Jelentkezz be Regisztrálj

Tárcsafékek - általános eszmecsere
Írta 2010. április 03. - 16:05

Érdekelne, hogy mi a véleményetek.Most építem össze a biciklimet, Kona Stinky váz,Boxxer Ride teló.A kérdésem az lenne, hogy milyen féket párosítanátok hozzá?Ami még fontos, súlyban a 120kg körül mozgok, és nem akarom hardcore DH-ra használni, inkább csak hétvégi harcos kategóriában, tehát nem durvulva.Szóval jelenleg két rendszer fekszik itt elõttem és el kell döntenem melyik megy a biciklire, melyik megy az apróra.
Hayes MAG G1-es féktestek,203as tárcsák elõl hátul
VS
Shimano BR-M755 2003, négydugattyús fékek, ugynazon 203-as tárcsákkal
A Hayes mellett az szól, hogy a legutolsó csavarig lehet hozzá mindent venni, a Shimano mellett pedig az, hogy ódákat zengenek róla és jobban is tetszik mint a Hayes.
Akinek esetleg van még érve pro/contra szívesen veszem és kiváncsian várom a hozzáértõk véleményét, mit javasolnak?
Elõre is köszönöm mindenkinek aki segít!
Üdv Nikolaij
Írta 2010. április 03. - 12:09

Írta 2010. április 03. - 12:03

XTR tárcsafék mennyire komázza a Hayes tárcsákat. Centerlockos tárcsákkal tudnám venni,de a crossmax enduro 6 csavaros. Így maradnának fenn azok az új fékkel!
Írta 2010. április 03. - 09:30

Esetleg a legegyszerübb kissé hullámos a tárcsa. Ha van türelmed,megfelelõ szerszámod, centrírozd.
Írta 2010. április 03. - 09:09

adott egy 1000km-nél nem többet használt kerékpár, rajta egy LX elsõfék 180-as tárcsával, vadi új resin fékpofákkal. Ha beállítom a féknyerget és megforatom a kereket, akkor minden ok. De ha ráülök, terhelés alatt a tárcsa beleér a fékpofába, reszel, cicceg, megõrjít. Ezt csinálta a 0.5 mm re kopott pofákkal és ezt csinálja a zsír újakkal is. mindkettõvel pont ugyan úgy, ugyan annyira ciccegett. Hogy állítsam be úgy, hogy menet közben se érjen hozzás semmi semmihez ?
más
az új fékpofa hosszú, intenzív lejtõzés után / közben elkezd csörögni, ez már több mint rezonancia. Megálltam megnéztem minden rendben volt / van , aztán tovább zúzva lefelé megint csörömpöl. Mi lehet ez ?
XTR m07s a fékpofa ( azt hiszem )
Írta 2010. április 03. - 07:41

Na hallod arra én is elcserélném a hayes tárcsákat.
A rezgés nálam nem jelentkezett. Ott valami beállítási gebasz lehet... :confused:
Nem lehet, hogy a betét nagyon fent, vagy esetleg a tárcsa küllõibe fog? Nem szabadna rezegnie... szerintem.
tuti nincs - elso, hatso ilyen (203-180). "megpenditem", es szepen rezeg. egy hasonlo meretu magura sokkal kevesbe teszi - a tobb anyagbol allo tarcsak meg szinte alig. elso korben az elsot kicserelem 180as shimano xtre, aztan meglatom, hogy milyen. szerintem annyi tortenik, hogy az elso gumi miatt razza kis sebessegnel a tarcsat - az erre berezeg, es azaz egyket tized megnoveli a valoszinuseget, hogy beleerjen a pofakba. az is lehet, hogy mas guminal sokkal kevesbe jonne elo.
Írta 2010. április 03. - 00:12

en szivesen elcserelem alus xtre
fogni jol fognak amugy, de nagyon rezeg.
Na hallod arra én is elcserélném a hayes tárcsákat.

A rezgés nálam nem jelentkezett. Ott valami beállítási gebasz lehet... :confused:
Nem lehet, hogy a betét nagyon fent, vagy esetleg a tárcsa küllõibe fog? Nem szabadna rezegnie... szerintem.

