Ugrás tartalomra

Üdvözlünk a Bikemag Fórumon!
Fórumunk bejegyzéseit regisztráció nélkül is olvashatod, ha hozzá kívánsz szólni a fórumhoz, kérjük regisztrálj!
Jelentkezz be Regisztrálj
Kép

Tárcsafékek - általános eszmecsere

* * * * * 2 szavazat

• Lépj be és szólj hozzá
18554 hozzászólás a témában

kovacslajcsi

kovacslajcsi

vendég

• fórumtag
  • 14 hozzászólás
Sziasztok!

4 órája szívok Juicy 5 beállításával.. Egyszerûen az elsõ, meg a hátsó is beleér a tárcsába.. Betétet cseréltem, mert le volt kopva, de ha belefeketedem is nem tudom beállítani..

Hozzáteszem, hogy autóféket szétszedek, összerakok, stb.. de ez a bringás dolog nekem új..

Amit csináltam, hogy visszanyomtam a dugattyúkat, betettem az új betéteket, visszatettem a kereket, laza csavaroknál tökig húztam a fékkart, csavarok meghúz, fékkar elenged.. ezután surlódik.. Ok.. próbáltam kézzel beállítani a mozgókúpos alátétekkel, de nem jutok elõrébb.. ahogy meghúzom a fékkart, a dugattyúk ismét visszaállnak az eredeti állapotba, vagyis hogy a betétek közt kevés a hely..

mit cseszek el? nem értem..

biztos lerágott csont, de nekem ez a hidraulikus bringafék nagyon új dolog...

Köszi!

rob

rob

This is the way

• globális moderátor
  • 16.879 hozzászólás

Sziasztok!

Szeretnék saját tárcsát csináltatni, ill. hozzá megfelelõ anyagot találni. Tudnátok-e segíteni, hogy pontosan milyen összetételû anyagból készülnek a féktárcsák? Esetleg a KO36-os rozsdamentes acél jó-e? Várom a válaszokat, akár e-mail-re is.
Kösz:
Matthew91

próbáltam, esélytelen
síkköszörûs nélkül legalábbis igen. tárcsa meg roszdamentes anyagból kellene legyen, azt meg nem fogja a mágnesasztal...
van még otthon lézeren kivágott tárcsám, és sz*r

"A man always has two reasons for doing anything: a good reason and the real reason." J.P. Morgan

"Science is not a democracy that can be voted on with the popular opinion." Earl R. Geddes P.h.D.

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Köszi... ergó ez azt jelenti, hogy "felülrõl kompatibilis"? azaz használhatok vele mindent, mert a fémeset is bríja?
Don't try this at home!

bigcamera

bigcamera

törzsvendég

• fórumtag
  • 890 hozzászólás

Sziasztok!

Hope M4 tárcsákhoz milyen pofákat használhatok? (gyanta, fémes, kevlár....mindegy...??)

Köszi,
Bulesz

Használtam Hope M4 -et... még a régi polír féktestû kivitelt a hozzá való tárcsával és hagyományos fémes betéttel.
Szóval szerintem fémes!
Olyan kicsi az izmom, hogyha borogatnám, elmúlna. :D

bulesz

bulesz

törzsvendég

• fórumtag
  • 260 hozzászólás
Sziasztok!

Hope M4 tárcsákhoz milyen pofákat használhatok? (gyanta, fémes, kevlár....mindegy...??)

Köszi,
Bulesz
Don't try this at home!

cseresznye

cseresznye

törzsvendég

• fórumtag
  • 759 hozzászólás
Az új 4 dugós sainten a nyomáspont is állítható vagy csak a fékkar távolság?
Illetve ha valakinek lennének róla lejtõzésre használva hosszabb távú tapasztalatai, az ne fogja vissza magát:D
A valóság azoknak való, akik nem bírják a kábítószert.

Valeria Victrix

Valeria Victrix

Isten ostora

• fórumtag
  • 9.274 hozzászólás
Példának okáért korábban már számos alkalommal felvetettük, hogy az elégtelen tárcsafékszem megmunkálás (nincs síkban az adapter a vázon, így a féknyereg sem a tárcsához képest) is ilyen problémát okoz.

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
  • LocationTahitótfalu (ritkán Ózd)
CL tárcsát Shimano fékkel használod (nem a küllõkön fog a betét)?

Nem lett összemixelve a gyantás betéthez tervezett tárcsa fémes betéttel?

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás

Nem tudom eszedbe jutott-e, de megvan húzva rendesen a CL anya?

Sziasztok,

szóval a hátsó fék enyhe meghúzásakor továbbra is égtelen hangot ad és rezonál az egész bicaj. Az elõzõ tanácsnak megfelelõen a CL anya meg lett húzva. Nem az volt a gond. Valakinek ötlete, tanácsa ?

kz

Matthew91

Matthew91

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sziasztok!

