Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok,

Juicy 7-nél a tárcsa hozzáér az egyik fékpofához. Ha szembõl megnézem, látszik, hogy nincs középen a tárcsa pofákhoz képest. Hogy tudom beállítani,hogy középre kerüljön a tárca? (vadi új 0 km-es az egész rendszer).

köszi

Fellazítod a féknyereg felfogató csavarokat egy picit, tudjon mozogni a féknyereg, kicsit megforgatod a kereket és ráfékezel, behúzott karnál meghúzod a csavarokat finoman, kerék megforgat és ha okés, akkor újra fékkar behúz, fixre húzni a csavarokat.

mb33

mb33

vendég

• fórumtag
  • 143 hozzászólás
Sziasztok,

Juicy 7-nél a tárcsa hozzáér az egyik fékpofához. Ha szembõl megnézem, látszik, hogy nincs középen a tárcsa pofákhoz képest. Hogy tudom beállítani,hogy középre kerüljön a tárca? (vadi új 0 km-es az egész rendszer).

köszi

forest

forest

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.146 hozzászólás
Az avid bb7 és a 2008 as shimano xt két dugattyús fékrõl van valakinek tapasztalata? Mármint mindkettõrõl. Az elõbbirõl szeretnék az utóbbira váltani,feltéve,hogy van értelme. Hobbi DH-hoz. Elõre is ezer köszi.

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Sziasztok!

Ma megjöttek a Hope Saw M4 tárcsáim (nem floatingos, hanem sima korongfûrész :) ), és az a kérdésem, hogy hogy lehet megállapítani, hogy mikor kopottak a tárcsák annyira, hogy ki kell cserélni õket? Mennyi kopás után kell kidobni õket?

Köszi,
Bulcsú
Don't try this at home!

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Köszi,sikerült! :)

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
van egy kis csavar a fékkartávolság állító mellett, az fogja azt a fékkarcsapot, az van valsz kilazulva, huzd meg

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Azzal mit lehetne kezdeni,hogy juicy3-as fékkaromon a kart összekapcsoló pöcök kilazul,és ki akar esni,folyamatosan vissza kell tologatnom..gõzöm sincs,hogy miért csinálja ezt,eddig nem volt semmi gond. :S

lastoneleft

lastoneleft

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

Sajna nem, a 160-as esetén kb 2mm.t le kell belõle vágni, a 180-nál természetesen már nincs ilyen gond (hayes fék esetén).

Hm - koszi. Aztan kozben letettem rola, es vettem egy G3 cleansweep-es Avid tarcsat (a regi G2-es helyett)
Ez jobbnak tunik, most megyek kiprobalni :-)
Tornagatyás ÉS tornacipõs nem érhet be elõttem!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás
el foglak keseriteni, perpill nincs, és nem is rendelhetõ (a németeknek sincs)
2-3 hét mulva van komoly beérkezés ismét, addig ha a németeknek lesz, akkor lecsapok pár 10 darabra.

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.122 hozzászólás

Nitr-o: szerintem már van nekik, ha innen rendelhetõ

-- Bikemarket.hu -- Shimano

CRC-rõl is meg tudnám venni, de bolton keresztül szeretném. 2 hete lista szerint volt náluk 8 db összesen, de mire lerendeltük, valaki már lenyúlta õket. Ezért érdekelne. Azért köszi a tippet.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

waster

waster

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Köszönöm!

Nem gondoltam volna, hogy a megoldás ilyen egyszerû lesz! (Még láma vagyok hidros fék terén)

Mindenesetre köszönöm a villámgyors válaszokat!

(Esetleg nincsen valakinek elfekvõben, egy elsõ konzol ehez a fékhez 160 as tárcsához?)

adamszeged

adamszeged

törzsvendég

• fórumtag
  • 274 hozzászólás
Pofákat próbáld szétfeszíteni valamilyen lapos csavarhúzóval.dugd be közéjük és told el õket egymástól.
szerk.:lassú.:D

jocek03

jocek03

törzsvendég

• fórumtag
  • 1.125 hozzászólás
fogj egy csavarhúzót nyomd be a pofák közé,és told vissza a dugattyúkat vele!
nem kell egyik csavarhoz sem hozzá nyúlnod!

waster

waster

vendég

• fórumtag
  • 26 hozzászólás
Sziasztok!

Kellene egy kis HELP a képen látható fék beállításához.

http://kepfeltoltes....ltoltes.hu_.jpg

A probláma az, hogy a fékpofák nagyon közel vannak egymáshoz, még a tárcsa se fér közéjük.

Eddíg nem volt dolgom hidraulikus fékel, így foggalmam nincsen, hogy hová nyúljak, mit tekerjek.

A segítséget elõre is köszönöm!

Üdv

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
Nitr-o: szerintem már van nekik, ha innen rendelhetõ

-- Bikemarket.hu -- Shimano

Gardner03

Gardner03

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás

Igen.... az lett volna az ötlet, hogy alubakosra cseréljem... kihajlítva sem férne el? csak mert betétcserénél nem hátrány ha van.

Sajna nem, a 160-as esetén kb 2mm.t le kell belõle vágni, a 180-nál természetesen már nincs ilyen gond (hayes fék esetén).

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.122 hozzászólás
rob: 6 csavaros alubakos 180-as XT tárcsa mikor várható a nagykerben? Sürgõs lenne.

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

lastoneleft

lastoneleft

vendég

• fórumtag
  • 51 hozzászólás

Alubakos XT? Mert XTR tárcsánál a fékbetétrõl le kell vágni azt a két nyúlványt mert pont bele ér az alubakba.

Igen.... az lett volna az ötlet, hogy alubakosra cseréljem... kihajlítva sem férne el? csak mert betétcserénél nem hátrány ha van.
Tornagatyás ÉS tornacipõs nem érhet be elõttem!

gaboca1

gaboca1

törzsvendég

• fórumtag
  • 2.348 hozzászólás

Sziasztok,

Van esetleg valakinek tapasztalata, hogy meretben passzol-e az XT tarcsa (160mm-s) az Avid Juicy 5-os fekhez?
(remelem nem en lennek az elso aki teszteli :-)

Alubakos XT? Mert XTR tárcsánál a fékbetétrõl le kell vágni azt a két nyúlványt mert pont bele ér az alubakba.

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
valamit amelyik fék DOT-os cuccal mûködik ( pl: Avid, Hayes.....)

az sem olajos, mert a DOT nem olaj hanem fékfolyadék....az ásványi olaj, az olaj

edit: megint lassu voltam :)