Írta 2010. április 02. - 23:35

Helóka!
Az arany csavar a fékkar kormányhoz való távolságát állítja, a másik kicsi csavar pedig a nyomáspontot. Ha kifelé csavarod, hamarabb és keményebben fog, ha becsavarod, késõbb és puhábban. Teljesen szerintem nem túl szerencsés kicsavarni, mert a servo-wave miatt nehezebben indul meg a kar (xt tapasztalat).
A hayes tárcsák pedig nagyon jók. Csak ajánlani tudok a shimano fékekhez, ha a gyári fékbetétekkel használod.
Az én tapasztalataim csak jók shimano fékkel kapcsolatban (kivéve, mikor az XT elfosta az olajat, de az gyári hiba volt és gariba cserélték). SLX, XT vagy XTR... mindegyik jó a maga kategóriájában. A saint-rõl pedig csak jókat hallottam.
Üdv!
Köszi a segítséget:)
Írta 2010. április 02. - 15:54

Helóka!
A hayes tárcsák pedig nagyon jók. Csak ajánlani tudok a shimano fékekhez, ha a gyári fékbetétekkel használod.
Üdv!
en szivesen elcserelem alus xtre

Írta 2010. április 02. - 14:16

hali!
shimano saint br-m 810 fék mennyire szereti a hayes tárcsát? illetve a fékkaron az az arany tekerentyû a fékkar távolság állítás, de felette az a "free stroke"kis csavar a nyomáspont állítására szolgál? Bocs az amatõr kérdésért, de még eddig nem volt shimano fékkel dolgom: P
Helóka!
Az arany csavar a fékkar kormányhoz való távolságát állítja, a másik kicsi csavar pedig a nyomáspontot. Ha kifelé csavarod, hamarabb és keményebben fog, ha becsavarod, késõbb és puhábban. Teljesen szerintem nem túl szerencsés kicsavarni, mert a servo-wave miatt nehezebben indul meg a kar (xt tapasztalat).
Az én tapasztalataim csak jók shimano fékkel kapcsolatban (kivéve, mikor az XT elfosta az olajat, de az gyári hiba volt és gariba cserélték). SLX, XT vagy XTR... mindegyik jó a maga kategóriájában. A saint-rõl pedig csak jókat hallottam.
Üdv!

Írta 2010. április 01. - 22:32

Akkor meg minek 203-s pizza?
csak mert az volt rajta eredetileg

Írta 2010. április 01. - 19:35

Írta 2010. április 01. - 19:31

Írta 2010. április 01. - 19:25

mindenkepp az alus xt tarcsa lesz, csak az a kerdes, hogy ott erdemes e 203as helyett 180asra downgradelni? legalabbis konkretan tokonszurnam magam, ha rakoltok meg x ezer ftot erre a fekre, es utana is nyekereg.
Milyen súlyban vagy? És rakod e neki rendesen a lefeléken, DH-s módra?
Írta 2010. április 01. - 19:23

szerintem inkább ruházz be egy xt tárcsára. nekem is nagytárcsa(cleansweep g2) van elöl, szintén cincog, így amint lehetõségem lesz rá, nálam is xt kerül föl.
mindenkepp az alus xt tarcsa lesz, csak az a kerdes, hogy ott erdemes e 203as helyett 180asra downgradelni? legalabbis konkretan tokonszurnam magam, ha rakoltok meg x ezer ftot erre a fekre, es utana is nyekereg.
Írta 2010. április 01. - 18:16

meg vmi kimaradt: mivel idegesit a 203as tarcsa rezgese, erdemes visszamenni 180asra? nincs errol vmi meres, hogy mennyivel csokken a fekhatas?
szerintem inkább ruházz be egy xt tárcsára. nekem is nagytárcsa(cleansweep g2) van elöl, szintén cincog, így amint lehetõségem lesz rá, nálam is xt kerül föl.
Írta 2010. április 01. - 16:39

Írta 2010. április 01. - 16:33

shimano saint br-m 810 fék mennyire szereti a hayes tárcsát? illetve a fékkaron az az arany tekerentyû a fékkar távolság állítás, de felette az a "free stroke"kis csavar a nyomáspont állítására szolgál? Bocs az amatõr kérdésért, de még eddig nem volt shimano fékkel dolgom: P
Írta 2010. április 01. - 14:58

miert nem ramolod le rola, es adod el a bringat a hayes fekkel?
alapvetoen mert garos a canga, ill bele kell szamolnom annak is az ertekveszteset, eladhatosagat (szvsz az egyik legvonzobb pontja). valszeg hasonlo arra jonnek ki, ha vennek egyet, es eladnam ezt. meg adok neki egy kis idot.
Írta 2010. április 01. - 12:39

vkinek ebben tapasztalata?
Szerintem sok értelme nincs rendes féket madzagosra cserélni. Az, hogy ide azok írnak, akiknek gondjuk van, az nem reprezentálja a másik 90nemtomhány százalékot aki gond nélkül használja a fékét.
Ideális esetben megvesz, méretre vág(at) feltesz örül.