Szeretnék saját tárcsát csináltatni, ill. hozzá megfelelõ anyagot találni. Tudnátok-e segíteni, hogy pontosan milyen összetételû anyagból készülnek a féktárcsák? Esetleg a KO36-os rozsdamentes acél jó-e? Várom a válaszokat, akár e-mail-re is.
Kösz:
Matthew91

Cobri

Cobri

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás

MINDEN EGY HELYEN: KER

Õket keresd Hayes ügyben

Köszönöm szépen a segítséget! Mindent megtaláltam amire szükségem volt! ;) Rendes vagy!

Kisherceg

Kisherceg

fullamatőr kocabringás

• fórumtag
  • 8.104 hozzászólás
Nem bicajos, de kétkerekû és (tárcsa)fék.
Totalbike - Magazin - Ha nem f

"Nyugi. Minden a legnagyobb rendben csúszik ki a kezeim közül..."

"Itt vannak sárkányok, b@zdmeg???!!!"

Maggi

Maggi

maximus

• fórumtag
  • 13.648 hozzászólás
MINDEN EGY HELYEN: KER

Õket keresd Hayes ügyben

Cobri

Cobri

vendég

• fórumtag
  • 139 hozzászólás
Sziasztok!

Létezik Hayes Mag hidraulikus fékhez felújító készlet? Szükségem lenne egy pár dugattyúra, a dugattyú és a féktest közötti gumitömítésre, légtelenítõ csavarra, valamint a fékcsõcsatlakozásnál lévõ imbuszfejû csavarra! Létezik, hogy ezeket megkapom szettben?
Az is nagy segítség lenne, hogy esetleg a dugattyú melyik Hayesben lehet még ugyanaz, mint a Mag-ban! Továbbá ha nincs felújítókészlet, és valaki tud segíteni, akkor legyen szives írja le a szimering pontos méretét. Nem szimetrikus a felfekvõfelülete, hanem mint, kb egy forditott "nike" pipa. Alul sokkal kisebb a perem, mint felül.
Ha valakinek tud segíteni kérem, hogy jelezze! Ma megyek különbözõ bringás boltokba Pécsett, hátha ott is tudnak valami okosat mondani.
Sziasztok!

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Az. Ugyanaz mint ami a fogaskeréksorhoz.

Vegyipari Technikus, Biológia Tanár, Specialized Epic Marathon, Lumix G80, Golden retrievers

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
ahhoz spéci szerszám kell ?

xian

xian

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 3.280 hozzászólás
Nem tudom eszedbe jutott-e, de megvan húzva rendesen a CL anya?

freezombi

freezombi

vendég

• fórumtag
  • 118 hozzászólás
Sziasztok,

bocs, lehet, hogy a kérdésemre van válasz a korábbi hozzászólásokban - de most nincs idõm végigolvasni a topicot -

A problémám, hogy egy centerlock-os tárcsám van ( hátul ) és iszonyatosan rezonál, fékezéskor égtelen hangot ad. Ha kézzel megpendítem a tárcsát akkor is érezhetõ, hogy nem 100%-osan mereven alkot egységet a kerékaggyal. ( az esõvel minden rendben ). Mi lehet a baja ? mi lehet a megoldás ?

bocs az amatõr kérdés miatt....

kz

Nitr-O

Nitr-O

fórumfüggõ

• fórumtag
  • 2.122 hozzászólás

el foglak keseriteni, perpill nincs, és nem is rendelhetõ (a németeknek sincs)
2-3 hét mulva van komoly beérkezés ismét, addig ha a németeknek lesz, akkor lecsapok pár 10 darabra.

Múlt héten már a boltban volt a tárcsa és péntekre meg is érkezik hozzám. Köszönöm szépen!

"De én most megiszom a sörömet és vidám leszek!!"
/Fabian Cancellara/

Picolo

Picolo

újonc

• fórumtag
  • 1 hozzászólás
Sikerült életem elsõ légtelenítése amit egy avid juicy 7-en követtem el. Több óra forum olvasás után megvalósítottam egy bleed kit - homemade-et, mely hasznos lehet másnak is.
2 db 20 ml fecskendõ ( 30 ft)
0,5 ml átlászó gumicsõ (45 ft)
A menetes részre:
2 db szingó szelep ( ez gyárilag 5 ös menetes és lyukas 100 ft/db)
2db szelepsapka
2 db 5x1 gumi tömítõ gyûrû.
4 db mûanyag gyors kötözõ

Manual:
A szelepet a végéhez közel fém fûrésszel levágni, ráhúzni a gumicsõre és lekötözni.
A szelepsapkát kb 3-5 mm-es re levágni ez lesz a szorító "anya"
A tömítést és az "anyát" a menetes részre tenni és kész.

Az olajjal kapcsolatban lenne egy kérdésem. Egy olcsóbb kategóriás DOT - 4 et tettem a rendszerbe. ( 1L = 1200 ft) , miben nyilvánul meg a különbség
egy 4X drágábbhoz képest.
Felhasználási adatok: 90 kg, cc - am,