy az olaj, vagy mondjuk víz.

(...a francba, átkozott frissítés :D)

Trance
"Attól még, hogy egyesek szerint kevés idõnk van hátra, nem kéne szét....ni mindent magunk körül, lásd szemetelés, erdõirtások, és a tévé maci megszüntetése..."

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Hidraulika az gyûjtõnév mindarra ami folyadékkal megy. Amirõl te beszélsz az pneumatika, ahol a levegõ a munkavégzõ elem.

tom_sawyer

tom_sawyer

vendég

• fórumtag
  • 48 hozzászólás

Valamint még mindig várnék választ a milyen tárcsát vegyek maximum 6000 Ft értékben kérdésemhez. Hayes V8 és XT az eddigi jelöltek.

waster

waster

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás

Persze. Csak nem mondj olajos tárcsaféket, mert javasolni fogják hogy tisztítsd meg. ;)

Jahhh...bocs... Hidraulikus:cool2:

Egyébként a Hayes MAG G1 mond valakinek valamit?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
Persze. Csak nem mondj olajos tárcsaféket, mert javasolni fogják hogy tisztítsd meg. ;)

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

waster

waster

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Kösz a segítséget!

Értek mindent!

Illetve...elméletileg, ha besétálok egy boltba és azt mondom; - Van nekem egy Hayes X olajos tárcsafékem és szeretnék venni hozzá egy 180-as tárcsát és egy megfelelõ adaptert!

Akkor nem fognak kiröhögni, sõt tovább megyek még adni is tudnak majd megfelelõ alkatrészt...

Ez így mûködhet igaz?

lastoneleft

lastoneleft

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás
Sziasztok,

Tornagatyás ÉS tornacipõs nem érhet be elõttem!

tamaska

tamaska

Beast of the East

• globális moderátor
  • 19.996 hozzászólás
annyit meg hozzatennek, hogy nem standard meret minden tarcsa, van 160, 180, 185, 200, 203, 205...

szal oda kell figyelni egy kicsit, mert lehet hogy az a par mili elteres gondot okozhat
YETI CYCLES - RIDE DRIVEN SINCE 1985. BEFORE MOUNTAIN BIKING WAS EVEN CONSIDERED AN INDUSTRY.

RAUH-Welt
B E G R I F F

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Posted Image

itt a difi vizuálisan

edit: igen lassu voltam :)

boti

boti

vendég

• fórumtag
  • 111 hozzászólás
A PM villáknál a fékfelfogatásnál a csavar a kerékkel párhuzamosan áll míg az IS-nél a kerékhez képest merõlegesen. Magyarul PM-nél a villához szembe rögzíted a féktestet IS-nél oldalról. Ugyanez igaz a féktestre is.

A villák közötti különbség képpel:
http://www.pricepoin...sk_tab_type.jpg

waster

waster

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Értem. Azt honnan tudom, hogy a villa és a fék IS, vagy PM?

Egyébként az a lényeg, hogy van egy régi Hayes hidrós fék 160-as tárcsával, de adapter nélkül...hogy érdemes-e venni egy nagyobb tárcsát adapterrel, vagy csak egy adapter.

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
A fékpofa fékezõ felületétõl függ, hogy melyik féket milyen tárcsával ajánlatos használni, mivel különbözõ szélességûek, és ha rendesen rálóg a tárcsa küllõkre akkor rezeghet az egész. (anélkül is persze)

Amúgy csak adaptertõl függ, mert a legtöbb fék meg a villák többsége már PM felfogatású, szal össze lehet párosítani õket.

Az adapterek minden azonos kialakítású (IS vagy PM) fékhez jók, szal mindegy, hogy hayes shimano vagy hope adaptered van. Avidnál asszem kicsit más, mivel ilyen járulékos állító alátétek vannak.

Spéci dolgoknál (pl. hátul 140es tárcsa, vagy nagy tárcsa+konzol a láncvillán) lehet gubanc de nem jellemzõ.

waster

waster

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Sziasztok!

Lenne egy elég amatõr kérdésem...bocsánat érte, de megkéne világosítani az agyamban ezt a kérdéskört.

Ha van egy tárcsafékem, azt gyakorlatilag bármekkora, bármilyen tárcsával használhatom? És, ha ez így van, akkor ez csak a felfogatás, vagy is az adaptertõl függ?
Minden adapter jó minden fékhez, vagy egy adott márkához, csak az általuk gyártott adapter a megfelelõ?

Elsõ körben ennyi lenne a homályfolt.

Elõre is köszönöm!

Aske

Aske

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 1.881 hozzászólás
Ha 203as XT kell, akkor tudok segíteni. Többit privátban.

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Üdv!
Tárcsát kéne vennem a mostani kopott Alligator helyére.
BB5-ös hátsó fékem van.
Shimano XT 203-as és Hayes V8-as fér bele a keretbe(max. 6000 Ft). a kettõ közül melyik jobb az, adott fékhez ?

Úgy 2 hónapig volt nálam kölcsönbe egy bb5 -ös fék és hayes 160 -as tárcsával használtam elöl. Szépen lehetett adagolni de ha kellett, egy nagyobb markolással blokkolt is.
Na most ez a kölcsönkapott fék az eredeti avid tárcsával egyszerûen borzalmas volt.
Jött a hayes tárcsa és máris tette a dolgát.
Shimano téren sajnos nem tudok hozzászólni a kérdéshez.
Arra azért figyelj, hogy a bb5 aprócska fékbetéteit hamar ropogósra lehet sütni :D
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D